| | |
29.08.2018 14:24 -
Re: Zadní náprava / C5 III
|
3177477
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Tak myslim, ze zavada odhalena, jeste chvily pojezdim a jestly se to potvrdi, budu referevat, zatim jenom ze by nikdo takovy silentblok vyrobit neumel, sam jsem na to prisel nahodne.
Tak myslim, ze zavada odhalena, jeste chvily pojezdim a jestly se to potvrdi, budu referevat, zatim jenom ze by nikdo takovy silentblok vyrobit neumel, sam jsem na to prisel nahodne. ;-)
|
|
01.09.2018 21:46 -
|
3178315
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Tak najeto 1000 km a nic nebouchá.
Na jámě jsem odzkouel pajsrem ve, co na zadní nápravě jde a na nic jsem nepřiel, autem jsem i houpal do vech světových stran a stále nic, nakonec jsem chytil výfuk a hýbal s ním ze strany na stranu, u levého zadního kola ukal o kovovou výztuhu ze silné pásoviny, stačilo srovnat silentblok ( gumu ) co drí výfuk a je klid, v kabině ta vypadalo, e to jde od pravého zadního kola, no a bylo to od levého, ten zvuk pěkně klame a přenesl se do míst, kde ádná problém nebyl, potvora.
Tak najeto 1000 km a nic nebouchá. :-)
Na jámě jsem odzkouel pajsrem ve, co na zadní nápravě jde a na nic jsem nepřiel, autem jsem i houpal do vech světových stran a stále nic, nakonec jsem chytil výfuk a hýbal s ním ze strany na stranu, u levého zadního kola ukal o kovovou výztuhu ze silné pásoviny, stačilo srovnat silentblok ( gumu ) co drí výfuk a je klid, v kabině ta vypadalo, e to jde od pravého zadního kola, no a bylo to od levého, ten zvuk pěkně klame a přenesl se do míst, kde ádná problém nebyl, potvora. :-d
|
|
11.10.2018 18:58 -
|
3184290
|
|
Svod
|
Město: Brandýs nad Orlicí, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) | Počet příspěvků: 4 |
|
|
Svod napsal(a): Levý brzdič je očitěný, vodící dráhy destiček taky, čepy namazané. Destičky zatím původní, take to můe dělat čího stále. Dnes se mi subjektivně zdálo kolo o něco chladnějí, take si to moná "sedá". To je ale jen pocit, teploměr s sebou nemám.
Kadopádně opravný sady na brzdiče (frenkit) a nový destičky (ATE) objednaný, take o víkendu vyměníme a uvidí se.
Ohledně zadku...
- Červeně označené silentbloky jsou nové.
- modře označené silentbloky budu měnit takté v sobotu (o vikendu jsem objednal ty Sasicy co psal PaM)
- Růově označený roub je perlička - U jste ho někdo zkouem měnit? )
Po víkendu přidám nějaké foto z výměny, respektive "samodomo" změřený odklon zadních kol po výměně modrých silentů - Nic jiného u snad ty kola do A dělat nemůe (nebo e by spodní uloení pístnice? No, nebudu strait sám sebe...).
Myslete na mě a se s tím o víkendu budu mordovat
Ahojte,
tak se vracím s novým infem...
Na zadních brzdách jsem udělal repas pístků a gumiček kitem od FrenKitu + nové destičky. No podařilo se mi strhnout závit na odvzduňováku pravého třmenu (Kupte si origo odvzduňováky od ATE, Frenkit má jinej úhel na dosedacím kónusu). Take sice převlokování pomohlo, ale nějak jsem tomu nevěřil a tak jsem radi dal nový brzdič. Brzda zkalibrovaná, kola se nehřejí, brzdí to vechno hezky.
Ohledně zadních kol do A... Udělal jsem komplet vechny silenty na zadku viz obr.2. Vechno bylo děláno podle serviceboxu utahovací momenty, utahovací polohy, atp... V neděli jsem vyrazil do Brna a po 100km koukám a zadky sjetý jetě víc dovnitř. Take upajdá na geo setelováním sbíhavosti zadku se na zadku srovnal i odklon, ale jen tak tak v tolerancích. Výpis z GEO v příloze. Mám to jetě řeit? aneb můe tam jetě vůbec bejt něco patně?
Ahojte,
tak se vracím s novým infem...
Na zadních brzdách jsem udělal repas pístků a gumiček kitem od FrenKitu + nové destičky. No podařilo se mi strhnout závit na odvzduňováku pravého třmenu (Kupte si origo odvzduňováky od ATE, Frenkit má jinej úhel na dosedacím kónusu). Take sice převlokování pomohlo, ale nějak jsem tomu nevěřil a tak jsem radi dal nový brzdič. Brzda zkalibrovaná, kola se nehřejí, brzdí to vechno hezky.
