| | |
23.06.2014 09:06 -
Re: bezpečnostní rouby kol
|
2708523
|
|
lubco
|
Město: , Auto: CITROEN BERLINGO Shine BlueHDI 130 S&S | Počet příspěvků: 76 |
|
|
U nas v dielni chlapi zurili, ked mi to robili. S perfektnym vybavenim 40 minut prace a vo vzduchu bolo tolko bo**v, kolko nepoznal cely Panteon. Momentalne su vsetky bezpecaky v starom zeleze, kym bude auto moje, uz tam nebudu.
Kolesa menim ako cele sady, uz asi 5 sezon, teraz som natrafil na dobrych blbcov. Tak mi treba, uz ked mi chlapik hovoril, ze je vyuceny casnik a zacina s autami, mal som pocuvnut instinkt a zmiznut kade lahsie
U nas v dielni chlapi zurili, ked mi to robili. S perfektnym vybavenim 40 minut prace a vo vzduchu bolo tolko bo**v, kolko nepoznal cely Panteon. Momentalne su vsetky bezpecaky v starom zeleze, kym bude auto moje, uz tam nebudu.
Kolesa menim ako cele sady, uz asi 5 sezon, teraz som natrafil na dobrych blbcov. Tak mi treba, uz ked mi chlapik hovoril, ze je vyuceny casnik a zacina s autami, mal som pocuvnut instinkt a zmiznut kade lahsie:-(
|
|
23.06.2014 15:04 -
|
2708728
|
|
Radim72
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 5 |
|
|
Dnes jsem také nechal sundat originální rouby bez adaptéru. Dva li v pohodě dolů, ale 2 byly tak dorvané, e se ukroutily hlavy. chytat to za 3 mm co zůstaly to bylo fakt něco. Nakonec se povedlo, namontovány nové Mc Gard (samozřejmě momentovým klíčem).
Dnes jsem také nechal sundat originální rouby bez adaptéru. Dva li v pohodě dolů, ale 2 byly tak dorvané, e se ukroutily hlavy. chytat to za 3 mm co zůstaly to bylo fakt něco. Nakonec se povedlo, namontovány nové Mc Gard (samozřejmě momentovým klíčem).
|
|
23.06.2014 18:58 -
|
2708841
|
|
kleki
|
Město: Zvolen, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 72 |
|
|
Aj ja mám svoju skúsenos s bezpečnostnými skrutkami, kolesá si tie väčinou prehadzujem sám a vdy som si dával pozor na nasadenie kžúča aj dotiahnutie momentom. Problémy som nemal dovtedy pokiaž sme neboli na dovolenke v Hr a tam som dostal defekt. Mladý típek v pneuservise mi zničil jednu skrutku aj s kžúčom pretoe to povožoval pneumatickou uahovačkou a samozrejme ako inak mal ten kžúč zle nasadený. Pri najbliom prezúvaní som ani za nič nemohol odkrúti bezpečnostné skrutky a tak neostávalo nič iné ako samé nadávky a pouitie hrubej sily a zváračky. Naastie sa podarilo za hodinu vetky dosta von a hneď som ta kúpil v citroene obyčajné.
Aj ja mám svoju skúsenos s bezpečnostnými skrutkami, kolesá si tie väčinou prehadzujem sám a vdy som si dával pozor na nasadenie kžúča aj dotiahnutie momentom. Problémy som nemal dovtedy pokiaž sme neboli na dovolenke v Hr a tam som dostal defekt. Mladý típek v pneuservise mi zničil jednu skrutku aj s kžúčom pretoe to povožoval pneumatickou uahovačkou a samozrejme ako inak mal ten kžúč zle nasadený. Pri najbliom prezúvaní som ani za nič nemohol odkrúti bezpečnostné skrutky a tak neostávalo nič iné ako samé nadávky a pouitie hrubej sily a zváračky. Naastie sa podarilo za hodinu vetky dosta von a hneď som ta kúpil v citroene obyčajné.
