| | |
30.05.2009 22:40 -
Zadní náprava - obecně
|
661149
|
|
petr36
|
Město: Domalice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 5 |
|
|
Tak auto je po opravě-u zase normálně péruje.Zjitěny dalí závady:zadní brzdiče vybočené (vymontovat,očistit styčné plochy,stočit kotouče a nové destičky) a vytlučené silentbloky na předních ramenech.To mám tedy radost!
Tak auto je po opravě-u zase normálně péruje.Zjitěny dalí závady:zadní brzdiče vybočené (vymontovat,očistit styčné plochy,stočit kotouče a nové destičky) a vytlučené silentbloky na předních ramenech.To mám tedy radost!
|
|
26.02.2011 10:37 -
Re: Zadní náprava - obecně
|
2375201
|
|
ammur
|
Město: Vracov, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 5 |
|
|
Máte někdo zkuenosti z výměnou předních silentbloků na zadní nápravě?Musí celá nápravnice dolů nebo se do dá vyměnit na autě?
Máte někdo zkuenosti z výměnou předních silentbloků na zadní nápravě?Musí celá nápravnice dolů nebo se do dá vyměnit na autě?
|
|
26.02.2011 20:29 -
|
2375240
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
nechá se to vyměnit na autě. Z různých podloek, vnějího krouku velkého loiska, závitové tyče a materiálu "co dům dal", jsem si vyrobil "stahovák" a dokázal jsem to sám. Montání jáma není nutnost, ale je pro tuhle práci moc dobrá.
nechá se to vyměnit na autě. Z různých podloek, vnějího krouku velkého loiska, závitové tyče a materiálu "co dům dal", jsem si vyrobil "stahovák" a dokázal jsem to sám. Montání jáma není nutnost, ale je pro tuhle práci moc dobrá.:palec
|
|
26.02.2011 23:13 -
|
2375271
|
|
jumep
|
|
|
caka ma to asi buduci tyzden ...
tak pripadne skusim fotit ked budem stihat
caka ma to asi buduci tyzden ...
tak pripadne skusim fotit ked budem stihat
|
|
27.02.2011 13:51 -
|
2375327
|
|
ammur
|
Město: Vracov, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 5 |
|
|
Montání jamu k dispozici mám,jen mě zajímalo jestli to musí dolů,dík
Montání jamu k dispozici mám,jen mě zajímalo jestli to musí dolů,dík
|
|
27.02.2011 18:33 -
|
2375346
|
|
jumep
|
|
|
ako pisal tomik, netreba, uvidim ... vydrz kedtak, dam vediet, pripadne aj pofotim ked budem stihat
ako pisal tomik, netreba, uvidim ... vydrz kedtak, dam vediet, pripadne aj pofotim ked budem stihat
|
|
27.02.2011 22:59 -
|
2375402
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
stačí vytočit středový roub a nápravu vyhne a vypodloí, aby se nevracela. Starý silentblok se patně vyndavá ven. Doporučuju gumu vyřezat ven a plátkem pilky na elezo rozříznout plechový obal silentbloku a ten pak etrným způsobem vysekat z nápravnice.
stačí vytočit středový roub a nápravu vyhne a vypodloí, aby se nevracela. Starý silentblok se patně vyndavá ven. Doporučuju gumu vyřezat ven a plátkem pilky na elezo rozříznout plechový obal silentbloku a ten pak etrným způsobem vysekat z nápravnice.
|
|
27.02.2011 23:00 -
|
2375403
|
|
jumep
|
|
|
predne ramena ked davam von tak vyvrtam gumu a potom sa ten obal vonkajsi lahko prevali dnu a vypadne to ... nejako obdobne si myslim ze to pojde tu ...
predne ramena ked davam von tak vyvrtam gumu a potom sa ten obal vonkajsi lahko prevali dnu a vypadne to ... nejako obdobne si myslim ze to pojde tu ...
|
|
07.01.2012 17:13 -
|
2437547
|
|
Majk-fox
|
Město: Chrudim, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 164 |
|
|
chtěl jsem se zepta, kdy přejídím různý záplaty a výtluky , tak se ze zadu ozává takové klepání, nic uvolněného to není, v kufru taky nic, tak u zbývá jen náprava. Loiska jsou před 2 měs. měněná. Pokud jedu přes hrboly, tak to nedělá, jak je ale výtluk, či záplata, taky ano. Co je zvlátnějí, a na to najedu pravým, či levým kolem, tak to udělá. Je nepravděpodobný, e by to najednou začlo u obou kol. Spíe jestli to není celá náprava. Je to těký popisovat. Takový tupý zvuky. Nevíte někdo, čím by to mohlo být?
chtěl jsem se zepta, kdy přejídím různý záplaty a výtluky , tak se ze zadu ozává takové klepání, nic uvolněného to není, v kufru taky nic, tak u zbývá jen náprava. Loiska jsou před 2 měs. měněná. Pokud jedu přes hrboly, tak to nedělá, jak je ale výtluk, či záplata, taky ano. Co je zvlátnějí, a na to najedu pravým, či levým kolem, tak to udělá. Je nepravděpodobný, e by to najednou začlo u obou kol. Spíe jestli to není celá náprava. Je to těký popisovat. Takový tupý zvuky. Nevíte někdo, čím by to mohlo být?
