| | |
14.09.2011 22:09 -
Jak sehnat originální gumu do rezervy?
|
2413748
|
|
myneur
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 310 |
|
|
Píchnul jsem na silnici první třídy tak blbě, e guma nejde opravit (2cm řez (fakt nevim, co tam bylo za hege)).
Lze nějak sehnat origo Michelin Primacy 215 55 R16 93W model roku 2005/2006? Nějaký tipy označení, jak na internetu vyhledat tu správnou variantu, abych mohl doplnit rezervu?
Díky za tipy.
Píchnul jsem na silnici první třídy tak blbě, e guma nejde opravit (2cm řez (fakt nevim, co tam bylo za hege)).
Lze nějak sehnat origo Michelin Primacy 215 55 R16 93W model roku 2005/2006? Nějaký tipy označení, jak na internetu vyhledat tu správnou variantu, abych mohl doplnit rezervu?
Díky za tipy.
|
|
14.09.2011 22:11 -
Re: Jak sehnat originální gumu do rezervy?
|
2413750
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Rezerva je jen rezerva. Nevyhazuj za ní peníze, můe tam být skoro cokoliv. Nemusí být stejná, ani zimní, ani nová, ani stejně iroká. Jen musí být nahutěná. A nebo nemusí být vůbec.
Rezerva je jen rezerva. Nevyhazuj za ní peníze, můe tam být skoro cokoliv. Nemusí být stejná, ani zimní, ani nová, ani stejně iroká. Jen musí být nahutěná. A nebo nemusí být vůbec.
|
|
14.09.2011 22:14 -
|
2413751
|
|
tomix
|
Město: Ceska lipa, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 232 |
|
|
myneur napsal(a): Píchnul jsem na silnici první třídy tak blbě, e guma nejde opravit (2cm řez (fakt nevim, co tam bylo za hege)).
Díky za tipy.
.link.
http://www.pneunet.cz/pneu/9840/michelin-primacy-hp-215-55-R-16-93-W-letni/
|
|
14.09.2011 22:17 -
|
2413752
|
|
TheOne
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 374 |
|
|
5-6 let starou gumu asi neseene, to je kravina, rezerva by měla být zimní guma(to spí asi záleí na Tobě) . Rozměr by měl být takový jaký má v TP nebo jiný, ale musí být označeno jako dojezdové kolo s těma nalepkama, jen víc nahutěná, pro případ odhutení na správnou hodnotu, kvůli zatíení.
5-6 let starou gumu asi neseene, to je kravina, rezerva by měla být zimní guma(to spí asi záleí na Tobě) . Rozměr by měl být takový jaký má v TP nebo jiný, ale musí být označeno jako dojezdové kolo s těma nalepkama, jen víc nahutěná, pro případ odhutení na správnou hodnotu, kvůli zatíení.
|
|
14.09.2011 22:23 -
|
2413756
|
|
myneur
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 310 |
|
|
Díky, Oprava linku: .link.
Mikra: myslel jsem to samozřejmě tak, e bych si dalí pořídil k rezervě, páč ta je nejetá a u mi to na ní stojí a jako rezerva můe pouít ta částečně sjetá, ke který je u blbost dokupovat druhou do páru..
Díky, Oprava linku: http://www.pneunet.cz/pneu/9840/
Mikra: myslel jsem to samozřejmě tak, e bych si dalí pořídil k rezervě, páč ta je nejetá a u mi to na ní stojí a jako rezerva můe pouít ta částečně sjetá, ke který je u blbost dokupovat druhou do páru..
|
|
14.09.2011 22:26 -
|
2413758
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Ale ta rezerva je z roku 2006. Tak je nevhodný na ní jezdit. Nech ji dál jako rezervu a kup si alespoň 2 nový na jednu nápravu.
Ale ta rezerva je z roku 2006. Tak je nevhodný na ní jezdit. Nech ji dál jako rezervu a kup si alespoň 2 nový na jednu nápravu.
|
|
15.09.2011 16:47 -
|
2413965
|
|
troll
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 269 |
|
|
vzhledem k skaldovacím podmínkám rezervy kdy v létě se v autě pěkně propéká a v zmimě pěkně promrzá a rozrává jak zatápí a připočteme li stáří má docela odvahu jí pouít na trvalé jedění, to e nevypadá na první spuchřele neznamená e ta guma nestárne....
vzhledem k skaldovacím podmínkám rezervy kdy v létě se v autě pěkně propéká a v zmimě pěkně promrzá a rozrává jak zatápí a připočteme li stáří má docela odvahu jí pouít na trvalé jedění, to e nevypadá na první spuchřele neznamená e ta guma nestárne....
|
|
15.09.2011 17:21 -
|
2413977
|
|
chard
|
Město: Plzeň, Auto: | Počet příspěvků: 38 |
|
|
myneur napsal(a): Píchnul jsem na silnici první třídy tak blbě, e guma nejde opravit (2cm řez (fakt nevim, co tam bylo za hege)).
pozor neschání Michelin Primacy,ale Michelin PILOT Primacy a to je rozdíl!!
