| | |
01.05.2013 20:12 -
Doskákaná zadní pneu
|
2574346
|
|
kubass
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 51 |
|
|
Zdravím pánové, pokuel sem se hledat, ale tohle téma jsem jetě nenael, nedávno jsem byl přezouvat a jedna zadní guma byla poměrně masivně doskákaná, kamarád co to přezouval mi říkal e nebýt to Citroen na hydraulice řekl by tlumič v háji , prolezli jsme co se dá, ale vizuelně jsme nenali nic, co to mohlo zapříčinit? Nesetkal se stím někdo?
Za kadej postřeh budu rád, jedná se o C5 II 205 000 najeto.
Dík
Zdravím pánové, pokuel sem se hledat, ale tohle téma jsem jetě nenael, nedávno jsem byl přezouvat a jedna zadní guma byla poměrně masivně doskákaná, kamarád co to přezouval mi říkal e nebýt to Citroen na hydraulice řekl by tlumič v háji :-), prolezli jsme co se dá, ale vizuelně jsme nenali nic, co to mohlo zapříčinit? Nesetkal se stím někdo?
Za kadej postřeh budu rád, jedná se o C5 II 205 000 najeto.
Dík
|
|
01.05.2013 20:17 -
Re: Doskákaná zadní pneu
|
2574347
|
|
Hanz 397
|
|
|
Ramena?
Koule na tý doskákaný straně v háji?
Ramena?
Koule na tý doskákaný straně v háji?
|
|
01.05.2013 21:35 -
|
2574363
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
I v koulích je tlumič. Ne klasický píst, ale nějaká dírka. Ale nevím, jestli to můe zlobit.
I v koulích je tlumič. Ne klasický píst, ale nějaká dírka. Ale nevím, jestli to můe zlobit.
|
|
03.05.2013 10:41 -
|
2574802
|
|
kubass
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 51 |
|
|
A teď se zeptám moná hloupě, kdy se mění ta koule, musí se měnit obě dvě tak jak klasicky tlumiče nebo stačí ta jedna.
PS: jak se dá vůbec zjístit e je koule patná, je na to nějakej diagnostickej postup? Nerad bych ji měnil zbytečně.
Dík
A teď se zeptám moná hloupě, kdy se mění ta koule, musí se měnit obě dvě tak jak klasicky tlumiče nebo stačí ta jedna.
PS: jak se dá vůbec zjístit e je koule patná, je na to nějakej diagnostickej postup? Nerad bych ji měnil zbytečně.
Dík
|
|
03.05.2013 18:24 -
|
2574902
|
|
Hanz 397
|
|
|
Koule tady: .link.
A loiska v ramenech jsem myslel tím,jak jsem psal ramena. A ty jsou tady: .link.
Zkus na to kouknout,třeba tam najde...
Koule tady: http://www.c5club.cz/diskuze/hydraulika-rizeni-brzdy/169190-hydraulicke-koule-perovani-c5/#.UYPkW6I9LI4
A loiska v ramenech jsem myslel tím,jak jsem psal ramena. A ty jsou tady: http://www.c5club.cz/diskuze/podvozek-kola-ulozeni/167200-zadni-ramena-vrzani-kola-do-a-atd-oprava/#.UYPkvqI9LI4
Zkus na to kouknout,třeba tam najde...
|
|
06.05.2013 15:40 -
|
2576440
|
|
davi
|
Město: Mimoň/Praha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 16 |
|
|
Ahoj kubass. Mam ten samej problem. Oskákany vnějí strany zadních pneu. Zatim nevim čim to je,ale o víkendu chci vyměnit loiska v ramenouch,tak uvidim? Zjistil jsi něco víc čim by to mohlo být?
