| | |
07.08.2013 01:09 -
Vyváení kol na bezděrových discích
|
2605615
|
|
martinrx
|
Město: Uherský Brod, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 349 |
|
|
Zdravím, řeím následující problém s nevyváenými koly. Při rychlostech nad 100 km se mi začínal třást volant a posléze i celé auto. Po prohlídce v servisu se neukázala ádná závaná závada na podvozku. Doporučení vyváit kola. Zjistil e s těmi bezděrovými co mám na autě je to celkem problém, nael jsem u nás jeden pneuservis který má nástavec na nastrčení kol na vyvaovačku. Provedeno vyváení, nicméně problém se dle mého pocitu troku zmenil ale určitě neodstranil. Po provedení pokusu se zimními koly (vyváení a nasazení) se problém neobjevil.
Následně mi bylo doporučeno chlapíkem co se zabývá Citroeny provrtání středové díry v alu kolech - je to prý nejlepí řeení, jeliko s vyvaováním bezděrových kol bývají problémy i při pouití nástavců.
Máte někdo podobnou zkuenost - pořípadě i s řeením?
Gumy jsou micheliny (cca 5mm), ádná čína.
Zdravím, řeím následující problém s nevyváenými koly. Při rychlostech nad 100 km se mi začínal třást volant a posléze i celé auto. Po prohlídce v servisu se neukázala ádná závaná závada na podvozku. Doporučení vyváit kola. Zjistil e s těmi bezděrovými co mám na autě je to celkem problém, nael jsem u nás jeden pneuservis který má nástavec na nastrčení kol na vyvaovačku. Provedeno vyváení, nicméně problém se dle mého pocitu troku zmenil ale určitě neodstranil. Po provedení pokusu se zimními koly (vyváení a nasazení) se problém neobjevil.
Následně mi bylo doporučeno chlapíkem co se zabývá Citroeny provrtání středové díry v alu kolech - je to prý nejlepí řeení, jeliko s vyvaováním bezděrových kol bývají problémy i při pouití nástavců.
Máte někdo podobnou zkuenost - pořípadě i s řeením?
Gumy jsou micheliny (cca 5mm), ádná čína.
|
|
07.08.2013 01:43 -
Re: Vyváení kol na bezděrových discích
|
2605616
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
to ti někdo dával do hlavy nesmysly. Proč to vrtat a ničit? To je amatérská rada. Pokud to gumař umí, vyváí ti bez problémů i s nástavcem. Najdi si jinýho gumaře.
to ti někdo dával do hlavy nesmysly. Proč to vrtat a ničit? To je amatérská rada. Pokud to gumař umí, vyváí ti bez problémů i s nástavcem. Najdi si jinýho gumaře.
|
|
07.08.2013 01:50 -
|
2605617
|
|
jruze
|
|
|
Ano správně - změň gumaře - zajeď si do Citroenu - bude to asi draí ale bude mít klid.
Ano správně - změň gumaře - zajeď si do Citroenu - bude to asi draí ale bude mít klid.
|
|
07.08.2013 07:58 -
|
2605636
|
|
duff74
|
Město: Holeov, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX | Počet příspěvků: 163 |
|
|
Mám ty středy vysoustruené a nemám pocit, e bych tím ty disky zničil. Dělá se to běně, stálo mě to 50,-/kus a dostal jsem i středové záslepky se znakem Citroenu. Vzhledem k tomu, e jeden "pneuservisman" se chová tak, e má člověk pocit, e ho otravuje a pneuservisy, které mají ten nádstavec jsou 20 a 45 km, tak mi ty dvě stovky za to stály. Navíc kdy mám pneuservis kilometr od baráku.
Mám ty středy vysoustruené a nemám pocit, e bych tím ty disky zničil. Dělá se to běně, stálo mě to 50,-/kus a dostal jsem i středové záslepky se znakem Citroenu. Vzhledem k tomu, e jeden "pneuservisman" se chová tak, e má člověk pocit, e ho otravuje a pneuservisy, které mají ten nádstavec jsou 20 a 45 km, tak mi ty dvě stovky za to stály. Navíc kdy mám pneuservis kilometr od baráku.
|
|
07.08.2013 09:22 -
|
2605640
|
|
martinrx
|
Město: Uherský Brod, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 349 |
|
|
tomikm - naopak - mám dojem e ty disky zničil citroen tím e tam neudělal tu díru. To je naprosto nesmyslné - soudruzi z Citroenu a Peugeotu udělali někde chybu.
