| | |
20.12.2016 23:03 -
Re: Vae zkuenost se servisem? - www.ccca.cz
|
3021890
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Neber to osobně, proti tobě to nepíu, jen kdy jsem tady pročetl ve o zkuenostech s Citroen servisem, tak je to bída, sám jsem chtěl jednou dát auto u nás do značky, chtěl se objednat u servisního technika a on mne nekompromisně přesvědčoval, e ruční brzdu mám na zadní nápravě, ukázal jsem mu na jejich počítači ve schématech, e je na předních třmenech a utíkal pryč, víckrát mne tam neuvidí.
Neber to osobně, proti tobě to nepíu, jen kdy jsem tady pročetl ve o zkuenostech s Citroen servisem, tak je to bída, sám jsem chtěl jednou dát auto u nás do značky, chtěl se objednat u servisního technika a on mne nekompromisně přesvědčoval, e ruční brzdu mám na zadní nápravě, ukázal jsem mu na jejich počítači ve schématech, e je na předních třmenech a utíkal pryč, víckrát mne tam neuvidí. ;-)
|
|
20.12.2016 23:06 -
|
3021894
|
|
jruze
|
|
|
Jarduk napsal(a): Přesně jako s tou restaurací.
Kdy si sám přesolí oběd, tak je to tvoje blbost. Kdy ti ho přesolí ve čtyřce na vsi, dalo se to čekat. Kdy ti ho přesolí v 5* hotelové restauraci a na závěr ti přinesou předkrm místo zákusku, bude prskat.
Co se týče němců, já zkuenost nemám, ale oni tam jezdí s tím, e cena je stejná jako v ČR, ale sluby jsou jinde. (aneb jak český servis Audi naúčtoval nové dveře, ale přitom je pouze opravil...)
A k těm čechům. Navtívil jsem cca. 2 desítky zemí na 4 různých kontinentech, tak si troufám tvrdit, e mam u trochu rozhled...
Tak za mne objednal jse mi biftek - přinesli panenku a ví jak to dopadlo? - objednal jsem si znovu biftek a ne ho přinesli snědl jsem panenku to k restauraci. To jídlo stálo +- 300,- = +- 10-15% platu servírky.
Co se oprav týče - dělám auta 40 let,vozil jsem auta z D,CH,A i z Kanady - obzvá po němcích opravovat auta je lahůdka. - ohledně mechaniků : v kadým servisu mají jenoho-dva kteří umí(ostatní tam mají ,,do počtu" a jetě k tomu mají ,,svázané ruce" kdy něco (nějaký díl) opraví místo výměny a narazí na kontrolu tak servis dostane třeba 20000,- pokuty (mechanik klidně z toho 5000,-) a to co píe autodiag e nějakých 30000,- na výplatu? - to tam musí být dlouho a hodně umět a hodně se otáčet - to maj ti nejlepí (ti 1.-2.) ostatní jsou tam třeba za 15000-max 20000,-(a ty normohodiny ? ty sou ibeniční - nestíhatelné a kor kdy to nejde a víc napsat nemůe) - a věř e x zákazníků se k mechanikům chovaj jak k póvlu - sluhovi a potom kdy mají platit tak si někteří myslí jakej nejsi milionář e u tebe nechali nějaké peníze - projdi si mé hodnocení = spojka,RGR - moc jich takovích nemám ale ... (myslím jak hodnocení tak takovích zákazníků)
Tak za mne objednal jse mi biftek - přinesli panenku :-o a ví jak to dopadlo? - objednal jsem si znovu biftek a ne ho přinesli snědl jsem panenku;-) to k restauraci. To jídlo stálo +- 300,- = +- 10-15% platu servírky.