Jako rezervu jsem měl na autě z roku 2005 právě s tím přídavkem PILOT a je to jiný vzorek ne Michelin Primacy.
Loni jsem měl těstí a podařilo se mě koupit 1 ks nové,ale jak zde píou ostatní 4 roky staré.Jezdím na ní normálně a pohledem není nijak pokozená (pravděpodobně byla správně skladovaná)Teď jsem na těchto nových i kdy datem výroby 5 let starých gumách v Itálii a ani v těch horkách co tu jsou není s pneu ádný problém.
Díky za tipy.
|
|
15.09.2011 18:20 -
|
2413999
|
|
Mikra
|
|
|
Jak ví e shání Piloty a ne HP?
Jak ví e shání Piloty a ne HP? :nevim
|
|
15.09.2011 19:13 -
|
2414026
|
|
jumep
|
|
|
vsimam ze tu mame dostatok sebevrahov ....
takto som vytahoval dobreho kamarata z auta ... tiez boli stare gumy dobre ....... (ps. neprezil to ....)
vsimam ze tu mame dostatok sebevrahov ....
takto som vytahoval dobreho kamarata z auta ... tiez boli stare gumy dobre ....... (ps. neprezil to ....)
|
|
17.09.2011 11:58 -
|
2414414
|
|
myneur
|
|
|
Existuje nějaká studie/test vlivu stáří nepouité pneumatiky na adhezi/brzdnou dráhu nebo je to propaganda výrobců pneumatik, aby si zajistili prodeje?
Existuje nějaká studie/test vlivu stáří nepouité pneumatiky na adhezi/brzdnou dráhu nebo je to propaganda výrobců pneumatik, aby si zajistili prodeje?
|
|
17.09.2011 12:08 -
|
2414416
|
|
TheOne
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 374 |
|
|
jak to tady čtu, tak tu piou sebevrazi a etřílci nebo co... rezerva je od toho e to je rezerva NA DOJETI ne na normal jedění, paneboe zymslete se trochu... obětovat například 2 tisice za blbou pneumatiku nebo svůj ivot který vám nikdo nezaplatí?!!!! Jak psal jumep... ono vám to jednou dojde, ale to u bude pozdě, a mrtvý člen tu komentář nenapíe myslete na sebe, svoje rodiny a hlavně děti.!!!!!!! Jo test i studie jsou, ivotnost pneumatiky zaručuju vyrobce 4 roky, pak u ztrácí svoje vlastnosti, zbytek je na majiteli pneu jestli na ni bude jezdit na "vlastní triko". Solidní a kvalitní pneuservisy, obchody nakupijí kady rok nové pneu. Z toho co tu čtu je mi patně..
jak to tady čtu, tak tu piou sebevrazi a etřílci nebo co... rezerva je od toho e to je rezerva NA DOJETI ne na normal jedění, paneboe zymslete se trochu... obětovat například 2 tisice za blbou pneumatiku nebo svůj ivot který vám nikdo nezaplatí?!!!! Jak psal jumep... ono vám to jednou dojde, ale to u bude pozdě, a mrtvý člen tu komentář nenapíe :-((((:nevim:-(((( myslete na sebe, svoje rodiny a hlavně děti.!!!!!!! Jo test i studie jsou, ivotnost pneumatiky zaručuju vyrobce 4 roky, pak u ztrácí svoje vlastnosti, zbytek je na majiteli pneu jestli na ni bude jezdit na "vlastní triko". Solidní a kvalitní pneuservisy, obchody nakupijí kady rok nové pneu. Z toho co tu čtu je mi patně..
|
|
17.09.2011 12:18 -
|
2414418
|
|
myneur
|
|
|
TheOne napsal(a): Jo test i studie jsou
Zdroj?
Zdroj?
|
|
17.09.2011 12:52 -
|
2414420
|
|
.45acp
|
|
|
Někde, nevím u kde jsem četl, e doporučený maximální věk gumy je u zimáků 4 roky a u letních 6 let. Pravda, na ZX jsem jezdil 9 let na tom s čím jsem ho koupil, ale po výměně u byly gumy na omak úplně hmotové jak ztvrdly. Ale nějaké zhorení jízdních vlastností jsem nepozoroval. Tím ale nechci tvrdit, e je dobré na starých gumách jezdit.
