| | |
03.01.2022 15:52 -
Re: Vibrace auta při jízdě
|
3330572
|
|
Burka
|
Město: Králův Dvůr, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 46 |
|
|
pato 88 ako popisuje, tak me najviac vibrácii ustalo po výmene obidvoch egr. Poradil mi to NVi a zafungovalo. Zkusenos, iba valeo a nech ti ich namontuje niekto, kto tomu rozumie. Prejavovalo sa to i tak, e keď okolo 50 km v hodine radilo trojku, tak koplo, lebo to bola cca hranica, keď sa zapínajú 1700 - 2100 otáčiek. S tou spojkou to je ale divné, to nesedí. Daj vedie, čo pomohlo.
pato 88 ako popisuje, tak me najviac vibrácii ustalo po výmene obidvoch egr. Poradil mi to NVi a zafungovalo. Zkusenos, iba valeo a nech ti ich namontuje niekto, kto tomu rozumie. Prejavovalo sa to i tak, e keď okolo 50 km v hodine radilo trojku, tak koplo, lebo to bola cca hranica, keď sa zapínajú 1700 - 2100 otáčiek. S tou spojkou to je ale divné, to nesedí. Daj vedie, čo pomohlo.
|
|
15.04.2022 11:22 -
|
3338039
|
|
Burka
|
Město: Králův Dvůr, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 46 |
|
|
Ahoj, vraciam sa znova na fórum o prosbu. Zase som o rok chytrejí, čím to není, a tie žahí finančne o cajk originál nové disky, komplet nové brzdy, obidve nové poloosy a domeček pred poslednou zimou, tehlice, lemforder, niekžkokrát vyváenie na hunter, srovnanie výiek v autoriz.a ďalie vedžajie ztráty .
Cca polovica vibrácií zmizla, ale stále tam ostala vibrácia pri zábere do kopca, najviac pri zábere do kopca a vytočení kolies doprava, keď na horizonte mierne "vzlietne". A posledný týděň sa tam i niečo pohne-cukne, keď zaradím a výraznejie pridám striedavo dopredu/dozadu. Na dialnici nad 110 a výraznejie keď sa pridá na plyn. Pri rovnakých rychlostiach, ale jazda z kopca, je výrazne, alebo úplne kžudnejí. Niekedy pri prejazde vežkého retardéru je cíti, ako keby sa pohol celý motor a nikedy pri silnejom zavibrováíní sa mi zdá, e ako keby motor lietal zžava-doprava, nie v smere jazdy.
Laborujem nad poloosami, ale sú nové! zn. SKF., dočítal som sa o nejakých aktivných elektrických drakoch motora, alebo či to nieje nejaký silenblok motora/prevodovky. V podstate by to malo by niečo, čo sa otáčá a má spoločné s prenosom síly. Alebo e + k tomu volnejie riadenie, pri vežmi malom popojídení troku cítit vo volante. Sú to ďalie pecifické a drahé veci, ktoré by som nerad zase menil len tak do foroty.
Nebol by prosím niekto "Jumep", laebo niekto iný zkúsený ochotní sa zvies a zvednu, prípadne rovno opravi?
To auto mám rád, plavba je to super, ale rád by som po dvoch rokoch u vypol "tu masá pod zadkom".
Kžudne príjdem do Piean, zoberiem si hotel, ak dorieime. Koncom júna budem okolo Blavy, by sa dalo spoji.
Keby e fungoval dobre, tak je pečený varený na dialniciach, furt jazdím. Miesto toho ale jazdím 308-čkou, alebo Roomstrom, čo je presne opačný koniec spektra komfortu.
Díky za rady, alebo ponuky. Peter
Ahoj, vraciam sa znova na fórum o prosbu. Zase som o rok chytrejí, čím to není, a tie žahí finančne o cajk originál nové disky, komplet nové brzdy, obidve nové poloosy a domeček pred poslednou zimou, tehlice, lemforder, niekžkokrát vyváenie na hunter, srovnanie výiek v autoriz.a ďalie vedžajie ztráty :) .
Cca polovica vibrácií zmizla, ale stále tam ostala vibrácia pri zábere do kopca, najviac pri zábere do kopca a vytočení kolies doprava, keď na horizonte mierne "vzlietne". A posledný týděň sa tam i niečo pohne-cukne, keď zaradím a výraznejie pridám striedavo dopredu/dozadu. Na dialnici nad 110 a výraznejie keď sa pridá na plyn. Pri rovnakých rychlostiach, ale jazda z kopca, je výrazne, alebo úplne kžudnejí. Niekedy pri prejazde vežkého retardéru je cíti, ako keby sa pohol celý motor a nikedy pri silnejom zavibrováíní sa mi zdá, e ako keby motor lietal zžava-doprava, nie v smere jazdy.
Laborujem nad poloosami, ale sú nové! zn. SKF., dočítal som sa o nejakých aktivných elektrických drakoch motora, alebo či to nieje nejaký silenblok motora/prevodovky. V podstate by to malo by niečo, čo sa otáčá a má spoločné s prenosom síly. Alebo e + k tomu volnejie riadenie, pri vežmi malom popojídení troku cítit vo volante. Sú to ďalie pecifické a drahé veci, ktoré by som nerad zase menil len tak do foroty.