Duff - to je dobrá zpráva! Koho mám hledat a s jakým vybavením? Popřípadě do Holeova to mám kousek - ví o někom?
tomikm - naopak - mám dojem e ty disky zničil citroen tím e tam neudělal tu díru. To je naprosto nesmyslné - soudruzi z Citroenu a Peugeotu udělali někde chybu.:-(
Duff - to je dobrá zpráva! Koho mám hledat a s jakým vybavením? Popřípadě do Holeova to mám kousek - ví o někom?
|
|
07.08.2013 10:33 -
|
2605656
|
|
tomikm
|
|
|
duff74:jde i o to, jak často člověk přezouvá, jestlie přezouvá 2x do roka, budi. Jeliko mám dvoje disky, tak na ty bezděrové ořijde řada tak jednou za 3-4roky. Jináč za 200Kč, které jsi dal za vysoustruení děr můe skoro 3x dojet k 20km vzdálenému gumaři a jetě jsi musel věnovat čas kolem vysoustruení děr. Ale to je tvoje věc.
Jestli gumař, který má nástavec na bezděrové disky neumí pořádně vyváit kola, tak by měl jít k míchačce.
duff74:jde i o to, jak často člověk přezouvá, jestlie přezouvá 2x do roka, budi. Jeliko mám dvoje disky, tak na ty bezděrové ořijde řada tak jednou za 3-4roky. Jináč za 200Kč, které jsi dal za vysoustruení děr můe skoro 3x dojet k 20km vzdálenému gumaři a jetě jsi musel věnovat čas kolem vysoustruení děr. Ale to je tvoje věc.
Jestli gumař, který má nástavec na bezděrové disky neumí pořádně vyváit kola, tak by měl jít k míchačce.
|
|
07.08.2013 11:17 -
|
2605669
|
|
martinrx
|
|
|
To u se bavíme ale opravdu nevím o čem.... Kadý normální člověk přece nechá převáit kola minimálně dvakrát za sezonu, at u gumy přezouvá či jen přehazuje kola. A jezdit po pneuservisech či Citroenservisech a zjitovat kde umí tuto zhovadilost dobře a správně vyváit se mi nechce. Stačila jedna zkuenost s vyhozenými penězi.
To u se bavíme ale opravdu nevím o čem.... Kadý normální člověk přece nechá převáit kola minimálně dvakrát za sezonu, at u gumy přezouvá či jen přehazuje kola. A jezdit po pneuservisech či Citroenservisech a zjitovat kde umí tuto zhovadilost dobře a správně vyváit se mi nechce. Stačila jedna zkuenost s vyhozenými penězi.
|
|
07.08.2013 11:44 -
|
2605679
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
Můete sem někdo, prosím, hodit foto, jak to vypadá? Asi jsem jetě kolo bez díry neviděl..
Můete sem někdo, prosím, hodit foto, jak to vypadá? Asi jsem jetě kolo bez díry neviděl.. ;-)
|
|
07.08.2013 12:35 -
|
2605699
|
|
martinrx
|
|
|
Toto jsou přeně ty kola. Pod tou krytkou překvapivě není díra skrz, ale pevná hmota. Díra na nasazení kola je jen zevnitř - ukončená stěnou. Viděl jsem to zatím jenom u Peugeotu a Citroenu. Těch kol je jinak teda hodně typů.