Někde, nevím u kde jsem četl, e doporučený maximální věk gumy je u zimáků 4 roky a u letních 6 let. Pravda, na ZX jsem jezdil 9 let na tom s čím jsem ho koupil, ale po výměně u byly gumy na omak úplně hmotové jak ztvrdly. Ale nějaké zhorení jízdních vlastností jsem nepozoroval. Tím ale nechci tvrdit, e je dobré na starých gumách jezdit.
|
|
17.09.2011 13:45 -
|
2414422
|
|
jumep
|
|
|
Pozor na vek pneumatík
Pri kúpe lacnejích skladových pneumatík si dajte pozor na ich vek. Ak by pneumatiky vplyvom času nemenili svoje vlastnosti, predajcovia by na nich neposkytovali zžavu. Mnoho žudí to vak nevie. Ide o to, e guma pracuje a časom tvrdne. Ak stvrdne príli, jej jazdné vlastnosti sú úplne iné, častokrát neakceptovatežné. Je to podobné, ako keď vplyvom nízkej teploty letný pneumatika v zime stvrdne a mýka sa, aj keď máte pod kolesami suchý asfalt. Stará guma je tvrdá a v zákrutách nedochádza k elanej deformácii. Auto sa teda o to skôr môe dosta do myku.
---
staci troska pogooglit ... toto bol jeden z prvych clankov co google vyhodil
Pozor na vek pneumatík
Pri kúpe lacnejích skladových pneumatík si dajte pozor na ich vek. Ak by pneumatiky vplyvom času nemenili svoje vlastnosti, predajcovia by na nich neposkytovali zžavu. Mnoho žudí to vak nevie. Ide o to, e guma pracuje a časom tvrdne. Ak stvrdne príli, jej jazdné vlastnosti sú úplne iné, častokrát neakceptovatežné. Je to podobné, ako keď vplyvom nízkej teploty letný pneumatika v zime stvrdne a mýka sa, aj keď máte pod kolesami suchý asfalt. Stará guma je tvrdá a v zákrutách nedochádza k elanej deformácii. Auto sa teda o to skôr môe dosta do myku.
---
staci troska pogooglit ... toto bol jeden z prvych clankov co google vyhodil
|
|
17.09.2011 14:20 -
|
2414425
|
|
.45acp
|
|
|
Věk se dá zjistit celkem snadno-na kadý gumě je i rok a týden, kdy byla vyrobena.
Věk se dá zjistit celkem snadno-na kadý gumě je i rok a týden, kdy byla vyrobena.
|
|
17.09.2011 15:01 -
|
2414426
|
|
myneur
|
|
|
Myslim nějakej důvěryhodnej test, třeba ÖAMTC.
Jak se mění vlastnosti pneu v závislosti na době provozu: .link.
Pro mě zajímavé zjitění je, e u po 2 letech provozu má pneumatika o polovinu delí brzdnou dráhu za mokra ne nová..
Kdy to srovnám s jinym testem, tak podobně je na tom ten, kdo si koupí nové pneu značky typu Dayton, Kleber a podobně. .link.
Jetě by to chtělo vědět jak se se stářím mění vlastnosti nepouitých pneu. Jsou na tom např. nepouité 5 let staré pneu tak jako 2 roky pouívané? A stárnou pak stejně rychle? Neni nakonec lepí pouít starí pneu ale měnit vyměnit je u za dva roky?
Dokud výrobci nebudou muset prezentovat vlastnosti pneu v reálných podmínkách podobně jako automobilky udávají reálnou spotřebu, tak jsou to stejně jen dohady.
Myslim nějakej důvěryhodnej test, třeba ÖAMTC.
Jak se mění vlastnosti pneu v závislosti na době provozu: http://www.autembezpecne.cz/cz/s40/c1461-Spodni-clanky/n2205-Test-porovnal-nove-a-stare-pneumatiky-bezpecnost-klesa-se-starim
Pro mě zajímavé zjitění je, e u po 2 letech provozu má pneumatika o polovinu delí brzdnou dráhu za mokra ne nová..
Kdy to srovnám s jinym testem, tak podobně je na tom ten, kdo si koupí nové pneu značky typu Dayton, Kleber a podobně. http://www.autembezpecne.cz/cz/s40/c1461-Spodni-clanky/n2185-Velky-test-letnich-pneumatik-ADAC-2011-nejlepsi-zabrzdi-o-22-metru-bliz-nez
Jetě by to chtělo vědět jak se se stářím mění vlastnosti nepouitých pneu. Jsou na tom např. nepouité 5 let staré pneu tak jako 2 roky pouívané? A stárnou pak stejně rychle? Neni nakonec lepí pouít starí pneu ale měnit vyměnit je u za dva roky?
