| |  |
27.01.2012 12:59 -
Re: Zadní náprava - obecně
|
2444788
|
|
Majk-fox
|
Město: Chrudim, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 164 |
|
|
jumep napsal(a): sedacky ti nemlatia? odtlakovanu napravu si skusal hybat hore dole?
no, dělali mi to v servise. No ty,sedačky jsem měl dole, ale ještě to zkusím. Prej tam už prostě už nic jiného není. nevím, mužou to dělat třeba gumy?
sedacky ti nemlatia? odtlakovanu napravu si skusal hybat hore dole?
no, dělali mi to v servise. No ty,sedačky jsem měl dole, ale ještě to zkusím. Prej tam už prostě už nic jiného není. nevím, mužou to dělat třeba gumy?
|
|
27.01.2012 16:59 -
|
2444833
|
|
Jimmivon
|
Město: Blížkovice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 124 |
|
|
Me to delaly gumy a sametky okolo dveri. Vypadalo to jako tlumene bouchani a pritom to slo z ramu oken.
Koupil jsem takovou tu tycinku na gumova tesneni a natrel vsechno co pripominalo gumu. A najednou ticho po pesine! Parada! Akorat je treba to kazde 4tydny prejit...
Jimmi
Me to delaly gumy a sametky okolo dveri. Vypadalo to jako tlumene bouchani a pritom to slo z ramu oken.
Koupil jsem takovou tu tycinku na gumova tesneni a natrel vsechno co pripominalo gumu. A najednou ticho po pesine! Parada! Akorat je treba to kazde 4tydny prejit...
Jimmi
|
|
27.01.2012 19:49 -
|
2444860
|
|
Hajkis
|
Město: Most, Auto: Citroën C5 I 2.0HPi Exclusive | Počet příspěvků: 42 |
|
|
Sehnal jsem na zadek ty větší závaží,utáhnul podle pokynů na opravu dle Citroenu a je to lepší,ale občas to bouchne.Zkusím ještě prohodit koule a vypěnit ten nosník
Sehnal jsem na zadek ty větší závaží,utáhnul podle pokynů na opravu dle Citroenu a je to lepší,ale občas to bouchne.Zkusím ještě prohodit koule a vypěnit ten nosník
|
|
01.02.2012 17:42 -
|
2446210
|
|
Majk-fox
|
Město: Chrudim, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 164 |
|
|
jumep napsal(a): sedacky ti nemlatia? odtlakovanu napravu si skusal hybat hore dole?
Tak odtlakovaná vůbec nebyla, vyměňoval to tak, že si ji jen popustil. Koule a uložení pístnic to deda dělat nemůže?
sedacky ti nemlatia? odtlakovanu napravu si skusal hybat hore dole?
Tak odtlakovaná vůbec nebyla, vyměňoval to tak, že si ji jen popustil. Koule a uložení pístnic to deda dělat nemůže?
|
|
01.02.2012 18:45 -
|
2446218
|
|
jumep
|
|

|
robit to moze hocico ... to nevyriesis na nete, ale pod autom / u niekoho kto vie co s tym a co pozerat
zaklad je zatlacit piesty - tj. odtlakovat napravu
a skusit uvolnenou hybat hore dole a sledovat a hladat
ta naprava je super jednoducha, tam to musis najst
robit to moze hocico ... to nevyriesis na nete, ale pod autom / u niekoho kto vie co s tym a co pozerat
zaklad je zatlacit piesty - tj. odtlakovat napravu
a skusit uvolnenou hybat hore dole a sledovat a hladat
ta naprava je super jednoducha, tam to musis najst
|
|
11.11.2012 23:20 -
|
2520860
|
|
karneval
|
|

|
Ja som si minule všimol že zadok čím ďalej tým viac odskakuje na nerovnostich, hlavne v zákrutách potom hádže zadok na stranu. Keď som sa viezol vzadu tak mám pocit že sa aj húpe zo strany na stranu viac ako by malo - neupokojí sa dostatočne rýchlo.
Geometria ukázala odchýlku mimo normal na pravej zadnej strane. Ak to nebude uloženie možu to byť gule?
Ja som si minule všimol že zadok čím ďalej tým viac odskakuje na nerovnostich, hlavne v zákrutách potom hádže zadok na stranu. Keď som sa viezol vzadu tak mám pocit že sa aj húpe zo strany na stranu viac ako by malo - neupokojí sa dostatočne rýchlo.
Geometria ukázala odchýlku mimo normal na pravej zadnej strane. Ak to nebude uloženie možu to byť gule?
|
|
11.11.2012 23:22 -
|
2520861
|
|
jumep
|
|

