| | |
09.08.2014 10:15 -
pravděpodobně po bouracce hnuty cely auto
|
2723117
|
|
Liliseek
|
|
|
Ahoj, přítel si koupil před cca 8lety C5 2.0HDi break r.v.2002, v bazaru se dusovali,ze bourány nebylo a v Citroenu v Opavě,taky řekli,ze bourány nebylo. Já si myslím,ze to mel bazar se servisem domluvený. Auto toti sjídí vnějí zadní pneu (po zimě nazujeme novy a do zimy jsou z toho kola na formule) volant v rovině - kola rovné, ale při jízdě táhne doprava a to dost. Geometrie dělána OK. Tlak pneu dle títku na rámu dveri. Rozměr kol dle velkého TP. Práva zadní je sjeta asi o mm vice ale obě prostě jen zvenku, zevnitř je to jak nova guma s top vzorkem. Někdo říká, ze je hnuta cela kastla. Jako jistotu bouracky pokládám 5.zadní dveře které nesedí takřka vůbec a prostředek tech dveří jako jediný rezavi a série oken jen řidiče a spolujezdce jsou origo, čelní nepočítam, tam stačí kamínek a mění se. Mate nějakej nápad, kam sáhnout?
Ahoj, přítel si koupil před cca 8lety C5 2.0HDi break r.v.2002, v bazaru se dusovali,ze bourány nebylo a v Citroenu v Opavě,taky řekli,ze bourány nebylo. Já si myslím,ze to mel bazar se servisem domluvený. Auto toti sjídí vnějí zadní pneu (po zimě nazujeme novy a do zimy jsou z toho kola na formule) volant v rovině - kola rovné, ale při jízdě táhne doprava a to dost. Geometrie dělána OK. Tlak pneu dle títku na rámu dveri. Rozměr kol dle velkého TP. Práva zadní je sjeta asi o mm vice ale obě prostě jen zvenku, zevnitř je to jak nova guma s top vzorkem. Někdo říká, ze je hnuta cela kastla. Jako jistotu bouracky pokládám 5.zadní dveře které nesedí takřka vůbec a prostředek tech dveří jako jediný rezavi a série oken jen řidiče a spolujezdce jsou origo, čelní nepočítam, tam stačí kamínek a mění se. Mate nějakej nápad, kam sáhnout?
Přílohy: image%3A16803 ( 646505b ) - image%3A16798 ( 758770b ) - image%3A16799 ( 558553b ) - |
|
09.08.2014 10:34 -
Re: pravděpodobně po bouracce hnuty cely auto
|
2723129
|
|
jumep
|
|
|
ja si myslim ze to je toto
.link.
ja si myslim ze to je toto
http://www.c5club.cz/diskuze/podvozek-kola-ulozeni/167200-zadni-ramena-vrzani-kola-do-a-atd-oprava
|
|
09.08.2014 10:46 -
|
2723139
|
|
Liliseek
|
|
|
Zvukové ani pohupovani není ádné, jen prostě ta kola. a kdy polozim rovné latě v rovině podle předních kol podél auta, tak práva zadní pneu vykukuje o 7mm a leva je o 3mm zasunuta.
Zvukové ani pohupovani není ádné, jen prostě ta kola. a kdy polozim rovné latě v rovině podle předních kol podél auta, tak práva zadní pneu vykukuje o 7mm a leva je o 3mm zasunuta.
|
|
09.08.2014 10:57 -
|
2723140
|
|
jumep
|
|
|
najprv ries tu napravu, ze nedava zvuky neznamena ze neni zla, 99% je prave naprava nacata
najprv ries tu napravu, ze nedava zvuky neznamena ze neni zla, 99% je prave naprava nacata
|
|
09.08.2014 11:22 -
|
2723145
|
|
Liliseek
|
|
|
Dobře, díky. Jak bude auto doma hupnu do monterek a kouknu na to. Jetě jeden dotaz nemá ty nebo někdo znamej monost zjistit celou historii podle VINka? Jen tak na netu je to brutálně oklesteny a je tam údajně 1zaznam o nehodě, jene to v mém okolí nikdo nemá zaplaceny,aby se na to mohl kouknout o co lo...
