| | |
23.03.2015 19:41 -
Re: Senzory tlaku v pneu
|
2801246
|
|
jumep
|
|
|
asi som sa zle vyjadril
ak hodis predne dozadu, bude sice fyzicky vzadu ale chybu napise vpredu
proste to nema ako vedet ze je to fyzicky inde
asi som sa zle vyjadril
|
|
23.03.2015 19:50 -
|
2801252
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
jumep napsal(a): asi som sa zle vyjadril
no som si aj myslel ze to tak bude , sa mi ta inteligencia ani nechcela verit. ale kaslem na to, hlavne ze su vsetky ok. ono je mi to v podstate fuk, je to sice nice to have ale zbytocne to pridava olovo na vyvazovacke. neviem ci to ma 50g, potom na idealnej gume ide 50g oproti , a naco zbytocne tocit 100g. v tomto mam ine priority - min. olova, nulove brnenie/vibracie volantu na dialnici a z toho vyplyvajuci lepsi stav podvozkovych casti, jazdna pohoda atd....hej vo fabrike to vedia vyvazit
ked tlak utece zistim na volante, ked sus defekt tak hlaska to neporiesi.....
no som si aj myslel ze to tak bude , sa mi ta inteligencia ani nechcela verit. ale kaslem na to, hlavne ze su vsetky ok. ono je mi to v podstate fuk, je to sice nice to have ale zbytocne to pridava olovo na vyvazovacke. neviem ci to ma 50g, potom na idealnej gume ide 50g oproti , a naco zbytocne tocit 100g. v tomto mam ine priority - min. olova, nulove brnenie/vibracie volantu na dialnici a z toho vyplyvajuci lepsi stav podvozkovych casti, jazdna pohoda atd....hej vo fabrike to vedia vyvazit
ked tlak utece zistim na volante, ked sus defekt tak hlaska to neporiesi.....
|
|
23.03.2015 21:34 -
|
2801269
|
|
BlueSeven
|
Město: Černovice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive | Počet příspěvků: 613 |
|
|
Na C5 II si to jednotka přehodí sama, proč by to tedy nemělo fungovat u X7? U jsem to tu dříve někde popisoval.
Na C5 II si to jednotka přehodí sama, proč by to tedy nemělo fungovat u X7? U jsem to tu dříve někde popisoval.
|
|
23.03.2015 21:36 -
|
2801270
|
|
jumep
|
|
|
a ako si to prehodi sama?
si to skusal?
ja vychadzam logicky z toho ako je to naprogramovane
a ako si to prehodi sama?
si to skusal?
ja vychadzam logicky z toho ako je to naprogramovane
|
|
23.03.2015 21:58 -
|
2801282
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Přijímače jsou snad u kadýho kola někde v podběhu, tak by to snad mohlo poznat, který přijímač zachytil hláení o poklesu tlaku.
Přijímače jsou snad u kadýho kola někde v podběhu, tak by to snad mohlo poznat, který přijímač zachytil hláení o poklesu tlaku. :nevim
|
|
23.03.2015 23:02 -
|
2801309
|
|
jumep
|
|
|
podla schemy su 3 snimace
jeden niekde pri relatku spinacom bhi (pri pravej guli alebo smerovke)
druhy niede vlavo, neviem ten nakres identifikovat a jeden vzadu
predpokladam ak to mate odskusane, tak sa ospravedlnujem za dezinformaciu ze to prepocita z canu, je tam pripojena ESP jednotka ku systemu
podla schemy su 3 snimace
jeden niekde pri relatku spinacom bhi (pri pravej guli alebo smerovke)
druhy niede vlavo, neviem ten nakres identifikovat a jeden vzadu
predpokladam ak to mate odskusane, tak sa ospravedlnujem za dezinformaciu ze to prepocita z canu, je tam pripojena ESP jednotka ku systemu
|
|
23.03.2015 23:14 -
|
2801313
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Tak se musím omluvit i já. Koukal jsem na service.com a na svým autě jsem nael ty antény/přijímače jen 2ks. Take asi jeden vepředu a druhý vzadu.
