| | |
20.08.2021 16:22 -
Re: Uskakování zadní nápravy C5 III
|
3319498
|
|
xm.milan
|
Město: Praha, Auto: C6/2.2 hdi biturbo | Počet příspěvků: 114 |
|
|
jruze napsal(a): Dělá to na obě strany nebo jen na jednu stranu ? - tohle by mohla dělat přidírající se jedna pístnice , prostřední koule a regulátor by na to moc mít vliv neměl , počítač to nemá aby to dělal.To začlo dělat samo bez nějakého zásahu do z. nápravy ? Začlo to před výměnou silentů to byl 1. nápad proč uskakuje.Po výměmně geometrie.kontrola koulí ok.Jetě zkontroluji a popř. nastavím výky podvozku,ale stím se nebýbalo jen se měnily tyčky v rámci kontroly koulí.
Jak poznám přídřené pístnice?Uskakuje na obě strany.Jetě seenu starý koule zaslepím a namontuji je misto vyrovnávacích a tím eliminuji funkci přechodu měká-tvrdá .Při testování s Diag.auto přejde z měkkého na tvrdé-je zajímavé,e tuto funkci auto spustí jen kdy je motor v chodu jinak se tváří ,e úkon provádí,ale nic se neděje.Caddy se 445000sedí proti nynějímu stavu jak přibitá je to hnus velebnosti.
Začlo to před výměnou silentů to byl 1. nápad proč uskakuje.Po výměmně geometrie.kontrola koulí ok.Jetě zkontroluji a popř. nastavím výky podvozku,ale stím se nebýbalo jen se měnily tyčky v rámci kontroly koulí.
Jak poznám přídřené pístnice?Uskakuje na obě strany.Jetě seenu starý koule zaslepím a namontuji je misto vyrovnávacích a tím eliminuji funkci přechodu měká-tvrdá .Při testování s Diag.auto přejde z měkkého na tvrdé-je zajímavé,e tuto funkci auto spustí jen kdy je motor v chodu jinak se tváří ,e úkon provádí,ale nic se neděje.Caddy se 445000sedí proti nynějímu stavu jak přibitá je to hnus velebnosti.
|
|
21.08.2021 20:22 -
|
3319557
|
|
xm.milan
|
|
|
Tak oznamuji dalí poznatky .Pokusil jsem ser projít celkově auto a zjistil jsem ,e oba počítače proměného tlumení jsou deaktivované .jsem aktivovat a pocitově dolo ke zlepení bohuel data z jízdy se neuloila - kukla baterka zítre je taky den.
Tak oznamuji dalí poznatky .Pokusil jsem ser projít celkově auto a zjistil jsem ,e oba počítače proměného tlumení jsou deaktivované .jsem aktivovat a pocitově dolo ke zlepení bohuel data z jízdy se neuloila - kukla baterka zítre je taky den.
|
|
23.08.2021 15:27 -
|
3319703
|
|
jumep
|
|
|
skus prehodit predne a zadne kola / ine gumy
skus prehodit predne a zadne kola / ine gumy
|
|
23.08.2021 23:14 -
|
3319800
|
|
xm.milan
|
|
|
jumep napsal(a): skus prehodit predne a zadne kola / ine gumy
Dám jíný kola.
Jetě otázka-auto na heveru kdy vezmu za kolo nahoře-dole zapáčím rukama tak pozoruji výkyv cca1cm od kolmé osy.Na zadních vrchních silentech je cítit 1-2mm pohyb je na nich tak 2000km měnily se kvůli odklonu který byl-3,25st původní se zdáli namáčklý k jedné straně .Po výměně -2,46st ...měnilo se vec včetně spodních ramen.
Dál byl zjitěn rozdíl v rozvoru 2mm srovnáno i kdy mecho říkal,e si nemyslí,e by to mělo vliv vzhledem k prunému uloení nápranice ,která takovýto pohyb při zatíení umoní.
PS. vyměněny silenty horních ramen na gumy čekám -zítra poté test.
Dám jíný kola.
Jetě otázka-auto na heveru kdy vezmu za kolo nahoře-dole zapáčím rukama tak pozoruji výkyv cca1cm od kolmé osy.Na zadních vrchních silentech je cítit 1-2mm pohyb je na nich tak 2000km měnily se kvůli odklonu který byl-3,25st původní se zdáli namáčklý k jedné straně .Po výměně -2,46st ...měnilo se vec včetně spodních ramen.
Dál byl zjitěn rozdíl v rozvoru 2mm srovnáno i kdy mecho říkal,e si nemyslí,e by to mělo vliv vzhledem k prunému uloení nápranice ,která takovýto pohyb při zatíení umoní.
PS. vyměněny silenty horních ramen na gumy čekám -zítra poté test.
|
|
25.08.2021 18:35 -
|
3320048
|
|
xm.milan
|
|
|
Tak i gumy vyměněny-není to úplně ono,ale uskakování je skoro zanedbatelné čekám ne delí trasu kde budou nějaký rolety a uvidí se nenapadlo by mě ,e 2-letý gumy se 4-5mm vzorkem nadělají takový bordel původně 245/40/18 nyní 225/17
Tak i gumy vyměněny-není to úplně ono,ale uskakování je skoro zanedbatelné čekám ne delí trasu kde budou nějaký rolety a uvidí se nenapadlo by mě ,e 2-letý gumy se 4-5mm vzorkem nadělají takový bordel původně 245/40/18 nyní 225/17
|
|
26.08.2021 12:35 -
|
3320206
|
|
jumep
|
|
|
ked sa zle zoderu tak toto vzadu robia
a ta geometria drzi aj teraz?
ked sa zle zoderu tak toto vzadu robia
|
|
27.08.2021 17:51 -
|
3320526
|
|
xm.milan
|
|
|
jumep napsal(a): ked sa zle zoderu tak toto vzadu robia
Volant nikam neutíká,ale dám prověřit.
