| | |
21.11.2011 15:39 -
Re: Senzory tlaku v pneu
|
2426511
|
|
vasa
|
Město: Osečná, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 78 |
|
|
Zdravím, tak konečně jsem koupil svojí (troku vysněnou ) pětku, C5 II Break 2.0HDi, je na zimních kolech, akoráte hlásí chybu v systému monitorování tlaku. Při testovací jízdě nic, ale teď kdy se jede delí trasa (přes půl hodiny nebo tak, neměřil jsem to), tak pípne, svítí Service a hlásí "Tyre pressure not monitored". Taky se mi při jedné cestě rozsvítila STOPka s hláením "Tyre puncture detected". Předpokládám, e na zimních kolech asi nebudou čidla (by to auto bylo kompletně sevisovaný v aut. servisu v Reichu vč. přezouvání kol ), nebo se pletu? A pokud se v diagnostice vypne ten systém monitorování tlaku, hází to jetě nějakou hláku, nebo to v mojí pětce spí vypnutý neni? Ne e bych ten systém nutně potřeboval, ovem zbytečné pípání a hláky mě troku iritují Take nevím, jestli mam nechat zkontrolovat/nakódovat druhou sadu "zimních" čidel, nebo vypnout celý systém, nebo jestlii je tohle normální stav... Dík moc za radu
Zdravím, tak konečně jsem koupil svojí (troku vysněnou :-p ) pětku, C5 II Break 2.0HDi, je na zimních kolech, akoráte hlásí chybu v systému monitorování tlaku. Při testovací jízdě nic, ale teď kdy se jede delí trasa (přes půl hodiny nebo tak, neměřil jsem to), tak pípne, svítí Service a hlásí "Tyre pressure not monitored". Taky se mi při jedné cestě rozsvítila STOPka s hláením "Tyre puncture detected". Předpokládám, e na zimních kolech asi nebudou čidla (by to auto bylo kompletně sevisovaný v aut. servisu v Reichu vč. přezouvání kol :-o ), nebo se pletu? A pokud se v diagnostice vypne ten systém monitorování tlaku, hází to jetě nějakou hláku, nebo to v mojí pětce spí vypnutý neni? Ne e bych ten systém nutně potřeboval, ovem zbytečné pípání a hláky mě troku iritují ;-) Take nevím, jestli mam nechat zkontrolovat/nakódovat druhou sadu "zimních" čidel, nebo vypnout celý systém, nebo jestlii je tohle normální stav... Dík moc za radu
|
|
21.11.2011 16:04 -
|
2426515
|
|
perry
|
Město: Praha 5, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 10 |
|
|
Přezouvá kola i s disky? Pokud ano, pravděpodobně má senzory jen na letní sadě. Ta hláka znamená, e auto nenalo ani jeden senzor. Můe si to nechat v servisu vypnout, nebo koupit nové (a drahé) ventilky a nechat si je spárovat s autem, nebo to neřeit, pípne to jen jednou cestou a pak to nijak neotravuje.
Přezouvá kola i s disky? Pokud ano, pravděpodobně má senzory jen na letní sadě. Ta hláka znamená, e auto nenalo ani jeden senzor. Můe si to nechat v servisu vypnout, nebo koupit nové (a drahé) ventilky a nechat si je spárovat s autem, nebo to neřeit, pípne to jen jednou cestou a pak to nijak neotravuje.
