| | |
22.02.2021 18:07 -
Re: Vibrace auta při jízdě
|
3301442
|
|
Burka
|
Město: Králův Dvůr, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 46 |
|
|
Ahoj, prosím o názor, jeliko ji delí dobu auto vibruje. Několikrát kontrolované poloosy, jeliko větina projevů tomu nasvědčuje. Nakonec nejvíce vibrací se odstranilo a druhou výměnou obou egr a za zn. Valeo a na Huntru, kde zjistili, e si levá přední "nesedla" na disk. Pořád ale vibruje, by jemneji při rychlostech nad 90 km/h (vibra při vytáčení, zvednutí podvozku apod) Vymění se jetě poloosa a uvidí se. To je jasný. Trápi mě ale to, e on jemně vibruje i při pomalých rozjezdech vpřed/vzad, a se mi zdá, e to dělá spíe motor. Nemáte nápad, k čemu by to mohlo směřovat? Naftu tankuji jen na jedné Benzině a pouze Vervu. Občas dám VIF při mrazech.
Ahoj, prosím o názor, jeliko ji delí dobu auto vibruje. Několikrát kontrolované poloosy, jeliko větina projevů tomu nasvědčuje. Nakonec nejvíce vibrací se odstranilo a druhou výměnou obou egr a za zn. Valeo a na Huntru, kde zjistili, e si levá přední "nesedla" na disk. Pořád ale vibruje, by jemneji při rychlostech nad 90 km/h (vibra při vytáčení, zvednutí podvozku apod) Vymění se jetě poloosa a uvidí se. To je jasný. Trápi mě ale to, e on jemně vibruje i při pomalých rozjezdech vpřed/vzad, a se mi zdá, e to dělá spíe motor. Nemáte nápad, k čemu by to mohlo směřovat? Naftu tankuji jen na jedné Benzině a pouze Vervu. Občas dám VIF při mrazech.
|
|
23.02.2021 09:02 -
|
3301458
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
Výka auta? Vyfo auto z boku stojící na rovině s nastartovaným motorem a dej to sem.
Výka auta? Vyfo auto z boku stojící na rovině s nastartovaným motorem a dej to sem.
|
|
24.02.2021 05:20 -
|
3301566
|
|
Burka
|
Město: Králův Dvůr, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 46 |
|
|
Děkuji za zájem.
OK, ale chvilku to potrvá. Auto je 150 km odemně na servise, ale asi si pojedu pro světla na výměnu čoček, tak ho vyfotím.
Zatím doplním:
Nové: levá poloosa, přední koule na kolech (přední středová regulační byla při tlakové zkouce v Citr. Intensys OK), zadní obě na kolech a jedna prostřední regulační (druha regulační byla ok), levá přední pístnice nová (tekla) a tu pravou asi vyměníme s Honzou teď, jeliko u teče taky, po výměně levé je kadé kolo na předku jinak tvrdé na nerovnostech a při stáni cca 3 dny u klesá víc, ne předtím. Výky seřizené v Citr. Intensys.
No, kdy to tak po sobě čtu, tak patnou vyku úplně nelze vyloučit.
Dostanu se k němu snad brzy a samozřejmě k doplněnému info jetě vyfotím.
Děkuji za zájem.
OK, ale chvilku to potrvá. Auto je 150 km odemně na servise, ale asi si pojedu pro světla na výměnu čoček, tak ho vyfotím.
Zatím doplním:
Nové: levá poloosa, přední koule na kolech (přední středová regulační byla při tlakové zkouce v Citr. Intensys OK), zadní obě na kolech a jedna prostřední regulační (druha regulační byla ok), levá přední pístnice nová (tekla) a tu pravou asi vyměníme s Honzou teď, jeliko u teče taky, po výměně levé je kadé kolo na předku jinak tvrdé na nerovnostech a při stáni cca 3 dny u klesá víc, ne předtím. Výky seřizené v Citr. Intensys.
|
|
24.02.2021 15:06 -
|
3301597
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
Postavit auto na rovinu, nastartovat, kola volant rovně a z patřičné vzdálenosti vyfotit z boku, aby bylo dobře vidět kola jak jsou posazeny v blatníku ... Víc po tobě nechci
Postavit auto na rovinu, nastartovat, kola volant rovně a z patřičné vzdálenosti vyfotit z boku, aby bylo dobře vidět kola jak jsou posazeny v blatníku ... Víc po tobě nechci ;-)
|
|
25.02.2021 01:48 -
|
3301618
|
|
jruze
|
|
|
Burka napsal(a): Děkuji za zájem.
