| | |
05.05.2014 14:34 -
Re: Senzory tlaku v pneu
|
2693367
|
|
kutnohorak
|
Město: Kutná Hora, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 88 |
|
|
Super návod. Zajímalo by mě, jestli se snímače musí nějak aktivovat, nebo budou fungovat automaticky po namontování. A kde bodujou plíky na baterie.
Super návod. Zajímalo by mě, jestli se snímače musí nějak aktivovat, nebo budou fungovat automaticky po namontování. A kde bodujou plíky na baterie.
|
|
25.09.2014 15:44 -
|
2736701
|
|
Georgie
|
Město: Vranovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 98 |
|
|
Chci si pořídit druhou sadu kol a protoe na letních am senzory, chci je i na zimní. Cenu originálních nemíním akceptovat, protoe aby za to chtěli stejnou cenu jak za novou pneu mě přijde nehorázný. Tak jsem trochu prolustroval internet a nael jsem dalího výrobce:
.link.
No a jetě jsem při tom surfování narazil na info, e kompatibilní by měly být i senzory pro Land Rover/Jaguar/Ford, který se na eBay dají sehnat za cca 400,- 1ks. A to by byla pecka. Ale zatím je to neověřené. Přemýlím, e za ty prachy to risknu a zkusim je objednat. Přinejhorím je vrátím.
Chci si pořídit druhou sadu kol a protoe na letních am senzory, chci je i na zimní. Cenu originálních nemíním akceptovat, protoe aby za to chtěli stejnou cenu jak za novou pneu mě přijde nehorázný. Tak jsem trochu prolustroval internet a nael jsem dalího výrobce:
http://www.racing-line.cz/tpms-elektronicky-senzor-snimac-tlaku-v-pneu-valor-6001b.html
No a jetě jsem při tom surfování narazil na info, e kompatibilní by měly být i senzory pro Land Rover/Jaguar/Ford, který se na eBay dají sehnat za cca 400,- 1ks. A to by byla pecka:-o. Ale zatím je to neověřené. Přemýlím, e za ty prachy to risknu a zkusim je objednat. Přinejhorím je vrátím.
|
|
25.09.2014 19:11 -
|
2736851
|
|
J.Cimrman
|
Město: Nymburk, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 144 |
|
|
Nechal jsem to vypnout a nemám co řeit J.C.
Nechal jsem to vypnout a nemám co řeit:-d J.C.
|
|
25.09.2014 19:33 -
|
2736870
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Tak mu je prodej a budete spokojení oba.
Tak mu je prodej a budete spokojení oba. ;-)
|
|
26.09.2014 14:16 -
|
2737120
|
|
Georgie
|
Město: Vranovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 98 |
|
|
Za 500,-/ks do toho jdu
Za 500,-/ks do toho jdu :-))
|
|
15.10.2014 20:18 -
|
2741982
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Dnes zrovna "vhod" při příjezdu na parkovitě na letiti najednou SERVICE a e pravá přední píchnutá. Take info pro majitele X7, bylo tam 2.1 atm. Mám origo kola i čidla. Dohustil jsem na předepsaných 2.4 a po zapnutí klíčku pořád SERVICE, hláka zmizí a se auto rozjede na 40 a čidlo začne vysílat novou hodnotu.
Na kolik musí tlak poklesnout, aby to dalo STOP, jsem natěstí zatím nezjistil.
Stalo se mi to na X7 poprvé po 30 000 najeto a jak blbec jsem se snail hláku znovu vyvolat mačkáním koncovek páček pod volantem (měl jsem C5 I) ne mi po dost dlouhé době dolo, e na to je u X7 levé tlačítko CHECK
Dnes zrovna "vhod" při příjezdu na parkovitě na letiti najednou SERVICE a e pravá přední píchnutá. Take info pro majitele X7, bylo tam 2.1 atm. Mám origo kola i čidla. Dohustil jsem na předepsaných 2.4 a po zapnutí klíčku pořád SERVICE, hláka zmizí a se auto rozjede na 40 a čidlo začne vysílat novou hodnotu.
