| | |
04.11.2015 18:08 -
Re: bezpečnostní rouby kol
|
2882465
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
.link.
http://www.pneumatiky-obchod.cz/srouby-na-kola-citroen-peugeot-m12x1-25x36mm-s-plochou-pohyblivou-podlozkou-klic-17.html
|
|
04.11.2015 19:00 -
|
2882470
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Jen aby sis nenaběhl. Kdo ví, jak to který čuně utahovalo a natahovalo. Origo v citroenu stojí kolem 100,- Kč jeden. V tom linku je to za polovic, ale musela by se ověřit ta dýlka 36mm. Tou si nejsem jistý, e by stačila. A kdy jsem hledal delí, byly taky vude kolem 100,- Kč za kus. Laciný jsou jen tyhle krátký.
Jinak mám zkuenosti s větíma pneuservisama, e dokáou rouby sehnat jakýkoliv. Asi by stálo za zkouku, stavit se u někoho poblí a zeptat se, kdy se ti nelíbí nakupování na netu a placení potovnýho.
Jen aby sis nenaběhl. Kdo ví, jak to který čuně utahovalo a natahovalo. Origo v citroenu stojí kolem 100,- Kč jeden. V tom linku je to za polovic, ale musela by se ověřit ta dýlka 36mm. Tou si nejsem jistý, e by stačila. A kdy jsem hledal delí, byly taky vude kolem 100,- Kč za kus. Laciný jsou jen tyhle krátký.
Jinak mám zkuenosti s větíma pneuservisama, e dokáou rouby sehnat jakýkoliv. Asi by stálo za zkouku, stavit se u někoho poblí a zeptat se, kdy se ti nelíbí nakupování na netu a placení potovnýho. :-d
|
|
04.11.2015 19:37 -
|
2882482
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Ten vrakáč byla jen zkouka,konkrétně s tím co jsem tam byl nemám dobrou zkuenost,kdysi jsem tam poptával mechanismus stahování oken a byl u nich draí ne nový v Kelly...( i kdy chápu e v Kelly je to druhovýroba,stejně je to zlodějina) Ale jel jsem okolo,řekl jsem si e se tam stavím a uvidím co nabídnou.
Zítra se stavím v tom Kelly,mám to kousek od domu a nakupuju na kamaráda se slevou. Internetový nákup mi nevadí ale chci to rychle vyřeit. Zimní gumy jsem nechal v pneuservisu,musím absolvovat to povolování se svářečkou,tak nechci teď čekat a něco přijde potou...
Vyndám jeden roub a hned to na krámě porovnám.
Ten vrakáč byla jen zkouka,konkrétně s tím co jsem tam byl nemám dobrou zkuenost,kdysi jsem tam poptával mechanismus stahování oken a byl u nich draí ne nový v Kelly...( i kdy chápu e v Kelly je to druhovýroba,stejně je to zlodějina) Ale jel jsem okolo,řekl jsem si e se tam stavím a uvidím co nabídnou.
Zítra se stavím v tom Kelly,mám to kousek od domu a nakupuju na kamaráda se slevou. Internetový nákup mi nevadí ale chci to rychle vyřeit. Zimní gumy jsem nechal v pneuservisu,musím absolvovat to povolování se svářečkou,tak nechci teď čekat a něco přijde potou...
Vyndám jeden roub a hned to na krámě porovnám.
