| | |
26.09.2014 07:01 -
Re: Volna predni naprava.
|
2737022
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Opět bych chtěl upozornit majitele X7, e přední náprava je tak dokonalá, e skryje i své vlastní kiksy. A nemyslím to ironicky - viděl jsem asi 30 testů X7 a v jednom se shodují - obě nápravy jsou řeeny bez ohledu na peníze naprosto dokonale vy smyslu vedení kol i jízdního pohodlí.
Ale při výměněně ramen mi nali tyčku stabilizátoru v podstatě na upadnutí. U starí C5 stačila desetina milimetru a u to straně klepalo a kadých 40 000 km jsem s tím byl u jruzeho. U X7 hluboký klídek, ádný příznak. A jruze by mohl vyprávět, jak na mém autě loni u spodního uchycení těhlice chyběly 2 rouby ze tří a kolo v přímém směru drela asi poloosa a tyč řízení a přesto jsem s tím před tím ujel několik tisíc km a nic neklepalo... Take při nějaké údrbě (třeba olej...) si nechte projít aspoň zběně pření nápravu, protoe sama vám svě problémy ani nenaznačí.
Opět bych chtěl upozornit majitele X7, e přední náprava je tak dokonalá, e skryje i své vlastní kiksy. A nemyslím to ironicky - viděl jsem asi 30 testů X7 a v jednom se shodují - obě nápravy jsou řeeny bez ohledu na peníze naprosto dokonale vy smyslu vedení kol i jízdního pohodlí.
Ale při výměněně ramen mi nali tyčku stabilizátoru v podstatě na upadnutí. U starí C5 stačila desetina milimetru a u to straně klepalo a kadých 40 000 km jsem s tím byl u jruzeho. U X7 hluboký klídek, ádný příznak. A jruze by mohl vyprávět, jak na mém autě loni u spodního uchycení těhlice chyběly 2 rouby ze tří a kolo v přímém směru drela asi poloosa a tyč řízení a přesto jsem s tím před tím ujel několik tisíc km a nic neklepalo... Take při nějaké údrbě (třeba olej...) si nechte projít aspoň zběně pření nápravu, protoe sama vám svě problémy ani nenaznačí.
|
|
26.09.2014 10:04 -
|
2737064
|
|
jumep
|
|
|
preto sa to vola servisna prehliadka a nie len vymena oleja
toto aj s platnickami by sa malo kontrolovat vzdy, pravda je vela ludom sa nechce davat dole kolesa a pri pouziti odstavacky ani pod auto nelezu
preto sa to vola servisna prehliadka a nie len vymena oleja
toto aj s platnickami by sa malo kontrolovat vzdy, pravda je vela ludom sa nechce davat dole kolesa a pri pouziti odstavacky ani pod auto nelezu
|
|
26.09.2014 10:15 -
|
2737072
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
hmm, asi sa na tú nápravu detailne pozriem pri prezúvaní na zimné... Lebo ako čítam, kopu žudí u menilo zadné silentbloky na ramenách a ja ete furt nič (ani nič nepočujem). A keďe viem po akých cestách jazdím, tak
hmm, asi sa na tú nápravu detailne pozriem pri prezúvaní na zimné... Lebo ako čítam, kopu žudí u menilo zadné silentbloky na ramenách a ja ete furt nič (ani nič nepočujem). A keďe viem po akých cestách jazdím, tak :nevim
|
|
26.09.2014 12:02 -
|
2737073
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
No právě e u té nápravy ádné kiksy neslyí. Tam kdyby upadlo kolo, tak o tom neví, v tom je fakt konstrukčně dokonalá. Mně k tomu, aby se na to servis podíval přimělo to, e při středně silné akceleraci větinou do kopce zhruba tak od 60 do 100 km/h auto mírně vibrovalo. Nic dramatického, spolucestující si toho ani nevimli. Řízení absolutně v klidu. Při sundání nohy z plynu to ihned pominulo. Psali mi v soukromých zprávách dalí dva místní členové, e mají úplně stejný problém.
