| | |
10.01.2012 22:56 -
Re: Výměna ohnuteho zadního ramene
|
2439402
|
|
jumep
|
|
|
.link.
tu som to popisal
http://c5.jumep.com/ramena/
tu som to popisal
|
|
11.01.2012 15:41 -
|
2439643
|
|
jawan.21
|
Město: , Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 33 |
|
|
ale proč musim povolovat zadni odvzdunovak? na to přece nemusim hrabat zbytečne ne? jen odpojim baterku aby se pistnice nevytlačila kdy se heverem vypumpuje přez rameno do nejvii polohy, kdy se nebude startovat a odpoji se akumulator tak by se nic s pistnici nemelo dit pokud to chapu.
ale proč musim povolovat zadni odvzdunovak? na to přece nemusim hrabat zbytečne ne? jen odpojim baterku aby se pistnice nevytlačila kdy se heverem vypumpuje přez rameno do nejvii polohy, kdy se nebude startovat a odpoji se akumulator tak by se nic s pistnici nemelo dit pokud to chapu.
|
|
11.01.2012 17:07 -
|
2439654
|
|
jawan.21
|
|
|
jestli se muu k čemu je to dobre ho povolit ? take kdy ho nepovolim a nikde LDS. střikat nebude tak to taky bez problemu rozeberu ? Chtěl bych se jete zeptat na jeden nezodpovezeny dotaz, kdy dam auto do nejnii servisni polohy odpojim baterku vypnu motor a zvednu zadek pomoci heveru jestli pistnice sami nesjedou na cestovni polohu. Pokud by to bylo tak jak si myslim, tak by se tim obelo startovani při podloenem zadku a spoutení předku + heverovani ramen. Omlouvam se ted to nemuu vyzkouet auto budu mit doma a pozitří
jestli se muu k čemu je to dobre ho povolit ? take kdy ho nepovolim a nikde LDS. střikat nebude tak to taky bez problemu rozeberu ? Chtěl bych se jete zeptat na jeden nezodpovezeny dotaz, kdy dam auto do nejnii servisni polohy odpojim baterku vypnu motor a zvednu zadek pomoci heveru jestli pistnice sami nesjedou na cestovni polohu. Pokud by to bylo tak jak si myslim, tak by se tim obelo startovani při podloenem zadku a spoutení předku + heverovani ramen.:nevim Omlouvam se ted to nemuu vyzkouet auto budu mit doma a pozitří
|
|
11.01.2012 17:32 -
|
2439664
|
|
Mamlas
|
|
|
Myslim, ze Jumep i Jruze ti radi dobre a hlavne uz to delali mnohokrat, takze nema vyznam s nima polemizovat jak na to.
Odtlakovat - i kdyz auto das dolu tak v systemu zustane nejaky tlak a kdyz pak rameno budes vyndavat tak by ti mohla vyjet pistnice (aspon myslim ze je to ten duvod).
Jinak kdyz das auto dolu a pak ho zvednes tak ti kola zustanou na zemi protoze pistnice zase vyjedou. Neni to jako u xantie nebo xm kde staci podlozit auto a kola se sami zvednou.
Myslim, ze Jumep i Jruze ti radi dobre a hlavne uz to delali mnohokrat, takze nema vyznam s nima polemizovat jak na to. :palec
Odtlakovat - i kdyz auto das dolu tak v systemu zustane nejaky tlak a kdyz pak rameno budes vyndavat tak by ti mohla vyjet pistnice (aspon myslim ze je to ten duvod).
Jinak kdyz das auto dolu a pak ho zvednes tak ti kola zustanou na zemi protoze pistnice zase vyjedou. Neni to jako u xantie nebo xm kde staci podlozit auto a kola se sami zvednou.
|
|
11.01.2012 19:53 -
|
2439709
|
|
jawan.21
|
|
|
no hever bych adnej asi nedostal, auto jsem u dole měl, je to nizko a stejne by ty kola samotii padaly při zvedání auta i kdy by byla odpojena baterka
no hever bych adnej asi nedostal, auto jsem u dole měl, je to nizko a stejne by ty kola samotii padaly při zvedání auta i kdy by byla odpojena baterka
|
|
11.01.2012 22:36 -
|
2439792
|
|
jawan.21
|
|
|
Tak přiel čas na obědnáni opravné sady, o sade z hulina jsem četl e je podobna te puvodni z činy a e to moc nevydrí. Navíc na obrazku te sady nejsou gufera a vymezovaci podloky ale ty se daji co jsem nastudoval pouít ty stare, vule by měla bejt dobře vymezená. Chtěl bych se zeptat kterou sadu si mam teda koupit jestli postači ta z hulina.