Stalo se mi to na X7 poprvé po 30 000 najeto a jak blbec jsem se snail hláku znovu vyvolat mačkáním koncovek páček pod volantem (měl jsem C5 I) ne mi po dost dlouhé době dolo, e na to je u X7 levé tlačítko CHECK :-)
|
|
16.10.2014 20:02 -
|
2742112
|
|
JaNa
|
Město: , Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 114 |
|
|
a co toto? .link. Rozumím tomu jako koza petreli .
a co toto? http://www.pneumatiky-obchod.cz/tpms-elektronicke-senzory-snimace-tlaku-v-pneu-valor.html?asistentkats%5B2773%5D=2773&orderby=2 Rozumím tomu jako koza petreli :nevim.:-p
|
|
17.10.2014 11:53 -
|
2742236
|
|
Georgie
|
|
|
Jo, to je jedna z alternativ. Na jinej eshop, kterej tyto prodava jsem dal odkaz vyse. Ale nakonec jsem se rozhodl prozkoumat variantu senzoru pro Land Rover/Jaguar/Ford z eBay. Objednal jsem 4ks za 49 liber. Ted cekam az dorazi a pak poreferuju, jak jsem s nema dopadl.
Jo, to je jedna z alternativ. Na jinej eshop, kterej tyto prodava jsem dal odkaz vyse. Ale nakonec jsem se rozhodl prozkoumat variantu senzoru pro Land Rover/Jaguar/Ford z eBay. Objednal jsem 4ks za 49 liber. Ted cekam az dorazi a pak poreferuju, jak jsem s nema dopadl.
|
|
17.10.2014 14:10 -
|
2742267
|
|
RimmerCZ
|
Město: Hlučín, Auto: Mercedes E 400d | Počet příspěvků: 611 |
|
|
vilous napsal(a): Dnes zrovna "vhod" při příjezdu na parkovitě na letiti najednou SERVICE a e pravá přední píchnutá. Take info pro majitele X7, bylo tam 2.1 atm. Mám origo kola i čidla. Dohustil jsem na předepsaných 2.4 a po zapnutí klíčku pořád SERVICE, hláka zmizí a se auto rozjede na 40 a čidlo začne vysílat novou hodnotu.
Stalo se mi to na X7 poprvé po 30 000 najeto a jak blbec jsem se snail hláku znovu vyvolat mačkáním koncovek páček pod volantem (měl jsem C5 I) ne mi po dost dlouhé době dolo, e na to je u X7 levé tlačítko CHECK
Asi erupce na slunci - vcera naprosto to same, poprve co to auto mam, prava zadni. Tlak byl cca 2.2, dohustil jsem a prestalo to. Za me dobry, aspon vim, ze to funguje ! Opticky ta ztrata tlaku byla neidentifikovatelna, zejmena na 18" pneu.
Asi erupce na slunci - vcera naprosto to same, poprve co to auto mam, prava zadni. Tlak byl cca 2.2, dohustil jsem a prestalo to. Za me dobry, aspon vim, ze to funguje ! Opticky ta ztrata tlaku byla neidentifikovatelna, zejmena na 18" pneu.