Ohledně zadních kol do A... Udělal jsem komplet vechny silenty na zadku viz obr.2. Vechno bylo děláno podle serviceboxu utahovací momenty, utahovací polohy, atp... V neděli jsem vyrazil do Brna a po 100km koukám a zadky sjetý jetě víc dovnitř. Take upajdá na geo setelováním sbíhavosti zadku se na zadku srovnal i odklon, ale jen tak tak v tolerancích. Výpis z GEO v příloze. Mám to jetě řeit? aneb můe tam jetě vůbec bejt něco patně? :-)
Přílohy: C5_X7_Zadni naprava (2).PNG ( 152332b ) - 43746927_748778248796255_4474509715090440192_n.jpg ( 119919b ) - |
|
12.10.2018 18:34 -
|
3184411
|
|
čelda
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 20 |
|
|
Zkus změřit sbíhavost zadních kol postaru na nějaké pravítko. Kamarádova nová geometrie nezjistila sbíhavost zadních kol 15 mm. Auto se na mokru chovalo jako prase, tak jsem to zkusil změřit doma postaru a ejhle! Na dotaz,proč to stolice nezjistila, výrobce geometrie odpověděl krčením ramen.
Zkus změřit sbíhavost zadních kol postaru na nějaké pravítko. Kamarádova nová geometrie nezjistila sbíhavost zadních kol 15 mm. Auto se na mokru chovalo jako prase, tak jsem to zkusil změřit doma postaru a ejhle! Na dotaz,proč to stolice nezjistila, výrobce geometrie odpověděl krčením ramen.
|
|
21.10.2018 21:39 -
|
3186001
|
|
63zdenda
|
|
|
Tak znova u levého zadního kola bouchání, brzdy to nejsou, ty jsem právě dodělal, auto v nejvyí poloze a při houpání něco bouchá, 3 lidi jsme to při houpání asahávali a přes trubičku naslouchaly, nejvíc se nám vem zdá, e to bouchání jde od pístnice, kdy jsem auto pustil do jízdní polohy, při houpání jak se zataenou, tak i odbrzděnou brzdou ádné bouchání, nepátral bych po tom bouchání, ale kdy v hodně malé rychlosti střihnu mám dojem pravotočivou zatáčku, to bouchání tam je, proto to hledání, ono v těch zatáčkách dochází k různým zatíení těch pístnic, proto si myslím, e můj problém asi bude v nich, akorát nevím, zda to mohou bít ty silentbloky na obou koncích, nevím zda jdou samostaně vyměnit, nebo v samotné pístnici.
Tak znova u levého zadního kola bouchání, brzdy to nejsou, ty jsem právě dodělal, auto v nejvyí poloze a při houpání něco bouchá, 3 lidi jsme to při houpání asahávali a přes trubičku naslouchaly, nejvíc se nám vem zdá, e to bouchání jde od pístnice, kdy jsem auto pustil do jízdní polohy, při houpání jak se zataenou, tak i odbrzděnou brzdou ádné bouchání, nepátral bych po tom bouchání, ale kdy v hodně malé rychlosti střihnu mám dojem pravotočivou zatáčku, to bouchání tam je, proto to hledání, ono v těch zatáčkách dochází k různým zatíení těch pístnic, proto si myslím, e můj problém asi bude v nich, akorát nevím, zda to mohou bít ty silentbloky na obou koncích, nevím zda jdou samostaně vyměnit, nebo v samotné pístnici. :nevim
|
|
26.01.2021 19:37 -
|
3298420
|
|
oni
|
Město: Frýdtejn 112, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 32 |
|
|
Zdravim lidi. Jdu s dalsim dotazem. x7 podvozek pruzina tlumic. existuji napr zvysujici podlozky. zadek je nize a kdyz do zadu napr sednou dva lidi zadek dost klesne. Nebo by pomohlo vymena pruzin? Diky
Nejaka zkusenost s tímto? : .link.
Zdravim lidi. Jdu s dalsim dotazem. x7 podvozek pruzina tlumic. existuji napr zvysujici podlozky. zadek je nize a kdyz do zadu napr sednou dva lidi zadek dost klesne. Nebo by pomohlo vymena pruzin? Diky
Nejaka zkusenost s tímto? : https://www.pruziny.info/0,29,citroen.html/0,534,c5-tourer.html/zatezove-pruziny-citroen-c5-break,-tourer--zadni-naprava,823.html
|
|
09.07.2021 17:28 -
|
3316038
|
|
jimhawkey
|
Město: Praha , Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 23 |
|
|
Ahoj, nevyřeilo by problémy s moností seřízení odklonu a zadními koly do A stavitelné spodní rameno? u sportovních aut celkem běná záleitost...
Ahoj, nevyřeilo by problémy s moností seřízení odklonu a zadními koly do A stavitelné spodní rameno? u sportovních aut celkem běná záleitost...
Přílohy: 6174-500x500_LI.jpg ( 169134b ) - |
|
| |
|
|