Co se oprav týče - dělám auta 40 let,vozil jsem auta z D,CH,A i z Kanady - obzvá po němcích opravovat auta je lahůdka. - ohledně mechaniků : v kadým servisu mají jenoho-dva kteří umí(ostatní tam mají ,,do počtu" a jetě k tomu mají ,,svázané ruce" kdy něco (nějaký díl) opraví místo výměny a narazí na kontrolu tak servis dostane třeba 20000,- pokuty (mechanik klidně z toho 5000,-) a to co píe autodiag e nějakých 30000,- na výplatu? - to tam musí být dlouho a hodně umět a hodně se otáčet - to maj ti nejlepí (ti 1.-2.) ostatní jsou tam třeba za 15000-max 20000,-(a ty normohodiny ? ty sou ibeniční - nestíhatelné a kor kdy to nejde a víc napsat nemůe) - a věř e x zákazníků se k mechanikům chovaj jak k póvlu - sluhovi a potom kdy mají platit tak si někteří myslí jakej nejsi milionář e u tebe nechali nějaké peníze - projdi si mé hodnocení = spojka,RGR - moc jich takovích nemám ale ... (myslím jak hodnocení tak takovích zákazníků);-)
|
|
20.12.2016 23:09 -
|
3021895
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
autodiag napsal(a): jsem zastancem toho ze jsem delam co umin a opravdu se necpu a neseru do niceho cemu ale vubec nerozumim..a i kdyz vim ze bych to udelal necham to tomu kdo to dela a udela urcite rychleji nez ja..pomuzu casove sobe a druhemu necham vydelat
O tom ale celou dobu hovoříme
Kdysi mi k tomu říkal kamarád, ptal jsem se ho, proč nedává auto do servisu a piní si sám ruce? Protoe nechci, aby se na tom učili. To se můu učit sám, auto si můu kurvit sám zadarmo.
Taková je bohuel realita. Jak tady padlo s tím přesoleným jídlem, doma si za to můu sám, ale abych za to platil cenu jak v Alcronu čerstvě vyučenému kuchaři-číníkovi-natěrači, tak to sorry. Taky jsem slyel, e v Německu jsou sluby na jiné úrovni. Trochu víc OT, zrovna z říe objednávám přívěs, zatím co u nás výrobci (prodejci) chtějí připlácet za kadý prd (úchyt, opěru...), tak tam montá gratis a i některé mení díly gratis materiál. Při jejich cenách, při jejich platech. I kdy moná se započtením cesty a času to vyjde nastejno jako tady, tak prostě jejich jednání je někde jinde. U nás si často připadám jak v té reklamě na nejmenovanou banku, kde chce bankéř platit i za Dobrý den. Samo e to není vude, ale větinou je. Na západě jsem měl zatím jenom pozitivní zkuenosti, vdycky jsem věděl kolik zaplatím, vechno sedělo, kolikrát drobná slubička byla jenom za Merci. Na druhou stranu Slovensko mi připadá jetě horí ne u nás (omlouvám se bratia), tam kolikrát nechápu, za co mám jetě platit...
jruze: tak předpokládám, e autodiag myslel jaké náklady na mechanika má servis, ne e ten mechanik má takový plat. to je mi jasné, e dělají za pár korun, nic nejde povolit... ale toto je problém servisu, kdy si počítají 1000 za hodinu, tak na toho mechanika to je 160 000 měsíčně a práce by tomu měla odpovídat. Mě nezajímá, e jemu dají 20
O tom ale celou dobu hovoříme:)
Kdysi mi k tomu říkal kamarád, ptal jsem se ho, proč nedává auto do servisu a piní si sám ruce? Protoe nechci, aby se na tom učili. To se můu učit sám, auto si můu kurvit sám zadarmo.
Taková je bohuel realita. Jak tady padlo s tím přesoleným jídlem, doma si za to můu sám, ale abych za to platil cenu jak v Alcronu čerstvě vyučenému kuchaři-číníkovi-natěrači, tak to sorry. Taky jsem slyel, e v Německu jsou sluby na jiné úrovni. Trochu víc OT, zrovna z říe objednávám přívěs, zatím co u nás výrobci (prodejci) chtějí připlácet za kadý prd (úchyt, opěru...), tak tam montá gratis a i některé mení díly gratis materiál. Při jejich cenách, při jejich platech. I kdy moná se započtením cesty a času to vyjde nastejno jako tady, tak prostě jejich jednání je někde jinde. U nás si často připadám jak v té reklamě na nejmenovanou banku, kde chce bankéř platit i za Dobrý den. Samo e to není vude, ale větinou je. Na západě jsem měl zatím jenom pozitivní zkuenosti, vdycky jsem věděl kolik zaplatím, vechno sedělo, kolikrát drobná slubička byla jenom za Merci. Na druhou stranu Slovensko mi připadá jetě horí ne u nás (omlouvám se bratia), tam kolikrát nechápu, za co mám jetě platit...
