| | |
05.08.2010 12:58 -
Re: Vibrace auta při jízdě
|
2352045
|
|
Barlow
|
|
|
Ja nijakou, ale zena z drivejska,( nez jsem ji to zacal resit ja) blbou a tchan taky. Jezdim do Brna......asi nam to Najk smazne s odkazem na CCCA ..... TASY na vinohradech...bez problemu vyvazi, zeptaji se jestli to ma senzory, pak si kola popisou, kouknou na stitek na kolik hustit a nakonec dotahuji rucne momentakem. Maji i laser geo HUNTER a rozumi tomu.
Ja nijakou, ale zena z drivejska,( nez jsem ji to zacal resit ja) blbou a tchan taky. Jezdim do Brna......asi nam to Najk smazne s odkazem na CCCA :) ..... TASY na vinohradech...bez problemu vyvazi, zeptaji se jestli to ma senzory, pak si kola popisou, kouknou na stitek na kolik hustit a nakonec dotahuji rucne momentakem. Maji i laser geo HUNTER a rozumi tomu.
|
|
22.09.2010 08:09 -
|
2356426
|
|
dpadevet
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0 V6 HDi Tourer | Počet příspěvků: 39 |
|
|
Zdravím, koupil jsem C5 II 2.2Hdi 125kW s automatem AM6 nedávno v bazaru (rv 2007). Při zkuební jízdě jsem bohuel nezjistil, e se auto chvěje na dálnici. Po překročení cca 130 km/h začne auto zvlátně vibrovat - několik sekund vibruje jako kdybych měl patně vyváené kolo, pak je několik sekund klid a pak znovu vibruje a tak pořád dokola. Něco podobného jsem kdysi zail ve staré Karose, ale ta jela podstatně pomaleji Nemáte někdo prosím nápad, čím by to mohlo být? V horím autě bych si toho pravděpodobně neviml, protoe hrbolatá silnice tyhle vibrace přebije - cítit to je obzvlá na nových "rovných" asfaltech. Zatím jsem to přesně nevypozoroval, ale myslím, e na to nemá vliv, zda je motor v záběru nebo ne.
Zdravím, koupil jsem C5 II 2.2Hdi 125kW s automatem AM6 nedávno v bazaru (rv 2007). Při zkuební jízdě jsem bohuel nezjistil, e se auto chvěje na dálnici. Po překročení cca 130 km/h začne auto zvlátně vibrovat - několik sekund vibruje jako kdybych měl patně vyváené kolo, pak je několik sekund klid a pak znovu vibruje a tak pořád dokola. Něco podobného jsem kdysi zail ve staré Karose, ale ta jela podstatně pomaleji :) Nemáte někdo prosím nápad, čím by to mohlo být? V horím autě bych si toho pravděpodobně neviml, protoe hrbolatá silnice tyhle vibrace přebije - cítit to je obzvlá na nových "rovných" asfaltech. Zatím jsem to přesně nevypozoroval, ale myslím, e na to nemá vliv, zda je motor v záběru nebo ne.
|
|
22.09.2010 09:30 -
|
2356441
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
prevazit kola,kontrola stavu rafku/elektronu,stav pneumatik
prevazit kola,kontrola stavu rafku/elektronu,stav pneumatik
|
|
22.09.2010 09:54 -
|
2356445
|
|
Petr72
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 850 |
|
|
Jetě bych dodal -dotaení roubů kol.......
Jetě bych dodal -dotaení roubů kol.......:nevim
|
|
22.09.2010 10:26 -
|
2356447
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
heh tak to snad ani....
heh tak to snad ani....:-))
|
|
22.09.2010 10:28 -
|
2356448
|
|
tief
|
|
|
mno, aby si sa nedivil, v istom servise sme si pred dlhou cestou nechali vyvazit a dofuknut kola, a jedno zabudli dotiahnut momentom, bolo utiahnute len rukou "na oko" ... napadlo by ta po servise kontrolovat ci utiahli kola ?
mno, aby si sa nedivil, v istom servise sme si pred dlhou cestou nechali vyvazit a dofuknut kola, a jedno zabudli dotiahnut momentom, bolo utiahnute len rukou "na oko" ... napadlo by ta po servise kontrolovat ci utiahli kola ? :)
|
|
22.09.2010 10:59 -
|
2356450
|
|
Petr72
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 850 |
|
|
autodiag. Napsal jsem jen vlastní zkuenost z pneuservisu. (Přesně jak píe tief)
autodiag. Napsal jsem jen vlastní zkuenost z pneuservisu. (Přesně jak píe tief) :-o
|
|
22.09.2010 11:05 -
|
2356451
|
|
dpadevet
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0 V6 HDi Tourer | Počet příspěvků: 39 |
|
|
Kupoval jsem nove letni pneu, pri te prilezitosti i vyvazovali, jeden ale nikdy nevi... Uvidim po prezuti na zimni - musim koupit i disky, takze vyzkousim i ty. Spis se bojim, aby to nebylo necim jinym, protoze to nedela bez prestani, ale jak jsem psal - pri konstantni rychlosti par sekund vibruje, pak je par sekund klid a tak porad dokola... Prenasi se to spis na cele auto nez do volantu (volant je pomerne klidny). BTW: Nemate tip, kde by se daly sehnat origo 16" elektrony tak do 8 tisic?
