| | |
27.01.2012 12:59 -
Re: Zadní náprava - obecně
|
2444788
|
|
Majk-fox
|
Město: Chrudim, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 164 |
|
|
jumep napsal(a): sedacky ti nemlatia? odtlakovanu napravu si skusal hybat hore dole?
no, dělali mi to v servise. No ty,sedačky jsem měl dole, ale jetě to zkusím. Prej tam u prostě u nic jiného není. nevím, muou to dělat třeba gumy?
sedacky ti nemlatia? odtlakovanu napravu si skusal hybat hore dole?
no, dělali mi to v servise. No ty,sedačky jsem měl dole, ale jetě to zkusím. Prej tam u prostě u nic jiného není. nevím, muou to dělat třeba gumy?
|
|
27.01.2012 16:59 -
|
2444833
|
|
Jimmivon
|
Město: Blíkovice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 124 |
|
|
Me to delaly gumy a sametky okolo dveri. Vypadalo to jako tlumene bouchani a pritom to slo z ramu oken.
Koupil jsem takovou tu tycinku na gumova tesneni a natrel vsechno co pripominalo gumu. A najednou ticho po pesine! Parada! Akorat je treba to kazde 4tydny prejit...
Jimmi
Me to delaly gumy a sametky okolo dveri. Vypadalo to jako tlumene bouchani a pritom to slo z ramu oken.
Koupil jsem takovou tu tycinku na gumova tesneni a natrel vsechno co pripominalo gumu. A najednou ticho po pesine! Parada! Akorat je treba to kazde 4tydny prejit...
Jimmi
|
|
27.01.2012 19:49 -
|
2444860
|
|
Hajkis
|
Město: Most, Auto: Citroën C5 I 2.0HPi Exclusive | Počet příspěvků: 42 |
|
|
Sehnal jsem na zadek ty větí závaí,utáhnul podle pokynů na opravu dle Citroenu a je to lepí,ale občas to bouchne.Zkusím jetě prohodit koule a vypěnit ten nosník
Sehnal jsem na zadek ty větí závaí,utáhnul podle pokynů na opravu dle Citroenu a je to lepí,ale občas to bouchne.Zkusím jetě prohodit koule a vypěnit ten nosník
|
|
01.02.2012 17:42 -
|
2446210
|
|
Majk-fox
|
Město: Chrudim, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 164 |
|
|
jumep napsal(a): sedacky ti nemlatia? odtlakovanu napravu si skusal hybat hore dole?
Tak odtlakovaná vůbec nebyla, vyměňoval to tak, e si ji jen popustil. Koule a uloení pístnic to deda dělat nemůe?
sedacky ti nemlatia? odtlakovanu napravu si skusal hybat hore dole?
Tak odtlakovaná vůbec nebyla, vyměňoval to tak, e si ji jen popustil. Koule a uloení pístnic to deda dělat nemůe?
|
|
01.02.2012 18:45 -
|
2446218
|
|
jumep
|
|
|
robit to moze hocico ... to nevyriesis na nete, ale pod autom / u niekoho kto vie co s tym a co pozerat
zaklad je zatlacit piesty - tj. odtlakovat napravu
a skusit uvolnenou hybat hore dole a sledovat a hladat
ta naprava je super jednoducha, tam to musis najst
robit to moze hocico ... to nevyriesis na nete, ale pod autom / u niekoho kto vie co s tym a co pozerat
zaklad je zatlacit piesty - tj. odtlakovat napravu
a skusit uvolnenou hybat hore dole a sledovat a hladat
ta naprava je super jednoducha, tam to musis najst
|
|
11.11.2012 23:20 -
|
2520860
|
|
karneval
|
|
|
Ja som si minule vimol e zadok čím ďalej tým viac odskakuje na nerovnostich, hlavne v zákrutách potom háde zadok na stranu. Keď som sa viezol vzadu tak mám pocit e sa aj húpe zo strany na stranu viac ako by malo - neupokojí sa dostatočne rýchlo.
Geometria ukázala odchýlku mimo normal na pravej zadnej strane. Ak to nebude uloenie mou to by gule?
