| | |
13.08.2010 11:38 -
Loisko zadního náboje
|
2352831
|
|
Darja
|
|
|
Měnil jste někdo u lóa v zadním náboji? Koukala jsem, e originál je pouze v kuse, za příjemnou cenu (hehehe).
Tak nevím, jestli řeit jen lóo nebo celý náboj, kdytak jakou značku
Měnil jste někdo u lóa v zadním náboji? Koukala jsem, e originál je pouze v kuse, za příjemnou cenu (hehehe).
Tak nevím, jestli řeit jen lóo nebo celý náboj, kdytak jakou značku :)
|
|
13.08.2010 11:40 -
Re: Loisko zadního náboje
|
2352832
|
|
jumep
|
|
|
lozisko neviem o tom zeby sa samotne dalo riesit, pritom ako je to skladane
neviem ci som to videl tu alebo na citroenoch, ale niekto to nafotil aj s navodom (pdf), niekde to doma mam, zavesim to sem hned jak dojdem domov
lozisko neviem o tom zeby sa samotne dalo riesit, pritom ako je to skladane
neviem ci som to videl tu alebo na citroenoch, ale niekto to nafotil aj s navodom (pdf), niekde to doma mam, zavesim to sem hned jak dojdem domov
|
|
13.08.2010 12:39 -
|
2352847
|
|
mára
|
Město: Most, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 64 |
|
|
kupoval jsem celý náboj v SKF a cena, před cca 18 měsíci, byla 2800,- Kč. v aftokely chtěli něco kolem 5000,-
kupoval jsem celý náboj v SKF a cena, před cca 18 měsíci, byla 2800,- Kč. v aftokely chtěli něco kolem 5000,-
|
|
13.08.2010 12:49 -
|
2352850
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Samotné loisko nekoupí, protoe loiskem je celý náboj, tady je obrázek
Za 2801,- je má Bobo, levněji je asi neseene.
Samotné loisko nekoupí, protoe loiskem je celý náboj, tady je obrázek
Za 2801,- je má Bobo, levněji je asi neseene.
|
|
13.08.2010 13:18 -
|
2352859
|
|
Darja
|
|
|
Zatím jsem je vude nala právě okolo těch 3000Kč. Ale lo mi o to, co je to za značku, levněji se dá, ale nechci nic, co po 50tis budu zase měnit.
Jak vypadá náboj s loiskem vím.
Zatím jsem je vude nala právě okolo těch 3000Kč. Ale lo mi o to, co je to za značku, levněji se dá, ale nechci nic, co po 50tis budu zase měnit.
Jak vypadá náboj s loiskem vím.
|
|
13.08.2010 20:32 -
|
2352918
|
|
jumep
|
|
|
nakolko to nie je moj navod, tak len do vlakna
nakolko to nie je moj navod, tak len do vlakna
Přílohy: Lozisko_C5.pdf ( 794848b ) - |
|
09.04.2011 07:08 -
|
2383075
|
|
Mamlas
|
|
|
Ceka me taky vymena zadniho naboje. Kdyz jsem videl cenu noveho tak jsem malem spadnul ze zidle. Pak jsem vymyslel, ze bych si zajel ke znamymu na vrakac a tam si z nejaky napravy stahnul starsi. Kdyz jsem ale cetl navod tak z nej je jasny, ze se ten naboj stazenim znici. Takze nezbyva nez koupit novy.
Ceka me taky vymena zadniho naboje. Kdyz jsem videl cenu noveho tak jsem malem spadnul ze zidle. :-o Pak jsem vymyslel, ze bych si zajel ke znamymu na vrakac a tam si z nejaky napravy stahnul starsi. Kdyz jsem ale cetl navod tak z nej je jasny, ze se ten naboj stazenim znici. Takze nezbyva nez koupit novy.
|
|
09.04.2011 12:21 -
|
2383112
|
|
jumep
|
|
|
da sa stiahnut aj bez poskodenia, onehda som to skusil u seba a mam dane z darcu, ale mam dojem ze zacinaju hucat, takze vyznam to podla mna moc nema
da sa stiahnut aj bez poskodenia, onehda som to skusil u seba a mam dane z darcu, ale mam dojem ze zacinaju hucat, takze vyznam to podla mna moc nema
|
|
09.04.2011 15:08 -
|
2383161
|
|
maxík
|
Město: Smrovka, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX | Počet příspěvků: 51 |
|
|
To byla první práce po koupi vozu, loisko bez náboje za 2800, ty 2 rouby co drí třmen to byla lahůdka, po milimetru a pěkná dřina , samozřejmě se třmen rozpadl a vytekla brzdovka , a zbytek loiska jsem musel říznout flexou a sekáčem rozpůlit, nalisování nového loiska do náboje pohodička, najeto 20 000km a zatím dobré .