|
|
04.11.2014 23:30 -
|
2748167
|
|
Ladman
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer Exclusive | Počet příspěvků: 489 |
|
|
tak po přezutí na zimáky mi zase snímá pouze LP kolo, ostatní kola nejsou monitorována. U na to kalu zas to reklamovat a nachávat jim tam půl dne auto. Na jaře bych musel zase. Prostě to auto neumí načíst víc jak 5 kol. Někdo říká, e má umět 10, ale to moje konkrétní prostě umí jen jednu sadu + 1 kolo z druhé sady. Leda by snad lo lexií nastavit počet snímaných kol
Ladman napsal(a): tak budu muset. Včera jsem přezul na letňáky a jel to trochu projet. Nejdřív po pár km hláka, e mám podhutěné LP kolo, ostatní OK. Změřil jsem, mělo cca 1,8, take opravdu podhutěné. Tak jsem si říkal, e paráda, načetly se vechny snímače. Po asi 5-ti km stará známá hláka, e jedno nebo více kol není monitorováno, konkrétně vechny zbylé tři kola. Take jsem tam, kde jsem byl na podzim, auto se naučilo jednu sadu a druhou kromě jednoho kola zapomnělo. Nevěděl by někdo, kde ty "experti" v autorizáku dělaj chybu? Prej s tím nemaj moc zkueností, nikdy to nikdo na X7 nechtěl, mít funkční snímače na dvou sadách. Jezdí jich tu poslední dobou čím dál víc, tak se tomu docela divím. Aktuální kola si v rámci reklamace nechám načíst a u počítám s tím, e na podzim tam pojedu zase a pak po kadém přezouvání.
tak po přezutí na zimáky mi zase snímá pouze LP kolo, ostatní kola nejsou monitorována. U na to kalu zas to reklamovat a nachávat jim tam půl dne auto. Na jaře bych musel zase. Prostě to auto neumí načíst víc jak 5 kol. Někdo říká, e má umět 10, ale to moje konkrétní prostě umí jen jednu sadu + 1 kolo z druhé sady. Leda by snad lo lexií nastavit počet snímaných kol
|
|
05.11.2014 08:30 -
|
2748187
|
|
maha007
|
Město: Slatiňany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 24 |
|
|
u těch neoriginálních senzoru píou e není třeba nic párovat co trochu nechápu jak to mue fungovat, jak teda auto poznat kde který senzor je umístěn
u těch neoriginálních senzoru píou e není třeba nic párovat co trochu nechápu jak to mue fungovat, jak teda auto poznat kde který senzor je umístěn
|
|
05.11.2014 10:28 -
|
2748193
|
|
jumep
|
|
|
ked budes prezuvat auto nechaj si poznacit cisla ventilkov a potom si to rucne nahadz, podla mna ti nahodia vzdy do primarnej sady a jeden do rezervy
ked budes prezuvat auto nechaj si poznacit cisla ventilkov a potom si to rucne nahadz, podla mna ti nahodia vzdy do primarnej sady a jeden do rezervy
|
|
06.11.2014 11:42 -
|
2748352
|
|
kutnohorak
|
Město: Kutná Hora, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 88 |
|
|
dají se lexiií přepnout přední kola za zadní (snímání tlaku) přehoz kvůli sjídění kol. Pokud to jde poskytne někdo radu ,jak na to?
dají se lexiií přepnout přední kola za zadní (snímání tlaku) přehoz kvůli sjídění kol. Pokud to jde poskytne někdo radu ,jak na to?
|
|
06.11.2014 13:45 -
|
2748366
|
|
kutnohorak
|
|
|
dobrá rada nad zlato budu hledat . Bohuel se nemám od koho učit jak s diag.,tak se ptám, ne něco zkusím.
dobrá rada nad zlato budu hledat . Bohuel se nemám od koho učit jak s diag.,tak se ptám, ne něco zkusím.
|
|
06.11.2014 15:38 -
|
2748380
|
|
kutnohorak
|
|
|
nemám v okolí nikoho koho bych mohl otravovat s řeením problemů. Jezdit 70km a víc se mi nechce. Minulý týden patná zkuenost s autorizovaným servisem. Návtěva kvůli rozsvícení kontrolky elektroniky řízení motoru hláka depolution system...dál nevim. Rezume : zazlobil vám regulátor tlaku paliva je to smazané závada byla náhodná. Kdy jsem auto včera poprvé doma připojil na půjčenou diag, tak v deníku závad 500 chyb. Vechny skoro nepodstatné 300x radio atd, ale e mi nefunguje havení, to mě v servise neupozornily, tak jak tu chybu vyčítali? Take vlastní cestou ....