Jinak auto má +- 200 tkm a přesně 5 let věku.
No právě e u té nápravy ádné kiksy neslyí. Tam kdyby upadlo kolo, tak o tom neví, v tom je fakt konstrukčně dokonalá. Mně k tomu, aby se na to servis podíval přimělo to, e při středně silné akceleraci větinou do kopce zhruba tak od 60 do 100 km/h auto mírně vibrovalo. Nic dramatického, spolucestující si toho ani nevimli. Řízení absolutně v klidu. Při sundání nohy z plynu to ihned pominulo. Psali mi v soukromých zprávách dalí dva místní členové, e mají úplně stejný problém.
Jinak auto má +- 200 tkm a přesně 5 let věku.
|
|
26.09.2014 19:16 -
|
2737155
|
|
RimmerCZ
|
Město: Hlučín, Auto: Mercedes E 400d | Počet příspěvků: 611 |
|
|
Jardo, musim rict, ze jsem je mel yvymlacene ale naprosto total, a na chovani auta jsem fakt nic krome toho bouchani pri akceleraci a brzdeni nic nepozoroval. Bylo ale poznat trocha, ze kolo chodi vpred a v zad pri skubani na miste. I kdyz ono je to cele ta naprava takova gumova, ze clovek nevi jeslti to tak ma byt nebo ne
Jardo, musim rict, ze jsem je mel yvymlacene ale naprosto total, a na chovani auta jsem fakt nic krome toho bouchani pri akceleraci a brzdeni nic nepozoroval. Bylo ale poznat trocha, ze kolo chodi vpred a v zad pri skubani na miste. I kdyz ono je to cele ta naprava takova gumova, ze clovek nevi jeslti to tak ma byt nebo ne :)
|
|
26.09.2014 19:26 -
|
2737159
|
|
vilous
|
|
|
Jruze jako vdy má pravdu. Měl jsem dojem, e auto víc plavalo ve vyjetých kolejích, ale nijak jsem si to nespojoval se silentbloky ramen, prostě jsem to bral jako vlastnost měkkého auta. Díky za upřesnění důvodů.
Jruze jako vdy má pravdu. Měl jsem dojem, e auto víc plavalo ve vyjetých kolejích, ale nijak jsem si to nespojoval se silentbloky ramen, prostě jsem to bral jako vlastnost měkkého auta. Díky za upřesnění důvodů.
|
|
20.10.2015 23:01 -
|
2876395
|
|
Knight
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 80 |
|
|
Ahoj vem,
hledám radu ohledně nápravy C5 II kombi. Měl jsem přední nápravu takovou "volnějí" a mne to opravdu jednoho dne natvalo a nechal jsem ji opravit.
Dělalo se:
1) výměna hřebenu řízení
2) výměna čepů řízení
3) promázání a výměna manet na poloosách
4) výměna zadní silenbloky na nápravách
5) výměna LDS
Teď je u náprava opravdu výrazně klidnějí, auto stabilnějí - a jízda pohodlnějí , ale občas se v případě vytočení kol a přidání plynu ozve takové porupání od kola spolujezdce. a při sundavání auta ze zdvie (v nejvyí poloze) se ozve rána a auto poskočí.
Poradíte mi, kde by jetě mohl být potí (pístnice, poloosa, či něco jiného) ?
Dodatek na STK je prý úplně ve OK
Díky Michal
Ahoj vem,
hledám radu ohledně nápravy C5 II kombi. Měl jsem přední nápravu takovou "volnějí" a mne to opravdu jednoho dne natvalo a nechal jsem ji opravit.
Dělalo se:
1) výměna hřebenu řízení
2) výměna čepů řízení
3) promázání a výměna manet na poloosách
4) výměna zadní silenbloky na nápravách
5) výměna LDS
Teď je u náprava opravdu výrazně klidnějí, auto stabilnějí - a jízda pohodlnějí :palec , ale občas se v případě vytočení kol a přidání plynu ozve takové porupání od kola spolujezdce. a při sundavání auta ze zdvie (v nejvyí poloze) se ozve rána a auto poskočí.
