| | |
16.02.2011 16:27 -
Re: Volna predni naprava.
|
2373853
|
|
Darja
|
|
|
OT: u xm ty klobouky rezly a vystřelily ven, u C5 jsem zatím tohle neviděla.
OT: u xm ty klobouky rezly a vystřelily ven, u C5 jsem zatím tohle neviděla.
|
|
16.02.2011 17:22 -
|
2373865
|
|
ammur
|
Město: Vracov, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 5 |
|
|
Take,ten doraz je jediná gumová věc,která můe být vytlučená?
Take,ten doraz je jediná gumová věc,která můe být vytlučená?
|
|
16.02.2011 17:51 -
|
2373870
|
|
jruze
|
|
|
Ne ta hlavice je syletblok a pokud to frantíci neupravily tat dovede prolíst zkrz a zničit kapotu(na XM jsem to viděl několikrát)
Kdy stáhne tu harmoniku zespodu (z pístnice) tak je na to vidět.
Ta hlavice jsou dvě půlkulaté části a mezi je navařená guma a na XM ta spodní byla stejná jako otvor a kdy se ta guma úplně vytloukla tak to prostřelilo tu část s koulí do kapoty.
Ne ta hlavice je syletblok a pokud to frantíci neupravily tat dovede prolíst zkrz a zničit kapotu(na XM jsem to viděl několikrát)
Kdy stáhne tu harmoniku zespodu (z pístnice) tak je na to vidět.
Ta hlavice jsou dvě půlkulaté části a mezi je navařená guma a na XM ta spodní byla stejná jako otvor a kdy se ta guma úplně vytloukla tak to prostřelilo tu část s koulí do kapoty.
|
|
16.02.2011 17:59 -
|
2373872
|
|
Darja
|
|
|
jruze myslí ten drák koule, e zároveň slouí i jako silenblok. Zkontroluj si dorazy, pokud ti proli u celou nápravu, e to nejsou ali silenbloky ramen či nějaký čep.
jruze myslí ten drák koule, e zároveň slouí i jako silenblok. Zkontroluj si dorazy, pokud ti proli u celou nápravu, e to nejsou ali silenbloky ramen či nějaký čep.
|
|
16.02.2011 20:35 -
|
2373915
|
|
jumep
|
|
|
videl som to len ohrdzavele a to zatial len na jednej C5 ... (nijak vazne)
a vytlcene som to tiez zatial nevidel, teda okrem jeffreyho ktoremu piestnica ide o 5cm dalej ako ma .. co sa chystame riesit ... - takze XM problem nehrozi myslim
ak by som to daval pozret, tak isto nie VW mechanikovy ktory to vidi ako klasicke lozisky pri klasickych tlmicoch
videl som to len ohrdzavele a to zatial len na jednej C5 ... (nijak vazne)
a vytlcene som to tiez zatial nevidel, teda okrem jeffreyho ktoremu piestnica ide o 5cm dalej ako ma .. co sa chystame riesit ... - takze XM problem nehrozi myslim
ak by som to daval pozret, tak isto nie VW mechanikovy ktory to vidi ako klasicke lozisky pri klasickych tlmicoch
|
|
16.02.2011 20:52 -
|
2373924
|
|
Darja
|
|
|
jumep napsal(a): ak by som to daval pozret, tak isto nie VW mechanikovy ktory to vidi ako klasicke lozisky pri klasickych tlmicoch
OT: Myslí, jako mě oznámili, e mám vyteklej tlumič, e je to na výměnu a mám jen lehce orosenou pístnici? Jooo, experti
Kdo to nezná, a na to neahá, nebo ahá, ale pod dozorem
OT: Myslí, jako mě oznámili, e mám vyteklej tlumič, e je to na výměnu a mám jen lehce orosenou pístnici? :-D Jooo, experti :-))))
Kdo to nezná, a na to neahá, nebo ahá, ale pod dozorem :-)
|
|
17.02.2011 17:02 -
|
2374109
|
|
ammur
|
Město: Vracov, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 5 |
|
|
Tak problém vyřeen.Nebylo to tak černé jak se zdálo.Auto bylo na kolech a celé sem to proběhl monterpákou a nic.Potom mi to nedalo a zopakoval sem to vdy se zvednutým kolem a byla to jen tyčka stabilizátoru.I kdy sem nael i nedostatky v uloení ramen tak i stabilizátoru tak to objednám a udělám to celé a bude klid na nějaký kilometřík
Tak problém vyřeen.Nebylo to tak černé jak se zdálo.Auto bylo na kolech a celé sem to proběhl monterpákou a nic.Potom mi to nedalo a zopakoval sem to vdy se zvednutým kolem a byla to jen tyčka stabilizátoru.I kdy sem nael i nedostatky v uloení ramen tak i stabilizátoru tak to objednám a udělám to celé a bude klid na nějaký kilometřík;-)
|
|
17.02.2011 20:30 -
|
2374160
|
|
Petr--c5
|
Město: Sudice, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 21 |
|
|
ahoj, je to moná z jiného soudku, ale nevím kde to dát. Chci vyměnit přední loisko v náboji a chci se zeptat, jestli je jedno jak ho otočím. Kvůli snímači ABS. Z jedné strany je guma a zdruhé je kovový krouek. Je to SKF loisko. dik za odpově.