|
|
04.11.2015 20:33 -
|
2882506
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
jumep napsal(a): nechapem toto ze sroby z vrakoviska, principialne
sroby sa nemaju mazat, ak idu tazko ze su hrdzave a potobne, maju sa vymenit / zavity v nabojoch prebehnut zavitnikom
na plechovy disk napr
30400 | FEBI BILSTEIN
na hlinikac / univerzal PSA
29208 | FEBI BILSTEIN
znacku si vyber aku chces
s tym mazanim srobov, neni to nejaky mytus? ja ich lahko maznem a utiahnem 110nm na hlinikoch. este sa mi nestalo ze by sa to povolilo same. po polroku ich rucne povolujem a idu rovnakou silou, prosto ziadny problem. ked som zohnal c3 tak som nemohol povolit kolesa, nejaky jebo ich zatiahol a este aj zahrdzaveli
s tym mazanim srobov, neni to nejaky mytus? ja ich lahko maznem a utiahnem 110nm na hlinikoch. este sa mi nestalo ze by sa to povolilo same. po polroku ich rucne povolujem a idu rovnakou silou, prosto ziadny problem. ked som zohnal c3 tak som nemohol povolit kolesa, nejaky jebo ich zatiahol a este aj zahrdzaveli
|
|
04.11.2015 20:54 -
|
2882507
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Kamarád, co u x let vlastní pneuservis také tvrdí rouby nemazat ádnou vazelínou, kdy narazí na rezavé rouby, očistí dráákem a nenejví mázne mýdlem, které má na obouvání pneumatik na disky.
Kamarád, co u x let vlastní pneuservis také tvrdí rouby nemazat ádnou vazelínou, kdy narazí na rezavé rouby, očistí dráákem a nenejví mázne mýdlem, které má na obouvání pneumatik na disky.
|
|
04.11.2015 22:07 -
|
2882660
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Dřív jsem rouby občas namazal vazelínou, na C5 s nimi nedělám nic - nepovolily se nikdy.
Take pokud jsou dostatečně utaené, je to asi jedno.
Dřív jsem rouby občas namazal vazelínou, na C5 s nimi nedělám nic - nepovolily se nikdy.
Take pokud jsou dostatečně utaené, je to asi jedno.
|
|
05.11.2015 05:54 -
|
2882754
|
|
johnny.m
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 498 |
|
|
rouby na kola se mazat nesmí. .link. Kdy u nic jiného, tak tady je to celkem srozumitelné pro vechny .
rouby na kola se mazat nesmí. http://www.auto.cz/video-vymena-kola-podle-spravneho-postupu-takhle-se-to-dela-89881 Kdy u nic jiného, tak tady je to celkem srozumitelné pro vechny :-).
|
|
05.11.2015 08:52 -
|
2882812
|
|
Luki_C5
|
Město: Holeov, Auto: C6 2.7 HDI Exclusive | Počet příspěvků: 971 |
|
|
Jestli chcete něco udělat pro svého mazlíčka tak radi protáhnout závity strojním závitníkem 12x1,25 a nemusíte nic mazat.
Jestli chcete něco udělat pro svého mazlíčka tak radi protáhnout závity strojním závitníkem 12x1,25 a nemusíte nic mazat. :-p
|
|
05.11.2015 19:26 -
|
2883042
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
servisny manual na kola kamionu str.36 hovori mazat
.link.
a tiez nemazat stycne plochy hlava skrutky-disk
no a kedze sa vacsinou udava ako problem overtorque = teda prekrocenie momemtu, mazat sa NESMU stycne plochy, je to aj logicke. lebo trecia sila v zavite ci tam vazelina je alebo nie sa nepodiela velkou mierou na celkovom momente ale sila medzi hlavou skrutky a diskom /kolko presne som nenasiel/. tam vazelina nesmie alebo znizit moment [tiez tazko povedat, niekde sa udava o 20%] ....
no cosi som si o tom pocital napriklad o zlyhani srobov na vrtulnikom liste vplyvom namazania. .link.
vyrobca predpisuje mazanie zavitu, ale ked to bolo cele obrblane vazenilou, axialna sila bola 1.7 nasobok pri zachovani momentu a doslo k ich lomu. takze maznut iba zavit. idealne nejake 4 zavity konca. Ja to robim tak ze vyplnim zavit od konca okolo 7mm, proste jemne maznut
no a pri vymene sroby dat but do krabicky alebo postavit na hlavu aby sa na vazelinu nedostal prach.
