| | |
01.02.2012 20:53 -
Re: Vibrace auta při jízdě
|
2446335
|
|
jumep
|
|
|
najdi si tu temu na to, existuje to tu,
moze robit poloos
najdi si tu temu na to, existuje to tu,
moze robit poloos
|
|
01.02.2012 21:09 -
|
2446350
|
|
Darja
|
|
|
polofčela
házivý kotouče
ulítlo závaí
a podobně... jeď s tím do servisu
polofčela
házivý kotouče
ulítlo závaí
a podobně... jeď s tím do servisu
|
|
01.02.2012 21:10 -
|
2446351
|
|
egyed
|
Město: Bohumín 3, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 2 |
|
|
díky za info, taky jsem u na to myslel a asi to bude ono.
díky za info, taky jsem u na to myslel a asi to bude ono.
|
|
01.02.2012 21:13 -
|
2446353
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Jinak jetě připomenu, e ne kadá vyvaovačka umí opravdu přesně vyváit kolo a zrovna tak ne kadej kutil, co ji obsluhuje, si zaslouí svoji mzdu.
A určitě vyváít i zadní kola.
Jinak jetě připomenu, e ne kadá vyvaovačka umí opravdu přesně vyváit kolo a zrovna tak ne kadej kutil, co ji obsluhuje, si zaslouí svoji mzdu.
A určitě vyváít i zadní kola.
|
|
05.02.2012 09:13 -
|
2447658
|
|
felix81
|
Město: Praha, Auto: C8 2.2 HDi 94kw | Počet příspěvků: 292 |
|
|
Poznamka moderatora: jedna se o Citroen XM ne C5 !!
Vibrovalo mi auto při brdění tak to patří sem a kdy néé tak a si to velení přesune kam chce.
Do nedávna mi pěkně při brdění vibrovalo celé auto. Trvalo to rok a půl.
Tak jsme s vrchním servismanem začali laborovat. Jeliko jsem hlava trochu dutá a trochu etřivá tak jsme řeili pouze předek. Kotouče zůstali, akorát se napreparovali nové destičky (ty staré stejně byli sjeté) pak opravné sady na brzdiče a nové lanovody. Toto se řeilo v průběhu celého minulého roku. A furt se mi nechtělo kupovat nové přední kotouče i kdy vibrace přetrvávali. A udělal jsem jen a jen dobře. Příčina vibrací byla úplně někde jinde. Nedávno mi v servisu při výměně oleje sklouzl pohled na zadní destičky které měli u pouhý milimetr tloutky. No co, před týdnem se teda dávali nové zadní destičky. Po pár cestách do Chrudimi si řádně sedli a vibrace jako mávnutím proutku zmizeli. Take já se raduju, e jsem zbytečně nekupoval celou sadu předních brzd (kotouče, desky).
PS: zadní destičky vydreli 120 000km. Počítám e ty nové vydrí to samé.
Poznamka moderatora: jedna se o Citroen XM ne C5 !!
Vibrovalo mi auto při brdění tak to patří sem a kdy néé tak a si to velení přesune kam chce. :-d:-d
Do nedávna mi pěkně při brdění vibrovalo celé auto. Trvalo to rok a půl.
Tak jsme s vrchním servismanem začali laborovat. Jeliko jsem hlava trochu dutá a trochu etřivá tak jsme řeili pouze předek. Kotouče zůstali, akorát se napreparovali nové destičky (ty staré stejně byli sjeté) pak opravné sady na brzdiče a nové lanovody. Toto se řeilo v průběhu celého minulého roku. A furt se mi nechtělo kupovat nové přední kotouče i kdy vibrace přetrvávali. A udělal jsem jen a jen dobře. Příčina vibrací byla úplně někde jinde. Nedávno mi v servisu při výměně oleje sklouzl pohled na zadní destičky které měli u pouhý milimetr tloutky. No co, před týdnem se teda dávali nové zadní destičky. Po pár cestách do Chrudimi si řádně sedli a vibrace jako mávnutím proutku zmizeli. Take já se raduju, e jsem zbytečně nekupoval celou sadu předních brzd (kotouče, desky).