Dobře, díky. Jak bude auto doma hupnu do monterek a kouknu na to. Jetě jeden dotaz nemá ty nebo někdo znamej monost zjistit celou historii podle VINka? Jen tak na netu je to brutálně oklesteny a je tam údajně 1zaznam o nehodě, jene to v mém okolí nikdo nemá zaplaceny,aby se na to mohl kouknout o co lo...
|
|
10.08.2014 13:35 -
|
2723388
|
|
jumep
|
|
|
otestovat to znamena odtlakovat napravu, povolit stabilizator a to stale nezarucuje ze to uvidis (hlavne ked nevies presne co hladas)
inak co hovori geometria? (nie lata doma, ale digitalna)
otestovat to znamena odtlakovat napravu, povolit stabilizator a to stale nezarucuje ze to uvidis (hlavne ked nevies presne co hladas)
inak co hovori geometria? (nie lata doma, ale digitalna)
|
|
10.08.2014 13:43 -
|
2723391
|
|
Liliseek
|
|
|
Digitální byla v lednu a byla podle výpisu v normě ale kola se stále sjídí, proto mi to nejde do hlavy. Jsem autoelektrikar, take co hledat vim...
Digitální byla v lednu a byla podle výpisu v normě ale kola se stále sjídí, proto mi to nejde do hlavy. Jsem autoelektrikar, take co hledat vim...
|
|
20.09.2014 09:30 -
|
2734211
|
|
Luki_C5
|
Město: Holeov, Auto: C6 2.7 HDI Exclusive | Počet příspěvků: 971 |
|
|
Pokud na digitalni 3D geometrii nezjistily ze by kola nebyly v ose tak ty nemela byt hnuta kastle. Maximalne by museli tak dlouho ladit az by naladili souosost kol. Mohlo to dostat ranu na predni nosniky a jak to rovnali tak to nedelali na stolici a muze byt jinak ulozeni predni napravy. To by si ale zase videl vsechno na geometrii. Horsi je ze i zadni loziska na naprave co by to mohli delat tak by se projevili na geometrii.
Pokud na digitalni 3D geometrii nezjistily ze by kola nebyly v ose tak ty nemela byt hnuta kastle. Maximalne by museli tak dlouho ladit az by naladili souosost kol. Mohlo to dostat ranu na predni nosniky a jak to rovnali tak to nedelali na stolici a muze byt jinak ulozeni predni napravy. To by si ale zase videl vsechno na geometrii. Horsi je ze i zadni loziska na naprave co by to mohli delat tak by se projevili na geometrii.
|
|
20.09.2014 09:49 -
|
2734215
|
|
jruze
|
|
|
Luki_C5 napsal(a): Pokud na digitalni 3D geometrii nezjistily ze by kola nebyly v ose tak ty nemela byt hnuta kastle. Maximalne by museli tak dlouho ladit az by naladili souosost kol. Mohlo to dostat ranu na predni nosniky a jak to rovnali tak to nedelali na stolici a muze byt jinak ulozeni predni napravy. To by si ale zase videl vsechno na geometrii. Horsi je ze i zadni loziska na naprave co by to mohli delat tak by se projevili na geometrii.
Já mám na limuzíně L.P. kolo o +- 4cm dozadu (asi ohlé rameno,nebo nápravnici) geometrii jsem dělal (před 4.lety) sám doma + skouka jízdou - auto nikam netáhne,pneu po té době bez známek sjídění-táhnutí někam,volat rovně(byl o půl otáčky doleva) na vodě i sněhu se chová absolutně normálně na těch pneu mám 40000Km.(mám připravenou celou nápravnici komplet na výměnu,ale jetě k tomu nedolo-letos snad k tomu dojde.Tím chci jen říct e pokud je geoka udělaná dobře tak ani toto nezpůsobí sjídění pneu - můj názor je patně udělaná geoka - buď s ní neumí nebo nevím , ale já procházím i na STK v normě(jen si musím najet troku ikmo abych měl kola na otočnejch deskách) Pneu se nesjídí kvůli geometrii(kdy je dobře udělaná , ale něco tam bude KO třeba silenty,čep,pístnice atd...
Já mám na limuzíně L.P. kolo o +- 4cm dozadu (asi ohlé rameno,nebo nápravnici:nevim) geometrii jsem dělal (před 4.lety) sám doma + skouka jízdou - auto nikam netáhne,pneu po té době bez známek sjídění-táhnutí někam,volat rovně(byl o půl otáčky doleva) na vodě i sněhu se chová absolutně normálně;-) na těch pneu mám 40000Km.(mám připravenou celou nápravnici komplet na výměnu,ale jetě k tomu nedolo-letos snad k tomu dojde.Tím chci jen říct e pokud je geoka udělaná dobře tak ani toto nezpůsobí sjídění pneu - můj názor je patně udělaná geoka - buď s ní neumí nebo nevím , ale já procházím i na STK v normě(jen si musím najet troku ikmo abych měl kola na otočnejch deskách:-p) Pneu se nesjídí kvůli geometrii(kdy je dobře udělaná , ale něco tam bude KO třeba silenty,čep,pístnice atd...
|
|
| |
|
|