|
|
21.11.2011 16:20 -
|
2426522
|
|
vasa
|
Město: Osečná, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 78 |
|
|
K autu mam 2 sady kol - letní pneu + origo Citroen disky 16'', a zimmní pneu + plecháče (+ poklice Citroen ). Čili přezouvat budu celý kola. Kupovat ventilky mě ani nenapadne, občas se přece můu sehnout a zkontrolovat tlak v gumách ejo Take mě holt čeká 2x ročně servis vypnutí/zapnutí no... Dík za radu
K autu mam 2 sady kol - letní pneu + origo Citroen disky 16'', a zimmní pneu + plecháče (+ poklice Citroen ;-) ). Čili přezouvat budu celý kola. Kupovat ventilky mě ani nenapadne, občas se přece můu sehnout a zkontrolovat tlak v gumách ejo :-d Take mě holt čeká 2x ročně servis vypnutí/zapnutí no... Dík za radu
|
|
21.11.2011 18:30 -
|
2426537
|
|
zico
|
|
|
ano presne, su dva typy majitelov exclusive
1, ti co maju exclusive
2, ti co sa zohybaju, kontroluju, vypinaju a zapinaju
ano presne, su dva typy majitelov exclusive :-))))
1, ti co maju exclusive
2, ti co sa zohybaju, kontroluju, vypinaju a zapinaju
|
|
21.11.2011 18:46 -
|
2426542
|
|
standacer
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 100 |
|
|
Být tebou, tak to klidně vypnu natrvalo. Záleí jaký trasy jezdí, pro mně je kontrola tlaku a po 40ti minutách jízdy na nic. Vloni jsem měl hodně pomalý defekt na zadní pneu - vdycky to ulo tak na 1.9 a čidla nehlásila nic, protoe jsem nejel nikdy déle ne 40minut. Dřív si toho člověk vimne sám.
Být tebou, tak to klidně vypnu natrvalo. Záleí jaký trasy jezdí, pro mně je kontrola tlaku a po 40ti minutách jízdy na nic. Vloni jsem měl hodně pomalý defekt na zadní pneu - vdycky to ulo tak na 1.9 a čidla nehlásila nic, protoe jsem nejel nikdy déle ne 40minut. Dřív si toho člověk vimne sám.
|
|
21.11.2011 18:52 -
|
2426546
|
|
flyteSVK
|
|
|
zico: ja nemam exclusive a cidla mam.
kontrola je podla mojich skusenosti zapnuta stale, ale hlasku "Tyre pressure not monitored" napise az po 30 minutach. Neviem preco. Ked som sa s autom zoznamoval, dal som na podhustenej gume trochu rychlejsi vyjazd z Dolnozemskej esickom na Einstienku a vtedy to zacalo revat. Bolo asi 5 minut od nastartovania.
zico: ja nemam exclusive a cidla mam.
kontrola je podla mojich skusenosti zapnuta stale, ale hlasku "Tyre pressure not monitored" napise az po 30 minutach. Neviem preco. Ked som sa s autom zoznamoval, dal som na podhustenej gume trochu rychlejsi vyjazd z Dolnozemskej esickom na Einstienku a vtedy to zacalo revat. Bolo asi 5 minut od nastartovania.
|
|
21.11.2011 18:57 -
|
2426547
|
|
perry
|
Město: Praha 5, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 10 |
|
|
Mně na letních gumách začala utíkat jedna pneu, vdy za týden tlak spadl na 1,9 a hlásilo to vdy chvíli po vyjetí, tak do 1 km jízdy.
Mně na letních gumách začala utíkat jedna pneu, vdy za týden tlak spadl na 1,9 a hlásilo to vdy chvíli po vyjetí, tak do 1 km jízdy.
|
|
21.11.2011 20:27 -
|
2426561
|
|
Roozena
|
Město: Pragl, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 375 |
|
|
moná malinko OT, ale pokud jsou v letních kolech tlaková čidla, je nezbytně nutné namontovat posléze kola na přísluné nápravy, čili pře přezutím poznačit a na jaře si na to vzpomenout. Jinak - jsou dva typy čidel. Basic - hlásí jen nějakou změnu tlaku k horímu a Extended - hlásí i aktuální tlak, co je dobrý.... k čemu vlastně?...
moná malinko OT, ale pokud jsou v letních kolech tlaková čidla, je nezbytně nutné namontovat posléze kola na přísluné nápravy, čili pře přezutím poznačit a na jaře si na to vzpomenout. Jinak - jsou dva typy čidel. Basic - hlásí jen nějakou změnu tlaku k horímu a Extended - hlásí i aktuální tlak, co je dobrý.... k čemu vlastně?... :-)
|
|
21.11.2011 20:32 -
|
2426562
|
|
vasa
|
|
|
Moment, chcete říct e nemůu přehazovat kola zepředu dozadu a naopak jak jsem zvyklý, aby se sjíděly rovnoměrně? e to počítač na C5 II neschroustá?