Dokud výrobci nebudou muset prezentovat vlastnosti pneu v reálných podmínkách podobně jako automobilky udávají reálnou spotřebu, tak jsou to stejně jen dohady.
|
|
17.09.2011 19:39 -
|
2414455
|
|
jumep
|
|
|
ak tu gumu budes mat uskladnenu vo vakuu alebo niecim speci zakonzervovanu, potom nemusi degradovat, inak degraduje, menej ak bude dobre skladovana, tj. optimalna teplota, tma ...
je to jednoduche, cim je guma starsia, tym neskor sa zodere jej vzorka, lebo je taka tvrda ...
osobne nejako nechcem starsie gumy ako 4 roky na aute ... hlavne po tom co viem co sa kvoli tomu moze stat ...
ak tu gumu budes mat uskladnenu vo vakuu alebo niecim speci zakonzervovanu, potom nemusi degradovat, inak degraduje, menej ak bude dobre skladovana, tj. optimalna teplota, tma ...
je to jednoduche, cim je guma starsia, tym neskor sa zodere jej vzorka, lebo je taka tvrda ...
osobne nejako nechcem starsie gumy ako 4 roky na aute ... hlavne po tom co viem co sa kvoli tomu moze stat ...
|
|
17.09.2011 20:24 -
|
2414464
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
no ja si myslím, e toto je debata o trusu , patřím k těm co moc toho nenajezdí max. 20 000 km do roka, tak o čem je tady vlastně řeč????? Kolik asi tak vydrí i ta nej guma??? Tato tema se opravdu snad týká jen té rezervy a její stáří je mi u zádele protoe s ní dojedu (POUZE DOJEDU) v klidu do nejbliího servisu a zase s ní bude pouze rezerva. Měl jsem různé značky gum, lepí, horí, draí, levnějí a víc ne 60000 km jsem neudělal (průběh včetně zimáků) take ve skutečnosti mnohem méně. Take matematika říká ... dosaďte si sami. Jinak aby bylo jasné: rezerva musí být ve sluném stave, tj. nezpuchřelá, nepopraskaná, bez boulí ap.
no ja si myslím, e toto je debata o trusu :-)))) , patřím k těm co moc toho nenajezdí max. 20 000 km do roka, tak o čem je tady vlastně řeč????? Kolik asi tak vydrí i ta nej guma??? Tato tema se opravdu snad týká jen té rezervy a její stáří je mi u zádele protoe s ní dojedu (POUZE DOJEDU) v klidu do nejbliího servisu a zase s ní bude pouze rezerva. Měl jsem různé značky gum, lepí, horí, draí, levnějí a víc ne 60000 km jsem neudělal (průběh včetně zimáků) take ve skutečnosti mnohem méně. Take matematika říká ... dosaďte si sami. Jinak aby bylo jasné: rezerva musí být ve sluném stave, tj. nezpuchřelá, nepopraskaná, bez boulí ap. ;-);-)
|
|
17.09.2011 23:24 -
|
2414478
|
|
jruze
|
|
|
najk napsal(a): no ja si myslím, e toto je debata o trusu , patřím k těm co moc toho nenajezdí max. 20 000 km do roka, tak o čem je tady vlastně řeč????? Kolik asi tak vydrí i ta nej guma??? Tato tema se opravdu snad týká jen té rezervy a její stáří je mi u zádele protoe s ní dojedu (POUZE DOJEDU) v klidu do nejbliího servisu a zase s ní bude pouze rezerva. Měl jsem různé značky gum, lepí, horí, draí, levnějí a víc ne 60000 km jsem neudělal (průběh včetně zimáků) take ve skutečnosti mnohem méně. Take matematika říká ... dosaďte si sami. Jinak aby bylo jasné: rezerva musí být ve sluném stave, tj. nezpuchřelá, nepopraskaná, bez boulí ap.
A nahutěná na nejv.tlak předepsaný pro vozidlo.(za to mne jednou tahali za ui nai ochránci) Jinak teď ti stačí mít pouze tu pěnu ve spreji-nahrazuje rezervu
A nahutěná na nejv.tlak předepsaný pro vozidlo.(za to mne jednou tahali za ui nai ochránci):-)) Jinak teď ti stačí mít pouze tu pěnu ve spreji-nahrazuje rezervu
|
|
| |
|
|