| | |
29.03.2011 17:30 -
rouby na kola
|
2381114
|
|
Pípa
|
Město: Leneice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 34 |
|
|
Po kamarádovy mě zůstaly originál alu kola z jeho C5 i s letními gumami. Tak jsem je chtěl obout a ke svému překvapení zjistil, e nejdou přiroubovat. Přijde mě, e rouby z plecháčů jsou krátké. Je to moné? A pokud ano, nemáte tip kde a za kolik koupit nejlépe rouby k alu kolům? Předpokládám, e v rozměrech samotných disků u jednotlivých C5 první generace není rozdíl. Díky
Po kamarádovy mě zůstaly originál alu kola z jeho C5 i s letními gumami. Tak jsem je chtěl obout a ke svému překvapení zjistil, e nejdou přiroubovat. Přijde mě, e rouby z plecháčů jsou krátké. Je to moné? A pokud ano, nemáte tip kde a za kolik koupit nejlépe rouby k alu kolům? Předpokládám, e v rozměrech samotných disků u jednotlivých C5 první generace není rozdíl. Díky
|
|
29.03.2011 20:14 -
Re: rouby na kola
|
2381140
|
|
Mamlas
|
|
|
Doufam, ze si to pamatuji spravne. Original srouby maji dve dosedaci plochy. Jedna pro original hlinikove disky je hned u hlavy sroubu a druha je az pod ni pro plechove disky. Tim je dana i rozdilna delka.
Doufam, ze si to pamatuji spravne. Original srouby maji dve dosedaci plochy. Jedna pro original hlinikove disky je hned u hlavy sroubu a druha je az pod ni pro plechove disky. Tim je dana i rozdilna delka.
|
|
29.03.2011 20:40 -
|
2381153
|
|
Pípa
|
Město: Leneice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 34 |
|
|
No tak to asi mám neoriginály. Nicméně musím tedy sehnat rouby na alu. Nevíte kde a za kolik?
No tak to asi mám neoriginály. Nicméně musím tedy sehnat rouby na alu. Nevíte kde a za kolik?
|
|
29.03.2011 20:46 -
|
2381159
|
|
jumep
|
|
|
v citroene origo srob
obj. cislo 5405 67
stvorcek s c. 15 je znazornenie toho origo srobu
cena je 3.35E ... asi za kus ... to si prever pripadne
v citroene origo srob
obj. cislo 5405 67
stvorcek s c. 15 je znazornenie toho origo srobu
cena je 3.35E ... asi za kus ... to si prever pripadne
Přílohy: 4161a200.jpg ( 100824b ) - |
|
16.04.2011 13:25 -
|
2384458
|
|
hajda7
|
Město: Čeladná 112, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 2 |
|
|
16 roubů na alu kola s podlokou jsem koupil na netu za 1100 kč i s potovným.
16 roubů na alu kola s podlokou jsem koupil na netu za 1100 kč i s potovným.
|
|
19.06.2012 15:41 -
|
2485419
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Pro upřesnění
.link.
Pro upřesnění
http://www.makocar.cz/UserFiles/file/Katalog%20MAKO%20plus%202011/Novinky%202012.pdf
|
|
06.10.2015 14:13 -
|
2870876
|
|
Tridac
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 183 |
|
|
Máte někdo prosím zkuenost či tip jaké rouby pouít na tyto disky a jaké středové krouky? Případný odkaz na zdroj také uvítám, děkuji. .link.
jsou to 15" rozteč 4x108 a jsou z C5
Máte někdo prosím zkuenost či tip jaké rouby pouít na tyto disky a jaké středové krouky? Případný odkaz na zdroj také uvítám, děkuji. http://www.c5club.cz/graphics/inzerce/3191/155f8805f20ade.jpg
jsou to 15" rozteč 4x108 a jsou z C5
|
|
05.03.2016 10:27 -
|
2925492
|
|
Kendynka
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Já jsem také sháněl rouby na kola a nakonec jsem si nechal poradit na .link. a navíc byly i dost levný. Mrkni na to, maj tam i suprový ráfky, ale na ně teď nemám...
Já jsem také sháněl rouby na kola a nakonec jsem si nechal poradit na http://www.alutechnik.cz/ a navíc byly i dost levný. Mrkni na to, maj tam i suprový ráfky, ale na ně teď nemám...
|
|
06.03.2016 02:03 -
|
2925679
|
|
Tridac
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 183 |
|
|
Kendynka napsal(a): Já jsem také sháněl rouby na kola a nakonec jsem si nechal poradit na .link. a navíc byly i dost levný. Mrkni na to, maj tam i suprový ráfky, ale na ně teď nemám...