Tak se musím omluvit i já. Koukal jsem na service.com a na svým autě jsem nael ty antény/přijímače jen 2ks. Take asi jeden vepředu a druhý vzadu.
|
|
23.03.2015 23:21 -
|
2801314
|
|
jumep
|
|
|
dva vpredu a jedna antena niekde vo vnutri, zasa neidentifikovatelne z nakresu, bude zjavne sucastou kabelaze
dva vpredu a jedna antena niekde vo vnutri, zasa neidentifikovatelne z nakresu, bude zjavne sucastou kabelaze
|
|
03.04.2015 22:08 -
|
2805290
|
|
hruska
|
Město: Nitra, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V Exclusive Break | Počet příspěvků: 11 |
|
|
zdravim nevie mi niekdo poradit ktore z tych cisiel na senzore mam zapisat do diagnostiky v starom mi odisla baterka tak dal som druhy a chcem ho zapisat aby komunikoval dakujem
zdravim nevie mi niekdo poradit ktore z tych cisiel na senzore mam zapisat do diagnostiky v starom mi odisla baterka tak dal som druhy a chcem ho zapisat aby komunikoval dakujem
|
|
03.04.2015 22:11 -
|
2805295
|
|
jumep
|
|
|
.link.
http://www.c5club.cz/diskuze/informacni-zpravy-palubniho-pocitace/1427999-tyre-pressures(s)-not-monitored/2/
|
|
03.04.2015 22:22 -
|
2805311
|
|
hruska
|
Město: Nitra, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V Exclusive Break | Počet příspěvků: 11 |
|
|
Dakujem
Dakujem:-))))
|
|
13.04.2015 10:29 -
|
2809416
|
|
Jetik
|
Město: Mala Ida, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) | Počet příspěvků: 62 |
|
|
BlueSeven napsal(a): Já nevím, jak si to přehodí, ale přehodí. Asi pozná ze kterého místa se čidlo hlásí. Kdy ty kola přehodí, tak se to asi po minutě jízdy načte na správném místě. Můe to zkusit otestovat a zkontrolovat přes diag
No ja musím s žútosou kontatova, e sa automaticky neprehodia. Na mojej C5 III 2.0Hdi exclusive z roku 2009 som práve prezul a predná žavá sa hlási vzadu vžavo. Ostatné 3 sa nehlásia vôbec (skúal som to postupným vypustením tlaku a na 1,7 a nič. V diabox píe, e vpravo vpredu je tlak 2,0 (hoci v skutočnosti 2,4) a ostatné tri vedie ako nedefinované. Skúsim porozmýža čo s tým ete predtým ako sa pôjdem vyreva do servisu, pretoe doteraz na to ahali len oni a minulé leto to dokonca vypli, lebo mi tam stále niečo hlásilo. Teraz som to len zapol a stav je ako píem.
Já nevím, jak si to přehodí, ale přehodí. Asi pozná ze kterého místa se čidlo hlásí. Kdy ty kola přehodí, tak se to asi po minutě jízdy načte na správném místě. Můe to zkusit otestovat a zkontrolovat přes diag ;-)
No ja musím s žútosou kontatova, e sa automaticky neprehodia. Na mojej C5 III 2.0Hdi exclusive z roku 2009 som práve prezul a predná žavá sa hlási vzadu vžavo. Ostatné 3 sa nehlásia vôbec (skúal som to postupným vypustením tlaku a na 1,7 a nič. V diabox píe, e vpravo vpredu je tlak 2,0 (hoci v skutočnosti 2,4) a ostatné tri vedie ako nedefinované. Skúsim porozmýža čo s tým ete predtým ako sa pôjdem vyreva do servisu, pretoe doteraz na to ahali len oni a minulé leto to dokonca vypli, lebo mi tam stále niečo hlásilo. Teraz som to len zapol a stav je ako píem.
|
|
13.04.2015 13:38 -
|
2809500
|
|
jumep
|
|
|
tak mas cisla, tak jedno mozes umiestnit spravne
tak mas cisla, tak jedno mozes umiestnit spravne :)
|
|
13.04.2015 14:00 -
|
2809510
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
Na X7 si určite auto samo nezistí, kde má aké čidlo. Sníma ich bude, ale ukazova bude tak ako sú zapísané.
@Jetik: Skús sa s autom trocha prejs a potom stlači "CHECK", v diag sa píe ís aspoň 1 minútu minimálne 20 km/h aby sa snímače načítali.
BTW: Keď bude odpúa tlak, tak v diag pekne vidno e na zmenu tlaku zareaguje cca po 1-2 minútach.
Na X7 si určite auto samo nezistí, kde má aké čidlo. Sníma ich bude, ale ukazova bude tak ako sú zapísané.
@Jetik: Skús sa s autom trocha prejs a potom stlači "CHECK", v diag sa píe ís aspoň 1 minútu minimálne 20 km/h aby sa snímače načítali.
BTW: Keď bude odpúa tlak, tak v diag pekne vidno e na zmenu tlaku zareaguje cca po 1-2 minútach.
|
|
13.04.2015 19:11 -
|
2809644
|
|
bluemotion
|
Město: Ronov p.R., Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 286 |
|
|
Tak ja to tady rozseknu, ja na X7 prehodil v zime leve predni na pravy zadek a senzory porad ukazovaly spravne o.k....zato letni jeste nemam naprogramovane vubec, cisla senzoru mam vyctene, jen je potrebuju vlozit, nejaka dobra dua by se nasla?