Poradíte mi, kde by jetě mohl být potí (pístnice, poloosa, či něco jiného) ?
Dodatek na STK je prý úplně ve OK :(
Díky Michal
|
|
20.10.2015 23:12 -
|
2876396
|
|
jumep
|
|
|
znie ako poloos
znie ako poloos
|
|
20.10.2015 23:17 -
|
2876397
|
|
Knight
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 80 |
|
|
Je ance nějak jednodue přesně určit, e je to ta poosa?
U se mi do toho nějak nechce dávat dalí peníze.
A co to poskočení s ránou při sundavání ze zdvie?
Je ance nějak jednodue přesně určit, e je to ta poosa?
U se mi do toho nějak nechce dávat dalí peníze.
A co to poskočení s ránou při sundavání ze zdvie?
|
|
20.10.2015 23:21 -
|
2876398
|
|
jumep
|
|
|
ak mas na max dvihnute a auto dvihnes tak sa obcas zasekne piestnica a ta po zmene vysky sa odtrhne, to neries
ak mas na max dvihnute a auto dvihnes tak sa obcas zasekne piestnica a ta po zmene vysky sa odtrhne, to neries
|
|
13.11.2015 21:04 -
|
2886427
|
|
crussader
|
Město: Galanta, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 229 |
|
|
ahojte,
poprosil by som o radu. Najmä pri cúvaní registrujem troku také tuknutie/buchnutie od prednej nápravy. Akoby doskočila ku zvyku auta. Deje sa to keď cuvama zabrzdím. Inak nič podozrivé nepozorujem. Snáď len na diažnici pri vyích rýchlostiach mi troskutrasie volantom, inak nič. Máte nápad na čo sa zamera?
ďakujem.
ahojte,
poprosil by som o radu. Najmä pri cúvaní registrujem troku také tuknutie/buchnutie od prednej nápravy. Akoby doskočila ku zvyku auta. Deje sa to keď cuvama zabrzdím. Inak nič podozrivé nepozorujem. Snáď len na diažnici pri vyích rýchlostiach mi troskutrasie volantom, inak nič. Máte nápad na čo sa zamera?
ďakujem.
|
|
13.11.2015 21:07 -
|
2886431
|
|
jumep
|
|
|
zodieraju sa ti gumy zvnutra?
dole kopcom sekane stupanie na brzdu buchoce?
zodieraju sa ti gumy zvnutra?
dole kopcom sekane stupanie na brzdu buchoce?
|
|
14.11.2015 10:45 -
|
2886590
|
|
jumep
|
|
|
mohol by si prosimta prestat zhadzovat tu napravu?
ten silent tam je slabina, to je fakt, ostatne veci na nej ale vedia drzat v pohode
mohol by si prosimta prestat zhadzovat tu napravu?
ten silent tam je slabina, to je fakt, ostatne veci na nej ale vedia drzat v pohode
|
|
14.06.2016 07:37 -
|
2962113
|
|
Alethine
|
Město: Jičín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 21 |
|
|
Zdravím vechny, přidávám se k diskuzi svými potíemi.
Začátkem roku jsem začala řeit předek celkově. Na autě se tedy doteď vyměnili vechny 4 ramenní silentbloky, celé servořízení za repasované, spodní čepy, rejdové čepy, axiální táhla s manetami, vechny 4 koule, vyměněna komplet LDS (s řízením), přední výkový korektor. Po této anabázi jsem byla na geometrii (laserová-s "monitory na kolech?) u které jsem si hezky postála pokoukala a druhý den tam jela na reklamaci, protoe poprvé jsem měla volant podstatně ikmo doleva. Podruhé jsem odjela s volantem ikmo doprava. Nicmémě se tam ji nevracím, na dalí geo jedu ke známému v pondělí. Kadopádně auto stále na silnici plave (nejen v kolejích po kamionech), ale to by mohla vyřeit i zítra výměna gum za nové. ALE auto stále nezvládá nerovnosti, a u krátké, dlouhé, ikmé, příčné... Nerovnosti se opírají do volantu, jak u tu bylo psáno, volant kopíruje tvar nerovností a přenáí se do něj rázy od nerovností. Vůbec mi příjde, e ten předek drncá a nemluvě o velkých kočičích hlavách nebo vlakovém přejezdu. Vydrím dost, ráda do auta naleju nějaké finance, kdy pomohou-mám to auto místo potomka, ale začíná se za mnou plazit frustrace.
