| | |
13.02.2012 22:05 -
Re: Vibrace auta při jízdě
|
2450866
|
|
tesy
|
Město: Stříbro, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 14 |
|
|
Abych odpověděl . Auto se nehne do ádné strany ani kdy pustím volant , prostě se rozvibruje jako kdy má momentálně málo paliva .
Jinak já jsem vstřiky vyloučil protoe si myslím e by to dělalo i při jiné rychlosti , nebo zrychlení ... v servisu také tvrdí e to vstřiky nejsou , tak snad je odskoueli ...
Abych odpověděl . Auto se nehne do ádné strany ani kdy pustím volant , prostě se rozvibruje jako kdy má momentálně málo paliva .
Jinak já jsem vstřiky vyloučil protoe si myslím e by to dělalo i při jiné rychlosti , nebo zrychlení ... v servisu také tvrdí e to vstřiky nejsou , tak snad je odskoueli ...:-(
|
|
13.02.2012 22:08 -
|
2450868
|
|
tesy
|
Město: Stříbro, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 14 |
|
|
U jsem psal e auto je po diagnostice a bez chyb .
U jsem psal e auto je po diagnostice a bez chyb .
|
|
13.02.2012 22:08 -
|
2450869
|
|
jumep
|
|
|
1. diagnostika a pozret parametre ked to robi
2. strik dokazes skontrolovat len na stolici, neverim ze ich mali vonku, nehovoriac o tom ze cena za kontrolu 1ks je okolo 400KC
3. je to tu uz nespocetne vela krat, to ze diagnostika nema ziadnu chybu v logu, neznamena, ze sa nou neda prist na nejaku chybu
1. diagnostika a pozret parametre ked to robi
2. strik dokazes skontrolovat len na stolici, neverim ze ich mali vonku, nehovoriac o tom ze cena za kontrolu 1ks je okolo 400KC
3. je to tu uz nespocetne vela krat, to ze diagnostika nema ziadnu chybu v logu, neznamena, ze sa nou neda prist na nejaku chybu
|
|
13.02.2012 22:11 -
|
2450872
|
|
bobe
|
Město: Praha - Zásmuky, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 161 |
|
|
Majk-fox: a nebylo to u tebe spíe cukání ne vibrace?
|
|
13.02.2012 22:14 -
|
2450873
|
|
Majk-fox
|
Město: Chrudim, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 164 |
|
|
tesy napsal(a): Abych odpověděl . Auto se nehne do ádné strany ani kdy pustím volant , prostě se rozvibruje jako kdy má momentálně málo paliva . Jinak já jsem vstřiky vyloučil protoe si myslím e by to dělalo i při jiné rychlosti , nebo zrychlení ... v servisu také tvrdí e to vstřiky nejsou , tak snad je odskoueli ...
No, jak myslí. Můj průběh na diag. hlásila 3 vstřiky OK ,1 horí., Stolice- diesel servis: 3 totálně ale totálně v řiti a jeden v trochu mení řiti..
Abych odpověděl . Auto se nehne do ádné strany ani kdy pustím volant , prostě se rozvibruje jako kdy má momentálně málo paliva . Jinak já jsem vstřiky vyloučil protoe si myslím e by to dělalo i při jiné rychlosti , nebo zrychlení ... v servisu také tvrdí e to vstřiky nejsou , tak snad je odskoueli ...:-(
No, jak myslí. Můj průběh na diag. hlásila 3 vstřiky OK ,1 horí., Stolice- diesel servis: 3 totálně ale totálně v řiti a jeden v trochu mení řiti..
|
|
13.02.2012 22:17 -
|
2450875
|
|
Majk-fox
|
Město: Chrudim, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 164 |
|
|
bobe napsal(a): Majk-fox: a nebylo to u tebe spíe cukání ne vibrace?
Ne ne, pokud jsem drel konstantní otáčky kolem 2000, jemně lechtal plyn, tak jsem si připadal, jak kdy mám pod prdelí vibrátor. Pokud jsem přidal, přestalo to, po vrácení na stejné ot. se objevilo znovu.
Ta sranda mě vyla na 30 000,- a to jsem sehnal levně.
Ne ne, pokud jsem drel konstantní otáčky kolem 2000, jemně lechtal plyn, tak jsem si připadal, jak kdy mám pod prdelí vibrátor. :-) Pokud jsem přidal, přestalo to, po vrácení na stejné ot. se objevilo znovu.
Ta sranda mě vyla na 30 000,- a to jsem sehnal levně.
|
|
13.02.2012 22:18 -
|
2450880
|
|
tesy
|
|
|
Nedělám si iluze , e by měli venku vstřiky , ale projíděli to min. třikrát a tak doufám e parametry z diagnostiky mají , ale samozřejmě dávám ti za pravdu e kontrola na stolici je nejjistějí . No uvidíme co z nich vyleze , ale obávám se e asi nic . Jinak moc díky za rady a o výsledku jestli nějaký bude budu informovat ...
