| | |
13.07.2014 20:26 -
výměna pneu
|
2714974
|
|
gumidek
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 11 |
|
|
Dobrý den
nedávno sem koupil c5 a předchozí majitel mi říkal e při výměně pnematik je potřeba nastavit hydroaktiv na nejvyí polohu a po výměně celý systém odvzdunit ale v manuálu sem se o ádném odvzduňováním nic nedočetl tak bych chtěl poádat o radu.
Děkuji
Dobrý den
nedávno sem koupil c5 a předchozí majitel mi říkal e při výměně pnematik je potřeba nastavit hydroaktiv na nejvyí polohu a po výměně celý systém odvzdunit ale v manuálu sem se o ádném odvzduňováním nic nedočetl tak bych chtěl poádat o radu.
Děkuji
|
|
13.07.2014 21:32 -
Re: výměna pneu
|
2714978
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Byla tu kolem toho koncem zimy velká diskuse, stačí hledat.
Stručně: u auta v OK stavu se samozřejmě nemusí nic odvzduňovat.
Zvedat heverem z nejvyí polohy a jen je tam jedna finta - při zvedání auta heverem (zejména motorovým celého auta najednou) povolit/odroubovat víko nádre hydraulické kapaliny. Kdy je auto na svých kolech, tak nezapomenout zase zaroubovat a utáhnout. Asi chybou překladu nebo interpretace si to někdo vysvětlil jako odvzdunění - ono si při prvním povolení ta nádr fakt odfoukne - je přetlakovaná.
Abych neplail ostatní, kteří nečetli dané vlákno - týká se výhradně X7.
Dodatečná editace - jruze psal současně a nevěděl jsem to
Byla tu kolem toho koncem zimy velká diskuse, stačí hledat.
Stručně: u auta v OK stavu se samozřejmě nemusí nic odvzduňovat.
Zvedat heverem z nejvyí polohy a jen je tam jedna finta - při zvedání auta heverem (zejména motorovým celého auta najednou) povolit/odroubovat víko nádre hydraulické kapaliny. Kdy je auto na svých kolech, tak nezapomenout zase zaroubovat a utáhnout. Asi chybou překladu nebo interpretace si to někdo vysvětlil jako odvzdunění - ono si při prvním povolení ta nádr fakt odfoukne - je přetlakovaná.
Abych neplail ostatní, kteří nečetli dané vlákno - týká se výhradně X7.
Dodatečná editace - jruze psal současně a nevěděl jsem to
|
|
14.07.2014 00:26 -
|
2714999
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Zkusím shrnout přesný postup, aby nedolo k nedorozumění.
Pouze pro C5 III (X7)
Zvednout auto hydrou do nejvyí polohy a teprve potom zvedat heverem jednotlivá kola. Tady se víčko nádrky LDS povolovat nemusí.
Pokud budu zvedat celý auto velkým zvedákem v servise, tak opět zvednout hydrou do nejvyí polohy, povolit víčko nádrky LDS a teprve potom zvedat celý auto zvedákem. Kdy se po dokončení práce celý auto spustí na zem, tak zaroubovat víčko nádrky LDS a teprve potom startovat a spoutět auto hydrou do normální polohy.
U ostatních C5 I a C5 II (ne X7) je postup stejný, jen není třeba povolovat víčko nádrky LDS.
Zkusím shrnout přesný postup, aby nedolo k nedorozumění.
Pouze pro C5 III (X7)
Zvednout auto hydrou do nejvyí polohy a teprve potom zvedat heverem jednotlivá kola. Tady se víčko nádrky LDS povolovat nemusí.
Pokud budu zvedat celý auto velkým zvedákem v servise, tak opět zvednout hydrou do nejvyí polohy, povolit víčko nádrky LDS a teprve potom zvedat celý auto zvedákem. Kdy se po dokončení práce celý auto spustí na zem, tak zaroubovat víčko nádrky LDS a teprve potom startovat a spoutět auto hydrou do normální polohy.
U ostatních C5 I a C5 II (ne X7) je postup stejný, jen není třeba povolovat víčko nádrky LDS.
|
|
14.07.2014 21:25 -
|
2715172
|
|
igok
|
Město: Pezinok, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 517 |
|
|
no nechcem byt najmudrejsi ale podla mna je to takto. Pri akomkolvek zdvihani (jedno kolo alebo vsetky kola naraz) je najlepsie zdvihnut auto do servisnej polohy, bez povolovania viecka. V pripade ze auto zostane v normalnej polohe treba povolovat viecko len ak sa zdvihnu viac ako jedno kolo naraz.
Cakam na reakciu servisakov
teda,
aspon ja to tak na mojej X7 robim a nemal som doteraz problem.
no nechcem byt najmudrejsi ale podla mna je to takto. Pri akomkolvek zdvihani (jedno kolo alebo vsetky kola naraz) je najlepsie zdvihnut auto do servisnej polohy, bez povolovania viecka. V pripade ze auto zostane v normalnej polohe treba povolovat viecko len ak sa zdvihnu viac ako jedno kolo naraz.
Cakam na reakciu servisakov :-p
teda,
aspon ja to tak na mojej X7 robim a nemal som doteraz problem.
|
|
14.07.2014 22:35 -
|
2715204
|
|
jruze
|
|
|
takhle to píou páni od Citroenu - nic konkrétnějího jsem nenael a nechce se mi to hledat v asi 300 pracovních postupech Tak jetě bez blokování obrázků.
:-o takhle to píou páni od Citroenu - nic konkrétnějího jsem nenael a nechce se mi to hledat v asi 300 pracovních postupech;-) Tak jetě bez blokování obrázků.
