| | |
29.03.2012 18:23 -
Re: Vibrace auta při jízdě
|
2463344
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
A poloosi?
A poloosi?
|
|
29.03.2012 18:36 -
|
2463349
|
|
labin
|
Město: Mělník, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 8 |
|
|
Nevím jak to zjistit .Dělá to jenom někdy.
Nevím jak to zjistit .Dělá to jenom někdy.
|
|
21.06.2012 18:23 -
|
2486481
|
|
JOSKO
|
Město: Sered, Auto: Citroën C5 II 1.8i 16v X | Počet příspěvků: 58 |
|
|
Ahojte,citam tu vsetko mozne,Vymenene capy riadenia,capy ramien,snad 5krat vyvazovane kolesa,mam nove disky aj gumy,geometria robena minimalne 3krat.nove kotuce, keby boli zle tak to trasie pri brzdeni.chcem este vymenit komplet pravu poloos.uz som zufaly lebo vsetko stoji prachy a ziadny pokrok.robi to od 100 vyssie a najviac to citit ked na dialnici obehnem auto a radim sa naspet cize pri miernom zatacani,poradte niekto lebo mam chut to zapalit.dik za info
Ahojte,citam tu vsetko mozne,Vymenene capy riadenia,capy ramien,snad 5krat vyvazovane kolesa,mam nove disky aj gumy,geometria robena minimalne 3krat.nove kotuce, keby boli zle tak to trasie pri brzdeni.chcem este vymenit komplet pravu poloos.uz som zufaly lebo vsetko stoji prachy a ziadny pokrok.robi to od 100 vyssie a najviac to citit ked na dialnici obehnem auto a radim sa naspet cize pri miernom zatacani,poradte niekto lebo mam chut to zapalit.dik za info
|
|
21.06.2012 18:55 -
|
2486483
|
|
Mamlas
|
|
|
Jsem na tom stejne. Na zimnich kolech to nebylo tolik citit protoze jsou uzsi, ale na letnich mi volant obcas vymlati zuby. Nejlepsi na tom je, ze ty vibrace nejsou pokazdy stejny a meni se podle druhu jizdy.
Vse taky vymeneny a zbyvaji uz jen poloosy. Do tech se mi ale nechce, protoze urcite jednu vymenim a bude to ta druha. Jedine mit nejakou dobrou na zkousku.
Jsem na tom stejne. Na zimnich kolech to nebylo tolik citit protoze jsou uzsi, ale na letnich mi volant obcas vymlati zuby. Nejlepsi na tom je, ze ty vibrace nejsou pokazdy stejny a meni se podle druhu jizdy.
Vse taky vymeneny a zbyvaji uz jen poloosy. Do tech se mi ale nechce, protoze urcite jednu vymenim a bude to ta druha. Jedine mit nejakou dobrou na zkousku. :nevim
|
|
21.06.2012 19:09 -
|
2486494
|
|
JOSKO
|
|
|
toho sa bojim aj ja,vsetci pisu ze pravu,t.j.tu kratku.tak dufam ze to bude ono,v autokelly maju repasy za nejakych 90eur.tak skusim.uz fakt neviem co by to mohlo byt,uz som vymenil vsetko co sa toci!!!!!
toho sa bojim aj ja,vsetci pisu ze pravu,t.j.tu kratku.tak dufam ze to bude ono,v autokelly maju repasy za nejakych 90eur.tak skusim.uz fakt neviem co by to mohlo byt,uz som vymenil vsetko co sa toci!!!!!
|
|
21.06.2012 19:19 -
|
2486501
|
|
Rumy
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 25 |
|
|
Já bych měnil polosu hned kdyby byla - mám patnou pravou, levou u jsem vyměnil. Bohuel repas pravá poloosa na C5II 2.0Hdi se momentálně nějak nedá vůbec sehnat, sháním vude moně u od jara. Nikde není a 9tis za origo se mi dávat nechce ...
Já bych měnil polosu hned kdyby byla - mám patnou pravou, levou u jsem vyměnil. Bohuel repas pravá poloosa na C5II 2.0Hdi se momentálně nějak nedá vůbec sehnat, sháním vude moně u od jara. Nikde není a 9tis za origo se mi dávat nechce :-( :nevim...
|
|
27.07.2012 15:53 -
|
2495502
|
|
macejko74
|
Město: Miletin, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 39 |
|
|
Ahoj vichni.Mám C5 I 2.2 r.v.2002 ex...a od jisté doby při jízdě kolem 110a130km se mi ozývají nějaké vibrace
od spodku motoru do kastle,jakoby od pedálů a do sedačky.Jsou to takové jemné vibrace a při zvýení nebo sníení rychlosti to zmizí.Nemá někdo s tímto problémem zkuenost?Mám podezření na nějaký silent,ale nevím jaký dík za nápady.