Dìkuji moc, tady na citroenu mají o dost levnějí .link. ale lo mi spíe o to, co to je za ty disky, prodávající nebyl schopen specifikovat z čeho to je a na co to je, jednou tvrdil něco a pak nevěděl, rouby nevěděl, e je k tomu nikdy neměl, tak mi přily nejen ty disky divné, ale i zpùsob nabídky i prodeje byl nějaký divný. Raději jsem koupil jinde celé disky i se rouby.
Ale díky za odkaz.
Dìkuji moc, tady na citroenu mají o dost levnějí http://citroeny.eu/5318-srouby-kol ale lo mi spíe o to, co to je za ty disky, prodávající nebyl schopen specifikovat z čeho to je a na co to je, jednou tvrdil něco a pak nevěděl, rouby nevěděl, e je k tomu nikdy neměl, tak mi přily nejen ty disky divné, ale i zpùsob nabídky i prodeje byl nějaký divný. Raději jsem koupil jinde celé disky i se rouby.
Ale díky za odkaz.
|
|
06.03.2016 12:20 -
|
2925798
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Včera jsem dokázal, e jsem úplný vůl. Poprvé s C5 jsem píchnul. A zrovna 111 km od domova (Liberec) a zrovna v sobotu odpoledne, ádný servis v krajském městě otevřený.
Mám standardní hliníková kola. Po píchnutí jsem normálně nahodil rezervu. Plechovou. Mimochodem Michelin Primacy úplně panenskou. A nely mi dotáhnout rouby, protoe plech je tenčí ne lité kolo. Objel jsem pumpy a hobby markety se sháněním kratích roubů - nic. Nakonec v Bauhausu, e si koupím nějaké podloky, které vykryjí těch asi 5 mm vyčnívajících roubů.
A pak mi to teprve docvaklo. Na tom náhradním kole je lutá nálepka v 7 jazycích, kterou jsem byl líný číst. Ty originál rouby krásně dosedají kuel na kuel i na plechová kola, akorát prostě po správném utaení čumějí. Na hliník dosedají naplacato podlokou a pod estihranem.
Tak majitelé X7 nezmatkujte jako já - originál rouby na originál litých kolech správně uchytí i náhradní plechové kolo, akorát pak čumějí z disku ven.
Včera jsem dokázal, e jsem úplný vůl. Poprvé s C5 jsem píchnul. A zrovna 111 km od domova (Liberec) a zrovna v sobotu odpoledne, ádný servis v krajském městě otevřený.
Mám standardní hliníková kola. Po píchnutí jsem normálně nahodil rezervu. Plechovou. Mimochodem Michelin Primacy úplně panenskou. A nely mi dotáhnout rouby, protoe plech je tenčí ne lité kolo. Objel jsem pumpy a hobby markety se sháněním kratích roubů - nic. Nakonec v Bauhausu, e si koupím nějaké podloky, které vykryjí těch asi 5 mm vyčnívajících roubů.
A pak mi to teprve docvaklo. Na tom náhradním kole je lutá nálepka v 7 jazycích, kterou jsem byl líný číst. Ty originál rouby krásně dosedají kuel na kuel i na plechová kola, akorát prostě po správném utaení čumějí. Na hliník dosedají naplacato podlokou a pod estihranem.
Tak majitelé X7 nezmatkujte jako já - originál rouby na originál litých kolech správně uchytí i náhradní plechové kolo, akorát pak čumějí z disku ven.
|
|
06.03.2016 12:52 -
|
2925799
|
|
BlueSeven
|
Město: Černovice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive | Počet příspěvků: 613 |
|
|
vilous napsal(a): Včera jsem dokázal, e jsem úplný vůl. Poprvé s C5 jsem píchnul. A zrovna 111 km od domova (Liberec) a zrovna v sobotu odpoledne, ádný servis v krajském městě otevřený.
