| | |
10.06.2015 23:23 -
Re: Auto plave
|
2830079
|
|
first
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 43 |
|
|
Tak mi asi nezbyde nic jiného ne to celé rozhodit a zkusit jednu věc po druhé. Jak na to přijdu tak dám vědět. zatím díky kolegové.
Tak mi asi nezbyde nic jiného ne to celé rozhodit a zkusit jednu věc po druhé. Jak na to přijdu tak dám vědět. zatím díky kolegové. ;-)
|
|
10.07.2015 23:43 -
|
2839157
|
|
first
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 43 |
|
|
Tak po delí době opět tady. Udělal jsem loiska na zadní nápravě a auto se zase o troku zpevnilo, ale ten předek stejně plave dál. S kamarádem jsem to rozhodil a při tahání za axiálku se mi zdálo, e je KO,ale po sundání krycí manety jsem zjistil, e axiálka je v pohodě, akorád je velká vule v hřebenu řízení, jak vychází hřeben ven s řízení tak se při určitém natočení kola vychýlí na jednu či druhou stranu a u to dělá tu vuly. Krouek toho řízení jak vychází hřeben ven je ze silonu a ten je vymačkany. Na netu sen nael jen repasované řízení a to stojí kolem 5000kč. Máte s tím někdo nějaké zkuenosti a nebo jste si to někdo repasoval doma sám to řízení? Nael jsem toti sadu na repas řízení, ale rád bych věděl zda to u tady někdo dělal a jak s tím pochodil? Zkusím sem skopírovat odkaz stránky na ten repas řízení, snad mi někdo poradíte.
.link.
Díky moc za případné postřehy a zkuenosti.
Tak po delí době opět tady. Udělal jsem loiska na zadní nápravě a auto se zase o troku zpevnilo, ale ten předek stejně plave dál. S kamarádem jsem to rozhodil a při tahání za axiálku se mi zdálo, e je KO,ale po sundání krycí manety jsem zjistil, e axiálka je v pohodě, akorád je velká vule v hřebenu řízení, jak vychází hřeben ven s řízení tak se při určitém natočení kola vychýlí na jednu či druhou stranu a u to dělá tu vuly. Krouek toho řízení jak vychází hřeben ven je ze silonu a ten je vymačkany. Na netu sen nael jen repasované řízení a to stojí kolem 5000kč. Máte s tím někdo nějaké zkuenosti a nebo jste si to někdo repasoval doma sám to řízení? Nael jsem toti sadu na repas řízení, ale rád bych věděl zda to u tady někdo dělal a jak s tím pochodil?:nevim Zkusím sem skopírovat odkaz stránky na ten repas řízení, snad mi někdo poradíte.
http://bazar.automedik.cz/AMD9853061694/citroen/c5
Díky moc za případné postřehy a zkuenosti.;-)
|
|
10.07.2015 23:47 -
|
2839158
|
|
jumep
|
|
|
ja to davam repasovat, repas je okolo 250 - 300E s tym ze nove puzdra atd, rocna zaruka
ja to davam repasovat, repas je okolo 250 - 300E s tym ze nove puzdra atd, rocna zaruka
|
|
11.07.2015 21:47 -
|
2839352
|
|
first
|
|
|
Nj tak firmu na repas sem u taky nael, aji tuhle sadu na repas. Jak se ti projevovalo patné řízení, kdy jsi to dal na repas??
Nj tak firmu na repas sem u taky nael, aji tuhle sadu na repas. Jak se ti projevovalo patné řízení, kdy jsi to dal na repas??
|
|
04.11.2016 13:01 -
Re: Chyba/nefunkční ABS, ESP, ASR atd.
