| | |
20.04.2018 20:33 -
Re: Senzory tlaku v pneu
|
3151813
|
|
jumep
|
|
|
aj funguju?
to ze to napise ok, to napise ok aj ked su deaktivovane
skus jednu gumu upustit na 1.5 baru a skus sa previezt
aj funguju?
to ze to napise ok, to napise ok aj ked su deaktivovane
skus jednu gumu upustit na 1.5 baru a skus sa previezt
|
|
20.04.2018 21:09 -
|
3151816
|
|
jumep
|
|
|
a mal si to deaktivovane?
tazko povedat, ale samo sa to nema ako zapnut
a mal si to deaktivovane? :)
tazko povedat, ale samo sa to nema ako zapnut
|
|
21.04.2018 07:37 -
|
3151856
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
Mikra napsal(a): To je tak trochu uráka.
Kdyby se ventilky nemuseli s autem naučit ít (spárovat), tak by ily se vema autama v dosahu. Moje ventilky by hlásily únik tlaku nejen na mém, ale i na vech autech v jejich dosahu. e je ten dosah malý je druhá věc.
ne neni to urazka,je to realita
vsak se pise ze se musi naucit,ale muzes mit plnou kapsu ventilku a reagovat auto nebude zadne pokud neni na tyto naucene..kazde auto funguje jen s naparovanymi ,jinak ne...
Mikra napsal(a): A za dalí si myslím, e kola se nemusí dret stále na stejným místě. Jestli se nepletu, tak antény jsou v kadým podběhu a tak by systém měl hlásit konkrétní kolo podle antény a ne podle čidla v kole. Ale protoe je u mě zvykem se občas vdycky plést, tak je docela klidně moný, e tak trochu blbost je tahle doměnka a ne ten předelý pokus o vtip.
kolo se osazuje na miste na ktere bylo nakodovano
anteny najsou proto aby identifikovali kolo ale pro lepsi signal=mensi vykon vysilace ventilu=vetsi vydrz baterie
jsou dva druhy ventilku vetsinou kazda automobilka ma podobny system jako u C5 ,ale existuji diference v protokolu/komunikaci
druhy typ je povinny TMPS (od roku 2016) kde protokol je vicemene stejny ale kodovani/aktivaci ma zase vetsina odlysnou
dalsi typ mereni je dle obvodove rychlosti kola (BMW,VW a dalsi)
kolo se osazuje na miste na ktere bylo nakodovano
anteny najsou proto aby identifikovali kolo ale pro lepsi signal=mensi vykon vysilace ventilu=vetsi vydrz baterie
jsou dva druhy ventilku vetsinou kazda automobilka ma podobny system jako u C5 ,ale existuji diference v protokolu/komunikaci
druhy typ je povinny TMPS (od roku 2016) kde protokol je vicemene stejny ale kodovani/aktivaci ma zase vetsina odlysnou
dalsi typ mereni je dle obvodove rychlosti kola (BMW,VW a dalsi)
|
|
21.04.2018 07:38 -
|
3151857
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
artsvec napsal(a): Ahojte, mám dotaz. V zimní sadě gum senzory tlaku nemáme, tedy jsme funkci diagnostikou deaktivovali (pokud si dobře pamatuji). Při přezouvání na letní sadu, kde senzory jsou nebyl na aktivaci funkce čas. Dnes cca po ujetí 100km od přezování jedem, e necháme funkci aktivovat a ejhle ona je aktivní.
Ptám se, můe se to aktivovat samo, kdy to zjistí kola se senzory?
Díky za odpovědi, Vaek.
pokud kola auto zna,a jsou nastaveny (mas zakazanou zimni sadu,je aktivni jen jedna) aktivuji se samy nasazenim kol
pokud kola auto zna,a jsou nastaveny (mas zakazanou zimni sadu,je aktivni jen jedna) aktivuji se samy nasazenim kol
|
|
21.04.2018 08:05 -
|
3151858
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
Zakázat zimnú sadu sa da? Ja stále na jeseň/jar deaktivujem/aktivujem aby ma to neotravovalo...
Zakázat zimnú sadu sa da? Ja stále na jeseň/jar deaktivujem/aktivujem aby ma to neotravovalo...
|
|
21.04.2018 12:51 -
|
3151900
|
|
autodiag
|
|
|
Spis se detekovali...aktivuji se jenjednoukdzy se paruji k autu
Spis se detekovali...aktivuji se jenjednoukdzy se paruji k autu
|
|
29.05.2018 19:58 -
|
3160114
|
|
vos.pe
|
|
|
Tak mám konečně ventilky "přihláené".Zvládl to pneuservis. Načetl kódy svou krabičkou a přes OBD je poslal do auta. A je to!
Tak mám konečně ventilky "přihláené".Zvládl to pneuservis. Načetl kódy svou krabičkou a přes OBD je poslal do auta. A je to! :-)
|
|
29.05.2018 20:55 -
|
3160118
|
|
vos.pe
|
|
|
Tentokrát za děkuju neb mi dodali pneu.