|
|
12.07.2014 23:35 -
|
2714816
|
|
jumep
|
|
|
ja viem ze luki ich vymlatil na ulici pred mojou garazou pomocou mosadze a kladiva, nevidel som ako ... ale ani mu to dlho netrvalo ... (nemal orech)
ja viem ze luki ich vymlatil na ulici pred mojou garazou pomocou mosadze a kladiva, nevidel som ako ... ale ani mu to dlho netrvalo ... (nemal orech)
|
|
13.07.2014 00:08 -
|
2714834
|
|
igok
|
Město: Pezinok, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 517 |
|
|
Vcera som prezuval na nove letne. Nejaka prozretelnost ma doviedla do Citroen servisu aby som ich vymenl tam. Neviem ci servisak zle nasadil nastavec alebo nie ale stalo sa, ze hned na prvom srobe vyleteli z nastavca 3 zo 4 kolickov. Zvysne sroby sme potom uz povolovali rucne s tym, ze som musel zakazdym poukladat kolicky do nastavca a opatrne ho nasadit na srob. Vdaka tomu ze som bol v Citroen servise so mal moznost hned kupit nove sroby, no nekupil som bezpecnostne ale len obycajne a do buducna uz bude pokoj
Vcera som prezuval na nove letne. Nejaka prozretelnost ma doviedla do Citroen servisu aby som ich vymenl tam. Neviem ci servisak zle nasadil nastavec alebo nie ale stalo sa, ze hned na prvom srobe vyleteli z nastavca 3 zo 4 kolickov. Zvysne sroby sme potom uz povolovali rucne s tym, ze som musel zakazdym poukladat kolicky do nastavca a opatrne ho nasadit na srob. Vdaka tomu ze som bol v Citroen servise so mal moznost hned kupit nove sroby, no nekupil som bezpecnostne ale len obycajne a do buducna uz bude pokoj :-d
|
|
13.07.2014 11:23 -
|
2714856
|
|
Luki_C5
|
Město: Holeov, Auto: C6 2.7 HDI Exclusive | Počet příspěvků: 971 |
|
|
Z originalnich kol to jde, je tam docela pristup. Chce to dobre poklepat bud mosazi nebo hlinikem na srout at se trochu uvolni a pak ostry majzlik a bouchat az se povoli. Uz jsem to tak resil asi u 4 aut a zatim to vzdy slo. Je to ale pakarna.
Z originalnich kol to jde, je tam docela pristup. Chce to dobre poklepat bud mosazi nebo hlinikem na srout at se trochu uvolni a pak ostry majzlik a bouchat az se povoli. Uz jsem to tak resil asi u 4 aut a zatim to vzdy slo. Je to ale pakarna.
|
|
08.10.2015 10:52 -
|
2871751
|
|
XEgc
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 7 |
|
|
Zdravím,
tak jsem se dostal do prekérní situace. Při výměně kola se mi rozsypal ořech na origo citroen bezp. rouby. Mám teď na autě jetě tri bezp. rouby a nemám čím je povolit. Můe te mi někdo doporučit servis v Českých Budějovicích a okolí který si s tím poradí? Nechce se mi ykouet někoho jen tak na slepo. Díky.
Zdravím,
tak jsem se dostal do prekérní situace. Při výměně kola se mi rozsypal ořech na origo citroen bezp. rouby. Mám teď na autě jetě tri bezp. rouby a nemám čím je povolit. Můe te mi někdo doporučit servis v Českých Budějovicích a okolí který si s tím poradí? Nechce se mi ykouet někoho jen tak na slepo. Díky.
|
|
08.10.2015 12:27 -
|
2871780
|
|
muppet
|
Město: Krnov, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 HDi 16V 110k (80kW) | Počet příspěvků: 58 |
|
|
V ČB je Citroen a myslím e by ti mohli vyjít vstříc a nechtít za to ranec , za zeptání nic nedá.
V ČB je Citroen a myslím e by ti mohli vyjít vstříc a nechtít za to ranec , za zeptání nic nedá.
|
|
08.10.2015 14:27 -
|
2871794
|
|
XEgc
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 7 |
|
|
V citroenu v ČB jsou vtipalci. Na dotaz mi sdělili e si s tím poradí ale dost často je s tím velký problém a e jim to můe klidně trvat i 10 hodin!!! A hned doplnili e si na hodinu účtují 600,-. A to mám rouby v pohodě, "jen" se mi rozpadl ořech. .
V citroenu v ČB jsou vtipalci. Na dotaz mi sdělili e si s tím poradí ale dost často je s tím velký problém a e jim to můe klidně trvat i 10 hodin!!! A hned doplnili e si na hodinu účtují 600,-. A to mám rouby v pohodě, "jen" se mi rozpadl ořech. :-).
|
|
08.10.2015 14:36 -
|
2871796
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Mně to dělal před dvěma roky jruze navařením roubu a dost se vyřádil i s dlouhou trubkou. Take jsem si ihned nechal obdobně sundat i zbylé 3, protoe popsaný problém samozřejmě nastane v nejméně vhodnou dobu. Od té doby nechci bezpečnostní rouby ani vidět.