Zatím doplním:
Kdo to dělal v Intenzisu ? - Tomík ?
Kdo to dělal v Intenzisu ? - Tomík ?
|
|
25.02.2021 19:57 -
|
3301672
|
|
Burka
|
|
|
Nevím jruze. Miléř mi říkal, e pístnici dělal člověk, který dělá s Citronama desítky let. Koule jsem dělal později a při tlakových zkoukách jsem mluvil s nějakým sympaákem ze servisu. Normálně hubený, cca 35-40 let. Promiň, víc si nepamatuji. Kdyby e pěkná servisačka, tak bych ti ji popsal víc a moná bych měl i telefonní číslo. Jméno bych asi stejně nevěděl. V Luanech na srazu jsem z nich potkal jen Miléře, tak kromě evčíka tam ji nikoho znich neznám.
Nevím jruze. Miléř mi říkal, e pístnici dělal člověk, který dělá s Citronama desítky let. Koule jsem dělal později a při tlakových zkoukách jsem mluvil s nějakým sympaákem ze servisu. Normálně hubený, cca 35-40 let. Promiň, víc si nepamatuji. Kdyby e pěkná servisačka, tak bych ti ji popsal víc a moná bych měl i telefonní číslo. :-) Jméno bych asi stejně nevěděl. V Luanech na srazu jsem z nich potkal jen Miléře, tak kromě evčíka tam ji nikoho znich neznám.
|
|
27.02.2021 01:04 -
|
3301836
|
|
svmn
|
Město: Bratislava, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 28 |
|
|
PATaMAT napsal(a): Postavit auto na rovinu, nastartovat, kola volant rovně a z patřičné vzdálenosti vyfotit z boku, aby bylo dobře vidět kola jak jsou posazeny v blatníku ... Víc po tobě nechci
vysky vravis? toto ma zaujalo. inak s tymto trasenim pri vyssich rychlostiach mam ja problem uz roky. na co je ta hydra tam, ked sa to po 130tke trasie
ked som kupil auto, ojazdene, svetla svietili do zeme. v citroene mi nastavili svetla (bolo asi skor treba nastavit vysky) ale to som len spoznaval to auto, nevedel som to samozdiagnostikovat, ako zistujem, ze v orig servisoch asi treba.. ale k tomu sa este dostanem.
postupne s mojim servisakom riesime myslim ze hadam vsetko, co tu spominate. od novych poctivo spravenych brzd az po nove disky. teraz na jesen, po oprave cohosi na prednej naprave som mal predok klesnuty, tak som bol v ba v citroene, ze mi asi treba nastavit vysky a skontrolovat, ci je vsetko ako ma byt. vraj tam nie je co kontrolovat, ale vysky mi nastavia. odchadzal som odtial po tme a cestou pozeram, ze svietim skoro az hore na dialnicne navestidla... tak som hned volal, ze co to ma znamenat, ze mam predok neadekvatne vysoko.
