| | |
24.08.2015 10:29 -
Dunivý zvuk
|
2853826
|
|
scratcher
|
Město: Mělník, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 130 |
|
|
Zdravím. Za jízdy (i kdy se zpomaluje) cca od 40-50km je slyet takový dunivý hluboký zvuk (ono se ten zvuk blbě popisuje) a čím rychleji se jede tím se zesiluje. Vypadá to jako kdyby byla díra ve výfuku, ale na ten sem u koukal a vypadá OK. Výkon je normální,spotřeba je pořád cca stejná a hláka ádná. Ten zvuk je pořád i kdy za jízdy vyřadím, kdy vypnu klimu atd. Loisko v náboji vylučuju, protoe to zas není hučení. Přijde mi e to jde z pravé strany (ale blbě se to zjiuje kdy za jízdy nemůu běhet kolem a poslouchat . Začalo to ze dne na den. Kdy stojím na místě, a vytočím to nad 2tis tak to slyet není. Koukal sem i na hadice od filtru, turba a ty jsou taky dotaené. take u nevím na co se zaměřit. díky!
Zdravím. Za jízdy (i kdy se zpomaluje) cca od 40-50km je slyet takový dunivý hluboký zvuk (ono se ten zvuk blbě popisuje) a čím rychleji se jede tím se zesiluje. Vypadá to jako kdyby byla díra ve výfuku, ale na ten sem u koukal a vypadá OK. Výkon je normální,spotřeba je pořád cca stejná a hláka ádná. Ten zvuk je pořád i kdy za jízdy vyřadím, kdy vypnu klimu atd. Loisko v náboji vylučuju, protoe to zas není hučení. Přijde mi e to jde z pravé strany (ale blbě se to zjiuje kdy za jízdy nemůu běhet kolem a poslouchat :)). Začalo to ze dne na den. Kdy stojím na místě, a vytočím to nad 2tis tak to slyet není. Koukal sem i na hadice od filtru, turba a ty jsou taky dotaené. take u nevím na co se zaměřit. díky!
|
|
24.08.2015 10:41 -
Re: Dunivý zvuk
|
2853829
|
|
scratcher
|
Město: Mělník, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 130 |
|
|
No pravý horní sem měnil (byl utrenej). Ten dolní tak ten vyměnit musím, ale jetě nebyl úplně utrenej - jen trochu natrenej (ale jetě se podívám jestli se u neutrh) - novej mám doma ale nějak se mi do toho zatím nechtělo kdy se musí vyndat ven poloosa. A ten u převodovky taky vypadá OK. A silenty na ramenech sem menil přední (u obou) a zadní byly OK (ale taky je mám připravený doma).
No pravý horní sem měnil (byl utrenej). Ten dolní tak ten vyměnit musím, ale jetě nebyl úplně utrenej - jen trochu natrenej (ale jetě se podívám jestli se u neutrh) - novej mám doma ale nějak se mi do toho zatím nechtělo kdy se musí vyndat ven poloosa. A ten u převodovky taky vypadá OK. A silenty na ramenech sem menil přední (u obou) a zadní byly OK (ale taky je mám připravený doma).
|
|
24.08.2015 12:10 -
|
2853850
|
|
scratcher
|
|
|
Tak mi to nedalo a lehnul sem pod auto, a kouknul sem na zadní silenty ramen no a na pravý straně je vidět jak je docela natrenej. Tak ho vyměním a uvidím (doufám e půjde nalisovat nějak dobře, mám jen malej 2t lis
Tak mi to nedalo a lehnul sem pod auto, a kouknul sem na zadní silenty ramen no a na pravý straně je vidět jak je docela natrenej. Tak ho vyměním a uvidím (doufám e půjde nalisovat nějak dobře, mám jen malej 2t lis :))
|
|
24.08.2015 12:11 -
|
2853851
|
|
jumep
|
|
|
zeby loziska v nabojoch?
ked zatocis dolava / doprava nestichne to?
zeby loziska v nabojoch?
ked zatocis dolava / doprava nestichne to?
|
|
24.08.2015 12:18 -
|
2853852
|
|
scratcher
|
|
|
Tak to sem si nějak nevimnul, ale myslím e je to slyet pořád. Ale loiska sem u minulýho auta měnil a to bylo hučení a hrozný take to bych poznal, je to úplně jinej zvuk (ale taky to dělalo od cca 50km), tohle je fakt dunění (podobný jako laděněj vejfuk).