servisny manual na kola kamionu str.36 hovori mazat
https://www.alcoa.com/alcoawheels/asia/en/pdf/asia_awp_wheel_service_manual_en.pdf
a tiez nemazat stycne plochy hlava skrutky-disk
no a kedze sa vacsinou udava ako problem overtorque = teda prekrocenie momemtu, mazat sa NESMU stycne plochy, je to aj logicke. lebo trecia sila v zavite ci tam vazelina je alebo nie sa nepodiela velkou mierou na celkovom momente ale sila medzi hlavou skrutky a diskom /kolko presne som nenasiel/. tam vazelina nesmie alebo znizit moment [tiez tazko povedat, niekde sa udava o 20%] ....
no cosi som si o tom pocital napriklad o zlyhani srobov na vrtulnikom liste vplyvom namazania. http://www.eng.tau.ac.il/~neliaz/Papers_Files/C27.pdf
vyrobca predpisuje mazanie zavitu, ale ked to bolo cele obrblane vazenilou, axialna sila bola 1.7 nasobok pri zachovani momentu a doslo k ich lomu. takze maznut iba zavit. idealne nejake 4 zavity konca. Ja to robim tak ze vyplnim zavit od konca okolo 7mm, proste jemne maznut
no a pri vymene sroby dat but do krabicky alebo postavit na hlavu aby sa na vazelinu nedostal prach.
|
|
05.11.2015 19:40 -
|
2883066
|
|
robo
|
|
|
johnny.m napsal(a): rouby na kola se mazat nesmí. .link. Kdy u nic jiného, tak tady je to celkem srozumitelné pro vechny .
co sa tohto tyka tak v prvom diele obabrali kola vazelinou a vobec ich nenapadlo ze ak napatlaju vazelinu medzi na stycne plochy tak im disk nebude sediet a okrem ineho tymto rozhodia vyvazenie
Uryvok :
o demontái kolies z automobilu nastal prvý ok. Dosadacie plochy nábojov a kolies boli kompletne zapatlané hrubou vrstvou vazelíny.
Dosadacia plocha musí by vdy čistá!
Aj nepatrný náznak piny môe spôsobi nevývaok v hodnote 25 g. Koleso môeme ma pičkovo vyváené na drahom stroji, ale po samotnom upnutí na automobile svoju pičkovú prácu pokazíme! Tento jav sa dá vežmi žahko nasimulova , keď upneme koleso na vyvaovačku a po vyhodnotení a odstránení nevývaku, vloíme medzi prírubu vyvaovačky a dosadaciu plochu kolesa napr. vizitku. Rozdiel v hodnotách nevývaku bude a do 25g na oboch stranách! Vizitka má hrúbku iba 0,1...mm.
.link.
ach keby taketo pneuservisy boli standard a nie iba dovozca vyvazovaciek sa tomu rozumel
co sa tohto tyka tak v prvom diele obabrali kola vazelinou a vobec ich nenapadlo ze ak napatlaju vazelinu medzi na stycne plochy tak im disk nebude sediet a okrem ineho tymto rozhodia vyvazenie
Uryvok :
o demontái kolies z automobilu nastal prvý ok. Dosadacie plochy nábojov a kolies boli kompletne zapatlané hrubou vrstvou vazelíny.
Dosadacia plocha musí by vdy čistá!
Aj nepatrný náznak piny môe spôsobi nevývaok v hodnote 25 g. Koleso môeme ma pičkovo vyváené na drahom stroji, ale po samotnom upnutí na automobile svoju pičkovú prácu pokazíme! Tento jav sa dá vežmi žahko nasimulova , keď upneme koleso na vyvaovačku a po vyhodnotení a odstránení nevývaku, vloíme medzi prírubu vyvaovačky a dosadaciu plochu kolesa napr. vizitku. Rozdiel v hodnotách nevývaku bude a do 25g na oboch stranách! Vizitka má hrúbku iba 0,1...mm.
http://www.homola.sk/problem-s-vyvazenim-kolies-mazda-a401
ach keby taketo pneuservisy boli standard a nie iba dovozca vyvazovaciek sa tomu rozumel
|
|
05.11.2015 23:51 -
|
2883244
|
|
johnny.m
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 498 |
|
|
V prvním díle to bylo o tom, jak se to nedělá... I to tak prezentovali.
V prvním díle to bylo o tom, jak se to nedělá... I to tak prezentovali.
|
|
| |
|
|