smiali sa tam na mne jak majstri sveta, ze sa mi to len zda ked som to mal predtym naopak, ze aj ten servisak ma taku c5 a ze to tak ma byt. ale ze mi zadarmo nastavia svetla a dali mi taky papier s presnymi vyskami a s peciatkou, ze je to v citroenackej norme a spravne. no neviem, vyzeram jak ked ma bezne auto nalozeny kufor... cize fotit nic asi netreba, staci predstavivost, ale inak vraj sa mi to zrovna, ked si sadnem za volant
citim, ze predok mam teraz maksi, jak je vyssie, ale zadok mam tvrdsi, kedze ten je teraz viac dole a snazi sa na nerovnostiach uz viac neklesat. na zaciatku to bolo presne naopak. stale to jazdi lepsie, ako vacsina aut, ale chcel by som to len mat normalne. keby sa to vdaka tomu prestalo triast, to by bolo super, ale z nejakeho dovodu uz nie som taky optimista.. je vam ale jasne, ze v tom citroene som bol naposledy
vysky vravis? toto ma zaujalo. inak s tymto trasenim pri vyssich rychlostiach mam ja problem uz roky. na co je ta hydra tam, ked sa to po 130tke trasie :)
ked som kupil auto, ojazdene, svetla svietili do zeme. v citroene mi nastavili svetla (bolo asi skor treba nastavit vysky) ale to som len spoznaval to auto, nevedel som to samozdiagnostikovat, ako zistujem, ze v orig servisoch asi treba.. ale k tomu sa este dostanem.
postupne s mojim servisakom riesime myslim ze hadam vsetko, co tu spominate. od novych poctivo spravenych brzd az po nove disky. teraz na jesen, po oprave cohosi na prednej naprave som mal predok klesnuty, tak som bol v ba v citroene, ze mi asi treba nastavit vysky a skontrolovat, ci je vsetko ako ma byt. vraj tam nie je co kontrolovat, ale vysky mi nastavia. odchadzal som odtial po tme a cestou pozeram, ze svietim skoro az hore na dialnicne navestidla... tak som hned volal, ze co to ma znamenat, ze mam predok neadekvatne vysoko.
smiali sa tam na mne jak majstri sveta, ze sa mi to len zda ked som to mal predtym naopak, ze aj ten servisak ma taku c5 a ze to tak ma byt. ale ze mi zadarmo nastavia svetla a dali mi taky papier s presnymi vyskami a s peciatkou, ze je to v citroenackej norme a spravne. no neviem, vyzeram jak ked ma bezne auto nalozeny kufor... cize fotit nic asi netreba, staci predstavivost, ale inak vraj sa mi to zrovna, ked si sadnem za volant :D
citim, ze predok mam teraz maksi, jak je vyssie, ale zadok mam tvrdsi, kedze ten je teraz viac dole a snazi sa na nerovnostiach uz viac neklesat. na zaciatku to bolo presne naopak. stale to jazdi lepsie, ako vacsina aut, ale chcel by som to len mat normalne. keby sa to vdaka tomu prestalo triast, to by bolo super, ale z nejakeho dovodu uz nie som taky optimista.. je vam ale jasne, ze v tom citroene som bol naposledy :)
|
|
27.02.2021 18:51 -
|
3301890
|
|
Burka
|
|
|
Ahoj, ak to myslí s provozom C5/C6-ky váne, tak pre teba mám dve rady. Musis milova, čo predstavuje a nepúaj do toho servisáka, ktorý e opravuje auta 20 rokov, ale e C5-ky robí len občas. Po zkusenostiach u tohoto auta ide logika stranou a platí iba skusenos/skusenos/skusenos. Je to, ako kúpi si umelecké dielo a rovno počitat s tým, e ti to kávu neurobí a ani ti nezahreje postež. Tieto auta sú o komforte, take buď to (podvozok) začni riei čo najskor, aby to auto dávalo zmysel, alebo ho poli ďalej. PATaMAT napr je ochotný chlapík, tak sa dohodni s ním na diagnostiku problému a investíciu. A bude koniec karanteny, tak dve cesty do Brna lepie, ne jazdi po servisoch skua a pokazi i čo bolo dobré.
