| | |
19.03.2011 23:01 -
Re: rozvody - kdo a kde levněji
|
2379449
|
|
jumep
|
|
|
a co pekne tam nechal? aretacny kolik, golu, kluc ktorym tahal kladku?
a co pekne tam nechal? aretacny kolik, golu, kluc ktorym tahal kladku? :)
|
|
19.03.2011 23:01 -
|
2379450
|
|
Klokan
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0i V6 215k | Počet příspěvků: 213 |
|
|
Torx - behal tam kolem a kolem, a se připlet, kam neměl....
Torx - behal tam kolem a kolem, a se připlet, kam neměl....
|
|
19.03.2011 23:16 -
|
2379453
|
|
jumep
|
|
|
preto mame CCCA kde by bolo vhodne aby ludia toto pisali, nech potom vieme odporucit ...
nie kazdy si vie sam a nie kazdy sa pusti do rozvodov, kvoli tomu ze su to rozvody ...
preto mame CCCA kde by bolo vhodne aby ludia toto pisali, nech potom vieme odporucit ...
nie kazdy si vie sam a nie kazdy sa pusti do rozvodov, kvoli tomu ze su to rozvody ...
|
|
19.03.2011 23:24 -
|
2379460
|
|
funtomas
|
Město: Roudnička - HK, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 71 |
|
|
TomasT napsal(a): A nezapomínáte chlapci na výměnu plochého řemene a kontrolu jeho kladek?
Nebo ten u máte vyměněný předtím?
Protoe pokud budete mít zrovna smůlu, tak i prasklý plochý řemen dokáe zničit rozvody.
tak to sem nevěděl, e se má měnit jetě jeden řemen, tak ho jetě taky vyměnit?
tak to sem nevěděl, e se má měnit jetě jeden řemen, tak ho jetě taky vyměnit?
|
|
19.03.2011 23:42 -
|
2379463
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
funtomas napsal(a): tak to sem nevěděl, e se má měnit jetě jeden řemen, tak ho jetě taky vyměnit?
Jasně e tam je, kdy otevře kapotu tak na něj na levé straně motoru kouká (není zakrytý), pohání alternátor, klimu a servo.
Pokud neví kdy byl měněný (a nevypadá jako nový s neooupaným potiskem), tak určitě vyměnit - stojí cca 500,-
Zároveň zkontrolovat loiska napínací a vodicí kladky - jestli jdou zlehka a nemají vůli. Kdybys je chtěl taky preventivně měnit, tak obě dohromady stojí cca 2000,- (ale občasná kontrola by měla stačít)
Protoe tenhle řemen se buď přetrhne stářím (popraská) nebo díky drhnoucím kladkám.
To jsem si v souvislosti s tímto vzpomněl na problém s napínací kladkou v mém předchozím autě - Xantii 1.9TD.
Od určité doby mi začal řemen přeskakovat na alternátoru o dráku vedle a navíc pískal (prokluzoval). Koupil jsem nový, vyměnil, ale kladky pořádně neprohlíel. Po namontování jsem zjistil, e nejde pořádně dopnout ani ten nový, tak jsem ho byl vyměnit za trochu kratí (o 1cm). Ten u nepískal, nataený byl dost, ale na alternátoru občas zase přeskakoval.
Kdy jsem pak jednou dával auto do servisu, tak jsem jim řekl, a se na to kdy tak kouknou. A oni zjistili, e napínací kladka měla kdysi prasklou pruinu a předchozí majitel to vyřeil prasácky natvrdo roubem. No a po letech se roub začal vyviklávat a kladka se trochu uvolnila a navíc naklonila, take řemen křivila. Zároveň to byl i důvod proč byl původně koupený nový řemen příli dlouhý.
A jaké z toho plyne ponaučení milé děti? Ničemu nevěřit a ve si zkontrolovat!
Jasně e tam je, kdy otevře kapotu tak na něj na levé straně motoru kouká (není zakrytý), pohání alternátor, klimu a servo.
