| | |
24.03.2013 20:12 -
Auto plave
|
2560034
|
|
Devilian
|
|
|
Ahoj
Chcem sa opytat, je C5 velmi nachylna na bocny vietor? Tento tyzden bolo dost veterno, a ja som sa dostal na dialnicu, lenze vsimol som si, ze tak do 110 este riadenie ide v pohode, ale 110 a viac uz nesoferujem, ale vyrovnavam volantom aby auto islo rovno. Schvalne som dal volant rovno, a o chvilu uz auto tahalo dolava, potom zas doprava. Cim to moze byt sposobene? Moze to byt zlymi loziskami na ramenach zadnej napravy? Na prednych kolesach mam na jednom kolese mensiu volu na riadeni, ale nic hrozne to nie je. Moze to byt sposobene zjazdenymi pneu? Poradte prosim.
Ahoj
Chcem sa opytat, je C5 velmi nachylna na bocny vietor? Tento tyzden bolo dost veterno, a ja som sa dostal na dialnicu, lenze vsimol som si, ze tak do 110 este riadenie ide v pohode, ale 110 a viac uz nesoferujem, ale vyrovnavam volantom aby auto islo rovno. Schvalne som dal volant rovno, a o chvilu uz auto tahalo dolava, potom zas doprava. Cim to moze byt sposobene? Moze to byt zlymi loziskami na ramenach zadnej napravy? Na prednych kolesach mam na jednom kolese mensiu volu na riadeni, ale nic hrozne to nie je. Moze to byt sposobene zjazdenymi pneu? Poradte prosim.
|
|
24.03.2013 20:15 -
Re: Auto plave
|
2560036
|
|
jumep
|
|
|
silentbloky prednych ramien?
silentbloky prednych ramien?
|
|
24.03.2013 20:29 -
|
2560040
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
to tahání můou dělat klidně nestejně sjeté, nebo nestejné tlaky v gumách, ale taky sklon vozovky. To e foukal vítr zboku má dost podstatný vliv na chování auta. Chce to jetě vyzkouet na jiném úseku, zkontrolovat gumy, geometrii. Jinak pak asi to uloení a čepy a vůle...
to tahání můou dělat klidně nestejně sjeté, nebo nestejné tlaky v gumách, ale taky sklon vozovky. To e foukal vítr zboku má dost podstatný vliv na chování auta. Chce to jetě vyzkouet na jiném úseku, zkontrolovat gumy, geometrii. Jinak pak asi to uloení a čepy a vůle...
|
|
24.03.2013 20:30 -
|
2560041
|
|
milda67
|
|
|
nebouchne ti občas něco na předku? mě to dělalo podobně a jen občas něco jemně bouchlo,ale auto děsně plavalo.Nakonec byl patný čep na řízení,po výměně auto krásně sedí a drí stopu i ve 160 na dálnici.
nebouchne ti občas něco na předku? mě to dělalo podobně a jen občas něco jemně bouchlo,ale auto děsně plavalo.Nakonec byl patný čep na řízení,po výměně auto krásně sedí a drí stopu i ve 160 na dálnici.
|
|
24.03.2013 20:31 -
|
2560042
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
niesom si istý ale myslím e je dos náchylna na smer vetra. Ja som si vimol e mi cez celé požsko ahala do strany musel som ma vytočeny volant do strany celou cestou a u som bol neastný e čo sa zase deje. A ked som zastal a vystúpil tak som si vimol e celkom slune fuci z boku. A cestou spä fucalo z druhej strany a aj ahalo na druhú stranu. Aj ked si myslím e mám nápravy celkom ok. Vymenil som skoro vetko a nikde iadne vôle aj tak mi tam stale niečo hrkotka. Zvuk podobný vybitej tycke stabilizátora...
