| | |
21.11.2017 19:11 -
Re: Vibrace auta při jízdě
|
3111973
|
|
Vavris
|
Město: Lhota, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 4 |
|
|
Ohledně te vibrace fakt nevim je to divné e to dela jen na jednu stranu ale jen při nizke rychlosti a do kopce.
Ohledně te vibrace fakt nevim je to divné e to dela jen na jednu stranu ale jen při nizke rychlosti a do kopce.
|
|
21.11.2017 19:37 -
|
3111978
|
|
Vavris
|
Město: Lhota, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 4 |
|
|
jruze napsal(a): Toto dělává vnitřní kloub poloosy nebo loisko dlouhé (pravé poloosy) - zkus dát do zvýené polohy (funguje do 40Km/h)
Zkusim a dám vědět.dik za radu 😁
Zkusim a dám vědět.dik za radu 😁
|
|
19.04.2018 17:40 -
|
3151526
|
|
Maxxx
|
Město: Praha 12, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 22 |
|
|
No tak nevím čím mám začít, kadý říká něco jiného. Mám také problém s vibracemi. Na dálnici od cca 90km/h se to mírně rozvibruje. Do volantu to nejde, ale připadá mi e jsou vibrace větí při stoupání. Na místě při jakých koli otáčkách to nedělá. Koupil jsem nové pneu, nechal vyváit, byl jsem na geometrii, vyměnil jsem přední kotouče, spodní čepy, čepy řízení, hidraulicke koule. Vechno jsem tu přečetl, ale nejsem z toho moc moudrý. Nemohl by jste mi někdo poradit? V létě chci jet na dovolenou do zahraničí, a to bude celou cestu po dálnici, take celou cestu vibrace.
No tak nevím čím mám začít, kadý říká něco jiného. Mám také problém s vibracemi. Na dálnici od cca 90km/h se to mírně rozvibruje. Do volantu to nejde, ale připadá mi e jsou vibrace větí při stoupání. Na místě při jakých koli otáčkách to nedělá. Koupil jsem nové pneu, nechal vyváit, byl jsem na geometrii, vyměnil jsem přední kotouče, spodní čepy, čepy řízení, hidraulicke koule. Vechno jsem tu přečetl, ale nejsem z toho moc moudrý. Nemohl by jste mi někdo poradit? V létě chci jet na dovolenou do zahraničí, a to bude celou cestu po dálnici, take celou cestu vibrace.
|
|
19.04.2018 18:14 -
|
3151538
|
|
jumep
|
|
|
sprav test poloosy - zdvihni do max polohy a rozbiehaj sa, malo by to vibrovat a postupne ako auto bude klesat tak sa to bude ukludnovat
ak je to takto tak najskor prava poloos
sprav test poloosy - zdvihni do max polohy a rozbiehaj sa, malo by to vibrovat a postupne ako auto bude klesat tak sa to bude ukludnovat
ak je to takto tak najskor prava poloos
|
|
19.04.2018 20:47 -
|
3151602
|
|
Maxxx
|
|
|
Díky. Při brdění motorem mě přijde e to nedělá, zkusím ten test poloosy, akorát e ne se stačím rozjet na tu správnou rychlost, tak se auto vrátí spátky do původní polohy. Také jetě znovu nechám vyváit kola. Viml jsem si, e tam při obouvani nových pneu nechali stará závaí a dále to dovaovali. To by také mohl být problém, co myslíte?