Přílohy: zvedání X7.xps ( 737823b ) - |
|
15.07.2014 20:56 -
|
2715487
|
|
gumidek
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 11 |
|
|
vem moc děkuji
vem moc děkuji
|
|
30.03.2017 22:36 -
|
3054884
|
|
Ladman
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer Exclusive | Počet příspěvků: 489 |
|
|
U mne nebavilo při přezouvání kol zvedat auto nůkovým heverem z výbavy. Jeliko mají teď v Lídlu v akci hydraulický hever na kolečkách, volba byla jasná. Otázka zní kam přesně umístit misku heveru při zvedání, a to jak předních, tak zadních kol. Místa určená pro zvedání nůkovým zvedákem na prahu auta asi nejsou zrovna vhodná. Tzn. někde umístit misku zvedáku na nápravu, ale kde?
U mne nebavilo při přezouvání kol zvedat auto nůkovým heverem z výbavy. Jeliko mají teď v Lídlu v akci hydraulický hever na kolečkách, volba byla jasná. Otázka zní kam přesně umístit misku heveru při zvedání, a to jak předních, tak zadních kol. Místa určená pro zvedání nůkovým zvedákem na prahu auta asi nejsou zrovna vhodná. Tzn. někde umístit misku zvedáku na nápravu, ale kde?
|
|
30.03.2017 22:43 -
|
3054890
|
|
jumep
|
|
|
a kde inde by si to chcel? normalne ti to tam zapasuje len to treba davat s rozumom aby to neohlo (tj. aby to netahalo do strany)
a kde inde by si to chcel? normalne ti to tam zapasuje len to treba davat s rozumom aby to neohlo (tj. aby to netahalo do strany)
|
|
30.03.2017 22:47 -
|
3054891
|
|
Ladman
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer Exclusive | Počet příspěvků: 489 |
|
|
Na tom prahu?
Na tom prahu?
|
|
30.03.2017 22:50 -
|
3054892
|
|
jumep
|
|
|
ved tam je ta vystuha, dokonca ta miska ti presne pasuje medzi tie vystupky
ved tam je ta vystuha, dokonca ta miska ti presne pasuje medzi tie vystupky
|
|
30.03.2017 23:04 -
|
3054896
|
|
Ladman
|
|
|
No nevim. Kadopádně u LP kola ta výztuha je v přední části prasklá a drí jen ta zadní část. Díky tomu se při poslední :výměně nůkovým heverem celá ta výztuha ohla. Take minimálně za tuhle to fakt u vzít nemohu...
No nevim. Kadopádně u LP kola ta výztuha je v přední části prasklá a drí jen ta zadní část. Díky tomu se při poslední :výměně nůkovým heverem celá ta výztuha ohla. Take minimálně za tuhle to fakt u vzít nemohu...
|
|
30.03.2017 23:16 -
|
3054898
|
|
jumep
|
|
|
relativne mozes, na C6 ich mam obe ohnute a stale to tam drzi
ak si spomenem mozem ti to pofotit, ale tam neni moc o com
relativne mozes, na C6 ich mam obe ohnute a stale to tam drzi
ak si spomenem mozem ti to pofotit, ale tam neni moc o com
|
|
30.03.2017 23:21 -
|
3054901
|
|
Ladman
|
|
|
Take bez jakéhokoli vypodloení? A neodře se výstupkami misky práh?
Take bez jakéhokoli vypodloení? A neodře se výstupkami misky práh?
|
|
31.03.2017 06:20 -
|
3054918
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Ladman napsal(a): Take bez jakéhokoli vypodloení? A neodře se výstupkami misky práh?
Já jsem si sehnal tlustou a tvrdí gumu, upravil a vsadil do té misky a pouívám ji několik let bez pokození auta ,dávám ho pod výztuhu, kde se pouívá nůkový hevér, u manelčina bývalého auta ty výztuhy byli také ohnuté, tvrdím prkénkem a kladivem jsem narovnal a po pouívání tohoto hevéru se ji nedeformují jako od toho nůkového, tuto gumu pouívá kamarád v pneuservisu na vech svých hevérech snad u od totáče.
Já jsem si sehnal tlustou a tvrdí gumu, upravil a vsadil do té misky a pouívám ji několik let bez pokození auta ;-),dávám ho pod výztuhu, kde se pouívá nůkový hevér, u manelčina bývalého auta ty výztuhy byli také ohnuté, tvrdím prkénkem a kladivem jsem narovnal a po pouívání tohoto hevéru se ji nedeformují jako od toho nůkového, tuto gumu pouívá kamarád v pneuservisu na vech svých hevérech snad u od totáče. ;-)
|
|
31.03.2017 08:38 -
|
3054939
|
|
Shefik
|
Město: Dřísy, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 19 |
|
|
A jak se odborníci tváříte na výměnu kola pomocí hydry? Zvednout do servisní, vypodloit, pak stáhnout jakoby na zem a tím se kola zvednou. Trpí tam něco, nebo v pohodě?
A jak se odborníci tváříte na výměnu kola pomocí hydry? Zvednout do servisní, vypodloit, pak stáhnout jakoby na zem a tím se kola zvednou. Trpí tam něco, nebo v pohodě?
|
|
31.03.2017 10:52 -
|
3054950
|
|
jumep
|
|
|
to spustanie nikdy nerob, vtedy sa to auto kruti jak to, to nie je DS ktore malo uchyt rieseny inac
to spustanie nikdy nerob, vtedy sa to auto kruti jak to, to nie je DS ktore malo uchyt rieseny inac
|
|
31.03.2017 11:27 -
|
3054961
|
|
Ladman
|
|
|
.link.
Objednal jsem tohle, to by mohlo být ono
https://www.mojedilna.cz/Gumova-podlozka-zvedaku-65x31-mm-d4804.htm
Objednal jsem tohle, to by mohlo být ono
|
|
| |
|
|