niesom si istý ale myslím e je dos náchylna na smer vetra. Ja som si vimol e mi cez celé požsko ahala do strany musel som ma vytočeny volant do strany celou cestou a u som bol neastný e čo sa zase deje. A ked som zastal a vystúpil tak som si vimol e celkom slune fuci z boku. A cestou spä fucalo z druhej strany a aj ahalo na druhú stranu. Aj ked si myslím e mám nápravy celkom ok. Vymenil som skoro vetko a nikde iadne vôle aj tak mi tam stale niečo hrkotka. Zvuk podobný vybitej tycke stabilizátora...
|
|
24.03.2013 20:41 -
|
2560044
|
|
jumep
|
|
|
ako na vietor akykolvek je to nachylne jak to, ja som isiel za kamionom na dialnici a v urcitej vzdialenosti zanim mi auto az trhalo, ako ked motor vynechava ...
a bocny vietor s tym spravi hodne moc
ak to ale robi stale, tak presne, vole v naprave prednej
ako na vietor akykolvek je to nachylne jak to, ja som isiel za kamionom na dialnici a v urcitej vzdialenosti zanim mi auto az trhalo, ako ked motor vynechava ...
a bocny vietor s tym spravi hodne moc
ak to ale robi stale, tak presne, vole v naprave prednej
|
|
24.03.2013 21:36 -
|
2560058
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
Devillian :
Píe, e tento týden bylo dost větrno a řeí závadu? Tak si chvilku počkej a foukat nebude a uvidí... Já dnes jel ve fóbii a jak foukalo, tak lítala ze strany na stranu i při 80km/h .
Jinak za mě ano, kdy fouká silný vítr, tak to od určité rychlosti kube jak potvora, rozhodně o dost více ne třeba Xantia, ta byla proti bočnímu větru odolnějí.
Napi za týden, jak to jelo za bezvětří.
A bacha na protihlukové stěny. Kdy jede po dálnici a fouká dosti silný vítr z pravé strany, kde má pole a zajede za tu stěnu, tak změní velice rychle a nečekaně směr. Jednou jsem takhle v miku přejel z poloviny auta z pravého do odstavného pruhu.
Devillian :
Píe, e tento týden bylo dost větrno a řeí závadu? Tak si chvilku počkej a foukat nebude a uvidí... Já dnes jel ve fóbii a jak foukalo, tak lítala ze strany na stranu i při 80km/h :-).
Jinak za mě ano, kdy fouká silný vítr, tak to od určité rychlosti kube jak potvora, rozhodně o dost více ne třeba Xantia, ta byla proti bočnímu větru odolnějí.
Napi za týden, jak to jelo za bezvětří. ;-)
A bacha na protihlukové stěny. Kdy jede po dálnici a fouká dosti silný vítr z pravé strany, kde má pole a zajede za tu stěnu, tak změní velice rychle a nečekaně směr. Jednou jsem takhle v miku přejel z poloviny auta z pravého do odstavného pruhu.
|
|
24.03.2013 21:42 -
|
2560070
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Nedělej tady klamavou reklamu na Shade. Fobie nelítá 80km/h. I kdy teda při tom silným větru do zad moná, no...
Nedělej tady klamavou reklamu na Shade. Fobie nelítá 80km/h. I kdy teda při tom silným větru do zad moná, no...:-))
|
|
24.03.2013 21:52 -
|
2560071
|
|
Devilian
|
|
|
Predtym ked som isiel do BA, veterno bolo pri trnave, a tam mi to aj tahalo, tak som to neriesil. Teraz mi to ale robilo celu cestu, preto to pisem. Bolo asi veterno (aspon myslim, nazastavoval som a neskusal, celkovo podla pocasia to usudzujem).
Uz na juhu som zastavil na odpocivadle, auto dal na chvilu na zdvihak a skusil som kolesa ci nemaju volu na riadeni. No jedno malo volu, ale taku malu, ze by som to asi ani neriesil. A v servise po kupe mi povedali ze napravy su v poriadku. Riesim to len preto, lebo na xsare som tuto trasu vzdy jazdil s tacho 140 a nikdy som toto nezaznamenal. Xsara je ale asi trochu nizsia, to je pravda. Tak to nebudem riesit. O chvilu dam letne a uvidim, co z toho bude.