Uskauje mín,ale na hrbolech odcestuje celý.Dal jsem spodní polohu a odsál trochu LDS byla jak jujce po chvíli opět průhledná.Je 1rok po výměně jak se chovala původní nemám tuení nikdy jsem to nezkoumal.nechám vyměnit-v pondělí měl by se udělat proplach-a čím?Pokud nebyla chyda v oleji tak pak asi výměna pístnic.
Volant nikam neutíká,ale dám prověřit.
Uskauje mín,ale na hrbolech odcestuje celý.Dal jsem spodní polohu a odsál trochu LDS byla jak jujce po chvíli opět průhledná.Je 1rok po výměně jak se chovala původní nemám tuení nikdy jsem to nezkoumal.nechám vyměnit-v pondělí měl by se udělat proplach-a čím?Pokud nebyla chyda v oleji tak pak asi výměna pístnic.
|
|
27.08.2021 21:11 -
|
3320580
|
|
jumep
|
|
|
piestnice a lds s tym nebudu mat nic
nemal si ty problem ze si nejake silenty menil a rozpadol sa niektory z nich na ceste, ci to mi volal niekto iny?
kludne by som veril ze sa odrhol niektory z nich (ramena som povedal ze radsej budem menit cele)
v akej polohe si to pritahoval?
piestnice a lds s tym nebudu mat nic
nemal si ty problem ze si nejake silenty menil a rozpadol sa niektory z nich na ceste, ci to mi volal niekto iny?
kludne by som veril ze sa odrhol niektory z nich (ramena som povedal ze radsej budem menit cele)
|
|
28.08.2021 10:37 -
|
3320603
|
|
xm.milan
|
|
|
jumep napsal(a): piestnice a lds s tym nebudu mat nic
Ano byl jsem to já ,spodní ramena měním za nové komplet samotné silenty jen horní rameno .Nasazeno a ne 4 sloupu v nominální poloze doraeno-přesně jak doporučují montání postupy jediné co se nedodrelo jsou utahovací momenty na jednom zadním roubu horního ramene tam se momentákem bez sputění nápravnice nedostanu.Při poslední výměně horních silentů jsem v nominální poloze jetě měl podepřeno hevery abych eliminoval tlak vozu a rouby a posun k jedné straně-odklon.
Ano byl jsem to já ,spodní ramena měním za nové komplet samotné silenty jen horní rameno .Nasazeno a ne 4 sloupu v nominální poloze doraeno-přesně jak doporučují montání postupy jediné co se nedodrelo jsou utahovací momenty na jednom zadním roubu horního ramene tam se momentákem bez sputění nápravnice nedostanu.Při poslední výměně horních silentů jsem v nominální poloze jetě měl podepřeno hevery abych eliminoval tlak vozu a rouby a posun k jedné straně-odklon.
Přílohy: silent.jpg ( 1688907b ) - nové po1600km det |
|
28.08.2021 10:53 -
|
3320605
|
|
xm.milan
|
|
|
Aon byl jsem to já.
Spodní ramena měním za nové silenty jen na horním rameni.Po nasazení utaeno v nominální poloze jedině jeden roub dotaen bez momentáku tam se bez svěení nedostanu.Poslední výměna na 4sloupu podepřené auto pro případnou eliminaci tlaku na rouby a tím ovlivnění odklonu.Výka podvozku s klíčkem -111 a s vypnutým 130mm
Zadni píst-290000,přední cca140000 od nových,koule 140000 tlaky stale ok
olej viz foto
Aon byl jsem to já.
Spodní ramena měním za nové silenty jen na horním rameni.Po nasazení utaeno v nominální poloze jedině jeden roub dotaen bez momentáku tam se bez svěení nedostanu.Poslední výměna na 4sloupu podepřené auto pro případnou eliminaci tlaku na rouby a tím ovlivnění odklonu.Výka podvozku s klíčkem -111 a s vypnutým 130mm
Zadni píst-290000,přední cca140000 od nových,koule 140000 tlaky stale ok
olej viz foto
Přílohy: 4sloup.jpg ( 843261b ) - 20210828_141548.jpg ( 349189b ) - 20210828_141808.jpg ( 798180b ) - |
|
29.08.2021 17:14 -
|
3320719
|
|
jumep
|
|
|
ide o to aby sa to utahovalo v jazdnej polohe, inac sa to utrha a kym sa to utrha tak to cele pruzi
ide o to aby sa to utahovalo v jazdnej polohe, inac sa to utrha a kym sa to utrha tak to cele pruzi
|
|
29.08.2021 19:35 -
|
3320734
|
|
xm.milan
|
|
|
jumep napsal(a): ide o to aby sa to utahovalo v jazdnej polohe, inac sa to utrha a kym sa to utrha tak to cele pruzi
Mnou mylená nominální-provozní poloha jasně,e zkroucení slientu neprospívá
Mnou mylená nominální-provozní poloha jasně,e zkroucení slientu neprospívá
|
|
| |
|
|