Tak to sem si nějak nevimnul, ale myslím e je to slyet pořád. Ale loiska sem u minulýho auta měnil a to bylo hučení a hrozný take to bych poznal, je to úplně jinej zvuk (ale taky to dělalo od cca 50km), tohle je fakt dunění (podobný jako laděněj vejfuk).
|
|
24.08.2015 12:19 -
|
2853854
|
|
jumep
|
|
|
keby to bolo len raz za nejake km a na nejaku chvilu, tak poviem ze pocujes vypalovanie fapu, takto tazko povedat
keby to bolo len raz za nejake km a na nejaku chvilu, tak poviem ze pocujes vypalovanie fapu, takto tazko povedat
|
|
24.08.2015 12:33 -
|
2853856
|
|
scratcher
|
|
|
FAP mě taky napad jako první, ale kdy to bylo po dálnici 20km a dělalo to i zpátky tak sem to vyloučil (jinak FAP byl ani ne před měsícem čitěnej+dolitý aditiva). Kouknu odpoledne jetě na ten spodní silent motoru. Ale je divný e to začalo jen tak, bez nějakýho příznaku předem.
Edit: Tak to nakonec vypadá na loisko v náboji. zvednul sem auto a při otáčení rukou pravým kolem je ticho, ale u levýho je slyet loisko (klouby to asi nejsou při zatáčení to necvaká/nekřupe). Ale teda za jízdy je to úplně jinej zvuk ne znám z minulýho auta kde mi taky odelo loisko, take to bych fakt netipoval
FAP mě taky napad jako první, ale kdy to bylo po dálnici 20km a dělalo to i zpátky tak sem to vyloučil (jinak FAP byl ani ne před měsícem čitěnej+dolitý aditiva). Kouknu odpoledne jetě na ten spodní silent motoru. Ale je divný e to začalo jen tak, bez nějakýho příznaku předem.
Edit: Tak to nakonec vypadá na loisko v náboji. zvednul sem auto a při otáčení rukou pravým kolem je ticho, ale u levýho je slyet loisko (klouby to asi nejsou při zatáčení to necvaká/nekřupe). Ale teda za jízdy je to úplně jinej zvuk ne znám z minulýho auta kde mi taky odelo loisko, take to bych fakt netipoval :)
|
|
08.09.2015 11:15 -
|
2858598
|
|
scratcher
|
|
|
Tak jsem vyměnil spodní drák motoru, oba zadní silenty na ramenech, loisko v levém kole a pořád se to ozývá (jinak nový jsou i spodní čepy,tyčky,čepy řízení).
Mám spí podezření e by to mohla dělat poloosa (vnitřní klouby), ale nevím jestli levá nebo pravá a jak poznat jestli je to ona (docela se projevují i vibrace)?
Ten zvuk co se ozývá ena přirovnala jako kdy za náma jede motorka
Tak jsem vyměnil spodní drák motoru, oba zadní silenty na ramenech, loisko v levém kole a pořád se to ozývá (jinak nový jsou i spodní čepy,tyčky,čepy řízení).
Mám spí podezření e by to mohla dělat poloosa (vnitřní klouby), ale nevím jestli levá nebo pravá a jak poznat jestli je to ona (docela se projevují i vibrace)?
Ten zvuk co se ozývá ena přirovnala jako kdy za náma jede motorka :)
|
|
08.09.2015 13:42 -
|
2858735
|
|
scratcher
|
|
|
No tak sem chytnul levou poloosu a kdy s ní hejbu nahoru dolů tak je cítit vůle a slabé cvakání (od vnitřního kloubu). take předpokládám e to je ono. na pravou bych dosáhnul pouze zespoda (a nemusí se u ní povolit ten drák s tím loiskem aby to bylo poznat?).
No tak sem chytnul levou poloosu a kdy s ní hejbu nahoru dolů tak je cítit vůle a slabé cvakání (od vnitřního kloubu). take předpokládám e to je ono. na pravou bych dosáhnul pouze zespoda (a nemusí se u ní povolit ten drák s tím loiskem aby to bylo poznat?).
|
|
08.09.2015 13:59 -
|
2858756
|
|
jumep
|
|
|
zdvihni auto do hornej polohy a rozbehni sa prudko
ak to zavibruje do volantu je to na 99% ten vnutorny klb dlhej poloosy
zdvihni auto do hornej polohy a rozbehni sa prudko
ak to zavibruje do volantu je to na 99% ten vnutorny klb dlhej poloosy
|
|
08.09.2015 14:15 -
|
2858774
|
|
scratcher
|
|
|
No kdy se prudce rozjedu tak vibrace jsou cítit (i kdy jedu bez plynu z kopce atd.), ale kdy sem teď hejbal levou poloosou tak ta má vůly.