Tak přiel čas na obědnáni opravné sady, o sade z hulina jsem četl e je podobna te puvodni z činy a e to moc nevydrí. Navíc na obrazku te sady nejsou gufera a vymezovaci podloky ale ty se daji co jsem nastudoval pouít ty stare, vule by měla bejt dobře vymezená. Chtěl bych se zeptat kterou sadu si mam teda koupit jestli postači ta z hulina.
|
|
11.01.2012 22:58 -
|
2439807
|
|
jumep
|
|
|
pocuj, SKF nahodu nejsu cinske?
pocuj, SKF nahodu nejsu cinske?
|
|
11.01.2012 23:06 -
|
2439814
|
|
jumep
|
|
|
ja som mal dojem ze som mal skf krabicky a na loziskach bolo ze made in china
pouzivam OPTIMAL sadu
loziska made in germany a na ostatnom popis neni, tycka byva o 0.4mm dlhsia, to vzdy stocim
a inak, najlepsie by boli ihlickove loziska v tom, tie by vydrzali najviac, ale zasa by to bolo hrdzave nerozoberatelne
ja som mal dojem ze som mal skf krabicky a na loziskach bolo ze made in china
pouzivam OPTIMAL sadu
loziska made in germany a na ostatnom popis neni, tycka byva o 0.4mm dlhsia, to vzdy stocim
a inak, najlepsie by boli ihlickove loziska v tom, tie by vydrzali najviac, ale zasa by to bolo hrdzave nerozoberatelne
|
|
12.01.2012 00:26 -
|
2439854
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
SKF = védský koncern SKF AB
.link.
SKF = védský koncern SKF AB
http://www.skf.com/portal/skf_cz/home/skfgroup?contentId=259452&lang=cs
|
|
12.01.2012 20:34 -
|
2439960
|
|
jawan.21
|
|
|
tak si myslim e obědnam tu z hulina stejně jsem nic jineho nenael, někdo řika e by si ji na auto nedal a nekdo zas e stači a ve je potom v pořadku. Nebo nechat obědnat kompleti original sadu u nas v citroenu v Ustí nad orlici. Jete chtěl jsem se jete zeptat jestli jsou současti te sady z hulina i gufera?
tak si myslim e obědnam tu z hulina stejně jsem nic jineho nenael, někdo řika e by si ji na auto nedal a nekdo zas e stači a ve je potom v pořadku. Nebo nechat obědnat kompleti original sadu u nas v citroenu v Ustí nad orlici. Jete chtěl jsem se jete zeptat jestli jsou současti te sady z hulina i gufera?
|
|
12.01.2012 21:16 -
|
2439979
|
|
jumep
|
|
|
sada je kompletna vratane srobu a matice, preto je to sada
sada je kompletna vratane srobu a matice, preto je to sada
|
|
13.01.2012 17:24 -
|
2440168
|
|
jawan.21
|
|
|
Dneska jsem byl u nas v servisu se zeptat kolik by stala opravna sada na to uloení ramene řekl mi e adna sada neni, jen origo dily a pojednom ne v sadě - co chapu a vylo by to na jednu stranu 2700 kč. potom jsem se snim bavil z jakyho duvodu to potřebuju, vysvětil jsem mu to e je kolo do sbyhavosti z dovodu najeti na obrubnik a popraskali loiska v uloeni ramene popř se ohnul roub a e celkově to u je to na vymenu i na druhe straně. Odpověděl mi e to je nesmysl e to u c5 netrpí a e na c5 provaděli tuto opravu za celou dobu jen jednou, e prej jen měněj tlumiče, kdy to jsou pistnice a nejvic me dostalo e mi pak řekl e ma taky c5 stejnou jako ja a e ta naprava proste ničim netrpí, a to je to autorizovany servis citroen ani nevěděl e je tam hlinikova napravnice furt mi řikal e to bude vymlaceny v napravnici e bude na vyhozeni. přitom je to v napravnici staeny napevno a vymlati se to v rameni na loiskach a je tam ryziko vymačkani a do samotnyho ramene. Dale jsem se snim bavil o tom, e jsem o tom dost četl o te vymeně uloení a jak to trpí + mnoho fotek od (jruze, jumep) z vyměny a jeho odpověd podivejte se ja kdy si čtu nektery fora tak se musim smát, tim jsem tam skončil poděkoval a jel dom.
Dneska jsem byl u nas v servisu se zeptat kolik by stala opravna sada na to uloení ramene řekl mi e adna sada neni, jen origo dily a pojednom ne v sadě - co chapu a vylo by to na jednu stranu 2700 kč. potom jsem se snim bavil z jakyho duvodu to potřebuju, vysvětil jsem mu to e je kolo do sbyhavosti z dovodu najeti na obrubnik a popraskali loiska v uloeni ramene popř se ohnul roub a e celkově to u je to na vymenu i na druhe straně. Odpověděl mi e to je nesmysl e to u c5 netrpí a e na c5 provaděli tuto opravu za celou dobu jen jednou, e prej jen měněj tlumiče, kdy to jsou pistnice:palec a nejvic me dostalo e mi pak řekl e ma taky c5 stejnou jako ja a e ta naprava proste ničim netrpí, a to je to autorizovany servis citroen ani nevěděl e je tam hlinikova napravnice furt mi řikal e to bude vymlaceny v napravnici e bude na vyhozeni. přitom je to v napravnici staeny napevno a vymlati se to v rameni na loiskach a je tam ryziko vymačkani a do samotnyho ramene. Dale jsem se snim bavil o tom, e jsem o tom dost četl o te vymeně uloení a jak to trpí + mnoho fotek od (jruze, jumep) z vyměny a jeho odpověd podivejte se ja kdy si čtu nektery fora tak se musim smát, tim jsem tam skončil poděkoval a jel dom. :-))))
|
|
13.01.2012 19:17 -
|
2440190
|
|
jruze
|
|
|
Zajeď buď k Jumepovi nebo ke mně (podle toho kam to má blí) a neře - bude to mít udělané dobře za rozumné peníze a bez starostí kolem.