|
gule nemaju nic s geometriou ...
je jedna strana tvrdsia ako druha?
gule nemaju nic s geometriou ...
je jedna strana tvrdsia ako druha?
|
|
19.02.2013 04:41 -
|
2549259
|
|
running
|
|
|
Mám ten samej problém, při nerovnostech se ozývají zezadu rány, myslel jsem, že to dělá vejfuk, ale nic.
Mám ten samej problém, při nerovnostech se ozývají zezadu rány, myslel jsem, že to dělá vejfuk, ale nic.
|
|
18.11.2013 19:44 -
|
2639321
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|

|
Minulý týden vždy při přejezdu nerovnosti zezadu divné klepnutí, při průjezdu zatáčkou lehké zarachocení a klepnutí. V sobotu na chalupě auto na zvedák a prohlídka. Ložiska, ramena všechno v pořádku. Protože jsem měnil lanka ruční brzdy, sundal jsem hliníkový kryt a našel jsem tam kaštan. Čert ví jak se tam dostal. Kaštan vyhozen, klepání odstraněno.
Minulý týden vždy při přejezdu nerovnosti zezadu divné klepnutí, při průjezdu zatáčkou lehké zarachocení a klepnutí. V sobotu na chalupě auto na zvedák a prohlídka. Ložiska, ramena všechno v pořádku. Protože jsem měnil lanka ruční brzdy, sundal jsem hliníkový kryt a našel jsem tam kaštan. Čert ví jak se tam dostal. Kaštan vyhozen, klepání odstraněno.
|
|
19.11.2013 00:11 -
|
2639414
|
|
jruze
|
|

|
PATaMAT napsal(a): Přestaňte už konečně strašit výměnou celých ramen. Kdo neumí opravovat, tak mění celé díly - ramena ... kdo umí opravovat, tak to praví za pár korun.
Koukal sem na exif origo fotek před a po, a vyvaření a oprava jedno uložení na rameni mě netrvala dýl jak 30 minut. A to sem už dělal docela katastrofální kousky a to nemám vše nafoceno ... jen když byl foťák po ruce.
Ukázky:
.link.
.link.
.link.
Pokud se jedná o uložení pro gufero opravuji - pokud o uložení ložiska ne. A mezi námi opravit umím,ale nevyplatí se mi to ani časově ani finančně. A opravuji tak 80% toho co v Citroenu vyhazují a dávají za necelích 12000,- jednu stranu.Dávám na to záruku a nemám reklamace to je pro mne a asi i zákazníky důležité.
Pokud se jedná o uložení pro gufero opravuji - pokud o uložení ložiska ne. A mezi námi opravit umím,ale nevyplatí se mi to ani časově ani finančně. A opravuji tak 80% toho co v Citroenu vyhazují a dávají za necelích 12000,- jednu stranu.Dávám na to záruku a nemám reklamace to je pro mne a asi i zákazníky důležité.
|
|
19.11.2013 08:12 -
|
2639428
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1303 |
|