jruze: tak předpokládám, e autodiag myslel jaké náklady na mechanika má servis, ne e ten mechanik má takový plat. to je mi jasné, e dělají za pár korun, nic nejde povolit... ale toto je problém servisu, kdy si počítají 1000 za hodinu, tak na toho mechanika to je 160 000 měsíčně a práce by tomu měla odpovídat. Mě nezajímá, e jemu dají 20
|
|
20.12.2016 23:09 -
|
3021896
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
jardo ja psal ze jeden slovek stoji minimalne 30 ,ale to bylo mysleno komplet i s odvody
a to jsem zapomel ze jsou k tomu vlastne potreba dva lidi (prijimaci technik a mechanik)
jardo ja psal ze jeden slovek stoji minimalne 30 ,ale to bylo mysleno komplet i s odvody :-) :-D
a to jsem zapomel ze jsou k tomu vlastne potreba dva lidi (prijimaci technik a mechanik)
|
|
20.12.2016 23:14 -
|
3021897
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
c5vyskov napsal(a): O tom ale celou dobu hovoříme
Taková je bohuel realita. Jak tady padlo s tím přesoleným jídlem, doma si za to můu sám, ale abych za to platil cenu jak v Alcronu čerstvě vyučenému kuchaři-číníkovi-natěrači, tak to sorry.
tak v tom pripade nechapu jak ses vyucil a jak jsi zacal podnikat se divim ze jsi mel co delat
nikdo z nas ucenej z nebe nespad ..a uci se celej zivot protoze technika jde stale dobredu...
kdyz bych to mel brat takhle tak zdechneme protoze v 15 kazdy z nas taky sukal poprve a vyucenej nebyl..a jaky to panove bylo ze
tak v tom pripade nechapu jak ses vyucil a jak jsi zacal podnikat se divim ze jsi mel co delat ;)
nikdo z nas ucenej z nebe nespad ..a uci se celej zivot protoze technika jde stale dobredu...
kdyz bych to mel brat takhle tak zdechneme protoze v 15 kazdy z nas taky sukal poprve a vyucenej nebyl..a jaky to panove bylo ze ;)
|
|
20.12.2016 23:19 -
|
3021899
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
Vak to je o ceně, kdy nemám výsledky, musím to dohnat nízkou cenou Vak i u kuchařských učňáků jsou jídelny, kam můe zajít za pár korun. Problém je, kdy takového vyučeného jetě neschopného zaměstná restaurace a účtuje si ceny jak za Pohlreicha.
edit: No to jo, učíme se pořád, ale není normální aby ti to učení platil zákazník (teď nemyslím tebe, ale ty servisy prostě).
Vak to je o ceně, kdy nemám výsledky, musím to dohnat nízkou cenou:) Vak i u kuchařských učňáků jsou jídelny, kam můe zajít za pár korun. Problém je, kdy takového vyučeného jetě neschopného zaměstná restaurace a účtuje si ceny jak za Pohlreicha.
edit: No to jo, učíme se pořád, ale není normální aby ti to učení platil zákazník (teď nemyslím tebe, ale ty servisy prostě).
|
|
21.12.2016 00:46 -
|
3021906
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Ten autorizovaný Citroën asi bude vyhláený tím e bere ty nejhorí áky z učňáku, nebo ti dobří k nim nechtějí a jdou raději do BMW? (musím si plhnout u Hanze ) )
Nepamatuji nějakou chválu na ně ( leda Vilous? ) . Jetě kdy jsem dělal paragliding a jezdili jsme do Alp, tak kolega měl Citroën Evasion a pak si koupil Peugeot 807 a já se ptal proč ne C8? Odpověď byla, e k těm idiotům do servisu Citroën ho u nikdo nedostane... To u bude víc jak 12 let zpět.
