| | |
24.09.2010 08:20 -
Re: Vibrace auta při jízdě
|
2356623
|
|
Barlow
|
|
|
no ja jenom uz jsem zvyklej radsi po vsech vsechno kontrolovat. Dojedu domu a vezmu to klicem znova. Predtim jeste koukam jak pneumatikou utahne a momentakem dotahne kazdy kolo. (ale to proto ze kavu mam uz vypitou a nebavi me si cist furt tu stejnou pneurevue
no ja jenom uz jsem zvyklej radsi po vsech vsechno kontrolovat. Dojedu domu a vezmu to klicem znova. Predtim jeste koukam jak pneumatikou utahne a momentakem dotahne kazdy kolo. (ale to proto ze kavu mam uz vypitou a nebavi me si cist furt tu stejnou pneurevue :)
|
|
24.09.2010 09:49 -
|
2356627
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
Darja napsal(a): Nojo, jetě obhajujte něčí lendriánskou práci, pánové.
Divný je, e mě se to na autě nikdy nestalo, ani na jednom a to to dotahuju bez momenáku, jen od oka.
neni to obhajoba slendrianstvi ale POSTUP
to ze se to nestalo tobe, neznamena ze se to stat nemuze
neni to obhajoba slendrianstvi ale POSTUP
to ze se to nestalo tobe, neznamena ze se to stat nemuze :nevim
|
|
17.10.2010 22:21 -
|
2358807
|
|
hromar
|
Město: Adrpach, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 3 |
|
|
Ahoj dneska jsem si koupil taky C5 a kdyz jsem jel po dalnici tak od 100 mi to taky vybruje ale střídavě..je to hruza..koupil jsem to od znameho tak nevim co mam delat!
Ahoj dneska jsem si koupil taky C5 a kdyz jsem jel po dalnici tak od 100 mi to taky vybruje ale střídavě..je to hruza..koupil jsem to od znameho tak nevim co mam delat!
|
|
17.10.2010 23:15 -
|
2358818
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
hromar napsal(a): Ahoj dneska jsem si koupil taky C5 a kdyz jsem jel po dalnici tak od 100 mi to taky vybruje ale střídavě..je to hruza..koupil jsem to od znameho tak nevim co mam delat!
Nechat si vyváit kola.
Koupil jsem teď 4 nová komplet kola na zimu z KKPneu, kdy přily, tak jsem si u dvou říkal - ty se povedly, ani nepotřebovaly dovyváit (ráfky byly bez závaí) - dal jsem si je dopředu, přes týden do práce OK a při první jízdě mimo město teď o víkendu mi to mohlo utrhnout ruce (od 90 do 120 se volant klepal víc jak centimetr) - ti de..lové je zapoměli vyváit. Na chatě jsem je přehodil na zadek take volant u je v klidu a cítím jen, jak mi trochu vibruje celé auto a zítra si je musím nechat zajet vyváit.
EDIT: Dnes vyváeno a u nic nevibruje
Nechat si vyváit kola.
Koupil jsem teď 4 nová komplet kola na zimu z KKPneu, kdy přily, tak jsem si u dvou říkal - ty se povedly, ani nepotřebovaly dovyváit (ráfky byly bez závaí) - dal jsem si je dopředu, přes týden do práce OK a při první jízdě mimo město teď o víkendu mi to mohlo utrhnout ruce (od 90 do 120 se volant klepal víc jak centimetr) - ti de..lové je zapoměli vyváit. Na chatě jsem je přehodil na zadek take volant u je v klidu a cítím jen, jak mi trochu vibruje celé auto a zítra si je musím nechat zajet vyváit.
EDIT: Dnes vyváeno a u nic nevibruje :-)
|
|
18.10.2010 19:48 -
|
2358877
|
|
dpadevet
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0 V6 HDi Tourer | Počet příspěvků: 39 |
|
|
Já jsem také převáil o ve je nyní ok...
Já jsem také převáil o ve je nyní ok...
|
|
24.10.2010 14:56 -
|
2359875
|
|
hromar
|
Město: Adrpach, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 3 |
|
|
Tak jsem nasadil zimni pneumatiky a uz to vubec nevybruje..
Tak jsem nasadil zimni pneumatiky a uz to vubec nevybruje..:-)
|
|
01.08.2011 13:06 -
|
2404166
|
|
Vaek66
|
Město: Nučice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 64 |
|
|
Já mám podobný problém. Začalo to tak před 14 dny. Kdy přidám plyn a auto zrychluje, předek se rozvibruje. Batoh na sedačce spolujezdce se klepe jak ratlík . Kdy uberu plyn, vibrace přestanou. Kdy jezdím normálně po městě, nic nevibruje. A co je jetě zajímavé, vibrace se nepřenáí do volantu.