Dakujem za skusenosti.
Predtym ked som isiel do BA, veterno bolo pri trnave, a tam mi to aj tahalo, tak som to neriesil. Teraz mi to ale robilo celu cestu, preto to pisem. Bolo asi veterno (aspon myslim, nazastavoval som a neskusal, celkovo podla pocasia to usudzujem).
Uz na juhu som zastavil na odpocivadle, auto dal na chvilu na zdvihak a skusil som kolesa ci nemaju volu na riadeni. No jedno malo volu, ale taku malu, ze by som to asi ani neriesil. A v servise po kupe mi povedali ze napravy su v poriadku. Riesim to len preto, lebo na xsare som tuto trasu vzdy jazdil s tacho 140 a nikdy som toto nezaznamenal. Xsara je ale asi trochu nizsia, to je pravda. Tak to nebudem riesit. O chvilu dam letne a uvidim, co z toho bude.
Dakujem za skusenosti.
|
|
24.03.2013 23:09 -
|
2560092
|
|
jruze
|
|
|
Devilian napsal(a): Predtym ked som isiel do BA, veterno bolo pri trnave, a tam mi to aj tahalo, tak som to neriesil. Teraz mi to ale robilo celu cestu, preto to pisem. Bolo asi veterno (aspon myslim, nazastavoval som a neskusal, celkovo podla pocasia to usudzujem).
Dakujem za skusenosti.
Zajeď na STK - dej jim nějakou kačku a a ti to prohlídnou na tom jejich bazmeku (to ti hnedle svlékne gumy) a vůli to najde 100% - já o občas takhle řeím kdy nemůu nic objevit .
Zajeď na STK - dej jim nějakou kačku a a ti to prohlídnou na tom jejich bazmeku (to ti hnedle svlékne gumy) a vůli to najde 100% - já o občas takhle řeím kdy nemůu nic objevit .
|
|
25.03.2013 00:22 -
|
2560096
|
|
igok
|
Město: Pezinok, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 517 |
|
|
ak to bude robit nadalej, tak to budu silenbloky. Mne sa to dostalo az do takeho stavu ze auto menilo smer v zavislosti od toho ci som pridal alebo ubral plyn (volant som samozrejme drzal v rovine). Pol roka pred tym, nez som to rozobral, som bol na STK (uz vtedy mi to robilo) a nic tam nezbadali. Vybity bol len jeden silenblok na pravej strane. Tu si pozri obrazky. Su vzdy dva po sebe aby bola vidiet ta vola. .link.
ak to bude robit nadalej, tak to budu silenbloky. Mne sa to dostalo az do takeho stavu ze auto menilo smer v zavislosti od toho ci som pridal alebo ubral plyn (volant som samozrejme drzal v rovine). Pol roka pred tym, nez som to rozobral, som bol na STK (uz vtedy mi to robilo) a nic tam nezbadali. Vybity bol len jeden silenblok na pravej strane. Tu si pozri obrazky. Su vzdy dva po sebe aby bola vidiet ta vola. https://plus.google.com/u/0/photos/106288016352839669074/albums/5859051583759434753
|
|
25.03.2013 09:50 -
|
2560114
|
|
Devilian
|
|
|
STK mam cerstve (urobene pred troma hodinami)
Nic tam nezistili. Skusim to dat do servisu prezriet, ci tam nie su vole.
Zaujimave, ze som presiel aj cez emisie, hoci mi tam stale svieti, ze nesplnam euro 4 normu To je ale ina pesnicka...
PS: Chlapik s STK ked mi daval auto (prisiel na nom do prace) hovoril, ze sa zamiloval do C5 a predava octaviu
STK mam cerstve (urobene pred troma hodinami)
Nic tam nezistili. Skusim to dat do servisu prezriet, ci tam nie su vole.
Zaujimave, ze som presiel aj cez emisie, hoci mi tam stale svieti, ze nesplnam euro 4 normu :) To je ale ina pesnicka...