Ten autorizovaný Citroën asi bude vyhláený tím e bere ty nejhorí áky z učňáku, nebo ti dobří k nim nechtějí a jdou raději do BMW? (musím si plhnout u Hanze :-))) )
Nepamatuji nějakou chválu na ně ( leda Vilous? ) . Jetě kdy jsem dělal paragliding a jezdili jsme do Alp, tak kolega měl Citroën Evasion a pak si koupil Peugeot 807 a já se ptal proč ne C8? Odpověď byla, e k těm idiotům do servisu Citroën ho u nikdo nedostane... To u bude víc jak 12 let zpět.
|
|
21.12.2016 09:02 -
|
3021909
|
|
jruze
|
|
|
No bere ty co jsou ochotni dělat tři měsíce za necelích 8000,- a potom dostává podřednou práci (pokud jí vůbec mají) - tu dobře placenou mají prominenti (ti co jsou tam dlouho a technik o nich ví e umějí)-ty bývají tak jeden-dva a ty si servis drí tím e dostávají práci na které se dá vydělat aby jim neutekli. (na místo mého syna el z pracáku kuchař - toho mladej zaučoval.) tak se nemůete divit jak to potom vypadá.- tím nechci říct e i ten kuchař nemůe být dobrej mechanik. Ale dobrého mechanika se skuenostma a třeba kdy má rodinu za patnáct-dvacet dělat nechce páč jí neuiví.
No bere ty co jsou ochotni dělat tři měsíce za necelích 8000,- a potom dostává podřednou práci (pokud jí vůbec mají) - tu dobře placenou mají prominenti (ti co jsou tam dlouho a technik o nich ví e umějí)-ty bývají tak jeden-dva a ty si servis drí tím e dostávají práci na které se dá vydělat aby jim neutekli.;-) (na místo mého syna el z pracáku kuchař - toho mladej zaučoval.) tak se nemůete divit jak to potom vypadá.- tím nechci říct e i ten kuchař nemůe být dobrej mechanik. Ale dobrého mechanika se skuenostma a třeba kdy má rodinu za patnáct-dvacet dělat nechce páč jí neuiví.
|
|
21.12.2016 10:01 -
|
3021918
|
|
Jarduk
|
Město: Dobřany, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 166 |
|
|
Jetě moná trochu přileju do ohně.
Ptal jsem se tam, zda dokáou změřit stav gulí u Hydractivu, páč jsem tady četl, jak to měříte a podle toho poznáte stav a já mam stále gule původní, tak jsem si řekl, e bych to nechal přeměřit a kdytak vyměnit.
Řekli mi, e se to nijak neměří, e se prostě mění buď a nějaká odejde uplně nebo a to bude pocitově hodně poznat, e to skáče.
Je to opravdu tak?
Jetě moná trochu přileju do ohně. :-p
Ptal jsem se tam, zda dokáou změřit stav gulí u Hydractivu, páč jsem tady četl, jak to měříte a podle toho poznáte stav a já mam stále gule původní, tak jsem si řekl, e bych to nechal přeměřit a kdytak vyměnit.
Řekli mi, e se to nijak neměří, e se prostě mění buď a nějaká odejde uplně nebo a to bude pocitově hodně poznat, e to skáče.
Je to opravdu tak?
|
|
21.12.2016 10:03 -
|
3021919
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Asi mám kliku. Prostě popíu problém a vyzvednu auto s odstraněným problémem. Co jiného chtít. Hlavně tam 8 let vidím stále stejné tváře, co je taky důleité, ti lidé u by to měli znát i kdyby nechtěli.
Ale jiné značkové fakt děs. S minulým autem mi v Táboře řekli, e nefunguje sensor detě, protoe mám neorigo radio. Byl prostě vadný ten sensor, ale to odborníka nenapadne.
Asi mám kliku. Prostě popíu problém a vyzvednu auto s odstraněným problémem. Co jiného chtít. Hlavně tam 8 let vidím stále stejné tváře, co je taky důleité, ti lidé u by to měli znát i kdyby nechtěli.
Ale jiné značkové fakt děs. S minulým autem mi v Táboře řekli, e nefunguje sensor detě, protoe mám neorigo radio. Byl prostě vadný ten sensor, ale to odborníka nenapadne.
|
|
21.12.2016 12:06 -
|
3021928
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1300 |
|
|
Jarduk napsal(a): Jetě moná trochu přileju do ohně.
Je to opravdu tak?
originální vybavení Citroen servisu ...
originální vybavení Citroen servisu ...