No kdy se prudce rozjedu tak vibrace jsou cítit (i kdy jedu bez plynu z kopce atd.), ale kdy sem teď hejbal levou poloosou tak ta má vůly.
|
|
08.09.2015 14:18 -
|
2858777
|
|
jumep
|
|
|
90% byva problem s pravou
zatial som mal len 1x zlu lavu ze sposobovala vybracie
kazdopadne ta ti nebude robit dunivy zvuk, resp. ak by tak to je to posledne co ta trapi, je uz pomaly neudrzatelny volant v takom pripade
90% byva problem s pravou
zatial som mal len 1x zlu lavu ze sposobovala vybracie
kazdopadne ta ti nebude robit dunivy zvuk, resp. ak by tak to je to posledne co ta trapi, je uz pomaly neudrzatelny volant v takom pripade
|
|
08.09.2015 14:56 -
|
2858829
|
|
scratcher
|
|
|
No zjistím jetě jak je na tom ta pravá.
Dala by se pouít poloosa i z jiné motorizace (aspoň na vyzkouení jestli to přestane, ne rovnou kupovat novou)?
No zjistím jetě jak je na tom ta pravá.
Dala by se pouít poloosa i z jiné motorizace (aspoň na vyzkouení jestli to přestane, ne rovnou kupovat novou)?
|
|
08.09.2015 16:23 -
|
2858846
|
|
scratcher
|
|
|
Sem idiot, mě nedolo e ten kloub u pravý je před loiskem a nemusel sem ani lézt pod auto a sundavat kryt
No tak ten pravej má dost velkou vůly (mnohem větí ne to levý). Take vyměním tu pravou poloosu a rovnou i to loisko (protoe to se mi taky zdá e má vůly kdy sem tou poloosou) a pak uvidím.
Sem idiot, mě nedolo e ten kloub u pravý je před loiskem a nemusel sem ani lézt pod auto a sundavat kryt :)
No tak ten pravej má dost velkou vůly (mnohem větí ne to levý). Take vyměním tu pravou poloosu a rovnou i to loisko (protoe to se mi taky zdá e má vůly kdy sem tou poloosou) a pak uvidím.
|
|
08.09.2015 17:56 -
|
2858884
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Loisko je součástí celý poloosy. Take ho vymění, i kdy nebude chtít.
Ale asi bude mít potí ji sehnat. Levých je hafo, ale pravých je jako afránu. Take sháněj rychle, abys to do vánoc dal do kupy.
Nezapomeň při tom vyměnit i simering v převodovce, kdy u to bude rozebírat. No a já při tom vyměnil i olej v převodovce, protoe ho trochu při rozebrání vyteče a kdy u jsem byl v tom, tak el ven vechen.
Loisko je součástí celý poloosy. Take ho vymění, i kdy nebude chtít. ;-)
Ale asi bude mít potí ji sehnat. Levých je hafo, ale pravých je jako afránu. Take sháněj rychle, abys to do vánoc dal do kupy. :-d
Nezapomeň při tom vyměnit i simering v převodovce, kdy u to bude rozebírat. No a já při tom vyměnil i olej v převodovce, protoe ho trochu při rozebrání vyteče a kdy u jsem byl v tom, tak el ven vechen.
|
|
08.09.2015 19:51 -
|
2858922
|
|
scratcher
|
|
|
Jo takhle, já myslel e to loisko je zvlá
No vyměním zatím pravou a pak uvidím co dál. Olej v převodovce sem měl stejně v plánu měnit (jen kdybych se podíval na poloosu u minulý týden, tak sem si uetřil práci s vyřezáváním a lisováním spodního silentu motoru pod autem - byl sem línej to vyndavat z auta .
Jo takhle, já myslel e to loisko je zvlá :)
No vyměním zatím pravou a pak uvidím co dál. Olej v převodovce sem měl stejně v plánu měnit (jen kdybych se podíval na poloosu u minulý týden, tak sem si uetřil práci s vyřezáváním a lisováním spodního silentu motoru pod autem - byl sem línej to vyndavat z auta :)).
|
|
| |
|
|