Přehodil jsem kola (předek za zadek) a nic. . Nechám udělat geometrii. To byla první rada v pneuservisu, kdy jsem jim popisoval příznaky. Tak uvidím.
Vaek
Já mám podobný problém. Začalo to tak před 14 dny. Kdy přidám plyn a auto zrychluje, předek se rozvibruje. Batoh na sedačce spolujezdce se klepe jak ratlík :(. Kdy uberu plyn, vibrace přestanou. Kdy jezdím normálně po městě, nic nevibruje. A co je jetě zajímavé, vibrace se nepřenáí do volantu.
Přehodil jsem kola (předek za zadek) a nic. :(. Nechám udělat geometrii. To byla první rada v pneuservisu, kdy jsem jim popisoval příznaky. Tak uvidím.
Vaek
|
|
01.08.2011 13:30 -
|
2404169
|
|
Pavel C5
|
|
|
Vasek66:tiahne ti auto do stran,pokial ano tak si daj premerat geometriu potom by som dal skontrolovat hustotu pneu ci mas dobre nafukane a dal prevazit,ja som mal ties taky problem ,geometria bola ok a stacilo poriadne zmerat dofugal som gumy a vsetko ok,fukaju my to v servise na 2,5, ,ale urcite by som tie predne kola dap prevazit a popozeral na disky
Vasek66:tiahne ti auto do stran,pokial ano tak si daj premerat geometriu potom by som dal skontrolovat hustotu pneu ci mas dobre nafukane a dal prevazit,ja som mal ties taky problem ,geometria bola ok a stacilo poriadne zmerat dofugal som gumy a vsetko ok,fukaju my to v servise na 2,5, ,ale urcite by som tie predne kola dap prevazit a popozeral na disky
|
|
01.08.2011 13:39 -
|
2404173
|
|
Vaek66
|
Město: Nučice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 64 |
|
|
to Pavel C5:
Ahoj Pavle. Ne, auto mi nikam netáhne. Jede rovně jak po kolejích. Tlaky v gumách mám dobrý (měřeno za studena .
to Pavel C5:
Ahoj Pavle. Ne, auto mi nikam netáhne. Jede rovně jak po kolejích. Tlaky v gumách mám dobrý (měřeno za studena :).
|
|
01.08.2011 13:43 -
|
2404174
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Pokud to necítí ve volantu, tak to není od kol. Tipoval bych na některý silentblok motoru nebo moná dvouhmotový setrvačník.
Pokud to necítí ve volantu, tak to není od kol. Tipoval bych na některý silentblok motoru nebo moná dvouhmotový setrvačník.
|
|
01.08.2011 14:44 -
|
2404199
|
|
Darja
|
|
|
Vaek: jak píe Tomá, tohle nebudou kola... ta klepou bez závislosti na akceleraci... klepou v přímé úměře se zvyováním rychlosti. Geoka ti nepomůe.
Jak ti to startuje? Kdy nastartuje, nemá pocit, e ti motor chce trochu vyskočit z kastle? Kdy přudce přidá a rychle pustí plyn, cítí ráz?
Vaek: jak píe Tomá, tohle nebudou kola... ta klepou bez závislosti na akceleraci... klepou v přímé úměře se zvyováním rychlosti. Geoka ti nepomůe.
Jak ti to startuje? Kdy nastartuje, nemá pocit, e ti motor chce trochu vyskočit z kastle? Kdy přudce přidá a rychle pustí plyn, cítí ráz?
|
|
01.08.2011 14:50 -
|
2404202
|
|
Vaek66
|
|
|
to Darja:
Startuje to dobře. ádné rázy od motoru nejsou cítit a nic zvlátního není slyet.
to Darja:
Startuje to dobře. ádné rázy od motoru nejsou cítit a nic zvlátního není slyet.
|
|
01.08.2011 15:28 -
|
2404205
|
|
Ouff
|
Město: Praha 9, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 15 |
|
|
Ahoj, mám naprosto stejný problém u od koupě auta (od května). Nezávisle na otáčkách motoru, vdy v rozmezí 75-90 km/h začne auto vibrovat, zvlátě při akceleraci, prostě kdy motor zabírá. Nad 90km/h se to zase uklidní a ani do 150 km/h se to neprojevuje. Ve volantu to cítit vůbec není, je to nezávislé na vyváení pneu. Pravda, geometrii ani tlak jsem neměřil, určitě to prověřím. Po výměně kulových a spodních čepů to bylo podstatně lepí, ale stále jsou ty vibrace cítit. Silentbloky jsme prověřovali, jsou v pohodě. Podle mne to nebude ani dvouhmotovej setrvačník, nebo byl jednak před třemi lety (a cca 60 tis. km) i se spojkou nový a jeho vibrace by se měly projevovat v určitých otáčkách motoru, ne v určitém rozmezí rychlosti?