|
3008497
|
|
sefi
|
Město: Cheb, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi Exlusive | Počet příspěvků: 9 |
|
|
Ahojte nevím jestli se to tu řeilo,ale nikde jsem nenael to co bych potřeboval vědět.Jedná se mi o to,e včera tady v KV kraji byla (údajně)ledovka.No tak si tak ráno jedu do práce,nepřilo mi e by byla vozovka namrzlá,spí mokrá a ten můj pětník se asi zbláznil.Jedu po rovině,volantu se skoro nedotýkám a najednou zničeho nic mi ustřeluje zadek auta(jednou doleva,dvakrát doprava).Vím e houpání je normál,ale tohle byl extrem 2x skoro krtám svodidla a pak kamion..Jel jsem jak podělanej max 30km/h.Viml jsem si,e občas i za sucha jakoby zaplave do stran při přejetí nerovnosti při vyí rychlosti.Auto mám cca 5 měsíců,při koupi prohlídnuto mechátorem,zadní ramena bez vůlí..Bojím se s tím jezdit,kdy naprí nedej boe e nasněí setkal se s tím někdo??
Ahojte nevím jestli se to tu řeilo,ale nikde jsem nenael to co bych potřeboval vědět.Jedná se mi o to,e včera tady v KV kraji byla (údajně)ledovka.No tak si tak ráno jedu do práce,nepřilo mi e by byla vozovka namrzlá,spí mokrá a ten můj pětník se asi zbláznil.Jedu po rovině,volantu se skoro nedotýkám a najednou zničeho nic mi ustřeluje zadek auta(jednou doleva,dvakrát doprava).Vím e houpání je normál,ale tohle byl extrem 2x skoro krtám svodidla a pak kamion..Jel jsem jak podělanej max 30km/h.Viml jsem si,e občas i za sucha jakoby zaplave do stran při přejetí nerovnosti při vyí rychlosti.Auto mám cca 5 měsíců,při koupi prohlídnuto mechátorem,zadní ramena bez vůlí..Bojím se s tím jezdit,kdy naprí nedej boe e nasněí :-( setkal se s tím někdo??
|
|
04.11.2016 13:50 -
|
3008507
|
|
ivanivan
|
|
|
Kdysi mi u BX v servisu nedotáhli kola, ale to byly i rány.
Kdysi mi u BX v servisu nedotáhli kola, ale to byly i rány.
|
|
04.11.2016 13:57 -
|
3008511
|
|
jruze
|
|
|
sefi napsal(a): Ahojte nevím jestli se to tu řeilo,ale nikde jsem nenael to co bych potřeboval vědět.Jedná se mi o to,e včera tady v KV kraji byla (údajně)ledovka.No tak si tak ráno jedu do práce,nepřilo mi e by byla vozovka namrzlá,spí mokrá a ten můj pětník se asi zbláznil.Jedu po rovině,volantu se skoro nedotýkám a najednou zničeho nic mi ustřeluje zadek auta(jednou doleva,dvakrát doprava).Vím e houpání je normál,ale tohle byl extrem 2x skoro krtám svodidla a pak kamion..Jel jsem jak podělanej max 30km/h.Viml jsem si,e občas i za sucha jakoby zaplave do stran při přejetí nerovnosti při vyí rychlosti.Auto mám cca 5 měsíců,při koupi prohlídnuto mechátorem,zadní ramena bez vůlí..Bojím se s tím jezdit,kdy naprí nedej boe e nasněí setkal se s tím někdo??
A jak přiel na to e zadní ramena bez vůlí? To e to plave nemusí dělat jen zadní ramena , ale třeba přední spodní čepy,sylentbloky v ramenech,vůle v řízení spojovačky a čepy řízení = ta přední náprava je pravděpodobnějí - zadní náprava spí odskakuje v zatáčkách.
A jak přiel na to e zadní ramena bez vůlí? To e to plave nemusí dělat jen zadní ramena , ale třeba přední spodní čepy,sylentbloky v ramenech,vůle v řízení spojovačky a čepy řízení = ta přední náprava je pravděpodobnějí - zadní náprava spí odskakuje v zatáčkách.
|
|
04.11.2016 13:57 -
|
3008512
|
|
sefi
|
|
|
Kola jsem kontroval,zkouel,jestli nepřibrďuje nějaký z kol...fakt nevím..