Ahoj vichni.Mám C5 I 2.2 r.v.2002 ex...a od jisté doby při jízdě kolem 110a130km se mi ozývají nějaké vibrace
od spodku motoru do kastle,jakoby od pedálů a do sedačky.Jsou to takové jemné vibrace a při zvýení nebo sníení rychlosti to zmizí.Nemá někdo s tímto problémem zkuenost?Mám podezření na nějaký silent,ale nevím jaký:nevim dík za nápady.
|
|
27.07.2012 16:26 -
|
2495503
|
|
troll
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 269 |
|
|
vibrace nad 100 větinou dělá patně vyváený kolo.... zkontroluj si jestli nemá bouli na pláti nebo ti neupadlo závaí. (pokud si nejsi jistej zkus tam vrazit rezervu a projet) a spíe ne silenty motoru ti za jízdy budou rozvibrovávat auto silenty v ramenou.
vibrace nad 100 větinou dělá patně vyváený kolo.... zkontroluj si jestli nemá bouli na pláti nebo ti neupadlo závaí. (pokud si nejsi jistej zkus tam vrazit rezervu a projet) a spíe ne silenty motoru ti za jízdy budou rozvibrovávat auto silenty v ramenou.
|
|
27.07.2012 17:55 -
|
2495561
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
macejko74 napsal(a): Ahoj vichni.Mám C5 I 2.2 r.v.2002 ex...a od jisté doby při jízdě kolem 110a130km se mi ozývají nějaké vibrace
od spodku motoru do kastle,jakoby od pedálů a do sedačky.
Tohle je přesně rychlost kdy je provotní příčinou patně vyváené nebo iaté kolo (případně přinejhorím poloosa) - a ten zbytek (silentbloky ramen) jen určuje, jak moc se to bude přenáet dál.
Kdysi jsem s tím s Xantií byl pár měsíců po koupi v servise a nebyli mi schopní pomoct, doporučili dopředu koupit nové gumy, pak e budeme zkoumat dál. Vyřeil jsem to tenkrát dočasně vynecháváním tohohle rozsahu rychlostí na dálnici (buď do 110 nebo přes 130). Pak jsem přezul na zimní a z 90% to zmizelo.
Tohle je přesně rychlost kdy je provotní příčinou patně vyváené nebo iaté kolo (případně přinejhorím poloosa) - a ten zbytek (silentbloky ramen) jen určuje, jak moc se to bude přenáet dál.
Kdysi jsem s tím s Xantií byl pár měsíců po koupi v servise a nebyli mi schopní pomoct, doporučili dopředu koupit nové gumy, pak e budeme zkoumat dál. Vyřeil jsem to tenkrát dočasně vynecháváním tohohle rozsahu rychlostí na dálnici (buď do 110 nebo přes 130). Pak jsem přezul na zimní a z 90% to zmizelo.
|
|
27.07.2012 18:15 -
|
2495569
|
|
macejko74
|
Město: Miletin, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 39 |
|
|
Chlapi dík zkusím přehodit kola ze zadku na předek a uvidím
Chlapi dík zkusím přehodit kola ze zadku na předek a uvidím :palec
|
|
27.07.2012 20:29 -
|
2495601
|
|
Mamlas
|
|
|
Tady v tom .link. asi najdes dalsi info. Myslím, e je to přesně k tvýmu problému.
Tady v tom http://www.c5club.cz/diskuze/podvozek-kola-ulozeni/2351591-vibrace-auta/8/#.UBLdu_U27ng asi najdes dalsi info. Myslím, e je to přesně k tvýmu problému.
|
|
27.07.2012 21:39 -
|
2495619
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
a ja bych to uzavřel tímto: .link. a přítě bych prosil hledat a pouívat vyhledávač a ostatní bych prosil, aby vlákno nekrmili kdy u vlákna jsouodkaz nováčkovi, TomasT pro tebe to platí dvojnásob, jse starý mazák tak mi trochu pomo to tady udret a ne hned odpovídat - místo nasměrovat, Mamlasi díky a jinak děkuji poníeně. --)
a ja bych to uzavřel tímto: http://www.c5club.cz/page/kod-40/search_string-vibrace/x-0/y-0#.UBLtipGQPlE a přítě bych prosil hledat a pouívat vyhledávač a ostatní bych prosil, aby vlákno nekrmili kdy u vlákna jsouodkaz nováčkovi, TomasT pro tebe to platí dvojnásob, jse starý mazák tak mi trochu pomo to tady udret a ne hned odpovídat - místo nasměrovat, Mamlasi díky a jinak děkuji poníeně. --)
|
|
28.07.2012 10:46 -
|
2495664
|
|
JOSKO
|
|
|
ahojte,takze vymenil som aj tu dlhu poloos a vobec ziadna zmena tak v tom to tiez nebude.zasa vyhodene prachy!vsimol som si si ze ked dupnem na plyn tak vibracie niesu ale ked idem na dolu kopcom alebo tak pozvolna ked zaradena rychlost neni moc v zabere a pri mniernom zatacani vtedy sa mi tlacia slzy do oci.mozu to robit vonkajsie klby?neviete pribliznu cenu klbu?uz sa s tymi vibraciami serem tusim rok,v servise kukaju jak zaba z prachu vraj to budu skumat,autorizak by mal vediet coa jako ked je to autorizak tak to mozem skumat aj ja.dik za info.