Ahoj, mám naprosto stejný problém u od koupě auta (od května). Nezávisle na otáčkách motoru, vdy v rozmezí 75-90 km/h začne auto vibrovat, zvlátě při akceleraci, prostě kdy motor zabírá. Nad 90km/h se to zase uklidní a ani do 150 km/h se to neprojevuje. Ve volantu to cítit vůbec není, je to nezávislé na vyváení pneu. Pravda, geometrii ani tlak jsem neměřil, určitě to prověřím. Po výměně kulových a spodních čepů to bylo podstatně lepí, ale stále jsou ty vibrace cítit. Silentbloky jsme prověřovali, jsou v pohodě. Podle mne to nebude ani dvouhmotovej setrvačník, nebo byl jednak před třemi lety (a cca 60 tis. km) i se spojkou nový a jeho vibrace by se měly projevovat v určitých otáčkách motoru, ne v určitém rozmezí rychlosti?
|
|
01.08.2011 18:23 -
|
2404232
|
|
jruze
|
|
|
Zkus zkontrolovat středové loisko na P.poloose. To kdy je KO,nebo je volné tak toto dovede : v maximální zátěi, ve vysoké rychlosti minimálně a ve střední zátěi a rychlosti rozvybruje poloosu.
Zkus zkontrolovat středové loisko na P.poloose. To kdy je KO,nebo je volné tak toto dovede : v maximální zátěi, ve vysoké rychlosti minimálně a ve střední zátěi a rychlosti rozvybruje poloosu.;-)
|
|
01.08.2011 19:55 -
|
2404243
|
|
jumep
|
|
|
presne, toto by som tipol na to lozisko pollosy
presne, toto by som tipol na to lozisko pollosy
|
|
01.08.2011 21:41 -
|
2404265
|
|
Mamlas
|
|
|
Jakym zpusobem zkontrolovat to lozisko? Pokud bych zacloumal poloosou bude ta vule poznatelna?
Jakym zpusobem zkontrolovat to lozisko? Pokud bych zacloumal poloosou bude ta vule poznatelna?
|
|
01.08.2011 21:45 -
|
2404266
|
|
jumep
|
|
|
ak bude poznatelna vola, uz je totalne na sr...
je to tak na demontaz poloosy ... a ked uz je vonku, tak len preventivne ho vymenit nezaskodi
je relativne male a ak ma auto 200t, kludne moze byt mimo
ak bude poznatelna vola, uz je totalne na sr...
je to tak na demontaz poloosy ... a ked uz je vonku, tak len preventivne ho vymenit nezaskodi
je relativne male a ak ma auto 200t, kludne moze byt mimo
|
|
03.08.2011 20:21 -
|
2404465
|
|
Mamlas
|
|
|
Nemel byste nekdo oznaceni toho loziska? Pripadne kde se da objednat teda mimo znackoveho servisu.
Nemel byste nekdo oznaceni toho loziska? Pripadne kde se da objednat teda mimo znackoveho servisu.
|
|
03.08.2011 21:47 -
|
2404467
|
|
TomasT
|
|
|
Mamlas napsal(a): Nemel byste nekdo oznaceni toho loziska? Pripadne kde se da objednat teda mimo znackoveho servisu.
Nejspí je to LOISKO 35x62-16 (3247 06, 550Kč)
Ale záleí na převodovce (a k ní patřící poloose) - k BVA AL4 nebo k BE4R by to bylo LOISKO 30X55-13 (3247 03, 850Kč)
Nejlépe kdy zi to na service.citroen.com zkontroluje podle VINu.
Nejspí je to LOISKO 35x62-16 (3247 06, 550Kč)
Ale záleí na převodovce (a k ní patřící poloose) - k BVA AL4 nebo k BE4R by to bylo LOISKO 30X55-13 (3247 03, 850Kč)
Nejlépe kdy zi to na service.citroen.com zkontroluje podle VINu.
|
|
| |
|
|