Kupoval jsem nove letni pneu, pri te prilezitosti i vyvazovali, jeden ale nikdy nevi... Uvidim po prezuti na zimni - musim koupit i disky, takze vyzkousim i ty. Spis se bojim, aby to nebylo necim jinym, protoze to nedela bez prestani, ale jak jsem psal - pri konstantni rychlosti par sekund vibruje, pak je par sekund klid a tak porad dokola... Prenasi se to spis na cele auto nez do volantu (volant je pomerne klidny). BTW: Nemate tip, kde by se daly sehnat origo 16" elektrony tak do 8 tisic?
|
|
22.09.2010 12:12 -
|
2356458
|
|
autodiag
|
|
|
ja to myslel tak zebych prvni co jako laik muzu udelat, udelal to kopnul do kola jestli neni volne..jinak co pise matus je jasne .)
ja to myslel tak zebych prvni co jako laik muzu udelat, udelal to kopnul do kola jestli neni volne..jinak co pise matus je jasne .)
|
|
22.09.2010 12:28 -
|
2356461
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
A při jaké rychlosti to vibrovat přestane? Přes 160? Nebo pořád?
Tohle moc nevypadá na nevyváená kola (ty jsou nejvíc cítit na volantu), co třeba nějaké uvolněné plasty na podvozku, někdy se na dálnici a divím co pod některými auty vlaje?
Alu kola najde v inzerci vpravo (třeba badyan prodává pouité za 3600,-) i kdy asi to nebude orig.
A při jaké rychlosti to vibrovat přestane? Přes 160? Nebo pořád?
Tohle moc nevypadá na nevyváená kola (ty jsou nejvíc cítit na volantu), co třeba nějaké uvolněné plasty na podvozku, někdy se na dálnici a divím co pod některými auty vlaje?
Alu kola najde v inzerci vpravo (třeba badyan prodává pouité za 3600,-) i kdy asi to nebude orig.
|
|
22.09.2010 12:52 -
|
2356462
|
|
autodiag
|
|
|
mozna je i remenice..treba....kazdopadne je to neco zavysle na otackach motoru a rychlosti....
kdyz budou vybrovat pneu na zadni naprave nevim jak by se to projevilo na volantu
mozna je i remenice..treba....kazdopadne je to neco zavysle na otackach motoru a rychlosti....
kdyz budou vybrovat pneu na zadni naprave nevim jak by se to projevilo na volantu :nevim
|
|
22.09.2010 13:44 -
|
2356475
|
|
autodiag
|
|
|
hmm to je mozne ale pokud je guma blbe sjeta nebo jinak poskozena rozvybruje to cely auto
beres v potas jen vyvazeni ale ja pisu o celkovem stavu rafku ci pneumatiky a i nevyvazena citit jsou ..ne v50 ale obvykle v rychlostech kolem 100-130
hmm to je mozne ale pokud je guma blbe sjeta nebo jinak poskozena rozvybruje to cely auto
beres v potas jen vyvazeni ale ja pisu o celkovem stavu rafku ci pneumatiky a i nevyvazena citit jsou ..ne v50 ale obvykle v rychlostech kolem 100-130
|
|
22.09.2010 13:59 -
|
2356478
|
|
dpadevet
|
|
|
Co to dela pri 160 vyzkousim dnes. Pod autem nic nevlaje, je ale pravda, ze neni spravne slozeny plast pod zadnim naraznikem - chybi tam par prichytek, ktere tam nekdo nedal, kdyz sundaval kouli... Dnes to na dalnici vyzkousim a dam vedet.
Co to dela pri 160 vyzkousim dnes. Pod autem nic nevlaje, je ale pravda, ze neni spravne slozeny plast pod zadnim naraznikem - chybi tam par prichytek, ktere tam nekdo nedal, kdyz sundaval kouli... Dnes to na dalnici vyzkousim a dam vedet.
|
|
22.09.2010 14:48 -
|
2356479
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Jo a předpokládám, e při vyřazení v té rychlosti a jízdě na neutrál se nic nemění a vibruje to pořád?
Jo a předpokládám, e při vyřazení v té rychlosti a jízdě na neutrál se nic nemění a vibruje to pořád?
|
|
23.09.2010 09:01 -
|
2356526
|
|
autodiag
|
|
|
mno proto se to do tech papiru pise ,zvlast u el. kol ,kde ani momentak neni zaruka, by se melo po ujeti 50-100 zkontrolovat utazeni kol..u plechu to tak markantni neni
jen z jineno soudku :
mas prednost z prava,napadlo by te ze ti ji nedaji ? a to vidis i znacku
mno proto se to do tech papiru pise ,zvlast u el. kol ,kde ani momentak neni zaruka, by se melo po ujeti 50-100 zkontrolovat utazeni kol..u plechu to tak markantni neni
jen z jineno soudku :
mas prednost z prava,napadlo by te ze ti ji nedaji ? :) a to vidis i znacku :D
|
|
23.09.2010 10:07 -
|
2356529
|
|
tomc
|
|
|
momenták nezaručí,e kola sedí jak mají.pokud drí na středu tak moment lupne a disk stejně nesedí
momenták nezaručí,e kola sedí jak mají.pokud drí na středu tak moment lupne a disk stejně nesedí:-(
|
|
23.09.2010 10:22 -
|
2356532
|
|
Darja
|
|
|
Nojo, jetě obhajujte něčí lendriánskou práci, pánové.
Divný je, e mě se to na autě nikdy nestalo, ani na jednom a to to dotahuju bez momenáku, jen od oka.
Nojo, jetě obhajujte něčí lendriánskou práci, pánové.
Divný je, e mě se to na autě nikdy nestalo, ani na jednom a to to dotahuju bez momenáku, jen od oka.
|
|
| |
|
|