ahojte,takze vymenil som aj tu dlhu poloos a vobec ziadna zmena tak v tom to tiez nebude.zasa vyhodene prachy!vsimol som si si ze ked dupnem na plyn tak vibracie niesu ale ked idem na dolu kopcom alebo tak pozvolna ked zaradena rychlost neni moc v zabere a pri mniernom zatacani vtedy sa mi tlacia slzy do oci.mozu to robit vonkajsie klby?neviete pribliznu cenu klbu?uz sa s tymi vibraciami serem tusim rok,v servise kukaju jak zaba z prachu vraj to budu skumat,autorizak by mal vediet coa jako ked je to autorizak tak to mozem skumat aj ja.dik za info.:-((((
|
|
09.08.2012 20:44 -
|
2498328
|
|
ifan118
|
Město: Banska Bystrica, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 30 |
|
|
zdravim pani
uz dlhsi cas mi pri pridavani plynu alebo pri vyzsom zatazeni motora roztrasie cely predok myslim si ze je to poloosou ale neviem ktora to moze byt, Nemate nejaku fintu ako to zistit alebo nebyva to problem len pri jednej strane ? ak ste sa s tym uz niekto stretli pomozte mi prosim dakujem
zdravim pani
uz dlhsi cas mi pri pridavani plynu alebo pri vyzsom zatazeni motora roztrasie cely predok myslim si ze je to poloosou ale neviem ktora to moze byt, Nemate nejaku fintu ako to zistit alebo nebyva to problem len pri jednej strane ? ak ste sa s tym uz niekto stretli pomozte mi prosim dakujem :palec
|
|
10.08.2012 14:18 -
|
2498418
|
|
Ouff
|
Město: Praha 9, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 15 |
|
|
ifan118 napsal(a): zdravim pani
uz dlhsi cas mi pri pridavani plynu alebo pri vyzsom zatazeni motora roztrasie cely predok myslim si ze je to poloosou ale neviem ktora to moze byt, Nemate nejaku fintu ako to zistit alebo nebyva to problem len pri jednej strane ? ak ste sa s tym uz niekto stretli pomozte mi prosim dakujem
Mě to dělá to samý, taky vibrace při záběru motoru mezi cca 75-90km/h, taky nejspíe poloosa (čepy, silentbloky, ani nevyváené pneu to nejsou). Risknul jsem výměnu pravé poloosy a o moc se to nezlepilo, take to asi bude ta levá. Hned jak budou chechtáky navíc, frknu ji tam.
Mě to dělá to samý, taky vibrace při záběru motoru mezi cca 75-90km/h, taky nejspíe poloosa (čepy, silentbloky, ani nevyváené pneu to nejsou). Risknul jsem výměnu pravé poloosy a o moc se to nezlepilo, take to asi bude ta levá. Hned jak budou chechtáky navíc, frknu ji tam.
|
|
10.08.2012 16:30 -
|
2498427
|
|
jumep
|
|
|
ste bohaty ked kupujete poloosy len tak ....
sak to skontrolujem co tomu je ....
ste bohaty ked kupujete poloosy len tak ....
sak to skontrolujem co tomu je ....
|
|
10.08.2012 19:46 -
|
2498483
|
|
Mamlas
|
|
|
Taky vibruju a zatim jsem nic nenasel. Koukal jsem i na poloosy a prijde mi, ze pokud s nima chci tocit tak vule neni, ale kdyz s nima zahejbu dopredu ve smeru jizdy a dozadu tak se hejbou.
Taky vibruju a zatim jsem nic nenasel. Koukal jsem i na poloosy a prijde mi, ze pokud s nima chci tocit tak vule neni, ale kdyz s nima zahejbu dopredu ve smeru jizdy a dozadu tak se hejbou. :nevim
|
|
| |
|
|