Vichni kdo máme origo elektrony to máme stejné. Jen nechápu, jak ti nely utáhnout, kdy to sedne na kuel, tak přece cítí, e je dosaeno a nemusí číst nějaký títek. A e tam trochu kloktá podloka je vedlejí
Vichni kdo máme origo elektrony to máme stejné. Jen nechápu, jak ti nely utáhnout, kdy to sedne na kuel, tak přece cítí, e je dosaeno :-o a nemusí číst nějaký títek. A e tam trochu kloktá podloka je vedlejí :-d
|
|
06.03.2016 14:03 -
|
2925849
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
BlueSeven - má naprostou pravdu. Utáhnout to lo krásně, ale já si blb myslel, e kdy tam plandá podloka, tak je roub moc dlouhý a zastavil se o konec díry v kotouči. A on se zastavil normálně o dosedací plochu kuel-kuel. Prostě jsem měl nedůvěru ke roubu, který půl centimetru čumí ven a jetě k tomu v dost důleité oblasti.
BlueSeven - má naprostou pravdu. Utáhnout to lo krásně, ale já si blb myslel, e kdy tam plandá podloka, tak je roub moc dlouhý a zastavil se o konec díry v kotouči. A on se zastavil normálně o dosedací plochu kuel-kuel. Prostě jsem měl nedůvěru ke roubu, který půl centimetru čumí ven a jetě k tomu v dost důleité oblasti.
|
|
06.03.2016 16:58 -
|
2925975
|
|
BlueSeven
|
Město: Černovice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive | Počet příspěvků: 613 |
|
|
A jetě poznámečka, není problém s tím takto jezdit dlouhodobě, ty volné podloky nemají ádný vliv na jízdní vlastnosti. Při čekání na opravu elektronu jsem na rezervě jezdil dva týdny
A jetě poznámečka, není problém s tím takto jezdit dlouhodobě, ty volné podloky nemají ádný vliv na jízdní vlastnosti. Při čekání na opravu elektronu jsem na rezervě jezdil dva týdny ;-)
|
|
17.09.2019 10:59 -
rouby na plechová kola, záměna z C5 II (2007) na C5 III (2011)
|
3239310
|
|
Maty114
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 26 |
|
|
Ahoj, nevíte někdo, chci koupit na zimu plecháče na C5 III. Zbyly mi rouby z plecháčů ze starího modelu. Budou mi pasovat ? Díky za info, Maty
jo, obojí plecháče jsou originál Peugeot / Citroën
Ahoj, nevíte někdo, chci koupit na zimu plecháče na C5 III. Zbyly mi rouby z plecháčů ze starího modelu. Budou mi pasovat ? Díky za info, Maty
jo, obojí plecháče jsou originál Peugeot / Citroën
|
|
03.01.2020 09:35 -
|
3253276
|
|
bosiz1
|
Město: Praha 9, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 20 |
|
|
Ahoj vichni. Koupil jsem si na zimu obutá kola na plechu. Neválí se někomu doma sada roubů? Ty z hliníků mi tam nejsou.
Ahoj vichni. Koupil jsem si na zimu obutá kola na plechu. Neválí se někomu doma sada roubů? Ty z hliníků mi tam nejsou.
|
|
03.01.2020 09:39 -
|
3253277
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
Náhodou se mi doma sada válí. Ale to je spíe na inzerát. Take píu SZ.
Náhodou se mi doma sada válí. Ale to je spíe na inzerát. Take píu SZ.
|
|
03.01.2020 15:53 -
|
3253332
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
To je Jardo sice pravda, ale musí to být plecháče origo Citroen. Ostatní plecháče nemají díry s kuelem jako Citroen, ale s koulí. Sice tam ty origo rouby s kuelem můe dát, ale ideální to nebude, protoe ten kuel na roubu tu kulovou díru na disku přetvaruje a pak není jistota ani v pevnosti, ani v přesnosti. Raději bych taky volil koupi nových roubů podle typu díry na disku, ne tam dávat něco, co tam nepatří. Vdy ty nový rouby se dají koupit celkem lacino vzhledem k uitný hodnotě a ivotnosti. Prakticky jednou za ivot auta.
To je Jardo sice pravda, ale musí to být plecháče origo Citroen. Ostatní plecháče nemají díry s kuelem jako Citroen, ale s koulí. Sice tam ty origo rouby s kuelem můe dát, ale ideální to nebude, protoe ten kuel na roubu tu kulovou díru na disku přetvaruje a pak není jistota ani v pevnosti, ani v přesnosti. Raději bych taky volil koupi nových roubů podle typu díry na disku, ne tam dávat něco, co tam nepatří. Vdy ty nový rouby se dají koupit celkem lacino vzhledem k uitný hodnotě a ivotnosti. Prakticky jednou za ivot auta.
|
|
| |
|
|