| | |
03.04.2018 06:11 -
Re: Silentbloky ramen přední nápravy / C5 I / II
|
3145228
|
|
Luki_C5
|
Město: Holeov, Auto: C6 2.7 HDI Exclusive | Počet příspěvků: 971 |
|
|
Na ceskych pekelnych cestach te to asi jeste potka 🤣
Na ceskych pekelnych cestach te to asi jeste potka 🤣
|
|
03.04.2018 18:19 -
|
3145341
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Volové. Moje první silenty jsem měnil preventivně na asi 170k km. Jestli ty nový vydrí polovinu, tak mě přeijou. Měnil jsem to s vekerou péčí a láskou, tak věřím, e mě to nezradí. Navíc my horalové vydríme víc ne praáci, take nás nějakej ten hrbolek na silnici hned tak nepoloí.
Volové. Moje první silenty jsem měnil preventivně na asi 170k km. Jestli ty nový vydrí polovinu, tak mě přeijou. Měnil jsem to s vekerou péčí a láskou, tak věřím, e mě to nezradí. Navíc my horalové vydríme víc ne praáci, take nás nějakej ten hrbolek na silnici hned tak nepoloí. :-p
|
|
26.04.2018 16:16 -
|
3153256
|
|
Devilian
|
|
|
Mam na aute zvlastny problem, a chcel by som sa len informovat, ci to mozu byt silentbloky. Auto, ked prejdem po nerovnostiach, vpredu bucha ako stary drabinak. Je to ako vymlatene tycky stabilizatora (asi prva vec, aj ked su tam nejake lehr.. s predlzenym dojazdom uz rok). Vcera som ale zistil dalsiu vec. Studene auto som zastavil na krizovatke a zabrzdil. Kolesa boli rovno a z predu sa ozvali vibracie. Akoby nieco bolo uvolnene. Odbrzdil som- zmizlo to. Tak som znova zabrzdil- a vratilo sa to. Potom som otocil volantom-ticho. Potom som to dal znova rovno, aby sa to ozvalo, a zatiahol rucnu (aby som zistil, ci to nie je brzdami). A robilo to znova. Takze mam nieco uvolnene na naprave, ale neviem co. Neviete mi poradit?
Lepsi popis zial nemam. Chcem len vediet, co mam zacat objednavat.
Dakujem.
Mam na aute zvlastny problem, a chcel by som sa len informovat, ci to mozu byt silentbloky. Auto, ked prejdem po nerovnostiach, vpredu bucha ako stary drabinak. Je to ako vymlatene tycky stabilizatora (asi prva vec, aj ked su tam nejake lehr.. s predlzenym dojazdom uz rok). Vcera som ale zistil dalsiu vec. Studene auto som zastavil na krizovatke a zabrzdil. Kolesa boli rovno a z predu sa ozvali vibracie. Akoby nieco bolo uvolnene. Odbrzdil som- zmizlo to. Tak som znova zabrzdil- a vratilo sa to. Potom som otocil volantom-ticho. Potom som to dal znova rovno, aby sa to ozvalo, a zatiahol rucnu (aby som zistil, ci to nie je brzdami). A robilo to znova. Takze mam nieco uvolnene na naprave, ale neviem co. Neviete mi poradit?
Lepsi popis zial nemam. Chcem len vediet, co mam zacat objednavat.
Dakujem.
|
|
26.04.2018 16:22 -
|
3153258
|
|
jumep
|
|
|
neviem naco pises na forum ked sa chystas prist cez vikend, pozreme to
takto ti aj tak nema kto co k tomu povedat, treba sa na to pozret a nie pisat ze nieco mi v aute hrka
neviem naco pises na forum ked sa chystas prist cez vikend, pozreme to
takto ti aj tak nema kto co k tomu povedat, treba sa na to pozret a nie pisat ze nieco mi v aute hrka
|
|
26.04.2018 16:24 -
|
3153260
|
|
Devilian
|
|
|
Tak pisem to tu hlavne preto, ze ak bude mat niekto podobny problem, tak bude vediet, co ho asi caka. Potom to tu dopisem.
Tak pisem to tu hlavne preto, ze ak bude mat niekto podobny problem, tak bude vediet, co ho asi caka. Potom to tu dopisem.
|
|
28.04.2018 21:09 -
|
3153604
|
|
jruze
|
|
|
To jsou nejlepí zákazníci : jen mi zjisti co tomu je a já si to potom upravím sám.
