| | |
21.05.2019 12:32 -
Re: Vibrace auta při jízdě
|
3223239
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
Kouknout na výku auta. V provozní poloze musí být poloosy cca vodorovně do kol, nesmí to jít zeikma.
Kouknout na výku auta. V provozní poloze musí být poloosy cca vodorovně do kol, nesmí to jít zeikma.
|
|
21.05.2019 13:34 -
|
3223241
|
|
fox
|
|
|
Tony_Z napsal(a): FOX: Kdy se povedlo zlikvidovat tolik poloos různých výrobců, tak to v nich asi nebude... Říká, e se poloosa vy*r*la vdy ve stejném místě? Tedy u vnitřního kloubu? Proč?
Netlačí se na ni? Není vyběhlá moc ven z auta? Má ji pořádně zasazenou do dráku loiska poloosy? Není něco blbě v diferáku? Moná to zkus jednou nechat sloit někoho jiného, třeba je chyba v montái?
Zaměř se na to, e prostě není normální takhle likvidovat poloosy, něco ti ji vdy zničí - dalí dopadne stejně, dokud problém neodstraní.
Právě, e vím, e není normální aby to takhle likvidovalo poloosy
Ano u vnitřního kloubu, povytáhlá/moc zatlačená mi nepříjde... V dráku loiska je dobře, tady se předpokládám nedá nic pokazit, drák jsem měl od lukiho půjčený druhý - byl totoný, nezkoueli jsme jej vyměnit pouze porovnat, jestli tam u mě není třeba z auta s AT převodovkou... V diferáku nic patně být nemůe - převodovku jsem měnil, dělalo to i na staré i na této... Sloit někoho jiného - skládal to jumep, skládal jsem to já, několikrát se vechno přehazovalo, tím bych chybu mechanika osobně vyloučil ....
PATaMAT napsal(a): Kouknout na výku auta. V provozní poloze musí být poloosy cca vodorovně do kol, nesmí to jít zeikma.
V provozní poloze vypadají OK - rovnoběně - zkusím vyfotit. Jedna z věcí je, e při 110km/h auto spadne o nějaký ten cm níe - co by mohlo být. Nemáte někdo ten nákres, dle kterého měřit výku ?
Díky za reakce.
V provozní poloze vypadají OK - rovnoběně - zkusím vyfotit. Jedna z věcí je, e při 110km/h auto spadne o nějaký ten cm níe - co by mohlo být. Nemáte někdo ten nákres, dle kterého měřit výku ?
Díky za reakce.
|
|
21.05.2019 13:44 -
|
3223242
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 809 |
|
|
Nemoze to robit napr. ESP, ci co, ze by mu ten volant vtedy presadili?
Nemoze to robit napr. ESP, ci co, ze by mu ten volant vtedy presadili?
|
|
23.05.2019 16:10 -
|
3223451
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
Hele a co silenty uchycení převodoky/motoru? Kontroloval jsi? e by to v některém čvachtalo více, ne je zdrávo a to kvrdlání by způsobovalo tvé problémy?
Hele a co silenty uchycení převodoky/motoru? Kontroloval jsi? e by to v některém čvachtalo více, ne je zdrávo a to kvrdlání by způsobovalo tvé problémy?
|
|
23.05.2019 17:27 -
|
3223453
|
|
Maxxx
|
Město: Praha 12, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 22 |
|
|
Tak já u jsem ty vibrace vyřeil. Prodal jsem to, a hotovo. U do toho nebudu rvat peníze. Citroena u nikdy. Teď u mám klid. Mějte se hezky pánové
Tak já u jsem ty vibrace vyřeil. Prodal jsem to, a hotovo. U do toho nebudu rvat peníze. Citroena u nikdy. Teď u mám klid. Mějte se hezky pánové:palec
|
|
27.09.2019 11:38 -
|
3240494
|
|
Boschpce
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Zdravím pánové,
Rád bych také přispěl do diskuze. Koupil jsem si C5 kvůli pohodlí na dlouhé cesty, jezdím s ním týdně kolem 1500km a hlavně dálnice. Bohuel mám úplně stejný problém jako FOX, a dost mě to mrzí, u tohohle auta bych to nečekal.