|
|
07.01.2012 17:18 -
|
2437548
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
Majk-fox napsal(a): chtěl jsem se zepta, kdy přejídím různý záplaty a výtluky , tak se ze zadu ozává takové klepání, nic uvolněného to není, v kufru taky nic, tak u zbývá jen náprava. Loiska jsou před 2 měs. měněná. Pokud jedu přes hrboly, tak to nedělá, jak je ale výtluk, či záplata, taky ano. Co je zvlátnějí, a na to najedu pravým, či levým kolem, tak to udělá. Je nepravděpodobný, e by to najednou začlo u obou kol. Spíe jestli to není celá náprava. Je to těký popisovat. Takový tupý zvuky. Nevíte někdo, čím by to mohlo být?
ktera loziska jsi menil?
ktera loziska jsi menil?
|
|
07.01.2012 17:23 -
|
2437549
|
|
Majk-fox
|
Město: Chrudim, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 164 |
|
|
v ramenech, vrzaly i při zvedáni a sniování podvozku, byly na padr. Je tam jetě něco, co by se mohlo vydřít, nějaký silentbloky? Moc tomu nerozumím.
v ramenech, vrzaly i při zvedáni a sniování podvozku, byly na padr. Je tam jetě něco, co by se mohlo vydřít, nějaký silentbloky? Moc tomu nerozumím.
|
|
07.01.2012 17:31 -
|
2437550
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
hmm, tak to me potom nic dalsiho nenapada, snad jen uvolnene prislusenstvi v rezerve, nebo neco podobneho. Nebo jestli neco pri vymene lozisek nezfusovali, nebo nezapomeli utahnout ....
hmm, tak to me potom nic dalsiho nenapada, snad jen uvolnene prislusenstvi v rezerve, nebo neco podobneho. Nebo jestli neco pri vymene lozisek nezfusovali, nebo nezapomeli utahnout ....
|
|
07.01.2012 17:48 -
|
2437551
|
|
amirinda
|
Město: Planá, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 439 |
|
|
dělá mi to něco podobné, ale mám podezdření na dorazy, jeliko jsou v háji a musím dát nové.
dělá mi to něco podobné, ale mám podezdření na dorazy, jeliko jsou v háji a musím dát nové.
|
|
07.01.2012 17:50 -
|
2437552
|
|
Majk-fox
|
|
|
No je to divný, dělá to pokud na tu nerovnost vjedu,jak jedním, tak druhým kolem. A budu mít volno, tak vynosím rezervu a verky z ní. A nějaký silentbloky nebo něco na nápravě je?
No je to divný, dělá to pokud na tu nerovnost vjedu,jak jedním, tak druhým kolem. A budu mít volno, tak vynosím rezervu a verky z ní. A nějaký silentbloky nebo něco na nápravě je?
|
|
07.01.2012 17:56 -
|
2437553
|
|
Majk-fox
|
|
|
No já tam dorazy u vubec nemám, ale je blbost, aby to bylo tím, protoe, to dělá i při sebemením výtluku, nebo tam kde je jakoby náraz na kolo, takový ty houpance a zvlněnou silnici to ehlí v pohodě.
No já tam dorazy u vubec nemám, ale je blbost, aby to bylo tím, protoe, to dělá i při sebemením výtluku, nebo tam kde je jakoby náraz na kolo, takový ty houpance a zvlněnou silnici to ehlí v pohodě.
|
|
07.01.2012 18:01 -
|
2437555
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Celá náprava je na silentblokách. - .link.
Zaměřil bych se na pozici 2.
Celá náprava je na silentblokách. - http://www.luckyswiss.com/data/motor/z_naprava.jpg
Zaměřil bych se na pozici 2.
|
|
07.01.2012 18:08 -
|
2437556
|
|
Majk-fox
|
|
|
Mikra napsal(a): Celá náprava je na silentblokách. - .link. Zaměřil bych se na pozici 2.
Take silentbloky ?
Zkusím jetě zoufalý pokus o vyndání rezervy a podlahy kufru a jestli to nepřestane,tak je to jasné.
Celá náprava je na silentblokách. - http://www.luckyswiss.com/data/motor/z_naprava.jpg Zaměřil bych se na pozici 2.
Take silentbloky ? :-(
Zkusím jetě zoufalý pokus o vyndání rezervy a podlahy kufru a jestli to nepřestane,tak je to jasné.
|
|
07.01.2012 20:11 -
|
2437580
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
Co brzdové destičky / plechový tít brzdy?
Co brzdové destičky / plechový tít brzdy?
|
|
07.01.2012 20:22 -
|
2437587
|
|
jumep
|
|
|
ehm, uz niekolko krat som toto riesil - povolene sroby na prednych silentblokoch napravy
maju byt dotiahnute na 140nm
nasimulovat sa to dalo tak ze kola zadne do vzduchu a gumovym kladivom mlatit po naprave a ramenach a hladat
ehm, uz niekolko krat som toto riesil - povolene sroby na prednych silentblokoch napravy
maju byt dotiahnute na 140nm
nasimulovat sa to dalo tak ze kola zadne do vzduchu a gumovym kladivom mlatit po naprave a ramenach a hladat
|
|
| |
|
|