Nedělám si iluze , e by měli venku vstřiky , ale projíděli to min. třikrát a tak doufám e parametry z diagnostiky mají , ale samozřejmě dávám ti za pravdu e kontrola na stolici je nejjistějí . No uvidíme co z nich vyleze , ale obávám se e asi nic . Jinak moc díky za rady a o výsledku jestli nějaký bude:-) budu informovat ...
|
|
13.02.2012 22:22 -
|
2450885
|
|
jumep
|
|
|
tiez uz sa tu pisalo x krat, autorizak neni zaruka uspechu
tiez uz sa tu pisalo x krat, autorizak neni zaruka uspechu
|
|
13.02.2012 22:25 -
|
2450886
|
|
tesy
|
|
|
Dělalo ti to vdy kdy si drel otáčky kolem 2000 při různých rychlostech ? Mě to právě dělá jen troku při 50 km a dost při 90 km . Jinak ani náznak
Dělalo ti to vdy kdy si drel otáčky kolem 2000 při různých rychlostech ? Mě to právě dělá jen troku při 50 km a dost při 90 km . Jinak ani náznak :-(
|
|
13.02.2012 22:27 -
|
2450889
|
|
tesy
|
|
|
jumep , s tím souhlasím , jen člověk počítá s tím e o tom autě ví alespoň trochu více ...
jumep , s tím souhlasím , jen člověk počítá s tím e o tom autě ví alespoň trochu více ...
|
|
13.02.2012 22:30 -
|
2450890
|
|
jumep
|
|
|
to je dost znacne velmi casto velky omyl ...
to je dost znacne velmi casto velky omyl ...
|
|
13.02.2012 22:34 -
|
2450892
|
|
tesy
|
|
|
Bohuel asi má pravdu . Člověk je zvyklý si dělat co nejvíce věcí sám , ale neumět vechno
Bohuel asi má pravdu . Člověk je zvyklý si dělat co nejvíce věcí sám , ale neumět vechno :-d
|
|
13.02.2012 22:35 -
|
2450893
|
|
tesy
|
|
|
jetě jednou dík vem za ohlasy ...
jetě jednou dík vem za ohlasy ...
|
|
13.02.2012 22:45 -
|
2450901
|
|
bobe
|
Město: Praha - Zásmuky, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 161 |
|
|
Diagnostika minimálně ukáe jaké korekce jsou na kadém vstřiku. příli velká korekce můe značit vadný vstřik. Pokud se jedná o takové rozhoupavé vibrace, to můe značit buďto opotřebovaný hydroměnič nebo deformovanou některou lamelu v převodovce.
Diagnostika minimálně ukáe jaké korekce jsou na kadém vstřiku. příli velká korekce můe značit vadný vstřik. Pokud se jedná o takové rozhoupavé vibrace, to můe značit buďto opotřebovaný hydroměnič nebo deformovanou některou lamelu v převodovce.
|
|
13.02.2012 23:18 -
|
2450904
|
|
jruze
|
|
|
Asi bych zkusil někoho kdo ví co sledovat-hledat s diag do auta a projet za jízdy - nejlépe porovnat se stejným autem hodnoty a i spotřebu obou aut.Značkovej servis jsou jen lidi kteří jsou naučeni měnit díly(né e by někteří neumněli,ale jim to nedovolujou normohodiny a systém jakým mají pracovat). Znám dost hodně ikovných lidí,kteří dělali v Z.S. ale odeli protoe nemohli dělat to co umněli a co je dělalo dobrými .
Asi bych zkusil někoho kdo ví co sledovat-hledat s diag do auta a projet za jízdy - nejlépe porovnat se stejným autem hodnoty a i spotřebu obou aut.Značkovej servis jsou jen lidi kteří jsou naučeni měnit díly(né e by někteří neumněli,ale jim to nedovolujou normohodiny a systém jakým mají pracovat). Znám dost hodně ikovných lidí,kteří dělali v Z.S. ale odeli protoe nemohli dělat to co umněli a co je dělalo dobrými .
|
|
14.02.2012 17:44 -
|
2451119
|
|
tesy
|
|
|
Jak jsem slíbil tak podávám hláení : auto ze servisu doma ,stop , vibrujeme dále , stop, nezbývá ne začít odznovu , stop ...
:-)Jak jsem slíbil tak podávám hláení : auto ze servisu doma ,stop , vibrujeme dále , stop, nezbývá ne začít odznovu , stop ...:-)
|
|
09.03.2012 07:46 -
|
2457238
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Málokdo píe závěry po vyřeení, tak jeden můj čerstvý poznatek týkající vibrací čistě při brdění. Při lehkém a středním brdění nad cca 70 km/h klepání a drnčení celého auta. Kmitočet rostl s rychlostí, take jasně od kol. Přední kotouče dělané před rokem, ale stále to vypadalo na ně. Jruze mi odstranil veleré vůle v přední a půl roku před tím i zadní nápravě. Značně ze to zmenilo, ale ne zcela.