Ja som si minule vimol e zadok čím ďalej tým viac odskakuje na nerovnostich, hlavne v zákrutách potom háde zadok na stranu. Keď som sa viezol vzadu tak mám pocit e sa aj húpe zo strany na stranu viac ako by malo - neupokojí sa dostatočne rýchlo.
Geometria ukázala odchýlku mimo normal na pravej zadnej strane. Ak to nebude uloenie mou to by gule?
|
|
11.11.2012 23:22 -
|
2520861
|
|
jumep
|
|
|
gule nemaju nic s geometriou ...
je jedna strana tvrdsia ako druha?
gule nemaju nic s geometriou ...
je jedna strana tvrdsia ako druha?
|
|
19.02.2013 04:41 -
|
2549259
|
|
running
|
|
|
Mám ten samej problém, při nerovnostech se ozývají zezadu rány, myslel jsem, e to dělá vejfuk, ale nic.
Mám ten samej problém, při nerovnostech se ozývají zezadu rány, myslel jsem, e to dělá vejfuk, ale nic.
|
|
18.11.2013 19:44 -
|
2639321
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Minulý týden vdy při přejezdu nerovnosti zezadu divné klepnutí, při průjezdu zatáčkou lehké zarachocení a klepnutí. V sobotu na chalupě auto na zvedák a prohlídka. Loiska, ramena vechno v pořádku. Protoe jsem měnil lanka ruční brzdy, sundal jsem hliníkový kryt a nael jsem tam katan. Čert ví jak se tam dostal. Katan vyhozen, klepání odstraněno.
Minulý týden vdy při přejezdu nerovnosti zezadu divné klepnutí, při průjezdu zatáčkou lehké zarachocení a klepnutí. V sobotu na chalupě auto na zvedák a prohlídka. Loiska, ramena vechno v pořádku. Protoe jsem měnil lanka ruční brzdy, sundal jsem hliníkový kryt a nael jsem tam katan. Čert ví jak se tam dostal. Katan vyhozen, klepání odstraněno.
|
|
19.11.2013 00:11 -
|
2639414
|
|
jruze
|
|
|
PATaMAT napsal(a): Přestaňte u konečně strait výměnou celých ramen. Kdo neumí opravovat, tak mění celé díly - ramena ... kdo umí opravovat, tak to praví za pár korun.
Koukal sem na exif origo fotek před a po, a vyvaření a oprava jedno uloení na rameni mě netrvala dýl jak 30 minut. A to sem u dělal docela katastrofální kousky a to nemám ve nafoceno ... jen kdy byl foák po ruce.
Ukázky:
.link.
.link.
.link.
Pokud se jedná o uloení pro gufero opravuji - pokud o uloení loiska ne. A mezi námi opravit umím,ale nevyplatí se mi to ani časově ani finančně. A opravuji tak 80% toho co v Citroenu vyhazují a dávají za necelích 12000,- jednu stranu.Dávám na to záruku a nemám reklamace to je pro mne a asi i zákazníky důleité.
Pokud se jedná o uloení pro gufero opravuji - pokud o uloení loiska ne. A mezi námi opravit umím,ale nevyplatí se mi to ani časově ani finančně. A opravuji tak 80% toho co v Citroenu vyhazují a dávají za necelích 12000,- jednu stranu.Dávám na to záruku a nemám reklamace to je pro mne a asi i zákazníky důleité.
|
|
19.11.2013 08:12 -
|
2639428
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1300 |
|
|
jruze napsal(a): Pokud se jedná o uloení pro gufero opravuji - pokud o uloení loiska ne.
Těch ramen sem u opravil hodně, nedokáu dnes u odhadnout kolik BX, CX, XM, XA, C5 to bylo ... a vlastní uloení loiska sem NIKDY pokozené neviděl. A to tu byly hrůzy, viz Xa brejk - první můj odkaz , a krouek loiska tam je a kryje uloení .link. ... tady je video jak to chodilo na autě .link. . Za 150,- kč co mě stála oprava na čase a materiálu bych asi těko sehnal nepokozené rameno .
Jestli ty ano, byla to asi velmi neastná náhoda, kolik jich bylo ? 1 z tisíce
Tady jsou foto s celým exifem, komplet metadata o pořízení snímku. To pro ty co nevěří, e mě ta oprava vydřeného ramene netrvá dýl jak 30 minut ! Stačí uloit na svém PC a pak kouknout
.link.