To jsou nejlepí zákazníci : jen mi zjisti co tomu je a já si to potom upravím sám.:-d
|
|
28.04.2018 21:25 -
|
3153610
|
|
Devilian
|
|
|
Tak to buchanie pravdepodobne sposobuju capy riadenia a spodny cap. Neboj, opravovat to bude jumep, ktory to aj zistil
Tak to buchanie pravdepodobne sposobuju capy riadenia a spodny cap. Neboj, opravovat to bude jumep, ktory to aj zistil :)
|
|
01.05.2018 22:18 -
|
3154261
|
|
jumep
|
|
|
to si toho este malo pocul, spodne capy dokazu buchat, aj ked tu si to zrovna nemyslim, uvidim ked sa poprehadzuju tie zle veci co sa tam pri otvoreni este najde
to si toho este malo pocul, spodne capy dokazu buchat, aj ked tu si to zrovna nemyslim, uvidim ked sa poprehadzuju tie zle veci co sa tam pri otvoreni este najde
|
|
30.08.2018 07:36 -
|
3177578
|
|
jruze
|
|
|
jumep napsal(a): to si toho este malo pocul, spodne capy dokazu buchat, aj ked tu si to zrovna nemyslim, uvidim ked sa poprehadzuju tie zle veci co sa tam pri otvoreni este najde
A u jsi se setkal s tím e ti někdo zajistil ( v D mechanici na C5II H+) na zadních sylentech ty delí rouby (asi majzlíkem do závitu) tak, e neli vytočit ze sylentu a utrhly se ? Tomu se říká pomsta - dostat ty sylenty s utrenýmy rouby z nápravnice je potom lahůdka - smysl této ,,úpravy" jsem moc nepochopil - to e jsou na X7 zajitěné pojistnou matkou s jemnějím závitem a musí se povolit nejdřív je také lahůdka,ale tam se dá dostat .
A u jsi se setkal s tím e ti někdo zajistil ( v D mechanici na C5II H+) na zadních sylentech ty delí rouby (asi majzlíkem do závitu) tak, e neli vytočit ze sylentu a utrhly se ? Tomu se říká pomsta;-) - dostat ty sylenty s utrenýmy rouby z nápravnice je potom lahůdka - smysl této ,,úpravy" jsem moc nepochopil - to e jsou na X7 zajitěné pojistnou matkou s jemnějím závitem a musí se povolit nejdřív je také lahůdka,ale tam se dá dostat .
|
|
26.06.2019 22:01 -
|
3227559
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1300 |
|
|
Mám dotaz na odborníky, nebo osobní zkuenost ... Měním silenty na ramenech předku c5 II. zadní silentblok se dělá ve dvou provedeních. Malá guma, velká guma. Divné je , e to má v jiné poloze střed díry, tudí to změní geometrii nápravy-polohu ramene... Na foto je vidět vyosení středu malého oproti velkému provedení. Je to ve uváděné pod stejným origo číslem... toto je konkrétně Lemforder ( myslel sem si e to je ten nejlepí ...) a byl doma, zjistil sem e je to jiný ... ale nael sem, e oni dělají oba dva pod ruzným číslem, 3820301 malá guma, a 2889601 velká guma ... ten novej na obrázku je 3820301. A teď mě zajímá vlastnosti malého oproti velkému, vliv na řízení, rázy od děr .. a tak. Dík
velká guma: .link.
malá guma: .link.
na c5 I jsou dvě čísla
352395 - A DO Č.OND 09949
a 3523AR - OD Č.OND 09950
no a na c5 II je psanej zase jen 352395
a kterej je kterej ? malej velkej ???
Mám dotaz na odborníky, nebo osobní zkuenost ... Měním silenty na ramenech předku c5 II. zadní silentblok se dělá ve dvou provedeních. Malá guma, velká guma. Divné je , e to má v jiné poloze střed díry, tudí to změní geometrii nápravy-polohu ramene... Na foto je vidět vyosení středu malého oproti velkému provedení. Je to ve uváděné pod stejným origo číslem... toto je konkrétně Lemforder ( myslel sem si e to je ten nejlepí ...) a byl doma, zjistil sem e je to jiný ... ale nael sem, e oni dělají oba dva pod ruzným číslem, 3820301 malá guma, a 2889601 velká guma ... ten novej na obrázku je 3820301. A teď mě zajímá vlastnosti malého oproti velkému, vliv na řízení, rázy od děr .. a tak. Dík
velká guma: https://www.motora.cz/lemforder/28896-01.html
malá guma: https://www.motora.cz/lemforder/38203-01.html
na c5 I jsou dvě čísla
352395 - A DO Č.OND 09949
a 3523AR - OD Č.OND 09950
no a na c5 II je psanej zase jen 352395
a kterej je kterej ? malej velkej ???