Moment, chcete říct e nemůu přehazovat kola zepředu dozadu a naopak jak jsem zvyklý, aby se sjíděly rovnoměrně? e to počítač na C5 II neschroustá?
|
|
21.11.2011 20:52 -
|
2426566
|
|
flyteSVK
|
|
|
Presne tak, senzory maju nastavene na ktorom kolese su. takze ziadne prehadzovanie P-Z ani L-P sa nekona.
Presne tak, senzory maju nastavene na ktorom kolese su. takze ziadne prehadzovanie P-Z ani L-P sa nekona.
|
|
21.11.2011 21:40 -
|
2426582
|
|
jumep
|
|
|
ale kona, staci prehadzat potom spravne cidla na diagnostike
ale kona, staci prehadzat potom spravne cidla na diagnostike
|
|
21.11.2011 21:43 -
|
2426583
|
|
flyteSVK
|
|
|
sak... len je to taky vopruz jak to vypinat na zimu ked mas cidla len v jednej sade. ja som sa na to vyprdol a zvykol si. ked to zacne revat, tak viem ze uz som pol hodinu na ceste
sak... len je to taky vopruz jak to vypinat na zimu ked mas cidla len v jednej sade. ja som sa na to vyprdol a zvykol si. ked to zacne revat, tak viem ze uz som pol hodinu na ceste :D
|
|
22.11.2011 12:30 -
|
2426670
|
|
jumep
|
|
|
ano, aj pri X7, pri c5 1 je to jedno, lebo tam neni urcene kolo / ventil ale len ventil / cislo
resp. je to jedno aj pri c5 2 / x7 ... akurat ked ti to pipne tak ty musis vedet ze to mas prehodene
ano, aj pri X7, pri c5 1 je to jedno, lebo tam neni urcene kolo / ventil ale len ventil / cislo
resp. je to jedno aj pri c5 2 / x7 ... akurat ked ti to pipne tak ty musis vedet ze to mas prehodene
|
|
22.11.2011 18:15 -
|
2426699
|
|
zico
|
|
|
flyte: vsak teba som nespominal.
Snazil som sa poukazat na to, ze je podla mna skoda, ak ludia nechaju zdegenerovat auto, ktore bolo v dobrej vybave.
Zacina to odpojenim cidiel tlaku v pneu, potom odpojenim cidiel parkovania (lebo nechcem kupit nahradne) .. a skonci to kde? Osadenim ziaroviek z Avie namiesto xenonov? (zartujem).
Bolo by fajn, ak bu si ludia svoje auta (ok, nie len exclusivy ) trochu viac vazili
flyte: vsak teba som nespominal.
Snazil som sa poukazat na to, ze je podla mna skoda, ak ludia nechaju zdegenerovat auto, ktore bolo v dobrej vybave.
Zacina to odpojenim cidiel tlaku v pneu, potom odpojenim cidiel parkovania (lebo nechcem kupit nahradne) .. a skonci to kde? Osadenim ziaroviek z Avie namiesto xenonov? (zartujem).
Bolo by fajn, ak bu si ludia svoje auta (ok, nie len exclusivy :-d) trochu viac vazili :palec
|
|
28.12.2011 18:43 -
|
2436044
|
|
jumep
|
|
|
ak som dobre ratal a pozeral, su tam tieto cidla: .link.
ak som dobre ratal a pozeral, su tam tieto cidla: http://www.ddpneu.cz/product/elektronicky-snimac-senzor-tlaku-v-pneu-typ-vdo-65396-67.html
|
|
28.12.2011 20:10 -
|
2436060
|
|
jumep
|
|
|
607 a c5 su na tom rovnako, tj 607R az ma rovnake, podla hentoho cisla to neviem
607 a c5 su na tom rovnako, tj 607R az ma rovnake, podla hentoho cisla to neviem
|
|
28.12.2011 20:43 -
|
2436062
|
|
pagi
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) | Počet příspěvků: 74 |
|
|
já jen e by vyly o půlku levněji. jetě jsem nael z renaulta, který na pohled vypadá taky podobně .link.
já jen e by vyly o půlku levněji. jetě jsem nael z renaulta, který na pohled vypadá taky podobně http://www.ebay.de/itm/Renault-Megan-Grand-Scenic-II-RDC-Reifendruck-Sensor-/140543799279?pt=DE_Autoteile&hash=item20b9102fef
|
|
| |
|
|