.
Těch ramen sem u opravil hodně, nedokáu dnes u odhadnout kolik BX, CX, XM, XA, C5 to bylo ... a vlastní uloení loiska sem NIKDY pokozené neviděl. A to tu byly hrůzy, viz Xa brejk - první můj odkaz , a krouek loiska tam je a kryje uloení http://citroxa.rajce.idnes.cz/zadni_rameno_Xa_break/#IMG_1318.jpg ... tady je video jak to chodilo na autě http://citroxa.rajce.idnes.cz/video_-_zadni_rameno_Xa_break/ . Za 150,- kč co mě stála oprava na čase a materiálu bych asi těko sehnal nepokozené rameno .
Jestli ty ano, byla to asi velmi neastná náhoda, kolik jich bylo ? 1 z tisíce ;-)
Tady jsou foto s celým exifem, komplet metadata o pořízení snímku. To pro ty co nevěří, e mě ta oprava vydřeného ramene netrvá dýl jak 30 minut ! Stačí uloit na svém PC a pak kouknout
http://citroxa.rajce.idnes.cz/exif_pro_najka_a_spol/
.
|
|
19.11.2013 09:15 -
|
2639432
|
|
jruze
|
|
|
PATaMAT napsal(a): Těch ramen sem u opravil hodně, nedokáu dnes u odhadnout kolik BX, CX, XM, XA, C5 to bylo ... a vlastní uloení loiska sem NIKDY pokozené neviděl. A to tu byly hrůzy, viz Xa brejk - první můj odkaz , a krouek loiska tam je a kryje uloení .link. ... tady je video jak to chodilo na autě .link. . Za 150,- kč co mě stála oprava na čase a materiálu bych asi těko sehnal nepokozené rameno .
Jestli ty ano, byla to asi velmi neastná náhoda, kolik jich bylo ? 1 z tisíce
Několik pokud má namysli prodřený krouek loiska a na CX to bylo nutnost protoe ramena nebyly a kadé druhé bylo KO jak na loiskách tak na uchycení stabilizátoru (jediný problém byla cena elektrody a kvalitní svářečky na AL). První CX jsem dělal někdy před třiceti lety a to jich bylo v republice asi 20. V Praze jich bylo 6. a z toho jedna moje a druhá Vojáčka a díly jsi nesehnal ani přes tuzex (a nezaplatil bys je)
Několik pokud má namysli prodřený krouek loiska a na CX to bylo nutnost protoe ramena nebyly a kadé druhé bylo KO jak na loiskách tak na uchycení stabilizátoru (jediný problém byla cena elektrody a kvalitní svářečky na AL). První CX jsem dělal někdy před třiceti lety a to jich bylo v republice asi 20. V Praze jich bylo 6. a z toho jedna moje a druhá Vojáčka a díly jsi nesehnal ani přes tuzex (a nezaplatil bys je)
|
|
19.09.2014 07:12 -
|
2734076
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Na zadní nápravě blízko kol je nejnií místo, kde se stýká svislá část (rovnoběná s kolem) se ikmou pístnicí. Toto nejnií místo je kryto plastovým krytem a ten mi na levé straně chybí. Projel jsem tak půl Evropy, tak je to tam fakt jen jako krytka bez funkce. Nyní jsem to objednal, stojí kupodivu jen 144 Kč, a chci to tam dát, a mi to přijde. Nikde není ádný závit nebo ulomený roub, tak předpokládám, e je to tam jen namáčknuté. Máte někdo zkuenost?
Na zadní nápravě blízko kol je nejnií místo, kde se stýká svislá část (rovnoběná s kolem) se ikmou pístnicí. Toto nejnií místo je kryto plastovým krytem a ten mi na levé straně chybí. Projel jsem tak půl Evropy, tak je to tam fakt jen jako krytka bez funkce. Nyní jsem to objednal, stojí kupodivu jen 144 Kč, a chci to tam dát, a mi to přijde. Nikde není ádný závit nebo ulomený roub, tak předpokládám, e je to tam jen namáčknuté. Máte někdo zkuenost?
|
|
| |
|
|