Ahoj kubass. Mam ten samej problem. Oskákany vnějí strany zadních pneu. Zatim nevim čim to je,ale o víkendu chci vyměnit loiska v ramenouch,tak uvidim? Zjistil jsi něco víc čim by to mohlo být?
|
|
06.05.2013 16:12 -
|
2576446
|
|
kubass
|
|
|
Jetě sem se stím nezabýval, nemám na to teď čas, jetě teď budu sledovat jak rychle se doskáká letní (má necely 4mm tak je to jedno), loiska jsme prohlídly a ty jsou OK, take s největí pravděpodobností je koule KO
Jetě sem se stím nezabýval, nemám na to teď čas, jetě teď budu sledovat jak rychle se doskáká letní (má necely 4mm tak je to jedno), loiska jsme prohlídly a ty jsou OK, take s největí pravděpodobností je koule KO
|
|
06.05.2013 17:01 -
|
2576470
|
|
davi
|
Město: Mimoň/Praha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 16 |
|
|
no ja mam pravě vový pneu a za 3000Km na vnějku asi tak milimetr oskakany. Mam najeto 230000Km tak u ti loiska udělam,kdy u je mam.
no ja mam pravě vový pneu a za 3000Km na vnějku asi tak milimetr oskakany. Mam najeto 230000Km tak u ti loiska udělam,kdy u je mam.
|
|
06.05.2013 18:38 -
|
2576503
|
|
kubass
|
|
|
tak dej pak report jak si dopadl, měl sem je doskákany taknějak jak říká, blbec sem si neschoval tu gumu
tak dej pak report jak si dopadl, měl sem je doskákany taknějak jak říká, blbec sem si neschoval tu gumu :-(
|
|
06.05.2013 18:51 -
|
2576520
|
|
Dutch
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 480 |
|
|
Já kdy si nechal na C5 testovat koule, tak vzali takovy udelatko, klikou vyvynul tlak a na tlakomeru to meril jakej ma koule odpor /asi/, ty co delaji Xantie a plni koule by to meli mit na testovani....Zavit bude nejspis stejnej....
Já kdy si nechal na C5 testovat koule, tak vzali takovy udelatko, klikou vyvynul tlak a na tlakomeru to meril jakej ma koule odpor /asi/, ty co delaji Xantie a plni koule by to meli mit na testovani....Zavit bude nejspis stejnej....
|
|
06.05.2013 19:10 -
|
2576524
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
Kluci, vysvetlete mi nekdo, co znamena termin "doskákaná" pneu. Porad tomu nejak nerozumim co to znamena. Diky
Kluci, vysvetlete mi nekdo, co znamena termin "doskákaná" pneu. Porad tomu nejak nerozumim co to znamena. Diky
|
|
06.05.2013 19:23 -
|
2576539
|
|
.45acp
|
|
|
Já si doskákanou pneu představuju se zubatými plokami. Jako při patných tlumičích u běných aut. Ale moná jsem pomýlen
Já si doskákanou pneu představuju se zubatými plokami. Jako při patných tlumičích u běných aut. Ale moná jsem pomýlen;-)
|
|
06.05.2013 19:41 -
|
2576542
|
|
davi
|
|
|
Přesně jak píee .45acp.
Přesně jak píee .45acp.