To byla první práce po koupi vozu, loisko bez náboje za 2800, ty 2 rouby co drí třmen to byla lahůdka, po milimetru a pěkná dřina :-( , samozřejmě se třmen rozpadl a vytekla brzdovka , a zbytek loiska jsem musel říznout flexou a sekáčem rozpůlit, nalisování nového loiska do náboje pohodička, najeto 20 000km a zatím dobré :palec .
|
|
09.04.2011 21:17 -
|
2383219
|
|
jumep
|
|
|
dnes som menil loziska, mam na to spraveny pripravok, nakolko citroen stahovak je dost masny
ps. brzdice sa nerozpadnu ak tam nechas tu 5tku srobik
dnes som menil loziska, mam na to spraveny pripravok, nakolko citroen stahovak je dost masny
ps. brzdice sa nerozpadnu ak tam nechas tu 5tku srobik
|
|
10.04.2011 11:59 -
|
2383300
|
|
Mamlas
|
|
|
Kde sa da koupit naboj levneji? Videl jsem jen v autokelly a tam za nej chtej pres 4tis. U boba v huline jsem na strankach zadny nenasel.
Kde sa da koupit naboj levneji? Videl jsem jen v autokelly a tam za nej chtej pres 4tis. U boba v huline jsem na strankach zadny nenasel.
|
|
10.04.2011 12:22 -
|
2383304
|
|
jumep
|
|
|
bobovi blbne eshop
.link. - tu by to malo byt
cena okolo 3000/ks je to co by sa mohlo dat zohnat
inak skusenost je taka ze je dost mozne ich zachranit ako som sa presvedcil teraz na jednom aute
demontovat, vycistit docista, namazat novou vazelinou (stara tam zhrudkovatie) a namontovat, POZOR utiahnut 250NM - nie zarvat jak svina co som videl a mozno prestanu hucat
resp. da sa to spravit aj priamo na aute, ak mas spray ktory dokaze tu staru vazelinu rozpustit a dat do pojazdneho stavu, staci relativne toto tam nastriekat (mam tu taky teflonovy spray ktory spravil skutocne zazrak)
bobovi blbne eshop :)
http://autodilyhulin.cz/?cz_lozisko-zadniho-kola,32 - tu by to malo byt :)
inak skusenost je taka ze je dost mozne ich zachranit ako som sa presvedcil teraz na jednom aute
demontovat, vycistit docista, namazat novou vazelinou (stara tam zhrudkovatie) a namontovat, POZOR utiahnut 250NM - nie zarvat jak svina co som videl a mozno prestanu hucat
resp. da sa to spravit aj priamo na aute, ak mas spray ktory dokaze tu staru vazelinu rozpustit a dat do pojazdneho stavu, staci relativne toto tam nastriekat (mam tu taky teflonovy spray ktory spravil skutocne zazrak)
|
|
10.04.2011 13:14 -
|
2383311
|
|
Mamlas
|
|
|
Prave na jeho strankach ta polozka existuje ale vubec se nezobrazi.
Zkusim to vycistit a dat novou vazelinu - sice to asi jen oddalim ale aspon neco. Pokus me nic stat nebude a kdyz to nepomuze tak holt koupim novy naboj.
Prave na jeho strankach ta polozka existuje ale vubec se nezobrazi.
Zkusim to vycistit a dat novou vazelinu - sice to asi jen oddalim ale aspon neco. Pokus me nic stat nebude a kdyz to nepomuze tak holt koupim novy naboj.
|
|
24.04.2011 08:01 -
|
2385701
|
|
Mamlas
|
|
|
Tak jsem do toho loiska dal novou vazelínu. Pokud jedu rovně tak není slyet, ale do zatačky se ozve pořádně. Take u je před smrtí.
Hledal jsem nový a nael tohle .link. cena je zajímavá, ale co to vydrí? Original náboj je taky takhle odlehčený z druhé strany? Máte někdo s tímto zkuenosti?
Tak jsem do toho loiska dal novou vazelínu. Pokud jedu rovně tak není slyet, ale do zatačky se ozve pořádně. Take u je před smrtí.
Hledal jsem nový a nael tohle http://www.autodily-prostejov.cz/loziska/zadni-naboj-kola-s-loziskem-citroen-c5-c6-peugeot-407-607.html cena je zajímavá, ale co to vydrí? Original náboj je taky takhle odlehčený z druhé strany? Máte někdo s tímto zkuenosti?
|
|
24.04.2011 10:44 -
|
2385707
|
|
jumep
|
|
|
vypada to tak ako ma podla obrazku
otazka je co to je za vyrobcu, ale za ty prachy by som to kludne skusil
vypada to tak ako ma podla obrazku
otazka je co to je za vyrobcu, ale za ty prachy by som to kludne skusil
|
|
24.04.2011 11:38 -
|
2385708
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Výrobce SNR - .link.