Pokud neví kdy byl měněný (a nevypadá jako nový s neooupaným potiskem), tak určitě vyměnit - stojí cca 500,-
Zároveň zkontrolovat loiska napínací a vodicí kladky - jestli jdou zlehka a nemají vůli. Kdybys je chtěl taky preventivně měnit, tak obě dohromady stojí cca 2000,- (ale občasná kontrola by měla stačít)
Protoe tenhle řemen se buď přetrhne stářím (popraská) nebo díky drhnoucím kladkám.
To jsem si v souvislosti s tímto vzpomněl na problém s napínací kladkou v mém předchozím autě - Xantii 1.9TD.
Od určité doby mi začal řemen přeskakovat na alternátoru o dráku vedle a navíc pískal (prokluzoval). Koupil jsem nový, vyměnil, ale kladky pořádně neprohlíel. Po namontování jsem zjistil, e nejde pořádně dopnout ani ten nový, tak jsem ho byl vyměnit za trochu kratí (o 1cm). Ten u nepískal, nataený byl dost, ale na alternátoru občas zase přeskakoval.
Kdy jsem pak jednou dával auto do servisu, tak jsem jim řekl, a se na to kdy tak kouknou. A oni zjistili, e napínací kladka měla kdysi prasklou pruinu a předchozí majitel to vyřeil prasácky natvrdo roubem. No a po letech se roub začal vyviklávat a kladka se trochu uvolnila a navíc naklonila, take řemen křivila. Zároveň to byl i důvod proč byl původně koupený nový řemen příli dlouhý.
A jaké z toho plyne ponaučení milé děti? Ničemu nevěřit a ve si zkontrolovat! :-))
|
|
20.03.2011 11:44 -
|
2379493
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Klokan napsal(a): etřit se nevyplácí ... kamarádovi udělal jeden "levně rozvody".
Nejdřív nám to bylo divný, e ten motor po rozvodech moc nevydrel, kdy jsme vyndali co tam nechal, tak jsme se divili, e vydrel tak dlouho .....
Mehánik e on on muzikant....
Jojo, je to pravda. známý taky tkhle nechal dělat rozvody...najel po nich 50 km a volal mě e mu rachotí motor a nejde servo, nefunguje dobíjení... a nael jsem mu rozmlácenou řemenici na klikovce... důsledek "odborné" práce na rozvodech...
Jojo, je to pravda. známý taky tkhle nechal dělat rozvody...najel po nich 50 km a volal mě e mu rachotí motor a nejde servo, nefunguje dobíjení... a nael jsem mu rozmlácenou řemenici na klikovce... důsledek "odborné" práce na rozvodech...
|
|
08.06.2011 20:03 -
|
2395846
|
|
řepák
|
Město: Praha 6, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 105 |
|
|
Sem sehnal origo s pumpou od C za 4.8,- Teď jen sehnat někoho gdo to udělá ....
Poradí mi někdo kam se obrátit ?
Sice sem říkal e mě u nikdo nikdy neuvidí u PATERY v Radotíně .... ale pořád tam dělají za 350/hod .
Sem sehnal origo s pumpou od C za 4.8,- Teď jen sehnat někoho gdo to udělá ....
Poradí mi někdo kam se obrátit ?
Sice sem říkal e mě u nikdo nikdy neuvidí u PATERY v Radotíně .... ale pořád tam dělají za 350/hod .
|
|
08.06.2011 21:16 -
|
2395865
|
|
Darja
|
|
|
Rozvody jsu věc, co bych nechala dělat odborníka. Já doporučuju Roberta, je blí ne pieany a rozvodů se nadělal.
nemluvě o tom, e auto prohlédne bystrým zrakem a doporučí i dalí psotupy.
Levně neznamená kvalitně
Rozvody jsu věc, co bych nechala dělat odborníka. Já doporučuju Roberta, je blí ne pieany a rozvodů se nadělal.
nemluvě o tom, e auto prohlédne bystrým zrakem a doporučí i dalí psotupy.