Ahoj, ak to myslí s provozom C5/C6-ky váne, tak pre teba mám dve rady. Musis milova, čo predstavuje a nepúaj do toho servisáka, ktorý e opravuje auta 20 rokov, ale e C5-ky robí len občas. Po zkusenostiach u tohoto auta ide logika stranou a platí iba skusenos/skusenos/skusenos. Je to, ako kúpi si umelecké dielo a rovno počitat s tým, e ti to kávu neurobí a ani ti nezahreje postež. Tieto auta sú o komforte, take buď to (podvozok) začni riei čo najskor, aby to auto dávalo zmysel, alebo ho poli ďalej. PATaMAT napr je ochotný chlapík, tak sa dohodni s ním na diagnostiku problému a investíciu. A bude koniec karanteny, tak dve cesty do Brna lepie, ne jazdi po servisoch skua a pokazi i čo bolo dobré.
|
|
27.02.2021 20:09 -
|
3301895
|
|
svmn
|
Město: Bratislava, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 28 |
|
|
Burka napsal(a): Ahoj, ak to myslí s provozom C5/C6-ky váne, tak pre teba mám dve rady. Musis milova, čo predstavuje a nepúaj do toho servisáka, ktorý e opravuje auta 20 rokov, ale e C5-ky robí len občas. Po zkusenostiach u tohoto auta ide logika stranou a platí iba skusenos/skusenos/skusenos. Je to, ako kúpi si umelecké dielo a rovno počitat s tým, e ti to kávu neurobí a ani ti nezahreje postež. Tieto auta sú o komforte, take buď to (podvozok) začni riei čo najskor, aby to auto dávalo zmysel, alebo ho poli ďalej. PATaMAT napr je ochotný chlapík, tak sa dohodni s ním na diagnostiku problému a investíciu. A bude koniec karanteny, tak dve cesty do Brna lepie, ne jazdi po servisoch skua a pokazi i čo bolo dobré.
ano, je velmi lahke c5ku v tomto podcenit.. tiez mi to hodnu chvilu trvalo, ale neboj, toto som uz pochopil, ked som bol u jumepa. za 5min (a doslova aj 5 korun) mal opravene to, nad cim v oficialnom servise 2dni dumali a poslali ma prec s tym, ze je to bezna zavada a vlastne ved da sa s tym zit... (nezobrazovali sa na displeji polohy auta) len su od ruky obaja aj s patom, co je problem, ked tam auto musi ostat, alebo ak clovek nema tolko casu, co bol u mna pred pandemiou chronicky problem..
urcite sa nechystam nic predavat, mam ho v super stave, az na toto. a keby nebola tato drbnuta pandemia, uz to je hotove davno.. to ze nie som optimista bol len taky povzdych, ze uz to viackrate vyzeralo, ze teraz, ked toto spravime, tak to triast prestane, ale furt je to tam. navsteva jedneho z tychto dvoch panov je v plane najblizsie..
ano, je velmi lahke c5ku v tomto podcenit.. tiez mi to hodnu chvilu trvalo, ale neboj, toto som uz pochopil, ked som bol u jumepa. za 5min (a doslova aj 5 korun) mal opravene to, nad cim v oficialnom servise 2dni dumali a poslali ma prec s tym, ze je to bezna zavada a vlastne ved da sa s tym zit... (nezobrazovali sa na displeji polohy auta) len su od ruky obaja aj s patom, co je problem, ked tam auto musi ostat, alebo ak clovek nema tolko casu, co bol u mna pred pandemiou chronicky problem..
urcite sa nechystam nic predavat, mam ho v super stave, az na toto. a keby nebola tato drbnuta pandemia, uz to je hotove davno.. to ze nie som optimista bol len taky povzdych, ze uz to viackrate vyzeralo, ze teraz, ked toto spravime, tak to triast prestane, ale furt je to tam. navsteva jedneho z tychto dvoch panov je v plane najblizsie..
|
|
28.02.2021 21:54 -
|
3302081
|
|
Popolnik
|
Město: Topožčany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 4 |
|
|
svmn napsal(a): ano, je velmi lahke c5ku v tomto podcenit.. tiez mi to hodnu chvilu trvalo, ale neboj, toto som uz pochopil, ked som bol u jumepa. za 5min (a doslova aj 5 korun) mal opravene to, nad cim v oficialnom servise 2dni dumali a poslali ma prec s tym, ze je to bezna zavada a vlastne ved da sa s tym zit... (nezobrazovali sa na displeji polohy auta) len su od ruky obaja aj s patom, co je problem, ked tam auto musi ostat, alebo ak clovek nema tolko casu, co bol u mna pred pandemiou chronicky problem..