PS: Chlapik s STK ked mi daval auto (prisiel na nom do prace) hovoril, ze sa zamiloval do C5 a predava octaviu :)
|
|
25.03.2013 11:10 -
|
2560118
|
|
JaNa
|
Město: , Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 114 |
|
|
to Devilian: Mohu srovnat jízdu se sportovně se chovající Xsarou, a nyní s korábem kombi. Tam, kde jsem si i při silném větru mohla na dálnici dovolit peláit 130, teď s korábem musím pokorně zpomalit, a snait se udret na cestě - zvlá při bočním větru (třeba dálnice Chorvatsko). Take povětrnostní podmínky rozhodně mají veliký vliv na kvalitu jízdy.
to Devilian: Mohu srovnat jízdu se sportovně se chovající Xsarou, a nyní s korábem kombi. Tam, kde jsem si i při silném větru mohla na dálnici dovolit peláit 130, teď s korábem musím pokorně zpomalit, a snait se udret na cestě - zvlá při bočním větru (třeba dálnice Chorvatsko). Take povětrnostní podmínky rozhodně mají veliký vliv na kvalitu jízdy.
|
|
25.03.2013 22:40 -
|
2560338
|
|
Martin
|
Město: Vlaim, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 297 |
|
|
Podle mých zkueností je C5, zvlátě kombi, náchylnějí na boční vítr ne předchozí Xantie. Pokud hodně fouká, tak uberu plyn. Pokud nefouká, tak z zkontroluju tlak v pneu. U mne to zatím nic jiného nebylo. A doufám, e to tak vydrí
Podle mých zkueností je C5, zvlátě kombi, náchylnějí na boční vítr ne předchozí Xantie. Pokud hodně fouká, tak uberu plyn. Pokud nefouká, tak z zkontroluju tlak v pneu. U mne to zatím nic jiného nebylo. A doufám, e to tak vydrí ;-)
|
|
26.03.2013 19:35 -
|
2560440
|
|
Jano
|
Město: Vychodna, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 117 |
|
|
Ja som cestoval cez vikend do NL a za cestou to pekne fukalo ale tlak v gumach som skontroloval a auto pekne drzalo stopu no ale ja mam sedan a ten je na to asi menej nachylne.
Ja som cestoval cez vikend do NL a za cestou to pekne fukalo ale tlak v gumach som skontroloval a auto pekne drzalo stopu no ale ja mam sedan a ten je na to asi menej nachylne.
|
|
20.01.2014 10:03 -
|
2659908
|
|
lucky.kluk
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 26 |
|
|
Zdravím, mám obdobný problém s "plaváním" jako Devilian, taky mi to, obrazně řečeno, nejede chvilku rovně, neustále musím dělat, by malé, korekce volantem, abych to udrel v přímém směru. U jsem na přední nápravě poměnil kde co, spodní kulové čepy, čepy řízení, axiální táhlo řízení, tyčky stabilizátoru, silentbloky ramen dle stk v pořádku, gumy nové, správně nafoukané, zadní náprava po GO u jrůe... Během jízdy v autě nic neklepe, nebouchá, na volantu se vůle ádná nejeví, jen se to chová tak, jak bych jel na podhutěné gumě, kadý boční vítr nebo předjíděné auto se mnou mává...o kamionu v protisměru ani nemluvím. Nenapadá někoho z odborníků, kde by mohl být jetě problém? Nemohla by to být třeba načatá koule pérování?
Díky za případné rady
Zdravím, mám obdobný problém s "plaváním" jako Devilian, taky mi to, obrazně řečeno, nejede chvilku rovně, neustále musím dělat, by malé, korekce volantem, abych to udrel v přímém směru. U jsem na přední nápravě poměnil kde co, spodní kulové čepy, čepy řízení, axiální táhlo řízení, tyčky stabilizátoru, silentbloky ramen dle stk v pořádku, gumy nové, správně nafoukané, zadní náprava po GO u jrůe... Během jízdy v autě nic neklepe, nebouchá, na volantu se vůle ádná nejeví, jen se to chová tak, jak bych jel na podhutěné gumě, kadý boční vítr nebo předjíděné auto se mnou mává...o kamionu v protisměru ani nemluvím. Nenapadá někoho z odborníků, kde by mohl být jetě problém? Nemohla by to být třeba načatá koule pérování?