Toto jsou přeně ty kola. Pod tou krytkou překvapivě není díra skrz, ale pevná hmota. Díra na nasazení kola je jen zevnitř - ukončená stěnou. Viděl jsem to zatím jenom u Peugeotu a Citroenu. Těch kol je jinak teda hodně typů.:-((((
Přílohy: jantealuc-1354714865-19541.jpg ( 236257b ) - |
|
07.08.2013 16:31 -
|
2605753
|
|
duff74
|
Město: Holeov, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX | Počet příspěvků: 163 |
|
|
martinrx: Je to v Martinicích, dokonce to tam dělají dva. Kontakt ti polu přes SZ.
tomikm: Je to věc názoru. Mám taky dvoje kompletních Al kol zimní a letní a oboje origo Citroen, přičem jen jedna sada byla se středovou dírou. Nějak jsem nepochopil k čemu je dobré v době vyvaovaček s osou to, e disk nemá středovou díru. Nedalo mi to a informoval jsem na to v jednom pneuservisu v okrese KM, kde nádstavec na tyto kola mají. Je to vynález koncernu PSA a tento si myslel, e se větina jejich aut bude přezouvat a vyvaovat v jejich servisech, případně si budou neznačkové pneuservisy hromadně nakupovat ty jejich nádstavce za nemalý peníz. Jene tento záměr se poněkud nezdařil. A to bude asi důvod proč od tohoto řeení PSA odstoupil. Prostě nevidím jedinou výhodu toho, e kola nevyváím v kadém pneuservisu. Zato shledávám dost výhod. A ty dvě stovky, o kterých nemá vůbec smysl mluvit, se mi vrátí daleko dřív. Protoe právě jak říká: "...musí věnovat čas..."a to právě u nemusím, protoe u nemusím nikam daleko jezdit a jak známo: time is money
martinrx: Je to v Martinicích, dokonce to tam dělají dva. Kontakt ti polu přes SZ.
tomikm: Je to věc názoru. Mám taky dvoje kompletních Al kol zimní a letní a oboje origo Citroen, přičem jen jedna sada byla se středovou dírou. Nějak jsem nepochopil k čemu je dobré v době vyvaovaček s osou to, e disk nemá středovou díru. Nedalo mi to a informoval jsem na to v jednom pneuservisu v okrese KM, kde nádstavec na tyto kola mají. Je to vynález koncernu PSA a tento si myslel, e se větina jejich aut bude přezouvat a vyvaovat v jejich servisech, případně si budou neznačkové pneuservisy hromadně nakupovat ty jejich nádstavce za nemalý peníz. Jene tento záměr se poněkud nezdařil. A to bude asi důvod proč od tohoto řeení PSA odstoupil. Prostě nevidím jedinou výhodu toho, e kola nevyváím v kadém pneuservisu. Zato shledávám dost výhod. A ty dvě stovky, o kterých nemá vůbec smysl mluvit, se mi vrátí daleko dřív. Protoe právě jak říká: "...musí věnovat čas..."a to právě u nemusím, protoe u nemusím nikam daleko jezdit a jak známo: time is money ;-)
|
|
07.08.2013 20:40 -
|
2605824
|
|
cepět
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive | Počet příspěvků: 6 |
|
|
Zaje do Bestdrive servisu mají upínací hlavy na bezděrové disky.
Zaje do Bestdrive servisu mají upínací hlavy na bezděrové disky.:-)
|
|
08.08.2013 00:10 -
|
2605871
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
martinrx napsal(a): To u se bavíme ale opravdu nevím o čem.... Kadý normální člověk přece nechá převáit kola minimálně dvakrát za sezonu, at u gumy přezouvá či jen přehazuje kola. A jezdit po pneuservisech či Citroenservisech a zjitovat kde umí tuto zhovadilost dobře a správně vyváit se mi nechce. Stačila jedna zkuenost s vyhozenými penězi.