Výsledek z tohoto týdne - po dlouhé době brzdím sametově
Totálo v pr..(-achu) zadní brzdy. Při výměně kotoučů se rozpadl i jeden brzdič - o jejich reznutí a obtíné demontovatelnosti je zde spel vlákno.
Take poučení - vibrace volantu a dalí věci silně sváděly k přdním brzdám i to, e doladění přední nápravy silně pomohlo. Ale prostě se to rezonací jen rozvibrovalo od celkové vibrace auta.
Málokdo píe závěry po vyřeení, tak jeden můj čerstvý poznatek týkající vibrací čistě při brdění. Při lehkém a středním brdění nad cca 70 km/h klepání a drnčení celého auta. Kmitočet rostl s rychlostí, take jasně od kol. Přední kotouče dělané před rokem, ale stále to vypadalo na ně. Jruze mi odstranil veleré vůle v přední a půl roku před tím i zadní nápravě. Značně ze to zmenilo, ale ne zcela.
Výsledek z tohoto týdne - po dlouhé době brzdím sametově:-)
Totálo v pr..(-achu) zadní brzdy. Při výměně kotoučů se rozpadl i jeden brzdič - o jejich reznutí a obtíné demontovatelnosti je zde spel vlákno.
Take poučení - vibrace volantu a dalí věci silně sváděly k přdním brzdám i to, e doladění přední nápravy silně pomohlo. Ale prostě se to rezonací jen rozvibrovalo od celkové vibrace auta.
|
|
09.03.2012 11:07 -
|
2457277
|
|
RimmerCZ
|
Město: Hlučín, Auto: Mercedes E 400d | Počet příspěvků: 611 |
|
|
Zdravim, treba vam to pomuze. Ja jednou natankoval jinde nez obvykle, a nepridal jsem aditivum VIF jak to delam dycky a zhruba po ujeti jedne tretiny nadrze jsem pozoroval, ze pri ustalene jizde mezi cca 80-90 se mi auto roztrepalo. Nebylo to skubani, regulerne se rozvibrovalo. Nechapal jsem, ale stacilo lehce pridat nebo ubrat a zmizelo to. Postupne se to behem nekolika dnu zhorsovalo. Pak jsem dolil aditivum a za par minut jizdy to prestalo a uz to nikdy neudelalo. Predpokladam tedy, ze to bylo nekvalitni naftou. Vstriky jsem mel pred pul rokem na kontrole a vycisteni a byli v poradku. Kazdopadne od te doby se mi to nikdy nestalo, takze to muselo byt palivem.
Zdravim, treba vam to pomuze. Ja jednou natankoval jinde nez obvykle, a nepridal jsem aditivum VIF jak to delam dycky a zhruba po ujeti jedne tretiny nadrze jsem pozoroval, ze pri ustalene jizde mezi cca 80-90 se mi auto roztrepalo. Nebylo to skubani, regulerne se rozvibrovalo. Nechapal jsem, ale stacilo lehce pridat nebo ubrat a zmizelo to. Postupne se to behem nekolika dnu zhorsovalo. Pak jsem dolil aditivum a za par minut jizdy to prestalo a uz to nikdy neudelalo. Predpokladam tedy, ze to bylo nekvalitni naftou. Vstriky jsem mel pred pul rokem na kontrole a vycisteni a byli v poradku. Kazdopadne od te doby se mi to nikdy nestalo, takze to muselo byt palivem.
|
|
09.03.2012 19:40 -
|
2457406
|
|
DrMarvin
|
|
|
Zdar....auto mi taky vcelku vybrovalo,ale jen tak do 1500 otacek....a hlavne volnobeh....a z motoru bylo slyset jakoby klepani....byla to spatna kladka na rozvodech....nove rozvody 5000:=)a je hotovo
Zdar....auto mi taky vcelku vybrovalo,ale jen tak do 1500 otacek....a hlavne volnobeh....a z motoru bylo slyset jakoby klepani....byla to spatna kladka na rozvodech....nove rozvody 5000:=)a je hotovo
|
|
29.03.2012 17:59 -
|
2463343
|
|
labin
|
Město: Mělník, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 8 |
|
|
Ahoj Vichni.Prosím o radu.Při pomalé rychlosti do 50 a přejezdu díry nebo kdy se předek hodně prohoupne začne vibrovat předek ale straně jako by se něco utrhlo.Nepomáhá ubrání plynu ani přidání,musím zastavit hnout vejkou auta a pak je to ok.Jinak to nevibruje vubec ani na dálnici 130 a vej.Geometrie OK.
Ahoj Vichni.Prosím o radu.Při pomalé rychlosti do 50 a přejezdu díry nebo kdy se předek hodně prohoupne začne vibrovat předek ale straně jako by se něco utrhlo.Nepomáhá ubrání plynu ani přidání,musím zastavit hnout vejkou auta a pak je to ok.Jinak to nevibruje vubec ani na dálnici 130 a vej.Geometrie OK.
|
|
| |
|
|