Přílohy: test_koule_cit.jpg ( 643802b ) - |
|
21.12.2016 13:04 -
|
3021937
|
|
Luki_C5
|
Město: Holeov, Auto: C6 2.7 HDI Exclusive | Počet příspěvků: 971 |
|
|
A u jsme zase u toho. To aby si doel do autorizáku, řekl jim co chce, řekl jim jejich objednaci kod a pomalu aby si zavolal na centrálu aby jim poslali pripravek na mereni kouli. ak to u není normální. To je toho přijímacího technika dobre zastřelit a nebo vyhodit !!!
A u jsme zase u toho. To aby si doel do autorizáku, řekl jim co chce, řekl jim jejich objednaci kod a pomalu aby si zavolal na centrálu aby jim poslali pripravek na mereni kouli. ak to u není normální. To je toho přijímacího technika dobre zastřelit a nebo vyhodit !!!
|
|
21.12.2016 23:38 -
|
3022069
|
|
Hanz 397
|
|
|
HELLMUT napsal(a): Ten autorizovaný Citroën asi bude vyhláený tím e bere ty nejhorí áky z učňáku, nebo ti dobří k nim nechtějí a jdou raději do BMW? (musím si plhnout u Hanze ) )
Nemusí plhat,já u u BMW přes rok nedělám... Přesně na den po patnácti letech jsem tam odsud vloni rád vypadnul
A přesně,jak psal Jarda-zaučoval jsem mechanika zemědělských strojů-ikovnej kluk,hodně ikovnej,ale do dneka mi,hlavně kvůli starí autům volá...Holt zkuenosti nikde nevyčte,i kdybys uměl číst mezi řádky pozpátku...
Nemusí plhat,já u u BMW přes rok nedělám... Přesně na den po patnácti letech jsem tam odsud vloni rád vypadnul ;-)
A přesně,jak psal Jarda-zaučoval jsem mechanika zemědělských strojů-ikovnej kluk,hodně ikovnej,ale do dneka mi,hlavně kvůli starí autům volá...Holt zkuenosti nikde nevyčte,i kdybys uměl číst mezi řádky pozpátku...
|
|
17.04.2017 20:18 -
|
3060238
|
|
Kamil.R
|
Město: Sýkořice, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X Break | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Dobrý den pánové, čtu tady příspěvky jak někdy patně dělají v autorizovaném servisu a musím také něco přidat. Chtěl jsem vyměnit FAP a EGR, v origo servisu dobrá cena za díly a práci tak vyměnili, po vyzvednutí a jízdě se na místě nedalo v autě dýchat, tak jsem jim to vrátil, patně nasazené na přírubu na turbo take vechny plyny li pod kapotu a do interieru. Po opravě jedu domu a cestou se ztratil výkon, to u jsem radi hledal sám a někdo dal hadičku podtlaku k turbu těsně k výfuku take se spekla a auto nemělo výkon. Vím e je to vechno v lidech ale poprvé jsem dal auto do servisu a hned patné zkuenosti. jinak auto super, předtím jsem měl XM 2,1 TD BREAK, najel jsem 640 OOO bez problémů, jen pak muselo zůstat ve firmě jinak bych ho měl asi pořád
Dobrý den pánové, čtu tady příspěvky jak někdy patně dělají v autorizovaném servisu a musím také něco přidat. Chtěl jsem vyměnit FAP a EGR, v origo servisu dobrá cena za díly a práci tak vyměnili, po vyzvednutí a jízdě se na místě nedalo v autě dýchat, tak jsem jim to vrátil, patně nasazené na přírubu na turbo take vechny plyny li pod kapotu a do interieru. Po opravě jedu domu a cestou se ztratil výkon, to u jsem radi hledal sám a někdo dal hadičku podtlaku k turbu těsně k výfuku take se spekla a auto nemělo výkon. Vím e je to vechno v lidech ale poprvé jsem dal auto do servisu a hned patné zkuenosti. jinak auto super, předtím jsem měl XM 2,1 TD BREAK, najel jsem 640 OOO bez problémů, jen pak muselo zůstat ve firmě jinak bych ho měl asi pořád
|
|
05.04.2018 09:04 -
|
3145617
|
|
konqui
|
Město: Kousek od opavy, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 213 |
|
|
PATaMAT napsal(a): Co mi tu říkali zákazníci, byl bych tam opatrnej.
Co konkrétně? Byl jsem tam jen jednou a víceméně spokojenost.
Co konkrétně? Byl jsem tam jen jednou a víceméně spokojenost.
|
|
| |
|
|