Díky za případné rady
|
|
20.01.2014 10:10 -
|
2659914
|
|
jumep
|
|
|
zatiahni rucnu a skus hybat autom dopredu dozadu, ako moc sa hybe koleso
uz som tu mal pripad ze silenty na stk povedali ze su OK ale ani zdaleka neboli
dalsia vec, geometriu mas nastavenu ako? (hodnoty)
zatiahni rucnu a skus hybat autom dopredu dozadu, ako moc sa hybe koleso
uz som tu mal pripad ze silenty na stk povedali ze su OK ale ani zdaleka neboli
dalsia vec, geometriu mas nastavenu ako? (hodnoty)
|
|
20.01.2014 10:12 -
|
2659915
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
kdy zabrzdí, nemá snahu jít jakoby do strany??? nebo naopak při rozjezdu? Jestli ano, tak complet přefutrovat celou nápravu - nedávno jsem to dělal (teda nechal dělat)
kdy zabrzdí, nemá snahu jít jakoby do strany??? nebo naopak při rozjezdu? Jestli ano, tak complet přefutrovat celou nápravu - nedávno jsem to dělal (teda nechal dělat) ;-)
|
|
20.01.2014 10:30 -
|
2659916
|
|
lucky.kluk
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 26 |
|
|
to Jumep: to s tou ručkou zkusím udělat, to mě nenapadlo, geometrie by snad měla být nastavena na nulu..
to Najk: při prudkém brdění se mi zdálo, e to trochu táhne doprava...mám pocit, e to trochu uhýbá na stranu i při jízdě, kdy v záběru řadím...silenty motoru utrhaný nevypadají, volnějí u asi budou to jo... Co si mám představit pod pojmem "přefutrovat" nápravu, kolik těch silentbloků tam, krom ramen, jetě je...?
to Jumep: to s tou ručkou zkusím udělat, to mě nenapadlo, geometrie by snad měla být nastavena na nulu..
to Najk: při prudkém brdění se mi zdálo, e to trochu táhne doprava...mám pocit, e to trochu uhýbá na stranu i při jízdě, kdy v záběru řadím...silenty motoru utrhaný nevypadají, volnějí u asi budou to jo... Co si mám představit pod pojmem "přefutrovat" nápravu, kolik těch silentbloků tam, krom ramen, jetě je...?
|
|
20.01.2014 10:35 -
|
2659917
|
|
jumep
|
|
|
len tie na ramenach a potom cela napravnica
napravnicove menievam ked sa robi spojka, niekedy byvaju nacate, niekedy nie
hlavne si myslim ze tie silenty ramien si mal riesit uplne ako prve
guma zostarne, popraska, utrhne sa (p.s. v ziadnom pripade na nich nesetri a isto sa vyhni febi, odskusane mam lemforder ze by mali drzat, ako jedny z mala)
inak uplne idealne s tou rucnou to je ked sa pod auto mozes dostat a sledovat ako sa to hybe a este aj strany voci sebe porovnat, kazdopadne vzdy robit obe strany a na obe strany dat rovnake silenty rovnakej znacky
len tie na ramenach a potom cela napravnica
napravnicove menievam ked sa robi spojka, niekedy byvaju nacate, niekedy nie
hlavne si myslim ze tie silenty ramien si mal riesit uplne ako prve
guma zostarne, popraska, utrhne sa (p.s. v ziadnom pripade na nich nesetri a isto sa vyhni febi, odskusane mam lemforder ze by mali drzat, ako jedny z mala)
inak uplne idealne s tou rucnou to je ked sa pod auto mozes dostat a sledovat ako sa to hybe a este aj strany voci sebe porovnat, kazdopadne vzdy robit obe strany a na obe strany dat rovnake silenty rovnakej znacky
|
|
| |
|
|