| | |
22.12.2018 22:06 -
Zavení motoru/uloení př. nápravy - klepání
|
3198114
|
|
xantia.hd
|
Město: české Budějovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 94 |
|
|
Ne se dám do zkoumání, co způsobuje klepání - při prudím zabrzdění nebo i neetrnějí práci se spojkou při přeřazení - chtěl bych se zeptat, zda nemáte konkrétní tip na prvek zavěení agregátu - mě osobně se to zdá jako problém v zavěení a kdy jsem koukal do katalogu, tak musím říci, e těch prvků je tam tedy docela dost ...
Ne se dám do zkoumání, co způsobuje klepání - při prudím zabrzdění nebo i neetrnějí práci se spojkou při přeřazení - chtěl bych se zeptat, zda nemáte konkrétní tip na prvek zavěení agregátu - mě osobně se to zdá jako problém v zavěení a kdy jsem koukal do katalogu, tak musím říci, e těch prvků je tam tedy docela dost ...
|
|
24.12.2018 10:46 -
Re: Zavení motoru/uloení př. nápravy - klepání
|
3198277
|
|
kutnohorak
|
Město: Kutná Hora, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 88 |
|
|
řeím stejný problém. Jde to z pravé strany při drncání, při couvání do kopce atd. Je to zachytávač akcelerace silentblok vypadá jako kost (kuřecí lopatka) asi 15cm dlouhý krám. Na pravé straně auta vedle koule. Je na něm dobře vidět, kdy je v háji. Zdar počínání
řeím stejný problém. Jde to z pravé strany při drncání, při couvání do kopce atd. Je to zachytávač akcelerace silentblok vypadá jako kost (kuřecí lopatka) asi 15cm dlouhý krám. Na pravé straně auta vedle koule. Je na něm dobře vidět, kdy je v háji. Zdar počínání
|
|
24.12.2018 13:09 -
|
3198281
|
|
jruze
|
|
|
kutnohorak napsal(a): řeím stejný problém. Jde to z pravé strany při drncání, při couvání do kopce atd. Je to zachytávač akcelerace silentblok vypadá jako kost (kuřecí lopatka) asi 15cm dlouhý krám. Na pravé straně auta vedle koule. Je na něm dobře vidět, kdy je v háji. Zdar počínání
Na C5I a II toto dovede dělat i ,,hruka" (sylent horní na pravé straně) na něm to nemusí být vidět - podheveruj motor a uvidí, sylent převodovky neodchází, spodní uloení by mohlo ale to spí hejbe z řadičkou a naklání se víc motor(bouchá,drnčí motor minimálně) - hledal bych v horním pravém uloení.
Na C5I a II toto dovede dělat i ,,hruka" (sylent horní na pravé straně) na něm to nemusí být vidět - podheveruj motor a uvidí;-), sylent převodovky neodchází, spodní uloení by mohlo ale to spí hejbe z řadičkou a naklání se víc motor(bouchá,drnčí motor minimálně) - hledal bych v horním pravém uloení.:nevim
|
|
27.12.2018 15:59 -
|
3198601
|
|
kutnohorak
|
Město: Kutná Hora, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 88 |
|
|
jojo je to tak, u mě spodní silentblok na pravé straně úplně utrený + roztrhaný silentblok záchytu reakce
jojo je to tak, u mě spodní silentblok na pravé straně úplně utrený + roztrhaný silentblok záchytu reakce
Přílohy: IMG_20181227_155456.jpg ( 5304103b ) - IMG_20181227_155508.jpg ( 5454846b ) - IMG_20181227_155537.jpg ( 5052494b ) - IMG_20181227_155611.jpg ( 5079804b ) - |
|
16.01.2019 17:47 -
|
3201731
|
|
xantia.hd
|
Město: české Budějovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 94 |
|
|
Děkuji vem za rady, jeden silentblok motoru - vzpěra byl prakticky utrený v gumě, přední náprava zkontrolována, při té příleitosti vyměněn spodní čep ramene vpravo (mírná vůle, nic kritického). Klepání při zabrzdění se zmenilo, nicméně jsme auto různě testovali a při zabrzdění - ale jen dopředu je vidět pohyb P kola dozadu (jako sebou cukne) a provází to ten zvukový projev. Na zvednutém autě u nemůeme nic najít, mám takové podezření jetě na horní čep - jinak fakt u nevím. Zítra jedu na STK - na mučidla podvozku - zda se tam něco projeví. Pokud byste jetě někdo měli nějaký tip, děkuji předem
Děkuji vem za rady, jeden silentblok motoru - vzpěra byl prakticky utrený v gumě, přední náprava zkontrolována, při té příleitosti vyměněn spodní čep ramene vpravo (mírná vůle, nic kritického). Klepání při zabrzdění se zmenilo, nicméně jsme auto různě testovali a při zabrzdění - ale jen dopředu je vidět pohyb P kola dozadu (jako sebou cukne) a provází to ten zvukový projev. Na zvednutém autě u nemůeme nic najít, mám takové podezření jetě na horní čep - jinak fakt u nevím. Zítra jedu na STK - na mučidla podvozku - zda se tam něco projeví. Pokud byste jetě někdo měli nějaký tip, děkuji předem
Přílohy: sil.jpg ( 14820b ) - vadný silentblok |
|
16.01.2019 19:35 -
|
3201775
|
|
jumep
|
|
|
bud zadny silent na ramene alebo silent co spaja rameno s tym drziakom piestnice
gumy zvnutra nie su zodrate / drane?