Výrobce SNR - http://www.autodily-prostejov.cz/index2.php?page=shop.manufacturer_page&manufacturer_id=40&output=lite&option=com_eshop&Itemid=79
|
|
24.04.2011 11:41 -
|
2385711
|
|
jumep
|
|
|
ak je to SNR, tak je to origo naboj, vidim ze bezziskovy predajcovia sa zacinaju objavovat aj na autosuciastky, nielen pocitacove veci
ak je to SNR, tak je to origo naboj, vidim ze bezziskovy predajcovia sa zacinaju objavovat aj na autosuciastky, nielen pocitacove veci
|
|
24.04.2011 11:52 -
|
2385712
|
|
Mamlas
|
|
|
Presne tohle jsem chtel slyset. I kdybych ho mel za 50tis km vymenit, ale to snad doufam budu mit driv nejakou novejsi C5.
Kdyz jsem daval novou vazelinu, tak jsem koukal na brzdic a desticky a vnitrni desticka je skoro sjeta a vnejsi jak nova. I brzdic vypada, ze je trochu sikmo. Takze to budu muset vycistit dosedaci plochu (delal jsem to uz pred 2 roky, ale nedal jsem nic mezi dosedaci plochy). Ale co me tak napadlo, pokud je brzdic sikmo, tak i pri brzdeni tlaci na kotouc sikmo a tim i na lozisko pusobi sila ze strany. Potom by opotrebeni loziska bylo urychleno vyosenym brzdicem.
Pak bych tedy doporucil vsem, aby jednou za cas zkontrolovali zadni brzdice a tim predesli dalsim nakladum.
Presne tohle jsem chtel slyset. I kdybych ho mel za 50tis km vymenit, ale to snad doufam budu mit driv nejakou novejsi C5. :-)
Kdyz jsem daval novou vazelinu, tak jsem koukal na brzdic a desticky a vnitrni desticka je skoro sjeta a vnejsi jak nova. I brzdic vypada, ze je trochu sikmo. Takze to budu muset vycistit dosedaci plochu (delal jsem to uz pred 2 roky, ale nedal jsem nic mezi dosedaci plochy). Ale co me tak napadlo, pokud je brzdic sikmo, tak i pri brzdeni tlaci na kotouc sikmo a tim i na lozisko pusobi sila ze strany. Potom by opotrebeni loziska bylo urychleno vyosenym brzdicem.
Pak bych tedy doporucil vsem, aby jednou za cas zkontrolovali zadni brzdice a tim predesli dalsim nakladum.;-)
|
|
24.04.2011 11:59 -
|
2385713
|
|
jumep
|
|
|
myslim ze na to lozisko posobia troska ine sily ako brzda ...
ak je brzda sikmo, platnicka sa obdere sikmo a potom to uz brzdi zasa bez vedlajsich ucinkov, ak mas skor jednu viac zodratu ako druhu, znamena to skor ze tato je prihrdzavela / zaoxidovana v brzdici a nevysuva ju - ale tu uz sme off topic
myslim ze na to lozisko posobia troska ine sily ako brzda ...
ak je brzda sikmo, platnicka sa obdere sikmo a potom to uz brzdi zasa bez vedlajsich ucinkov, ak mas skor jednu viac zodratu ako druhu, znamena to skor ze tato je prihrdzavela / zaoxidovana v brzdici a nevysuva ju - ale tu uz sme off topic
|
|
24.04.2011 16:00 -
|
2385723
|
|
stano1
|
|
|
jumep napsal(a): bobovi blbne eshop
.link. - tu by to malo byt
So záchranou loisiek pozor!!!
Pridám troku teorie zo koly o loiskách.loisko či je ok zistíte tak e ho na kuse drôtu al.lanka ponoríte do odmas. roztoku (trichlor,technický benzín) a vyperiete.po osuení zobrat do ruky a roztoči.Ak ide ticho a hladko tak je ok,ale ked hrkoce a hučí tak nahradi novým,lebo riskujete e sa vám tak vybije, e sa uplne rozpadne-klietka sa poruí a valivé telieska(gulôčky,valčeky,ihličky...)povyletujú von...kolo flekne a vás stočí do kanála príp. do protismeru.
So záchranou loisiek pozor!!!
Pridám troku teorie zo koly o loiskách.loisko či je ok zistíte tak e ho na kuse drôtu al.lanka ponoríte do odmas. roztoku (trichlor,technický benzín) a vyperiete.po osuení zobrat do ruky a roztoči.Ak ide ticho a hladko tak je ok,ale ked hrkoce a hučí tak nahradi novým,lebo riskujete e sa vám tak vybije, e sa uplne rozpadne-klietka sa poruí a valivé telieska(gulôčky,valčeky,ihličky...)povyletujú von...kolo flekne a vás stočí do kanála príp. do protismeru. :-))
|
|
| |
|
|