Tie mám problém s výbráciami vo volante od 125km/h - 136 km/h a začalo to po výmene predných brzdových kotúčov a platničiek,pri ceste domov som to nepozoroval lebo som neprekročil 80km/h (kôli novovymeneným brzdám). Dával som to za vinu ulomenému bezpečnostnému róbu na kotúči (Budem to musie nejako odvŕta a nahradi novým aby som si bol istý tým e to robia nové kotúče). U som rieiel vetko (1.vyváenie gúm) (2.geometria) (3. výmena ramenných silentov) (prehodenie na iné obutie), Vôle nie sú prakticky iadne a tlak v gumách úplne rovnaky. Zo vetkého sa mi zdá e predné brzdy budú musie is po ani nie 5000 km vymeni za nové. Auto ktoré pouívam na 6 hodinové cesty po diažnici a trasie pri diažničných rýchlostiach, nemá vežmi zmysel
Tie mám problém s výbráciami vo volante od 125km/h - 136 km/h a začalo to po výmene predných brzdových kotúčov a platničiek,pri ceste domov som to nepozoroval lebo som neprekročil 80km/h (kôli novovymeneným brzdám). Dával som to za vinu ulomenému bezpečnostnému róbu na kotúči (Budem to musie nejako odvŕta a nahradi novým aby som si bol istý tým e to robia nové kotúče). U som rieiel vetko (1.vyváenie gúm) (2.geometria) (3. výmena ramenných silentov) (prehodenie na iné obutie), Vôle nie sú prakticky iadne a tlak v gumách úplne rovnaky. Zo vetkého sa mi zdá e predné brzdy budú musie is po ani nie 5000 km vymeni za nové. Auto ktoré pouívam na 6 hodinové cesty po diažnici a trasie pri diažničných rýchlostiach, nemá vežmi zmysel :nevim
|
|
01.03.2021 12:02 -
|
3302171
|
|
nVi
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) | Počet příspěvků: 111 |
|
|
Jsi si jistý e má správně uloený kotouč na náboji aby neházel víc ne je unosný. I destičky budou pak sjetý ikmo.
Tj. očistění náboj a správně uloený aby neházel.
Pokud ti kotouč háe mimo toleranci tak se kotouč posune o jednu díru.
"Přípustná házivost předního brzdového kotouče namontovaného na náboji : Méně ne 0,05 mm."
Správně by se měla změřit i házivost náboje/loiska. Kdy u jeto dole.
"Přípustná házivost náboje předního kola : Méně ne 0,013 mm."
Ale ze své zkuenosti můu říct e i za třepaní"vibrace" mohla nesprávná "výka" respektive jedna prosakující hadice. A pak i vůle poloos při/v tahu.
Jsi si jistý e má správně uloený kotouč na náboji aby neházel víc ne je unosný. I destičky budou pak sjetý ikmo.
Tj. očistění náboj a správně uloený aby neházel.
Pokud ti kotouč háe mimo toleranci tak se kotouč posune o jednu díru.
"Přípustná házivost předního brzdového kotouče namontovaného na náboji : Méně ne 0,05 mm."
Správně by se měla změřit i házivost náboje/loiska. Kdy u jeto dole.
"Přípustná házivost náboje předního kola : Méně ne 0,013 mm."