přečti si to po sobě: normální převauje 2x za sezonu a versus nechce se mi jezdit po servisech a zjiovat, co si mám vybrat?? Jinak jsem asi nenormální, jetě NIKDY jsem nenechal vyvaovat kola (mimo přehazování) - mám dvě sady, je fakt, e jsem asi neměl potřebu
přečti si to po sobě: normální převauje 2x za sezonu a versus nechce se mi jezdit po servisech a zjiovat, co si mám vybrat?? Jinak jsem asi nenormální, jetě NIKDY jsem nenechal vyvaovat kola (mimo přehazování) - mám dvě sady, je fakt, e jsem asi neměl potřebu ;-)
|
|
08.08.2013 00:52 -
|
2605881
|
|
jumep
|
|
|
ked davas prevazit kola pred obutim na auto, tj. dvoje disky a pred obutim na auto prevazis, to je uplna blbost, spravil som to 2x a 2x som to potom daval prevazit po 300km lebo sa s tym nedalo jazdit, hodit na auto, pojazdit a potom dat prevazit (ak to vobec treba)
ked davas prevazit kola pred obutim na auto, tj. dvoje disky a pred obutim na auto prevazis, to je uplna blbost, spravil som to 2x a 2x som to potom daval prevazit po 300km lebo sa s tym nedalo jazdit, hodit na auto, pojazdit a potom dat prevazit (ak to vobec treba)
|
|
08.08.2013 15:48 -
|
2606027
|
|
operatorXM
|
Město: Hrotovice, Auto: Citroen C6 2.7 HDi | Počet příspěvků: 138 |
|
|
Řeil jsem podobný problém u C3. Je to opravdu specialita PSA. Autorizovaný Citroen servis nemá nástavec, doporučuje díry v disku vysoustruit. Autorizovaný Peugeot chce za převáení kol 1100.- Kč! (cena je prý tak vysoká mimo jiné proto, e mají závaí ohleduplná k přírodě). Nakonec jsem sehnal pneuservis s vyvaovačkou na bezděrové disky, jene ta byla několik měsíců rozbitá, odjezdil jsem zimu na nevyváených kolech (nic nekmitalo), pak je konečně vyváili za 400 Kč.
Řeil jsem podobný problém u C3. Je to opravdu specialita PSA. Autorizovaný Citroen servis nemá nástavec, doporučuje díry v disku vysoustruit. Autorizovaný Peugeot chce za převáení kol 1100.- Kč! (cena je prý tak vysoká mimo jiné proto, e mají závaí ohleduplná k přírodě). Nakonec jsem sehnal pneuservis s vyvaovačkou na bezděrové disky, jene ta byla několik měsíců rozbitá, odjezdil jsem zimu na nevyváených kolech (nic nekmitalo), pak je konečně vyváili za 400 Kč.
|
|
08.08.2013 16:01 -
|
2606029
|
|
tomikm
|
|
|
operatorXM: vyvauje se to na úplně normální vyvaovačce, jen se na hřídel nasazuje nástavec na bezděráky. Asi ti krapet lhali, ale to je tady v tom státě bohuel normální.
operatorXM: vyvauje se to na úplně normální vyvaovačce, jen se na hřídel nasazuje nástavec na bezděráky. Asi ti krapet lhali, ale to je tady v tom státě bohuel normální.
|
|
09.08.2013 19:38 -
|
2606574
|
|
Tomale
|
Město: Bruntál, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 4 |
|
|
taky jsem byl vyvaovat, jediný servis co u nás v Bruntále vyvauje bezděrové disky si vzal za vváení 400,- a po projetí se auto klepalo tak jsem to byl reklamovat a dívali se na mě jakoe je zase otravuju ale dali mi to znovu na vyvaovačku a disky lítali asi 5mm nahoru, dolu a 5mm vlevo, vpravo tak mě vyrazili e si mám nechat srovnat disky a pak e mám přijít. Nehodlali pochopit e na starých gumách to neházelo a na nových vechy kola lítají. Nakonec jsem nael jeden malej obyčejnej pneuservis v Krnově a stálo mě to dalí 300,- ale vechny disky byly uplně rovný a kola mi perfektně vyváili.
taky jsem byl vyvaovat, jediný servis co u nás v Bruntále vyvauje bezděrové disky si vzal za vváení 400,- a po projetí se auto klepalo tak jsem to byl reklamovat a dívali se na mě jakoe je zase otravuju ale dali mi to znovu na vyvaovačku a disky lítali asi 5mm nahoru, dolu a 5mm vlevo, vpravo tak mě vyrazili e si mám nechat srovnat disky a pak e mám přijít. Nehodlali pochopit e na starých gumách to neházelo a na nových vechy kola lítají. Nakonec jsem nael jeden malej obyčejnej pneuservis v Krnově a stálo mě to dalí 300,- ale vechny disky byly uplně rovný a kola mi perfektně vyváili.
|
|
| |
|
|