Mně to dělal před dvěma roky jruze navařením roubu a dost se vyřádil i s dlouhou trubkou. Take jsem si ihned nechal obdobně sundat i zbylé 3, protoe popsaný problém samozřejmě nastane v nejméně vhodnou dobu. Od té doby nechci bezpečnostní rouby ani vidět.
|
|
08.10.2015 18:06 -
|
2871885
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
S těmi bezpečnostními rouby jsou dost problémy, znám spoustu lidí, kteří nemohli povolit u dost vyčochtaným oříkem, v práci jsem jim to řeil tak, e jsem vzal matku, po přiloení ke roubu ceočkem zavařil díru v matce a během mikrosekundy byl roub venku, kdo měl tento problém, u nikdy nechtěl vidět bezpečnostní rouby na svém autě, kamarád co vlastní pneuservis by mohl o těchto problémech psát dlouhé romány na pokračování, můe se psát, jak to lidi přetahují, e nečistí závity, ale jak s tím má jednou problém a jetě nemá monost někoho se svářečkou, tak je s tím velikánský problém a skončí v servise, kde zaplatí nějaký mrzký peníz, kdo se stímto problémem nesetkal, nepochopí.
S těmi bezpečnostními rouby jsou dost problémy, znám spoustu lidí, kteří nemohli povolit u dost vyčochtaným oříkem, v práci jsem jim to řeil tak, e jsem vzal matku, po přiloení ke roubu ceočkem zavařil díru v matce a během mikrosekundy byl roub venku, kdo měl tento problém, u nikdy nechtěl vidět bezpečnostní rouby na svém autě, kamarád co vlastní pneuservis by mohl o těchto problémech psát dlouhé romány na pokračování, můe se psát, jak to lidi přetahují, e nečistí závity, ale jak s tím má jednou problém a jetě nemá monost někoho se svářečkou, tak je s tím velikánský problém a skončí v servise, kde zaplatí nějaký mrzký peníz, kdo se stímto problémem nesetkal, nepochopí. ;-)
|
|
08.10.2015 23:43 -
|
2872004
|
|
jumep
|
|
|
zaklad je si uvedomit preco to vznika - prilis utiahnute sroby alebo nezodpovedny pneuservis co na bezpecak pouzije vzduchovu pistol
kazdopadne teoreticky sa to da vymlatit aj mosadznou tyckou
zaklad je si uvedomit preco to vznika - prilis utiahnute sroby alebo nezodpovedny pneuservis co na bezpecak pouzije vzduchovu pistol
kazdopadne teoreticky sa to da vymlatit aj mosadznou tyckou
|
|
09.10.2015 07:34 -
|
2872060
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
ja mám ten originál bezpečák a zatiaž nejaví známky iadneho opotrebenia. Vdy povožujem a doahujem ručne s citom. Je pravda e sezónne prezúvanie si robím sám, take mi ten bezpečák nemá kto zniči pitožou
ja mám ten originál bezpečák a zatiaž nejaví známky iadneho opotrebenia. Vdy povožujem a doahujem ručne s citom. Je pravda e sezónne prezúvanie si robím sám, take mi ten bezpečák nemá kto zniči pitožou :-))))
|
|
09.10.2015 08:50 -
|
2872071
|
|
flyteSVK
|
|
|
Asi takto dopadol jeden z mojich
Asi takto dopadol jeden z mojich
Přílohy: bezpecak.jpg ( 458563b ) - |
|
09.10.2015 21:32 -
|
2872328
|
|
operatorXM
|
Město: Hrotovice, Auto: Citroen C6 2.7 HDi | Počet příspěvků: 138 |
|
|
Dal jsem je pryč na obou Citroenech, je to blbě vymylené. Věřím, e na Citroeny se kola nekradou.
Dal jsem je pryč na obou Citroenech, je to blbě vymylené. Věřím, e na Citroeny se kola nekradou.
|
|
10.10.2015 08:13 -
|
2872396
|
|
muppet
|
Město: Krnov, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 HDi 16V 110k (80kW) | Počet příspěvků: 58 |
|
|
Ale kradou,ono mozna ani nejde o kola ale o gumy,kdyz zacala platit povinost zimnich gum,tak jsem to tady videl casto,bohuzel fotku s nahou C3 prasacky postavenou temer na podvozku jsem uz smazal,pro ukazku.
Ale kradou,ono mozna ani nejde o kola ale o gumy,kdyz zacala platit povinost zimnich gum,tak jsem to tady videl casto,bohuzel fotku s nahou C3 prasacky postavenou temer na podvozku jsem uz smazal,pro ukazku.
|
|
10.10.2015 09:08 -
|
2872404
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Kola se u nekradou v takové míře jako dříve, to spí celá auta, tam tě u nezachrání ani bezpečnostní rouby, jetě těstí, e ty nae káry nikdo nechce ukrást, kadý se jich bojí.
Kola se u nekradou v takové míře jako dříve, to spí celá auta, tam tě u nezachrání ani bezpečnostní rouby, jetě těstí, e ty nae káry nikdo nechce ukrást, kadý se jich bojí. :-d
|
|
| |
|
|