Levně neznamená kvalitně
|
|
14.06.2011 21:49 -
|
2397081
|
|
řepák
|
Město: Praha 6, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 105 |
|
|
Tak mi to udělá jeden expert z Domanskýho ze Zdib . Za 2 a půl l. ? Myslím e to tak říkal , no a jetě mi vlastně doporučil vyměnit svíce ... .Měl bych se tedy vejít celkem do 10.000,-
Tak mi to udělá jeden expert z Domanskýho ze Zdib . Za 2 a půl l. ? Myslím e to tak říkal , no a jetě mi vlastně doporučil vyměnit svíce ... .Měl bych se tedy vejít celkem do 10.000,-
|
|
15.06.2011 06:15 -
|
2397096
|
|
Mamlas
|
|
|
Tak to bych chtel taky si vydelat za par hodin 2,5tis. Na svym aute jsem delal rozvody asi 3-4 hodiny. Myslim si, ze nekdo kdo dela rozvody obden tak to musi urcite rychleji. Kolik normohodin je na rozvody predepsano od citroenu?
Tak to bych chtel taky si vydelat za par hodin 2,5tis. Na svym aute jsem delal rozvody asi 3-4 hodiny. Myslim si, ze nekdo kdo dela rozvody obden tak to musi urcite rychleji. Kolik normohodin je na rozvody predepsano od citroenu?
|
|
15.06.2011 12:17 -
|
2397117
|
|
.45acp
|
|
|
Nechával jsem dělat rozvody po koupi auta.
Rozvody( řemen, kladky, vod pumpa ), řemen pom. pohonů, výměna oleje v motoru, vechny filtry, k tomu nějaké drobnosti jako rozhýbání přibrďující ruční brzdy a objímky na alt páce. Vechen materiál + práce 8 400 kč. Děláno v Liberci - Bartoň. Je i na C.C.C.A.
Nechával jsem dělat rozvody po koupi auta.
Rozvody( řemen, kladky, vod pumpa ), řemen pom. pohonů, výměna oleje v motoru, vechny filtry, k tomu nějaké drobnosti jako rozhýbání přibrďující ruční brzdy a objímky na alt páce. Vechen materiál + práce 8 400 kč. Děláno v Liberci - Bartoň. Je i na C.C.C.A.
|
|
15.06.2011 13:19 -
|
2397119
|
|
dedek
|
Město: Jeneč, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 40 |
|
|
Normohodina PSA na 2,2 Hdi 4h- jeliko si nebudu dělat reklamu,tak ve ostatní zodpovím soukromou zprávou
Normohodina PSA na 2,2 Hdi 4h- jeliko si nebudu dělat reklamu,tak ve ostatní zodpovím soukromou zprávou:palec
|
|
15.06.2011 21:41 -
|
2397304
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Taky mám minulý měsíc po rozvodech a komplet cena 2200,-
(já vím, ta cena je podraz, kdy jsem měl vlastní práci zdarma)
Taky mám minulý měsíc po rozvodech a komplet cena 2200,- :-))))
(já vím, ta cena je podraz, kdy jsem měl vlastní práci zdarma)
|
|
30.06.2011 17:50 -
|
2399810
|
|
Boracon
|
Město: Praha 9, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 97 |
|
|
Ahoj chci dělat rozvody, přijel jsem do Elitu a tam mi na malej techničák přinesl prodavač dvě sady s tím e neví která je ta pro mě obě sou na c5ku do roku 2004 a já taky nevim obě sady jsou stejný řemen,pumpa akorát ty kladky jsou jiný, tak nevim kterou mam vzít a rozebírat to abych se podíval co tam je raději nebudu potřebuju jezdit do práce nevíte někdo který kladky jsou v tom mém modelu? děkuju
Ahoj chci dělat rozvody, přijel jsem do Elitu a tam mi na malej techničák přinesl prodavač dvě sady s tím e neví která je ta pro mě obě sou na c5ku do roku 2004 a já taky nevim obě sady jsou stejný řemen,pumpa akorát ty kladky jsou jiný, tak nevim kterou mam vzít :nevim a rozebírat to abych se podíval co tam je raději nebudu potřebuju jezdit do práce :-d nevíte někdo který kladky jsou v tom mém modelu? děkuju
Přílohy: sada 1.jpg ( 587756b ) - 1 sada1.jpg ( 951308b ) - 1 sada 2.jpg ( 567563b ) - 2 sada2.jpg ( 600863b ) - 2 |
|
30.06.2011 20:31 -
|
2399913
|
|
jumep
|
|
|
je len rozdielny vyrobca vypada