No zkusím zvednout a kouknu na tyčky stabil.koda,e jsem nekoupil dřív,to jsem jetě bydlel v Praze na čerňáku...tj kousek k tobě..
jruze napsal(a): A jak přiel na to e zadní ramena bez vůlí? To e to plave nemusí dělat jen zadní ramena , ale třeba přední spodní čepy,sylentbloky v ramenech,vůle v řízení spojovačky a čepy řízení = ta přední náprava je pravděpodobnějí - zadní náprava spí odskakuje v zatáčkách.
No je fakt,e mi trochu občas klepne při přejetí příčný nerovnosti do volantu,ale ani bych hnul volantem a zadek ustřelí??
Kola jsem kontroval,zkouel,jestli nepřibrďuje nějaký z kol...fakt nevím..:nevim
No zkusím zvednout a kouknu na tyčky stabil.koda,e jsem nekoupil dřív,to jsem jetě bydlel v Praze na čerňáku...tj kousek k tobě..:-(
No je fakt,e mi trochu občas klepne při přejetí příčný nerovnosti do volantu,ale ani bych hnul volantem a zadek ustřelí??
|
|
04.11.2016 15:05 -
|
3008541
|
|
JirkaŘ
|
|
|
to sefi: Zkusil bych pro jistotu nechat udělat geometrii, zvlá jestli jsou nějaké příznaky za sucha... tak nyní, kdy hrozí riziko námrazy, tak velká sbíhavost, nebo naopak rozbíhavost můe tvoje auto doslova "roztančit".
to sefi: Zkusil bych pro jistotu nechat udělat geometrii, zvlá jestli jsou nějaké příznaky za sucha... tak nyní, kdy hrozí riziko námrazy, tak velká sbíhavost, nebo naopak rozbíhavost můe tvoje auto doslova "roztančit".
|
|
04.11.2016 16:03 -
|
3008548
|
|
sefi
|
|
|
ok.Zkusím.Jen teď do zimy asi nemám anci...Vichni přezouvaj..
ok.Zkusím.Jen teď do zimy asi nemám anci...Vichni přezouvaj..:-(
|
|
04.11.2016 23:13 -
|
3008680
|
|
jumep
|
|
|
tu napravu zistis tak ze das dole stabilizator a mas to odtlakovane a to tiez nie vzdy
ale to by na geometrii malo byt vidiet ze je to hnute
tu napravu zistis tak ze das dole stabilizator a mas to odtlakovane a to tiez nie vzdy
ale to by na geometrii malo byt vidiet ze je to hnute
|
|
05.11.2016 10:19 -
|
3008733
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
jruze napsal(a): Myslel z. nápravu aby si uvolnil jednotlivá ramena - no touto metodou stav loisek moc nepozná
No pokud se to opravdu odtlakuje, na jedné straně odpojí torzka od ramene a podepře se uvolněné otlakované rameno do jízdní polohy, tak loiska v ramenech poznám vdy ... Pokud je tam nepatrná vůle z běného opotřebení loiska v řádech desetiny mm, tak to nepozná, ale takové ramena ti ani nemlátí a ani neodskakují a na geometrii je taky nepozná
S tou zárukou bych byl opatrnej , přítí týden budu vědět více ...
No pokud se to opravdu odtlakuje, na jedné straně odpojí torzka od ramene a podepře se uvolněné otlakované rameno do jízdní polohy, tak loiska v ramenech poznám vdy ... Pokud je tam nepatrná vůle z běného opotřebení loiska v řádech desetiny mm, tak to nepozná, ale takové ramena ti ani nemlátí a ani neodskakují a na geometrii je taky nepozná ;-)
S tou zárukou bych byl opatrnej , přítí týden budu vědět více ... ;-)
|
|
05.11.2016 11:29 -
|
3008748
|
|
jruze
|
|
|
PATaMAT napsal(a): No pokud se to opravdu odtlakuje, na jedné straně odpojí torzka od ramene a podepře se uvolněné otlakované rameno do jízdní polohy, tak loiska v ramenech poznám vdy ... Pokud je tam nepatrná vůle z běného opotřebení loiska v řádech desetiny mm, tak to nepozná, ale takové ramena ti ani nemlátí a ani neodskakují a na geometrii je taky nepozná
S tou zárukou bych byl opatrnej , přítí týden budu vědět více ...