Přílohy: sil_2.jpg ( 1019388b ) - sil_1.jpg ( 338219b ) - |
|
27.06.2019 09:33 -
|
3227594
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1300 |
|
|
Odpovím si sám ... Čirou náhodou měli v Citroenu ten 3523AR co je u NFP .... a je to velkej. Tak e na větinu aut patří ten malej. Proč to v unoru roku 2004 před koncem verze I předělali na velkej - nechápu proč pak je na II zase malej 352395.
Odpovím si sám ... Čirou náhodou měli v Citroenu ten 3523AR co je u NFP .... a je to velkej. Tak e na větinu aut patří ten malej. Proč to v unoru roku 2004 před koncem verze I předělali na velkej - nechápu proč pak je na II zase malej 352395. :nevim
Přílohy: AR.jpg ( 366749b ) - |
|
27.06.2019 19:51 -
|
3227722
|
|
vaf
|
Město: Třebíč, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 113 |
|
|
Mili, mám na C5ll limuz. Ty mení ( méně gumy ). Ve u 4 roky v pohodě bez trhlin. Akorát při stk či seřizování geometrie je musím hájit před demontáí. Jsou logicky měkčí a více se při natahování propruují. Při jízdě já osobně nepoznávám ádné problémy.
Mili, mám na C5ll limuz. Ty mení ( méně gumy ). Ve u 4 roky v pohodě bez trhlin. Akorát při stk či seřizování geometrie je musím hájit před demontáí. Jsou logicky měkčí a více se při natahování propruují. Při jízdě já osobně nepoznávám ádné problémy.
|
|
30.06.2019 19:46 -
|
3228098
|
|
PATaMAT
|
|
|
tak mám něco málo pojeděno po Brněnských dírách a kanálech a nemuu se zbavit dojmu, e je to horí ně to bylo s těmi velkými Sasic lehce načatými ... Mám pocit, e to na díře tak divně odskočí, já bych řek málo gumy = měké = málo to utlumí náraz ...
tak mám něco málo pojeděno po Brněnských dírách a kanálech a nemuu se zbavit dojmu, e je to horí ně to bylo s těmi velkými Sasic lehce načatými ... Mám pocit, e to na díře tak divně odskočí, já bych řek málo gumy = měké = málo to utlumí náraz ... :nevim
|
|
30.06.2019 23:25 -
|
3228126
|
|
jruze
|
|
|
PATaMAT napsal(a): v pneu je i vzduch ...silentblok malý kousek gumy = malá unosnost na zatíení, velký kus gumy = větí unosnost .
Mení sylentbloky dávají uX7 na 2.7 , 3.0 a co vím i na 120Kw - na výkonějí rychlejí motorizace aby bylo auto stabylnějí ,,tuí" náprava a ovladatelnějí řízení (bez ,,průhybů " sylentbloků - mení je podle mne tvrdí proto se ti zdá e to víc odskakuje na nerovnostech (chy si ty větí do svěráku a zkus zahýbat s ramenem do strany v tom sylentu a to samé s těmi menímy = uvidí se kterýmy tě to pustí do větího prohybu.)
Anael jsem jen 7.0
Mení sylentbloky dávají uX7 na 2.7 , 3.0 a co vím i na 120Kw - na výkonějí rychlejí motorizace aby bylo auto stabylnějí ,,tuí" náprava a ovladatelnějí řízení (bez ,,průhybů " sylentbloků - mení je podle mne tvrdí proto se ti zdá e to víc odskakuje na nerovnostech (chy si ty větí do svěráku a zkus zahýbat s ramenem do strany v tom sylentu a to samé s těmi menímy = uvidí se kterýmy tě to pustí do větího prohybu.)
Anael jsem jen 7.0
Přílohy: 20190630_230517.jpg ( 2967584b ) - |
|
| |
|
|