PS: zadní destičky vydreli 120 000km. Počítám e ty nové vydrí to samé.
|
|
05.02.2012 09:58 -
|
2447684
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
mal si za jazdy jemne pritiahnu ručnú a videl by si či trasie predok alebo zadok..
mal si za jazdy jemne pritiahnu ručnú a videl by si či trasie predok alebo zadok..
|
|
06.02.2012 12:32 -
|
2448152
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
U mně taky začly vibrace cca mezi 70 a 90 km/h .. po putění plynu přestalo, ve volantu taky cítit nic nebylo, ve městě nic, dálnice taky nic. Byla to pravá poloosa
U mně taky začly vibrace cca mezi 70 a 90 km/h .. po putění plynu přestalo, ve volantu taky cítit nic nebylo, ve městě nic, dálnice taky nic. Byla to pravá poloosa :-(
|
|
13.02.2012 21:12 -
|
2450816
|
|
tesy
|
Město: Stříbro, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 14 |
|
|
Zdravím vechny fandy citroenů. Ohledně vibrací auta také vím své Mám C5 2.2 Hdi automat a při udrování 90 km rychlosti se mi auto rozvibruje , kdy uberu a nebo přidám plyn tak to přestane , to samé kdy si manuálně podřadím na třetí stupeň a nebo zapnu tlačítko sport . Prostě zvednou se mírně otáčky a je po problému . Snail jsem se tomu přijít na kloub a tak jsem zkontroloval co se dalo a zjistil jsem e pravá poloosa je včudu a levá je načatá a tak jsem je vyměnil , ale bohuel nic A tak mi nezbývalo nic jiného ne dát auto do značkového servisu . Tam mi potvrdili e klouby , silembloky , diagnostika , software na převodovku atd. no prostě ve je v naprostém pořádku a e si sami neví rady Tak mě napadlo zda by tady nějaký ikula nepřiel s nějakým nápadem a nebo odbornou radou ...
Pro mě je to velká záhada a jak jsem zjistil , tak nejen pro mě
Zdravím vechny fandy citroenů. Ohledně vibrací auta také vím své :-( Mám C5 2.2 Hdi automat a při udrování 90 km rychlosti se mi auto rozvibruje , kdy uberu a nebo přidám plyn tak to přestane , to samé kdy si manuálně podřadím na třetí stupeň a nebo zapnu tlačítko sport . Prostě zvednou se mírně otáčky a je po problému . Snail jsem se tomu přijít na kloub a tak jsem zkontroloval co se dalo a zjistil jsem e pravá poloosa je včudu a levá je načatá a tak jsem je vyměnil , ale bohuel nic :-o A tak mi nezbývalo nic jiného ne dát auto do značkového servisu . Tam mi potvrdili e klouby , silembloky , diagnostika , software na převodovku atd. no prostě ve je v naprostém pořádku a e si sami neví rady :nevim :-( Tak mě napadlo zda by tady nějaký ikula nepřiel s nějakým nápadem a nebo odbornou radou ...
Pro mě je to velká záhada a jak jsem zjistil , tak nejen pro mě :-((((
|
|
13.02.2012 21:22 -
|
2450823
|
|
jumep
|
|
|
hydromenic nebol meneny nahodou?
hydromenic nebol meneny nahodou?
|
|
13.02.2012 21:34 -
|
2450827
|
|
tesy
|
Město: Stříbro, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 14 |
|
|
Co vím tak nebyl . V servisu tvrdí e je to spíe nějaká mechanická závada , akorád neví jaká Auto má výkon , zátah bez cukání ... Vyloeně kdy si auto přeřadí na vyí stupeň a tím se sníí otáčky , tak pokud auto chci plynem dret na 90 km rychlosti tak vibruje . Jetě to samé dělá při 50 km rychlosti ale o dost méně . Myslel jsem také třeba regulátor tlaku paliva , ale prý ne ...