Tentokrát za děkuju neb mi dodali pneu.
|
|
18.11.2018 19:02 -
|
3191627
|
|
glondrej
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 27 |
|
|
Ahoj,
jste nekdo schopen z fotky poznat, zda jde o ventilek se senzorem? Kupoval jsem auto, pri kratke zkusebni jizde nic nesvitilo a pri ceste domu se pak rozvitilo Service a "Pressure not monitored" na vsech kolech.
Otazka c.2: Pasuji senzory z C5 II na x7? Umi je v okoli Prahy nekdo repasovat (ulomene ventilky, vybite baterky)?
Ahoj,
jste nekdo schopen z fotky poznat, zda jde o ventilek se senzorem? Kupoval jsem auto, pri kratke zkusebni jizde nic nesvitilo a pri ceste domu se pak rozvitilo Service a "Pressure not monitored" na vsech kolech.
Otazka c.2: Pasuji senzory z C5 II na x7? Umi je v okoli Prahy nekdo repasovat (ulomene ventilky, vybite baterky)?
Přílohy: IMG_20181118_184707510.jpg ( 1318946b ) - Ventilek |
|
18.11.2018 19:35 -
|
3191643
|
|
jumep
|
|
|
ano, mal by to byt ventilok (je to neohybne?)
nemonitorovane to zahlasi po 40km jazdy ked sa neprihlasia
a ano, faceliftove a tieto su rovnake, ine su az od datumu ked boli povinne nariadenim eu
ano, mal by to byt ventilok (je to neohybne?)
nemonitorovane to zahlasi po 40km jazdy ked sa neprihlasia
a ano, faceliftove a tieto su rovnake, ine su az od datumu ked boli povinne nariadenim eu
|
|
18.11.2018 20:45 -
|
3191708
|
|
glondrej
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 27 |
|
|
Jsou kovove, pohnout nejde.
Aha, tak to mam mozna ty jine. Dle VIN VF7RW4HLAEL501441 pisou:
INFLATION PRESSURE LOSS INDICATOR: LOSS OF INFLATION PRESSURE INDICATOR EU STANDARD 64.02
Jsou kovove, pohnout nejde.
Aha, tak to mam mozna ty jine. Dle VIN VF7RW4HLAEL501441 pisou:
INFLATION PRESSURE LOSS INDICATOR: LOSS OF INFLATION PRESSURE INDICATOR EU STANDARD 64.02
|
|
18.11.2018 23:02 -
|
3191743
|
|
jumep
|
|
|
tie nove uz maju ohybne hlavice
cize tam mas najskor disky so starsim typom snimacov a tie nie su medzi sebou zamenitelne, ale daju sa vcelku za dobry peniaz zohnat
tie nove uz maju ohybne hlavice
cize tam mas najskor disky so starsim typom snimacov a tie nie su medzi sebou zamenitelne, ale daju sa vcelku za dobry peniaz zohnat
|
|
26.11.2018 11:18 -
|
3193177
|
|
Majo77
|
Město: Pieany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 148 |
|
|
Takze je pri novych snimacoch mozne ohybat ventilok? Prave mam v rukach jedny disky, ktore maju gumenne ventilky, ide nimi pekne hybat, ale chlapik ma presviedca, ze su tam snimace. Ide to nejako overit bez toho, ze dam dolu gumu? Disky nie su na aute samozrejme
Takze je pri novych snimacoch mozne ohybat ventilok? Prave mam v rukach jedny disky, ktore maju gumenne ventilky, ide nimi pekne hybat, ale chlapik ma presviedca, ze su tam snimace. Ide to nejako overit bez toho, ze dam dolu gumu? Disky nie su na aute samozrejme:nevim
|
|
26.11.2018 20:29 -
|
3193335
|
|
Dawe
|
Město: Praha, Auto: Peugeot 508 R8 2,0BHDi | Počet příspěvků: 151 |
|
|
ANO ty novějí senzory jsou gumové, zjistí to jen tak e odrazí pneu a nebo pouije čtečku na TPMS.
ANO ty novějí senzory jsou gumové, zjistí to jen tak e odrazí pneu a nebo pouije čtečku na TPMS.
|
|
17.02.2019 01:55 -
|
3207888
|
|
stejskli
|
|
|
autodiag napsal(a): a to se nebavme o tom jak praskaji tela ventilku a koupit solo nejdou jen komplet
Tohle mě právě teď moc zajímá! Včera jsem urval konec těla ventilku i s čepičkou (která nela normálně odroubovat), vypadl tedy i vnitřek ventilku, a kolo je prázdné. Musím opravdu kupovat celý ventilek i se novým senzorem, anebo na můj stávající a funkční senzor lze napojit nové tělo ventilku, teda ten čvonč, co bude koukat ven z kola?? To dilema jestli mít ventilek se senzory za tisíce, nebo obyčejný za pár korun, mě drtí...
Tohle mě právě teď moc zajímá! Včera jsem urval konec těla ventilku i s čepičkou (která nela normálně odroubovat), vypadl tedy i vnitřek ventilku, a kolo je prázdné. Musím opravdu kupovat celý ventilek i se novým senzorem, anebo na můj stávající a funkční senzor lze napojit nové tělo ventilku, teda ten čvonč, co bude koukat ven z kola?? To dilema jestli mít ventilek se senzory za tisíce, nebo obyčejný za pár korun, mě drtí...
|
|
| |
|
|