Ano s tím souhlasím ale vymačkané loisko je po určitých Km vdy a narovinu kdyč se postaví do nevymačkané polohy ?? ale málokdo řeí ramena pokud nevrou nebo nestřílí.-ta prevence ,,mají najeto sto tak je uděláme" - takovejch je málo..
Záruka spočívá v tom e pokud nastane problém předělám - jetě jsem nemusel a to někdo potvrzoval v nějaké konverzaci nájezd tuím 70000Km. Záruky dává kdejaký výrobce a počítá s moností problému - já si za tím stojím a klidně obětuji materiál a práci za případnou předělávku.(ádný materiál není 100% i kdy se snaím pouívat vyzkouené) no předělával jsem poměrně dost po kdekom a občas jsem tam objevil ,,zajímavé" věci a provedení. Jestli to bylo konkrétně na mne tak se konfrontace nebojím - po mně tam nenajde jiné díly ne uvádím.
A vím e záruka je oemetné - je rozdíl jestli je auto pouívané tak e jezdí prázdné nebo za tím táhá 2T vlek a nebo xx Kg v kufru - ale to je osud a riziko.(a ani tak se nezříkám )
Ano s tím souhlasím ale vymačkané loisko je po určitých Km vdy a narovinu kdyč se postaví do nevymačkané polohy ?? ale málokdo řeí ramena pokud nevrou nebo nestřílí.-ta prevence ,,mají najeto sto tak je uděláme" - takovejch je málo..
Záruka spočívá v tom e pokud nastane problém předělám - jetě jsem nemusel a to někdo potvrzoval v nějaké konverzaci nájezd tuím 70000Km. Záruky dává kdejaký výrobce a počítá s moností problému - já si za tím stojím a klidně obětuji materiál a práci za případnou předělávku.(ádný materiál není 100% i kdy se snaím pouívat vyzkouené) no předělával jsem poměrně dost po kdekom a občas jsem tam objevil ,,zajímavé" věci a provedení. Jestli to bylo konkrétně na mne tak se konfrontace nebojím;-) - po mně tam nenajde jiné díly ne uvádím.
A vím e záruka je oemetné - je rozdíl jestli je auto pouívané tak e jezdí prázdné nebo za tím táhá 2T vlek a nebo xx Kg v kufru - ale to je osud a riziko.(a ani tak se nezříkám )
|
|
05.11.2016 12:11 -
|
3008751
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 808 |
|
|
Trosku OT, ale ako sa nastavuje u X7 geometria? Myslim, v akej polohe musi byt podvozok? Pojdem ju dat skontrolovat, nastavit, tak aby to bolo OK. Do Citroenu nejdem, mam to z ruky a este cakat na objednanie koli terminu
Asi pojdem do Peugeotu, len neviem, ci maju znalosti
Trosku OT, ale ako sa nastavuje u X7 geometria? Myslim, v akej polohe musi byt podvozok? Pojdem ju dat skontrolovat, nastavit, tak aby to bolo OK. Do Citroenu nejdem, mam to z ruky a este cakat na objednanie koli terminu
Asi pojdem do Peugeotu, len neviem, ci maju znalosti
|
|
05.11.2016 13:14 -
|
3008761
|
|
jumep
|
|
|
geometria je uplne jedno kde, len musia mat dobru masinu a VEDIET to spravit
a geo sa robi v jazdnej polohe - pozor treba nechat zapaty kluc (netreba nastartovane) aby si to nesadlo do parkovacej polohy a tiez treba kontrolovat a pripadne spravit aj vzadu !
geometria je uplne jedno kde, len musia mat dobru masinu a VEDIET to spravit
a geo sa robi v jazdnej polohe - pozor treba nechat zapaty kluc (netreba nastartovane) aby si to nesadlo do parkovacej polohy a tiez treba kontrolovat a pripadne spravit aj vzadu !
|
|
05.11.2016 16:22 -
|
3008824
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 808 |
|
|
Dakujem, tie kluce v zapalovani ma nenapadli, este raz dik.
Dakujem, tie kluce v zapalovani ma nenapadli, este raz dik.
|
|
| |
|
|