Nebol by prosím niekto "Jumep", laebo niekto iný zkúsený ochotní sa zvies a zvednu, prípadne rovno opravi?
To auto mám rád, plavba je to super, ale rád by som po dvoch rokoch u vypol "tu masá pod zadkom".
Kžudne príjdem do Piean, zoberiem si hotel, ak dorieime. Koncom júna budem okolo Blavy, by sa dalo spoji.
Keby e fungoval dobre, tak je pečený varený na dialniciach, furt jazdím. Miesto toho ale jazdím 308-čkou, alebo Roomstrom, čo je presne opačný koniec spektra komfortu.
Díky za rady, alebo ponuky. Peter
|
|
18.04.2022 14:44 -
|
3338241
|
|
Jergu
|
Město: Bechyně, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 28 |
|
|
Ahoj, přiel jsi na něco? Dal jsem nové poloosy, taky SKF a cca po 5 tisících km mi to začlo vibrovat jako tobě. Nejvíc pod plynem od tak zhruba 95 km/h při odlehčení. Jsem si skoro jistý, e je to některá (v podstatě nová značková) poloosa... Napi prosím, jak ti to dopadlo...
Ahoj, přiel jsi na něco? Dal jsem nové poloosy, taky SKF a cca po 5 tisících km mi to začlo vibrovat jako tobě. Nejvíc pod plynem od tak zhruba 95 km/h při odlehčení. Jsem si skoro jistý, e je to některá (v podstatě nová značková) poloosa... Napi prosím, jak ti to dopadlo...
|
|
18.04.2022 18:55 -
|
3338246
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
SKF neni kvalitni zadna znacka,mozna kdysi..ten je to neco uplacane z blata
SKF neni kvalitni zadna znacka,mozna kdysi..ten je to neco uplacane z blata
|
|
18.04.2022 19:49 -
|
3338249
|
|
Burka
|
|
|
Ahoj, dal jsem podnět do fora právě proto, e si nejsem jist. Kromě Honzy zatím nemám zkuenost od nikoho jiného. Bohuel to bude stát dalí moná zbytečnou investici, ale jak ví, s tímto autem to není zitra hotovo. Asi ty dráky motoru půjdou nové a jen originál a pak budu zase chytřejí. U mě to po výměně poloos nezačalo, take ......
Teď jdu ít i něčím jiným, jinak bych Citronovi dovolil stát se mou milenkou na plný úvazek .
V klidu si objednám vechny díly uchycení motoru a převodovky, dám tomu den na rozdýchaní, pak se objednám na servis a myslím, e v červnu začnu řeit zase poloosy. Natěstí mám ty staré poloosy, tak přítě u asi SKF nedám, slyel jsem taky o patné zkuenosti s SKF na fordech, zrepasuji ty staré origo, pokud to jetě někdo dělá. A pokud ne, tak je to konec těchto aut, jeliko poloosy se tady mění asi častěji, ne jak často jezdí natankovat.
Ahoj, dal jsem podnět do fora právě proto, e si nejsem jist. Kromě Honzy zatím nemám zkuenost od nikoho jiného. Bohuel to bude stát dalí moná zbytečnou investici, ale jak ví, s tímto autem to není zitra hotovo. Asi ty dráky motoru půjdou nové a jen originál a pak budu zase chytřejí. U mě to po výměně poloos nezačalo, take ......
Teď jdu ít i něčím jiným, jinak bych Citronovi dovolil stát se mou milenkou na plný úvazek :) .
V klidu si objednám vechny díly uchycení motoru a převodovky, dám tomu den na rozdýchaní, pak se objednám na servis a myslím, e v červnu začnu řeit zase poloosy. Natěstí mám ty staré poloosy, tak přítě u asi SKF nedám, slyel jsem taky o patné zkuenosti s SKF na fordech, zrepasuji ty staré origo, pokud to jetě někdo dělá. A pokud ne, tak je to konec těchto aut, jeliko poloosy se tady mění asi častěji, ne jak často jezdí natankovat. :-))))
|
|
18.04.2022 19:50 -
|
3338250
|
|
Burka
|
|
|
autodiag napsal(a): SKF neni kvalitni zadna znacka,mozna kdysi..ten je to neco uplacane z blata
A jaká je tedy aktuální dobrá zkuenost? Repas origo a kde?
A jaká je tedy aktuální dobrá zkuenost? Repas origo a kde?
|
|
19.04.2022 11:19 -
|
3338267
|
|
Burka
|
|
|
Díky, přítě vyzkouím tuto monost.
Kdyby e se někdo nael se zkueností k těm mým vibracím (asi) motoru, budu rád za radu, případně přijedu k dořeení.
Předem díky, P
Díky, přítě vyzkouím tuto monost.
Kdyby e se někdo nael se zkueností k těm mým vibracím (asi) motoru, budu rád za radu, případně přijedu k dořeení.
Předem díky, P
|
|
| |
|
|