Díky. Při brdění motorem mě přijde e to nedělá, zkusím ten test poloosy, akorát e ne se stačím rozjet na tu správnou rychlost, tak se auto vrátí spátky do původní polohy. Také jetě znovu nechám vyváit kola. Viml jsem si, e tam při obouvani nových pneu nechali stará závaí a dále to dovaovali. To by také mohl být problém, co myslíte?
|
|
19.04.2018 20:55 -
|
3151604
|
|
jumep
|
|
|
tak od takeho pneuservisu by som utekal daleko
to je nezodpovedne
tak od takeho pneuservisu by som utekal daleko
to je nezodpovedne
|
|
19.04.2018 22:06 -
|
3151631
|
|
Maxxx
|
|
|
To je jen taková jemná vibrace. A chvílemi to ani není cítit. Zkouel jsem ten výe popsaný test poloosy, a nic zvlátního to nedělá., nebo házená, neklepe ani nevibruje a po chviličce se to vrátí do původní polohy. Zkouel jsem také otestovat jestli to nedělá ten setrvačník, za jízdy na dálnici jsem vyřadil, motor spadl na volnoběné otáčky ale chvění nepřestalo. Tak si říkám, e to nechám znovu převáit a pokud to nepomůe, tak asi opravdu budu muset řeit tu poloosu. Jak ale zjistím která to je?
To je jen taková jemná vibrace. A chvílemi to ani není cítit. Zkouel jsem ten výe popsaný test poloosy, a nic zvlátního to nedělá., nebo házená, neklepe ani nevibruje a po chviličce se to vrátí do původní polohy. Zkouel jsem také otestovat jestli to nedělá ten setrvačník, za jízdy na dálnici jsem vyřadil, motor spadl na volnoběné otáčky ale chvění nepřestalo. Tak si říkám, e to nechám znovu převáit a pokud to nepomůe, tak asi opravdu budu muset řeit tu poloosu. Jak ale zjistím která to je? :nevim
|
|
19.04.2018 22:39 -
|
3151633
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Kdy na to nebude spěchat, bude se to zhorovat a nakonec zřetelně pozná, ze který strany to jde. Častěji ale odchází ta pravá - u spolujezdce.
EDIT: Setrvačník by měnil frekvenci podle otáček, poloosa jen podle rychlosti. A setrvačník by dělal bordel i při brdění motorem nebo na místě na neutrál při zvýených otáčkách, poloosa ne. Ta jen za jízdy a jen v záběru.
Kdy na to nebude spěchat, bude se to zhorovat a nakonec zřetelně pozná, ze který strany to jde. Častěji ale odchází ta pravá - u spolujezdce.
EDIT: Setrvačník by měnil frekvenci podle otáček, poloosa jen podle rychlosti. A setrvačník by dělal bordel i při brdění motorem nebo na místě na neutrál při zvýených otáčkách, poloosa ne. Ta jen za jízdy a jen v záběru.
|
|
19.04.2018 23:09 -
|
3151644
|
|
Maxxx
|
|
|
Mikra napsal(a): Kdy na to nebude spěchat, bude se to zhorovat a nakonec zřetelně pozná, ze který strany to jde. Častěji ale odchází ta pravá - u spolujezdce.
No je fakt e dnes kdy jsem to zkouel, jel jsem asi 100 a pořádně jsem lápl na plyn, auto mělo velmi sviné zrychlení, ale rozklepalo se to při tom záběru docela dost. To také nahrává té poloose. A to je nějak ohnutá? Jak se to mohlo stát?
No je fakt e dnes kdy jsem to zkouel, jel jsem asi 100 a pořádně jsem lápl na plyn, auto mělo velmi sviné zrychlení, ale rozklepalo se to při tom záběru docela dost. To také nahrává té poloose. A to je nějak ohnutá? Jak se to mohlo stát?
|
|
20.04.2018 06:52 -
|
3151657
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
vetsinou neni problem v samotne poloose ale v pomocnem lozisku nebo h. kloubu
stane se to opotrebenim...
vetsinou neni problem v samotne poloose ale v pomocnem lozisku nebo h. kloubu
stane se to opotrebenim...