bud zadny silent na ramene alebo silent co spaja rameno s tym drziakom piestnice
gumy zvnutra nie su zodrate / drane?
|
|
16.01.2019 21:12 -
Re: Zavěení motoru/uloení př. nápravy - klepání
|
3201818
|
|
xantia.hd
|
|
|
ne, pneu jsou OK. Myslím, e vůle silentbloku rámene by se projevila i na zvednutém autě, neřeím silentbloky na nápravě na Citroenech poprvé. Ok, uvidíme zítra na STK
ne, pneu jsou OK. Myslím, e vůle silentbloku rámene by se projevila i na zvednutém autě, neřeím silentbloky na nápravě na Citroenech poprvé. Ok, uvidíme zítra na STK
|
|
16.01.2019 21:18 -
|
3201819
|
|
jumep
|
|
|
to som si myslel aj ja, jedine kde to slo pohnut bolo na stk na platniach, tam to pekne skakalo a bolo vidiet, bolo sa treba naucit inac ako spoznat tieto veci
to som si myslel aj ja, jedine kde to slo pohnut bolo na stk na platniach, tam to pekne skakalo a bolo vidiet, bolo sa treba naucit inac ako spoznat tieto veci
|
|
16.01.2019 21:32 -
|
3201827
|
|
xantia.hd
|
|
|
Tak na STK na to nemohli přijít, nic patně se nezdálo, a pak zjistili pohyb ramene v zadním silentbloku při pohybu nápravy dopředu-dozadu. Tak doufám, e to bude ono
Tak na STK na to nemohli přijít, nic patně se nezdálo, a pak zjistili pohyb ramene v zadním silentbloku při pohybu nápravy dopředu-dozadu. Tak doufám, e to bude ono
|
|
28.01.2019 16:52 -
|
3204442
|
|
xantia.hd
|
|
|
starý a nový silentblok ramene - starý prostě u moc nebyl
starý a nový silentblok ramene - starý prostě u moc nebyl :-))))
Přílohy: old.jpg ( 3126871b ) - new.jpg ( 4365600b ) - |
|
19.04.2019 12:36 -
|
3217265
|
|
Stanjard
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) | Počet příspěvků: 87 |
|
|
Mě to dělá podobně - kdy jedu pomaleji přes zpomalovací práh, tak mám pocit, e ta náprava musí jít dozadu.
Pokud jsem dobře pochopil, tak na tom rameni jsou celkem tři silentbloky, je to tak?
Nemáte náhodou někdo čísla dílů? Koupil bych asi vechny tři a nechal to vyměnit.
Mě to dělá podobně - kdy jedu pomaleji přes zpomalovací práh, tak mám pocit, e ta náprava musí jít dozadu.
Pokud jsem dobře pochopil, tak na tom rameni jsou celkem tři silentbloky, je to tak?