Mám vyměněny kotouče (origo), obě nové poloosy, dva nové silentbloky motoru, obě sady kol několikrát převáeny a stále ve bez změny. U jsem chtěl měnit převodovku, ale jak zde čtu, tak to také nemá smysl. Tak e zbývají loiska s náboji.
Zdravím pánové,
Rád bych také přispěl do diskuze. Koupil jsem si C5 kvůli pohodlí na dlouhé cesty, jezdím s ním týdně kolem 1500km a hlavně dálnice. Bohuel mám úplně stejný problém jako FOX, a dost mě to mrzí, u tohohle auta bych to nečekal.
Mám vyměněny kotouče (origo), obě nové poloosy, dva nové silentbloky motoru, obě sady kol několikrát převáeny a stále ve bez změny. U jsem chtěl měnit převodovku, ale jak zde čtu, tak to také nemá smysl. Tak e zbývají loiska s náboji.
|
|
16.12.2019 12:50 -
|
3251647
|
|
MiFa
|
Město: Polička, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 14 |
|
|
Zdravím,
Prvních 15-20km auto vibruje ve volantu a celkový hluk při překročení 100km/h a při volnoběhu z kopce pořád vibruje i na 50km/h. Pak je klid po 15-20km. Kola vyváený, auto jede krásně rovně, nikam netáhne. Kola při nií rychlosti na rovné silnici cítím, e poskakují na výku. Zkusím gumy,ale proč to pak přestane vibrovat? Děkuji za info.
Zdravím,
Prvních 15-20km auto vibruje ve volantu a celkový hluk při překročení 100km/h a při volnoběhu z kopce pořád vibruje i na 50km/h. Pak je klid po 15-20km. Kola vyváený, auto jede krásně rovně, nikam netáhne. Kola při nií rychlosti na rovné silnici cítím, e poskakují na výku. Zkusím gumy,ale proč to pak přestane vibrovat? Děkuji za info.
|
|
17.12.2019 20:52 -
|
3251728
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 809 |
|
|
Zdvihni jedno to predne koleso, otacaj nim a priloz k pneu pravitko, to same k bocnici pneu
Zdvihni jedno to predne koleso, otacaj nim a priloz k pneu pravitko, to same k bocnici pneu
|
|
18.12.2019 19:48 -
|
3251803
|
|
MiFa
|
Město: Polička, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 14 |
|
|
Tak jsem koupil nový pneu a ve při starém. BestDrive ádné vůle nezjistil. Zimáky měly stejně u 10 let tak jsem opět testoval a při brdění mě předek kol trhavě brzdí, není to plynulý a při mení rychlosti brdění to je znát víc, jako by kola házela.
Tak jsem koupil nový pneu a ve při starém. BestDrive ádné vůle nezjistil. Zimáky měly stejně u 10 let:-) tak jsem opět testoval a při brdění mě předek kol trhavě brzdí, není to plynulý a při mení rychlosti brdění to je znát víc, jako by kola házela.
|
|
19.12.2019 13:18 -
|
3251852
|
|
eisy811
|
|
|
Tak aspon uz vies, kde mas problem. Poriadne urobit brzdy to neni len o vymene platniciek a kotucov.
Tak aspon uz vies, kde mas problem. Poriadne urobit brzdy to neni len o vymene platniciek a kotucov.
|
|
30.07.2020 11:00 -
|
3278540
|
|
Sena
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX Break | Počet příspěvků: 92 |
|
|
take ....
Auto mi začne vibrovat (hlavně do volantu) při cca 110 km/h ... při 130 se to jakoby zklidňuje
Dále mi to vibruje do volantu při dobrďování , přibrďování .... samozřejmě s čím vetí rychlosti tím víc
.... kotouče vizuálně OK
.... zjitěna mení vůle v levým spodním čepu
Kdy to tu čtu tak fakt nevím ...
Můe to dělat ten čep?
Poloosy do zatáček nelupou , nikde nic nehučí .