|
|
20.04.2018 07:32 -
|
3151669
|
|
Mahony
|
Město: Praha-Lhotka, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 373 |
|
|
Maxxx napsal(a): To je jen taková jemná vibrace. A chvílemi to ani není cítit. Zkouel jsem ten výe popsaný test poloosy, a nic zvlátního to nedělá., nebo házená, neklepe ani nevibruje a po chviličce se to vrátí do původní polohy. Zkouel jsem také otestovat jestli to nedělá ten setrvačník, za jízdy na dálnici jsem vyřadil, motor spadl na volnoběné otáčky ale chvění nepřestalo. Tak si říkám, e to nechám znovu převáit a pokud to nepomůe, tak asi opravdu budu muset řeit tu poloosu. Jak ale zjistím která to je? Nech si vyváit kola, ale pečlivě si vyber servis.V polovině pneuservisů dělaj buď negramoti a nebo mláďasové který to maj na háku a nebo maj mainu na vyli prdel.Mě se to klepalo jak drahej pes, kdy mi to vyvaováli potřetí v jednom dnu a pokaý dával závaí jinam Pak u mi začali tvrdit co vechno určitě mám v hajzlu na autě, to u sem se nasral protoe s druhou sadou kol se nic neklepalo a zajel sem do jinyho pneuservisu kde to vyvail na poprvé a celý léta je klid a nic se neklepe.
Nech si vyváit kola, ale pečlivě si vyber servis.V polovině pneuservisů dělaj buď negramoti a nebo mláďasové který to maj na háku a nebo maj mainu na vyli prdel.Mě se to klepalo jak drahej pes, kdy mi to vyvaováli potřetí v jednom dnu a pokaý dával závaí jinam :-)))) Pak u mi začali tvrdit co vechno určitě mám v hajzlu na autě, to u sem se nasral protoe s druhou sadou kol se nic neklepalo a zajel sem do jinyho pneuservisu kde to vyvail na poprvé a celý léta je klid a nic se neklepe.
|
|
20.04.2018 08:25 -
|
3151676
|
|
Maxxx
|
|
|
Mahony napsal(a): Nech si vyváit kola, ale pečlivě si vyber servis.V polovině pneuservisů dělaj buď negramoti a nebo mláďasové který to maj na háku a nebo maj mainu na vyli prdel.Mě se to klepalo jak drahej pes, kdy mi to vyvaováli potřetí v jednom dnu a pokaý dával závaí jinam Pak u mi začali tvrdit co vechno určitě mám v hajzlu na autě, to u sem se nasral protoe s druhou sadou kol se nic neklepalo a zajel sem do jinyho pneuservisu kde to vyvail na poprvé a celý léta je klid a nic se neklepe.
To samozřejmě udělám, a kdy to nepomůe, tak je to ta poloosa. Ale napadlo mě, kdy bydlíme kousek od sebe, kde ti to nakonec úspěně vyváili? Zajel bych tam
To samozřejmě udělám, a kdy to nepomůe, tak je to ta poloosa. Ale napadlo mě, kdy bydlíme kousek od sebe, kde ti to nakonec úspěně vyváili? Zajel bych tam
|
|
20.04.2018 08:31 -
|
3151678
|
|
Mahony
|
Město: Praha-Lhotka, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 373 |
|
|
Maxxx napsal(a): To samozřejmě udělám, a kdy to nepomůe, tak je to ta poloosa. Ale napadlo mě, kdy bydlíme kousek od sebe, kde ti to nakonec úspěně vyváili? Zajel bych tam Já nevim jestli se to sem smí psát, no kdytak mě alx veme rákoskou Pneuservis Vulkán v eberově, asi maj mainu která umí dobře vyváit, ale hlavně (a to je jetě vzácnějí) člověka kterej s ní umí.Je to asi 5 let zpátky co sem tam byl, tak snad se nic nezměnilo.Nejsou ale zrovna nejlevnějí
Já nevim jestli se to sem smí psát, no kdytak mě alx veme rákoskou :-)))) Pneuservis Vulkán v eberově, asi maj mainu která umí dobře vyváit, ale hlavně (a to je jetě vzácnějí) člověka kterej s ní umí.Je to asi 5 let zpátky co sem tam byl, tak snad se nic nezměnilo.Nejsou ale zrovna nejlevnějí
|
|
| |
|
|