|
jruze napsal(a): Pokud se jedná o uložení pro gufero opravuji - pokud o uložení ložiska ne.
Těch ramen sem už opravil hodně, nedokážu dnes už odhadnout kolik BX, CX, XM, XA, C5 to bylo ... a vlastní uložení ložiska sem NIKDY poškozené neviděl. A to tu byly hrůzy, viz Xa brejk - první můj odkaz , a kroužek ložiska tam je a kryje uložení .link. ... tady je video jak to chodilo na autě .link. . Za 150,- kč co mě stála oprava na čase a materiálu bych asi těžko sehnal nepoškozené rameno .
Jestli ty ano, byla to asi velmi nešťastná náhoda, kolik jich bylo ? 1 z tisíce 
Tady jsou foto s celým exifem, komplet metadata o pořízení snímku. To pro ty co nevěří, že mě ta oprava vydřeného ramene netrvá dýl jak 30 minut ! Stačí uložit na svém PC a pak kouknout … .link.
.
Těch ramen sem už opravil hodně, nedokážu dnes už odhadnout kolik BX, CX, XM, XA, C5 to bylo ... a vlastní uložení ložiska sem NIKDY poškozené neviděl. A to tu byly hrůzy, viz Xa brejk - první můj odkaz , a kroužek ložiska tam je a kryje uložení http://citroxa.rajce.idnes.cz/zadni_rameno_Xa_break/#IMG_1318.jpg ... tady je video jak to chodilo na autě http://citroxa.rajce.idnes.cz/video_-_zadni_rameno_Xa_break/ . Za 150,- kč co mě stála oprava na čase a materiálu bych asi těžko sehnal nepoškozené rameno .
Jestli ty ano, byla to asi velmi nešťastná náhoda, kolik jich bylo ? 1 z tisíce ;-)
Tady jsou foto s celým exifem, komplet metadata o pořízení snímku. To pro ty co nevěří, že mě ta oprava vydřeného ramene netrvá dýl jak 30 minut ! Stačí uložit na svém PC a pak kouknout … http://citroxa.rajce.idnes.cz/exif_pro_najka_a_spol/
.
|
|
19.11.2013 09:15 -
|
2639432
|
|
jruze
|
|

|
PATaMAT napsal(a): Těch ramen sem už opravil hodně, nedokážu dnes už odhadnout kolik BX, CX, XM, XA, C5 to bylo ... a vlastní uložení ložiska sem NIKDY poškozené neviděl. A to tu byly hrůzy, viz Xa brejk - první můj odkaz , a kroužek ložiska tam je a kryje uložení .link. ... tady je video jak to chodilo na autě .link. . Za 150,- kč co mě stála oprava na čase a materiálu bych asi těžko sehnal nepoškozené rameno .
Jestli ty ano, byla to asi velmi nešťastná náhoda, kolik jich bylo ? 1 z tisíce 
Několik pokud máš namysli prodřený kroužek ložiska a na CX to bylo nutnost protože ramena nebyly a každé druhé bylo KO jak na ložiskách tak na uchycení stabilizátoru (jediný problém byla cena elektrody a kvalitní svářečky na AL). První CX jsem dělal někdy před třiceti lety a to jich bylo v republice asi 20. V Praze jich bylo 6. a z toho jedna moje a druhá Vojáčka a díly jsi nesehnal ani přes tuzex (a nezaplatil bys je)
Několik pokud máš namysli prodřený kroužek ložiska a na CX to bylo nutnost protože ramena nebyly a každé druhé bylo KO jak na ložiskách tak na uchycení stabilizátoru (jediný problém byla cena elektrody a kvalitní svářečky na AL). První CX jsem dělal někdy před třiceti lety a to jich bylo v republice asi 20. V Praze jich bylo 6. a z toho jedna moje a druhá Vojáčka a díly jsi nesehnal ani přes tuzex (a nezaplatil bys je)
|
|
19.09.2014 07:12 -
|
2734076
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Na zadní nápravě blízko kol je nejnižší místo, kde se stýká svislá část (rovnoběžná s kolem) se šikmou pístnicí. Toto nejnižší místo je kryto plastovým krytem a ten mi na levé straně chybí. Projel jsem tak půl Evropy, tak je to tam fakt jen jako krytka bez funkce. Nyní jsem to objednal, stojí kupodivu jen 144 Kč, a chci to tam dát, až mi to přijde. Nikde není žádný závit nebo ulomený šroub, tak předpokládám, že je to tam jen namáčknuté. Máte někdo zkušenost?
Na zadní nápravě blízko kol je nejnižší místo, kde se stýká svislá část (rovnoběžná s kolem) se šikmou pístnicí. Toto nejnižší místo je kryto plastovým krytem a ten mi na levé straně chybí. Projel jsem tak půl Evropy, tak je to tam fakt jen jako krytka bez funkce. Nyní jsem to objednal, stojí kupodivu jen 144 Kč, a chci to tam dát, až mi to přijde. Nikde není žádný závit nebo ulomený šroub, tak předpokládám, že je to tam jen namáčknuté. Máte někdo zkušenost?
|
|
| |
|
|