V lednu mi dělali výměnu spojky , ale toto začalo a cca za 2 měsíce .... (cca 2000 km)
take ....
Auto mi začne vibrovat (hlavně do volantu) při cca 110 km/h ... při 130 se to jakoby zklidňuje
Dále mi to vibruje do volantu při dobrďování , přibrďování .... samozřejmě s čím vetí rychlosti tím víc
.... kotouče vizuálně OK
.... zjitěna mení vůle v levým spodním čepu
Kdy to tu čtu tak fakt nevím ...:nevim
Můe to dělat ten čep?
Poloosy do zatáček nelupou , nikde nic nehučí .
V lednu mi dělali výměnu spojky , ale toto začalo a cca za 2 měsíce .... (cca 2000 km)
|
|
30.07.2020 15:10 -
|
3278547
|
|
Konoid
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Ahoj,
pokud vibrace pozoruje po přezutí pneumatik, tak to jsou patně vyváená kola. Je nutné v servisu na to dohlídnout a donutit je to vyváit do nuly.
Ahoj,
pokud vibrace pozoruje po přezutí pneumatik, tak to jsou patně vyváená kola. Je nutné v servisu na to dohlídnout a donutit je to vyváit do nuly.
|
|
31.07.2020 15:19 -
|
3278625
|
|
Rio11
|
Město: Domalice, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 578 |
|
|
Já bych se zaměřil na ty kotouče, to e jsou vizuálně dobré neznamená e jsou dobré.
Já bych se zaměřil na ty kotouče, to e jsou vizuálně dobré neznamená e jsou dobré.
|
|
22.08.2020 06:36 -
|
3281000
|
|
jirka0077
|
Město: Jihlava, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 61 |
|
|
Zdar na 100% má v hajzlu brzdové kotouče. To co popisuje e ti vibruje volant ve 110/h je právě u vyí házivost kotouču. Jakmile dobrzduje, cití to nejvíce na volantu. Takové divné kopaní a to je právě způsobené křivými koutouči.
Zdar na 100% má v hajzlu brzdové kotouče. To co popisuje e ti vibruje volant ve 110/h je právě u vyí házivost kotouču. Jakmile dobrzduje, cití to nejvíce na volantu. Takové divné kopaní a to je právě způsobené křivými koutouči.
|
|
22.08.2020 09:32 -
|
3281001
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
ono to neni tak iste. ako mi vysvetlite ze pri brzeni zo 130 na dialnici sa mi roztancoval volant jak na starej avii?
a ked som chcel riesit kotuce, prisla zima, prehodil som 16tky a pri brzdeni ani tuk do volantu?
potom som nahodil nove letne pneu, a opat pri bzdeni sa volant ani nepohne.
tie stare micheliny co kopali do volantu neboli po 50tkm nikdy na vyvazovacke, proste netriasli volantom pri ziadnej rychlosti, a na starobu zacali kopat do volantu. na to je ake vysvetlenie??
Zato tie nove boli vyvazene tak ze hned triasli. iny pneuservis to vyvazil inak, volant sa netrase ale cosi mi vadi, ako keby som mal sisate kolesa....budem hladat niekde v okolo tu vyvazovacku s pritlacnym valcom hunter
ono to neni tak iste. ako mi vysvetlite ze pri brzeni zo 130 na dialnici sa mi roztancoval volant jak na starej avii?
a ked som chcel riesit kotuce, prisla zima, prehodil som 16tky a pri brzdeni ani tuk do volantu?
potom som nahodil nove letne pneu, a opat pri bzdeni sa volant ani nepohne.
tie stare micheliny co kopali do volantu neboli po 50tkm nikdy na vyvazovacke, proste netriasli volantom pri ziadnej rychlosti, a na starobu zacali kopat do volantu. na to je ake vysvetlenie??
Zato tie nove boli vyvazene tak ze hned triasli. iny pneuservis to vyvazil inak, volant sa netrase ale cosi mi vadi, ako keby som mal sisate kolesa....budem hladat niekde v okolo tu vyvazovacku s pritlacnym valcom hunter
|
|
| |
|
|