Nemáte náhodou někdo čísla dílů? Koupil bych asi vechny tři a nechal to vyměnit.
|
|
19.04.2019 19:43 -
|
3217346
|
|
xantia.hd
|
|
|
v předním ramenu jsou dva silentbloky, zadní Citroen dle katalogu samotný neumí - pouze celé rameno - pokud zadaá někam do dílů obj číslo ramene, určitě silentblok vyběhne - L 3520 X6 P 3521 T7 přední siletblok 3523 AQ . Dával jsem od výrobce lemförder - protoe zrovna na těchto věcech nemá smysl etřit - moná e má někdo jetě tip na jiného kvalitního výrobce - pro mne jetě tak Meyle, TRW
v předním ramenu jsou dva silentbloky, zadní Citroen dle katalogu samotný neumí - pouze celé rameno - pokud zadaá někam do dílů obj číslo ramene, určitě silentblok vyběhne - L 3520 X6 P 3521 T7 přední siletblok 3523 AQ . Dával jsem od výrobce lemförder - protoe zrovna na těchto věcech nemá smysl etřit - moná e má někdo jetě tip na jiného kvalitního výrobce - pro mne jetě tak Meyle, TRW
|
|
19.04.2019 21:27 -
|
3217365
|
|
jruze
|
|
|
xantia.hd napsal(a): v předním ramenu jsou dva silentbloky, zadní Citroen dle katalogu samotný neumí - pouze celé rameno - pokud zadaá někam do dílů obj číslo ramene, určitě silentblok vyběhne - L 3520 X6 P 3521 T7 přední siletblok 3523 AQ . Dával jsem od výrobce lemförder - protoe zrovna na těchto věcech nemá smysl etřit - moná e má někdo jetě tip na jiného kvalitního výrobce - pro mne jetě tak Meyle, TRW
A jsou asi čtyři typy - malé - velké sylentbloky, malé - velké rozteče, pro hydru ,pro péráka, pro alu nápravu a pro plechovou.
A jsou asi čtyři typy - malé - velké sylentbloky, malé - velké rozteče, pro hydru ,pro péráka, pro alu nápravu a pro plechovou.:-o
|
|
19.04.2019 22:13 -
|
3217375
|
|
xantia.hd
|
|
|
2,7 má ALU velké rozteče a hydru zcela určitě
2,7 má ALU velké rozteče a hydru zcela určitě :-))))
|
|
19.04.2019 22:56 -
|
3217382
|
|
xantia.hd
|
|
|
jasně, hledat dle VIN a jetě není záruka, e to bude 100%
jasně, hledat dle VIN a jetě není záruka, e to bude 100%
|
|
20.04.2019 20:18 -
|
3217456
|
|
Stanjard
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) | Počet příspěvků: 87 |
|
|
xantia.hd napsal(a): jasně, hledat dle VIN a jetě není záruka, e to bude 100%
Moná budu za hlupáka, ale jak se hledá v nějakém e-shopu dle VIN?
Moná budu za hlupáka, ale jak se hledá v nějakém e-shopu dle VIN?
|
|
20.04.2019 20:33 -
|
3217457
|
|
Stanjard
|
|
|
xantia.hd napsal(a): v předním ramenu jsou dva silentbloky, zadní Citroen dle katalogu samotný neumí - pouze celé rameno - pokud zadaá někam do dílů obj číslo ramene, určitě silentblok vyběhne - L 3520 X6 P 3521 T7 přední siletblok 3523 AQ . Dával jsem od výrobce lemförder - protoe zrovna na těchto věcech nemá smysl etřit - moná e má někdo jetě tip na jiného kvalitního výrobce - pro mne jetě tak Meyle, TRW
Jinak díky moc za čísla.
Někde jsem tu četl i o značce MOOG. A od této značky se dají koupit vechny tři.
Jinak díky moc za čísla.
Někde jsem tu četl i o značce MOOG. A od této značky se dají koupit vechny tři.
|
|
26.04.2019 19:54 -
Re: Zavěení motoru/uloení př. nápravy - klepání
|
3218505
|
|
xantia.hd
|
|
|
pokud se napíe VIN, dám ti sem obrázek a obj. čísla, co zvýí pravděpodobnost, e na tvé auto bude sedět ..
pokud se napíe VIN, dám ti sem obrázek a obj. čísla, co zvýí pravděpodobnost, e na tvé auto bude sedět ..
|
|
| |
|
|