Zajeď buď k Jumepovi nebo ke mně (podle toho kam to má blí) a neře - bude to mít udělané dobře za rozumné peníze a bez starostí kolem.
|
|
13.01.2012 19:59 -
|
2440201
|
|
jawan.21
|
|
|
blí mám určitě Prahu, jestli se muu zeptat kolik by ta oprava zhruba stála nebo jestli se muem domluvit nějak jinak ne tady?
blí mám určitě Prahu, jestli se muu zeptat kolik by ta oprava zhruba stála nebo jestli se muem domluvit nějak jinak ne tady?
|
|
14.01.2012 02:53 -
|
2440277
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
reste to soukromou zpravou, ne tady
reste to soukromou zpravou, ne tady :palec
|
|
15.01.2012 15:11 -
|
2440566
|
|
jawan.21
|
|
|
Tak dnes rano jsem se rozhodl, e to namoene rameno pujdu prostě vymontovat a hledat včem je chyba. vechno lo bez jedineho problemu zavlačky vyndat povolit stabilizator. Myslel jsem si e nastane problem s vyndanim roubu ramene, ale bez problemu roub ohnutej nebyl jak jsem si myslel, po vyndani ramena, jsem se zarazil nikde nebylo videt e by bylo uloeni k jedny straně nebo něco. Tak jsem patral dál a začal uloení rozdělávat a světe div se těměř bez opotřebení... víz foto, dokonce se podařilo i vylisovat plastovou prachovku bez rozbytí vnejí krouky loisek jako nove. Jinak loiska jsou francouzke ádná čina! jak tu je několikrat řečeno, auto je z roku 2002. Tím padem zase o chlup chytřejí a vylučuju vyhnutí ramene v uloeni. Pouhou vyměnou loisek a celeho uloeni by se nic nevyřeilo, abyla by to zbytečná investice. Tak je tu asi jediná monost jak jsem se domnival v uplně prvním přispěvku a to ohnute rameno Začali jsme ho přeměřovat, do prostoru loiske jsme připevnili trubku, a meřili kolmost uhelnici ktera byla zaroven přyloena na plochu brzdiče, naměřena hodnota viz foto rozevírá se přesně opačně jakoby kdyby mělo mit kolo rozbyhavost, ted ale zaleí na tom jakou má rameno souosost jestli má svírat uloeni loisek rovnobeky s nabojem kola a plochu brzdiče, kdyby to mohl někdo vyzkouet a přeměřit, popřipadě kdybi se doma někomo valelo rameno a mel ho na prodej, moc by mi to pomohlo, předem děkuji
Tak dnes rano jsem se rozhodl, e to namoene rameno pujdu prostě vymontovat a hledat včem je chyba. vechno lo bez jedineho problemu zavlačky vyndat povolit stabilizator. Myslel jsem si e nastane problem s vyndanim roubu ramene, ale bez problemu roub ohnutej nebyl jak jsem si myslel, po vyndani ramena, jsem se zarazil nikde nebylo videt e by bylo uloeni k jedny straně nebo něco. Tak jsem patral dál a začal uloení rozdělávat a světe div se těměř bez opotřebení... víz foto, dokonce se podařilo i vylisovat plastovou prachovku bez rozbytí vnejí krouky loisek jako nove. Jinak loiska jsou francouzke ádná čina! jak tu je několikrat řečeno, auto je z roku 2002. Tím padem zase o chlup chytřejí a vylučuju vyhnutí ramene v uloeni. Pouhou vyměnou loisek a celeho uloeni by se nic nevyřeilo, abyla by to zbytečná investice. Tak je tu asi jediná monost jak jsem se domnival v uplně prvním přispěvku a to ohnute rameno :-( Začali jsme ho přeměřovat, do prostoru loiske jsme připevnili trubku, a meřili kolmost uhelnici ktera byla zaroven přyloena na plochu brzdiče, naměřena hodnota viz foto rozevírá se přesně opačně jakoby kdyby mělo mit kolo rozbyhavost, ted ale zaleí na tom jakou má rameno souosost jestli má svírat uloeni loisek rovnobeky s nabojem kola a plochu brzdiče, kdyby to mohl někdo vyzkouet a přeměřit, popřipadě kdybi se doma někomo valelo rameno a mel ho na prodej, moc by mi to pomohlo, předem děkuji
Přílohy: P1160131.JPG ( 2104015b ) - |
|
| |
|
|