Chci si ověřit, zdali můj dalí plánovaný postup je OK. Vyměním samozřejmě ty gumy a udělám dalí geo... A vidím to na výměnu těch kloubků na volantové tyči (kde se dají sehnat?), stabilizačky, dráky příčného stabilizátoru...? Auto má dnes 282tis.km, take si zaslouí péči, jen do toho nemůu jednorázově nacpat desítky tisíc, tak musím postupně
A taky mě zaujalo téma horního uloení pístnice, nemohl by být problém (i) tam a proto měl mechanik takový problém s tou geo?
Zdravím vechny, přidávám se k diskuzi svými potíemi.
Začátkem roku jsem začala řeit předek celkově. Na autě se tedy doteď vyměnili vechny 4 ramenní silentbloky, celé servořízení za repasované, spodní čepy, rejdové čepy, axiální táhla s manetami, vechny 4 koule, vyměněna komplet LDS (s řízením), přední výkový korektor. Po této anabázi jsem byla na geometrii (laserová-s "monitory na kolech?) u které jsem si hezky postála pokoukala a druhý den tam jela na reklamaci, protoe poprvé jsem měla volant podstatně ikmo doleva. Podruhé jsem odjela s volantem ikmo doprava. Nicmémě se tam ji nevracím, na dalí geo jedu ke známému v pondělí. Kadopádně auto stále na silnici plave (nejen v kolejích po kamionech), ale to by mohla vyřeit i zítra výměna gum za nové. ALE auto stále nezvládá nerovnosti, a u krátké, dlouhé, ikmé, příčné... Nerovnosti se opírají do volantu, jak u tu bylo psáno, volant kopíruje tvar nerovností a přenáí se do něj rázy od nerovností. Vůbec mi příjde, e ten předek drncá a nemluvě o velkých kočičích hlavách nebo vlakovém přejezdu. Vydrím dost, ráda do auta naleju nějaké finance, kdy pomohou-mám to auto místo potomka, ale začíná se za mnou plazit frustrace.
Chci si ověřit, zdali můj dalí plánovaný postup je OK. Vyměním samozřejmě ty gumy a udělám dalí geo... A vidím to na výměnu těch kloubků na volantové tyči (kde se dají sehnat?), stabilizačky, dráky příčného stabilizátoru...? Auto má dnes 282tis.km, take si zaslouí péči, jen do toho nemůu jednorázově nacpat desítky tisíc, tak musím postupně ;-)
A taky mě zaujalo téma horního uloení pístnice, nemohl by být problém (i) tam a proto měl mechanik takový problém s tou geo?
|
|
14.06.2016 14:05 -
|
2962204
|
|
ink
|
Město: Řím, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 163 |
|
|
mal som take iste sintomy, pozrel som na silenty a boli na vymenu (najma pravy). Vymenil som lavy, zlepsenie o 20%. Vymenil som gumy (totalno hotove po 70.000km), zlepsenie na 90%, prestalo plavat a skoro aj tocit. Vymenil aj pravy (bol uplne odtrhnuty, ale uz to skoro vobec necvicilo) a teraz je to ok.
Cize tie gumy na to mali naozaj neuveritelny vplyv.
mal som take iste sintomy, pozrel som na silenty a boli na vymenu (najma pravy). Vymenil som lavy, zlepsenie o 20%. Vymenil som gumy (totalno hotove po 70.000km), zlepsenie na 90%, prestalo plavat a skoro aj tocit. Vymenil aj pravy (bol uplne odtrhnuty, ale uz to skoro vobec necvicilo) a teraz je to ok.
Cize tie gumy na to mali naozaj neuveritelny vplyv.
|
|
| |
|
|