|
|
06.05.2013 21:35 -
|
2576605
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
ano a čím hrubí vzorek, resp. pořádné drápy, tak je to fajn vidět (takový UAU se zimní pneu - to byla léčba vibracííííííí
ano a čím hrubí vzorek, resp. pořádné drápy, tak je to fajn vidět (takový UAU se zimní pneu - to byla léčba vibracííííííí ;-)
|
|
07.05.2013 09:12 -
|
2576674
|
|
kubass
|
|
|
já ji měl doskákanou celkem hodně, kdy sem jel po dálnici s kvalitním povrchem měl sem pocit jak kdybych měl patně vyváeny kolo, a doskákaná guma? Tak jak padlo nahoře, prostě ploky ktery dělají bordel, já je měl víc k venkovní straně, tak do půlky pneu, a byly teda dosti hluboké . Ale auto mám teprve půl roku a najel sem sním necelejch 9000km, take je mony e tam buď byla nasazená blbá guma (a v zimě kdy je na silnicích pořád nějakej těrk, sníh a podobně sem to nezaregistroval) nebo se to tak doskákalo za delí dobu páč ty kola nely ani sundat z nábojů, ty dlouho nikdo nesundával
já ji měl doskákanou celkem hodně, kdy sem jel po dálnici s kvalitním povrchem měl sem pocit jak kdybych měl patně vyváeny kolo, a doskákaná guma? Tak jak padlo nahoře, prostě ploky ktery dělají bordel, já je měl víc k venkovní straně, tak do půlky pneu, a byly teda dosti hluboké :-). Ale auto mám teprve půl roku a najel sem sním necelejch 9000km, take je mony e tam buď byla nasazená blbá guma (a v zimě kdy je na silnicích pořád nějakej těrk, sníh a podobně sem to nezaregistroval) nebo se to tak doskákalo za delí dobu páč ty kola nely ani sundat z nábojů, ty dlouho nikdo nesundával :-D
|
|
07.05.2013 20:36 -
|
2576955
|
|
Hanz 397
|
|
|
kubass napsal(a): já ji měl doskákanou celkem hodně, kdy sem jel po dálnici s kvalitním povrchem měl sem pocit jak kdybych měl patně vyváeny kolo, a doskákaná guma? Tak jak padlo nahoře, prostě ploky ktery dělají bordel, já je měl víc k venkovní straně, tak do půlky pneu, a byly teda dosti hluboké . Ale auto mám teprve půl roku a najel sem sním necelejch 9000km, take je mony e tam buď byla nasazená blbá guma (a v zimě kdy je na silnicích pořád nějakej těrk, sníh a podobně sem to nezaregistroval) nebo se to tak doskákalo za delí dobu páč ty kola nely ani sundat z nábojů, ty dlouho nikdo nesundával
Jetě-co má za gumy? Teď si nejsem jistej,jestli to byly Good Year UG,nebo Pirelli sotozero,ale jedny z nich jsme loni měnili na technickou akci,e se jim"drolily" ,jakoby dělaly ploky,nebo zuby na hraně bočnice-běhoun a dost nechutně to hučelo...
Jinak to,e nejdou sundat kola,zvlá po zimě,je bohuel docela normální. Stačí před zimou,kdy přezouvá,namazat lehce středovky vazelínkou...
Jetě-co má za gumy? Teď si nejsem jistej,jestli to byly Good Year UG,nebo Pirelli sotozero,ale jedny z nich jsme loni měnili na technickou akci,e se jim"drolily" ,jakoby dělaly ploky,nebo zuby na hraně bočnice-běhoun a dost nechutně to hučelo...
Jinak to,e nejdou sundat kola,zvlá po zimě,je bohuel docela normální. Stačí před zimou,kdy přezouvá,namazat lehce středovky vazelínkou...;-)
|
|
07.05.2013 20:43 -
|
2576956
|
|
davi
|
|
|
Ahoj ja mam falkeny a na zimu nokiany. Na těch zimakach to nebylo tak výrazny. To bude tim,e jsou měky. Jo mazat to chce
Ahoj ja mam falkeny a na zimu nokiany. Na těch zimakach to nebylo tak výrazny. To bude tim,e jsou měky. Jo mazat to chce ;-)
|
|
07.05.2013 20:47 -
|
2576964
|
|
kubass
|
|
|
no, já to auto znám, a za poslední rok (předtím ne sem ho koupil) toho jednak moc nenajezdilo, pár tisíc, a taky nemělo dole kola . Gumy na tom byly zimáky Nokian WR 215/55 R16 97H XL
no, já to auto znám, a za poslední rok (předtím ne sem ho koupil) toho jednak moc nenajezdilo, pár tisíc, a taky nemělo dole kola :-). Gumy na tom byly zimáky Nokian WR 215/55 R16 97H XL
|
|
| |
|
|