ahoj, je to moná z jiného soudku, ale nevím kde to dát. Chci vyměnit přední loisko v náboji a chci se zeptat, jestli je jedno jak ho otočím. Kvůli snímači ABS. Z jedné strany je guma a zdruhé je kovový krouek. Je to SKF loisko. dik za odpově.
|
|
17.02.2011 21:48 -
|
2374167
|
|
jumep
|
|
|
a) lozisko asi len tak nevylisujes, idealne je ho vyvarit ...
b) je tam magneticky pruzok a aj v krabici s loziskom je napisane ze si mas dat pozor ako ho namontujes, tj magnetickym paskom k poloosi kde je snimac
a) lozisko asi len tak nevylisujes, idealne je ho vyvarit ...
b) je tam magneticky pruzok a aj v krabici s loziskom je napisane ze si mas dat pozor ako ho namontujes, tj magnetickym paskom k poloosi kde je snimac
|
|
20.02.2011 18:19 -
|
2374505
|
|
Mamlas
|
|
|
Chystam se na vymenu silentbloku na predni naprave. Silentbloky na ramenu jsou nalisovane trochu natocene pod nejakym uhlem. Da se nekde zjistit pod jakym uhlem maji byt nalisovane? Stare uz budou dost vytahane, tak se podle nich asi moc ridit neda.
Dik
Chystam se na vymenu silentbloku na predni naprave. Silentbloky na ramenu jsou nalisovane trochu natocene pod nejakym uhlem. Da se nekde zjistit pod jakym uhlem maji byt nalisovane? Stare uz budou dost vytahane, tak se podle nich asi moc ridit neda.
Dik
|
|
20.02.2011 20:14 -
|
2374551
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
Změřil bych úhel ramene na autě, při normální výce, aby silentblok nebyl trvale pod napětím...
Změřil bych úhel ramene na autě, při normální výce, aby silentblok nebyl trvale pod napětím...
|
|
20.02.2011 21:34 -
|
2374594
|
|
jumep
|
|
|
tak aby to bolo v rovine a podla stareho sa kludne orientuj .... pokial neni odtrhnuty tak to natocenie byva ok
tak aby to bolo v rovine a podla stareho sa kludne orientuj .... pokial neni odtrhnuty tak to natocenie byva ok
|
|
27.02.2011 20:34 -
|
2375366
|
|
Petr--c5
|
Město: Sudice, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 21 |
|
|
Zdar. Tak loisko vyměneno. vylisování byl sice porod, ale lo to. Nějaké zkuenosti mám. Na bývalém autě Renault 19 jsem párkrát měnil. Vyměnil jsem i kuláky a jel jsem se projet. To byl takový rozdíl, ted je to radost jezdit. Díky za info.
Zdar. Tak loisko vyměneno. vylisování byl sice porod, ale lo to. Nějaké zkuenosti mám. Na bývalém autě Renault 19 jsem párkrát měnil. Vyměnil jsem i kuláky a jel jsem se projet. To byl takový rozdíl, ted je to radost jezdit. Díky za info.
|
|
05.06.2011 21:15 -
|
2395143
|
|
Mamlas
|
|
|
Tak mam po vymene silentbloku na prednich ramenech, spodni cepy a tahla stabilizatoru jsou taky nove. Dneska jsem zkontroloval cepy rizeni i tahla rizeni. I tak mam v rizeni porad vibrace a pri prejezdu nekterych nerovnosti tam obcas neco bouchne. Jeste zajedu na geometrii. Ohledne bouchani muze byt vule jeste v hornim ulozeni pistnice, coz nechavam jako posledni moznost. Je mozny, aby byla nejaka vule v samotny pistnici? Obe predni pistnice mi rosi.
Tak mam po vymene silentbloku na prednich ramenech, spodni cepy a tahla stabilizatoru jsou taky nove. Dneska jsem zkontroloval cepy rizeni i tahla rizeni. I tak mam v rizeni porad vibrace a pri prejezdu nekterych nerovnosti tam obcas neco bouchne. Jeste zajedu na geometrii. Ohledne bouchani muze byt vule jeste v hornim ulozeni pistnice, coz nechavam jako posledni moznost. Je mozny, aby byla nejaka vule v samotny pistnici? Obe predni pistnice mi rosi.
|
|
05.06.2011 21:18 -
|
2395144
|
|
jumep
|
|
|
to ze rosia je ok a dost bezne (kym to neni nejako moc)
volu v ulozeni piestnic by som nehladal, skor si myslim ze to mozu robit gule alebo servo / vola v nom
Jeffrey mal naclu piestnicu, vysuvala sa mu asi o 5 m viac ako dobra, ale zeby mu to buchalo nehovoril
to ze rosia je ok a dost bezne (kym to neni nejako moc)
volu v ulozeni piestnic by som nehladal, skor si myslim ze to mozu robit gule alebo servo / vola v nom
Jeffrey mal naclu piestnicu, vysuvala sa mu asi o 5 m viac ako dobra, ale zeby mu to buchalo nehovoril
|
|
06.06.2011 06:49 -
|
2395169
|
|
Mamlas
|
|
|
Na to jsem nekoukal. A da se to futro samostatne sehnat a vymenit?
jruze: nevis v okoli o nekom, kdo dela geometrii?
Na to jsem nekoukal. A da se to futro samostatne sehnat a vymenit?
jruze: nevis v okoli o nekom, kdo dela geometrii?
|
|
| |
|
|