nemám v okolí nikoho koho bych mohl otravovat s řeením problemů. Jezdit 70km a víc se mi nechce. Minulý týden patná zkuenost s autorizovaným servisem. Návtěva kvůli rozsvícení kontrolky elektroniky řízení motoru hláka depolution system...dál nevim. Rezume : zazlobil vám regulátor tlaku paliva je to smazané závada byla náhodná. Kdy jsem auto včera poprvé doma připojil na půjčenou diag, tak v deníku závad 500 chyb. Vechny skoro nepodstatné 300x radio atd, ale e mi nefunguje havení, to mě v servise neupozornily, tak jak tu chybu vyčítali? Take vlastní cestou ....
|
|
06.11.2014 17:04 -
|
2748400
|
|
jruze
|
|
|
kutnohorak napsal(a): nemám v okolí nikoho koho bych mohl otravovat s řeením problemů. Jezdit 70km a víc se mi nechce. Minulý týden patná zkuenost s autorizovaným servisem. Návtěva kvůli rozsvícení kontrolky elektroniky řízení motoru hláka depolution system...dál nevim. Rezume : zazlobil vám regulátor tlaku paliva je to smazané závada byla náhodná. Kdy jsem auto včera poprvé doma připojil na půjčenou diag, tak v deníku závad 500 chyb. Vechny skoro nepodstatné 300x radio atd, ale e mi nefunguje havení, to mě v servise neupozornily, tak jak tu chybu vyčítali? Take vlastní cestou ....
50% aut hlásí chybu havení (a to i po výměně havek) a chytají i v mrazech bezproblémů, v deníku se ukládají vechny chyby výskyt a zmizení a pokud je chyba přechodná a měřené hodnoty OK tak není důvod nesmazat(stejně zůstane uloena jinde) - některé jednotky reagují na chybu tak e zůstanou v nějakém reimu a nebo nedovolí některé funkce spustit.(třeba u mého biturba do smazání v nozáku - vypadla hadice od filtru a i po nasazení nouzák - chyba přechodná - příli nízký průtok nas.vzduchu) - nepomohlo ani několikeré zhasnutí - tak asi tak.A pokud si některé jednotky ,,do sebe" uloí chybu tak pomůe jen přeprogramovat a to stejně neudělá a nebo bude na nejlepí cestě ke shánění jiné jednotky.Diag je jen pomůcka ostatní musí mít v hlavě a né vechny auta(jednotky) se chovají stejně . Take si myslím e vyhodí prachy za diag (jen abys věděl co za chybu) a stejně si to nechá opravit a nebo poslechne diag a vymění spoustu dílů zbytečně.
50% aut hlásí chybu havení (a to i po výměně havek) a chytají i v mrazech bezproblémů, v deníku se ukládají vechny chyby výskyt a zmizení a pokud je chyba přechodná a měřené hodnoty OK tak není důvod nesmazat(stejně zůstane uloena jinde) - některé jednotky reagují na chybu tak e zůstanou v nějakém reimu a nebo nedovolí některé funkce spustit.(třeba u mého biturba do smazání v nozáku - vypadla hadice od filtru a i po nasazení nouzák - chyba přechodná - příli nízký průtok nas.vzduchu) - nepomohlo ani několikeré zhasnutí - tak asi tak.A pokud si některé jednotky ,,do sebe" uloí chybu tak pomůe jen přeprogramovat a to stejně neudělá a nebo bude na nejlepí cestě ke shánění jiné jednotky.Diag je jen pomůcka ostatní musí mít v hlavě a né vechny auta(jednotky) se chovají stejně . Take si myslím e vyhodí prachy za diag (jen abys věděl co za chybu) a stejně si to nechá opravit a nebo poslechne diag a vymění spoustu dílů zbytečně.
|
|
| |
|
|