Co vím tak nebyl . V servisu tvrdí e je to spíe nějaká mechanická závada , akorád neví jaká :-o Auto má výkon , zátah bez cukání ... Vyloeně kdy si auto přeřadí na vyí stupeň a tím se sníí otáčky , tak pokud auto chci plynem dret na 90 km rychlosti tak vibruje . Jetě to samé dělá při 50 km rychlosti ale o dost méně . Myslel jsem také třeba regulátor tlaku paliva , ale prý ne ...
|
|
13.02.2012 21:39 -
|
2450829
|
|
jumep
|
|
|
to s regulatorom nema nic spolocne, ake otacky motora su to?
to s regulatorom nema nic spolocne, ake otacky motora su to?
|
|
13.02.2012 21:41 -
|
2450831
|
|
KostaKE
|
Město: Koice, Auto: Citroën C5 II 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 94 |
|
|
ja mam podobnu zahadu... ale niekedy mi to robi, niekedy nie.
ja mam podobnu zahadu... ale niekedy mi to robi, niekedy nie. :nevim
|
|
13.02.2012 21:47 -
|
2450837
|
|
tesy
|
|
|
Dělá to asi tak při 1700 - 2000 , ale hlavně při té devadesátce . Je asi zakletá nebo co ...
Dělá to asi tak při 1700 - 2000 , ale hlavně při té devadesátce . Je asi zakletá nebo co ...;-)
|
|
13.02.2012 21:50 -
|
2450843
|
|
jumep
|
|
|
a vies nejako odskusat ci to je motorove alebo napravove chvenie?
a vies nejako odskusat ci to je motorove alebo napravove chvenie?
|
|
13.02.2012 21:56 -
|
2450848
|
|
bobe
|
Město: Praha - Zásmuky, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 161 |
|
|
A má to tendenci vibrovat do strany nebo to vibruje dopředu a dozadu?
A má to tendenci vibrovat do strany nebo to vibruje dopředu a dozadu?
|
|
13.02.2012 21:57 -
|
2450850
|
|
Majk-fox
|
Město: Chrudim, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 164 |
|
|
Tím jsem si taky proel. Byly to vstřiky, vechny 4 byly v řiti. Po výměně klid. Průběh, přesně,jak popisuje.
Tím jsem si taky proel. Byly to vstřiky, vechny 4 byly v řiti. Po výměně klid. Průběh, přesně,jak popisuje.
|
|
13.02.2012 21:58 -
|
2450854
|
|
tesy
|
|
|
Já osobně si spí myslím e to jde od motoru . Nejdříve jsem tedy vsázel na ty poloosy protoe to jde mírně do volantu , ale spí mám pocit e ta vibrace jde od motoru do podvozku . Mě to prostě připadá jako by v ten moment tam lo málo paliva , ale páni v Citroenu jsou asi jiného názoru ... tedy ádného názoru ...
Já osobně si spí myslím e to jde od motoru . Nejdříve jsem tedy vsázel na ty poloosy protoe to jde mírně do volantu , ale spí mám pocit e ta vibrace jde od motoru do podvozku . Mě to prostě připadá jako by v ten moment tam lo málo paliva , ale páni v Citroenu jsou asi jiného názoru ... tedy ádného názoru ...
|
|
13.02.2012 22:00 -
|
2450858
|
|
tesy
|
|
|
Jo a jinak kola , kotouče , čepy ... to určitě nejsou .
Jo a jinak kola , kotouče , čepy ... to určitě nejsou . ;-)
|
|
13.02.2012 22:01 -
|
2450860
|
|
jumep
|
|
|
no moze to byt zly strik, moze to byt problem z vyvazenim menicu, moze to byt remenica na kluke ....
tiez to moze byt len otrasove cidlo
striky budu inak vidiet na diagnostike
no moze to byt zly strik, moze to byt problem z vyvazenim menicu, moze to byt remenica na kluke ....
tiez to moze byt len otrasove cidlo
striky budu inak vidiet na diagnostike
|
|
13.02.2012 22:01 -
|
2450862
|
|
Majk-fox
|
Město: Chrudim, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 164 |
|
|
tesy napsal(a): Já osobně si spí myslím e to jde od motoru . Nejdříve jsem tedy vsázel na ty poloosy protoe to jde mírně do volantu , ale spí mám pocit e ta vibrace jde od motoru do podvozku . Mě to prostě připadá jako by v ten moment tam lo málo paliva , ale páni v Citroenu jsou asi jiného názoru ... tedy ádného názoru ...
Vak řikám, nech si přeměřit vstřiky.
Vak řikám, nech si přeměřit vstřiky.
|
|
| |
|
|