Ale ze své zkuenosti můu říct e i za třepaní"vibrace" mohla nesprávná "výka" respektive jedna prosakující hadice. A pak i vůle poloos při/v tahu.
|
|
22.04.2021 20:27 -
|
3307852
|
|
svmn
|
|
|
Ludia, netrasie to! oooch konecne... (tymto sa ti jumep pripominam
posledne kroky boli spravne nastavena vyska auta a dokladne vyvazenie kolies.. ale predtym skoro vsetko, co sa tu spominalo
Ludia, netrasie to! :D oooch konecne... (tymto sa ti jumep pripominam:)
posledne kroky boli spravne nastavena vyska auta a dokladne vyvazenie kolies.. ale predtym skoro vsetko, co sa tu spominalo :)
|
|
25.04.2021 21:31 -
|
3308215
|
|
pato88
|
Město: Oravská Jasenica, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) | Počet příspěvků: 71 |
|
|
Zdarec, potrebujem radu od skúsených. Mám problém s vibrovaním za jazdy pri uvolnení plynu so zaradenou rychlosou (je jedno ktorá 3,4,5,6). Jednoducho po pustení plynu začnú vibrácie od motora, hneď po pridaní plynu alebo stlačení spojky zmiznú. Na vožnobeh iadne vibrácie niesu, len pri zaradenej rychlosti. Co by to mohlo byt, dik.
Zdarec, potrebujem radu od skúsených. Mám problém s vibrovaním za jazdy pri uvolnení plynu so zaradenou rychlosou (je jedno ktorá 3,4,5,6). Jednoducho po pustení plynu začnú vibrácie od motora, hneď po pridaní plynu alebo stlačení spojky zmiznú. Na vožnobeh iadne vibrácie niesu, len pri zaradenej rychlosti. Co by to mohlo byt, dik.
|
|
25.04.2021 23:08 -
|
3308220
|
|
Stanjard
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) | Počet příspěvků: 87 |
|
|
pato88 napsal(a): Zdarec, potrebujem radu od skúsených. Mám problém s vybrovaním za jazdy pri uvolnení plynu so zaradenou rychlosou (je jedno ktorá 3,4,5,6). Jednoducho po pustení plynu začnú vybrácie od motora, hneď po pridaní plynu alebo stlačení spojky zmiznú. Na vožnobeh iadne vybrácie niesu, len pri zaradenej rychlosti. Co by to mohlo byt, dik.
No tak pokud to po zmáčknutí spojky zmizí, tak něco okolo převodovky.
No tak pokud to po zmáčknutí spojky zmizí, tak něco okolo převodovky.
|
|
26.04.2021 08:59 -
|
3308225
|
|
jumep
|
|
|
zotrvak?
zotrvak?
|
|
26.04.2021 10:50 -
|
3308233
|
|
pato88
|
Město: Oravská Jasenica, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) | Počet příspěvků: 71 |
|
|
jumep napsal(a): zotrvak?
Rozmýžal som nad tým ale ten by sa mal prejavova pri stojacom natartovanom aute po zosliapnuti a opätovnom pustení spojkového pedálu. Alebo sa mýlim?
Rozmýžal som nad tým ale ten by sa mal prejavova pri stojacom natartovanom aute po zosliapnuti a opätovnom pustení spojkového pedálu. Alebo sa mýlim?
|
|
26.04.2021 12:54 -
|
3308238
|
|
jumep
|
|
|
nemusi vzdy aj ked ten ramus by vydavat mal
nemusi vzdy aj ked ten ramus by vydavat mal
|
|
26.04.2021 15:29 -
|
3308252
|
|
pato88
|
|
|
jumep napsal(a): nemusi vzdy aj ked ten ramus by vydavat mal
Práve iadne zvuky to nevydáva, čo by to mohlo byt ete? Nejaký silentblok? ...
Práve iadne zvuky to nevydáva, čo by to mohlo byt ete? Nejaký silentblok? ...
|
|
26.04.2021 15:55 -
|
3308255
|
|
jumep
|
|
|
vybracie si tym vysvetlit moc neviem, hlavne ako popisujes
tak ako to proste pises to vyzera na zotrvak, bez videnia / pocutia sa to neda viac povedat
vybracie si tym vysvetlit moc neviem, hlavne ako popisujes
tak ako to proste pises to vyzera na zotrvak, bez videnia / pocutia sa to neda viac povedat
|
|
| |
|
|