Tak ja to tady rozseknu, ja na X7 prehodil v zime leve predni na pravy zadek a senzory porad ukazovaly spravne o.k....zato letni jeste nemam naprogramovane vubec, cisla senzoru mam vyctene, jen je potrebuju vlozit, nejaka dobra dua by se nasla?
|
|
13.04.2015 19:19 -
|
2809651
|
|
jumep
|
|
|
dojdi na zraz
dojdi na zraz :D
|
|
13.04.2015 19:32 -
|
2809661
|
|
bluemotion
|
Město: Ronov p.R., Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 286 |
|
|
A kdy vlastne je? Myslim ze to udelame pri rozvodech...cekal jsem az se ti otepli v garazi
A kdy vlastne je? Myslim ze to udelame pri rozvodech...cekal jsem az se ti otepli v garazi :-p
|
|
15.04.2015 21:11 -
|
2810551
|
|
Jetik
|
Město: Mala Ida, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) | Počet příspěvků: 62 |
|
|
Jetik napsal(a): BlueSeven napsal(a): Já nevím, jak si to přehodí, ale přehodí. Asi pozná ze kterého místa se čidlo hlásí. Kdy ty kola přehodí, tak se to asi po minutě jízdy načte na správném místě. Můe to zkusit otestovat a zkontrolovat přes diag
Take vetko je inak. Dnes som si naiel trochu času a znovu to napojil na Diagbox. Kouha jedna, načítal správne vetky tyri snímače aj s tlakom, teplotou a hlákou normálneho tlaku. Rovnako správne reagovali aj hlásenia na palubnej doske a čuduj sa svete, sedeli aj pozície kolies podža pozičného obrázku na palubnej doske aj v Diagboxe a keď som na konkrétnom kolese odpustil tlak na 1,9 ("podhustenie") a aj na 1,6 ("pichnuté") ukazovala palubka správne pozíciu skúaného kolesa. Take neviem čo "delali soudruzi z DDR patne", ale vetko je v poriadku. Ak som len nemal viac astia ako rozumu, tak si auto vie zisti na ktorom kolese je ktorý snímač. Naposledy keď som odpustil na Pź tlak, ukázalo mi na palubke pokles tlaku na Zź a kolesá som memenil.
Take vetko je inak. Dnes som si naiel trochu času a znovu to napojil na Diagbox. Kouha jedna, načítal správne vetky tyri snímače aj s tlakom, teplotou a hlákou normálneho tlaku. Rovnako správne reagovali aj hlásenia na palubnej doske a čuduj sa svete, sedeli aj pozície kolies podža pozičného obrázku na palubnej doske aj v Diagboxe a keď som na konkrétnom kolese odpustil tlak na 1,9 ("podhustenie") a aj na 1,6 ("pichnuté") ukazovala palubka správne pozíciu skúaného kolesa. Take neviem čo "delali soudruzi z DDR patne", ale vetko je v poriadku. Ak som len nemal viac astia ako rozumu, tak si auto vie zisti na ktorom kolese je ktorý snímač. Naposledy keď som odpustil na Pź tlak, ukázalo mi na palubke pokles tlaku na Zź a kolesá som memenil.
|
|
15.04.2015 21:20 -
|
2810557
|
|
BlueSeven
|
Město: Černovice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive | Počet příspěvků: 613 |
|
|
Jetik napsal(a): Take vetko je inak. Dnes som si naiel trochu času a znovu to napojil na Diagbox. Kouha jedna, načítal správne vetky tyri snímače aj s tlakom, teplotou a hlákou normálneho tlaku. Rovnako správne reagovali aj hlásenia na palubnej doske a čuduj sa svete, sedeli aj pozície kolies podža pozičného obrázku na palubnej doske aj v Diagboxe a keď som na konkrétnom kolese odpustil tlak na 1,9 ("podhustenie") a aj na 1,6 ("pichnuté") ukazovala palubka správne pozíciu skúaného kolesa. Take neviem čo "delali soudruzi z DDR patne", ale vetko je v poriadku. Ak som len nemal viac astia ako rozumu, tak si auto vie zisti na ktorom kolese je ktorý snímač. Naposledy keď som odpustil na Pź tlak, ukázalo mi na palubke pokles tlaku na Zź a kolesá som memenil.
Jak říkám, to auto to prostě nějak umí, aby se to správně načetlo, ale musí mu dopřát projíďku
Jak říkám, to auto to prostě nějak umí, aby se to správně načetlo, ale musí mu dopřát projíďku :-d
|
|
| |
|
|