| | |
14.07.2010 07:59 -
Volna predni naprava.
|
2350216
|
|
quattrop
|
Město: Česká Bělá, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 111 |
|
|
Cau, kdyz jsem auto kupoval, v protokolu bylo mj. uvedeno "volna predni naprava". Pry to byla obecne kvuli volnym cepum, kostem atp. Po koupi jsem zjistil, ze je volne axialni tahlo a nechal jsem ho vymenit. Cepy a jinak ulozeni jsem nechal prekontrolovat a to bylo ok. Porad se mi ale zdalo, ze je rizeni nejake lehke a do volantu se prenasi vibrace. Ted mam na chvili pujcene tatovo Picasso a ujistil jsem se, ze jemu se na stejnych (i malych) nerovnostech volant ani nehne (celkove ma teda rizeni tuzsi). To v moji C5 to na stejnych nerovnostech cuka s volantem, na obe strane - proste kola uhnou podle tvaru nerovnosti. Nedavno jsem na aute menil 2 predni koule, zadni jsou pry jeste OK. Auto se mi pak zdalo super zehlici nerovnosti, ale brzo mi prislo, ze uz zase pruzi nejak divne/tvrde a zadny znatelny rozdil oproti tomu Picassu nevidim To uz je ale na jinou diskusi. Tady mi jde tedy hlavne o to cukani volantem, napadava co to muze byt?
Cau, kdyz jsem auto kupoval, v protokolu bylo mj. uvedeno "volna predni naprava". Pry to byla obecne kvuli volnym cepum, kostem atp. Po koupi jsem zjistil, ze je volne axialni tahlo a nechal jsem ho vymenit. Cepy a jinak ulozeni jsem nechal prekontrolovat a to bylo ok. Porad se mi ale zdalo, ze je rizeni nejake lehke a do volantu se prenasi vibrace. Ted mam na chvili pujcene tatovo Picasso a ujistil jsem se, ze jemu se na stejnych (i malych) nerovnostech volant ani nehne (celkove ma teda rizeni tuzsi). To v moji C5 to na stejnych nerovnostech cuka s volantem, na obe strane - proste kola uhnou podle tvaru nerovnosti. Nedavno jsem na aute menil 2 predni koule, zadni jsou pry jeste OK. Auto se mi pak zdalo super zehlici nerovnosti, ale brzo mi prislo, ze uz zase pruzi nejak divne/tvrde a zadny znatelny rozdil oproti tomu Picassu nevidim :( To uz je ale na jinou diskusi. Tady mi jde tedy hlavne o to cukani volantem, napadava co to muze byt?
|
|
14.07.2010 08:22 -
Re: Volna predni naprava.
|
2350217
|
|
tief
|
|
|
quattrop napsal(a): Cau, kdyz jsem auto kupoval, v protokolu bylo mj. uvedeno "volna predni naprava". Pry to byla obecne kvuli volnym cepum, kostem atp. Po koupi jsem zjistil, ze je volne axialni tahlo a nechal jsem ho vymenit. Cepy a jinak ulozeni jsem nechal prekontrolovat a to bylo ok. Porad se mi ale zdalo, ze je rizeni nejake lehke a do volantu se prenasi vibrace. Ted mam na chvili pujcene tatovo Picasso a ujistil jsem se, ze jemu se na stejnych (i malych) nerovnostech volant ani nehne (celkove ma teda rizeni tuzsi). To v moji C5 to na stejnych nerovnostech cuka s volantem, na obe strane - proste kola uhnou podle tvaru nerovnosti. Nedavno jsem na aute menil 2 predni koule, zadni jsou pry jeste OK. Auto se mi pak zdalo super zehlici nerovnosti, ale brzo mi prislo, ze uz zase pruzi nejak divne/tvrde a zadny znatelny rozdil oproti tomu Picassu nevidim To uz je ale na jinou diskusi. Tady mi jde tedy hlavne o to cukani volantem, napadava co to muze byt?
V lepsom pripade to moze byt tyc riadenia v horsiom pripade priamo riadenie. Este skus skontrolovat cepy riadenia, kosti, silentbloky na motore a stav zadnych ramien.
V lepsom pripade to moze byt tyc riadenia v horsiom pripade priamo riadenie. Este skus skontrolovat cepy riadenia, kosti, silentbloky na motore a stav zadnych ramien.
|
|
14.07.2010 11:16 -
|
2350224
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
Mam uplne stejny problem. Nekde jsem cetl, ze to muzou delat ramena - pri prejezdu nerovnosti se hybou dopredu a dozadu a tahaji za tyc rizeni. Byl jsem s tim na STK a pry vsechno je ok bez vuli. Casem mi pak v citroenu menili cep rizeni, delali i geometrii a kontrolovali celou napravu a taky pry vsechno v poradku... Tak to beru jako vlastnost auta
Mam uplne stejny problem. Nekde jsem cetl, ze to muzou delat ramena - pri prejezdu nerovnosti se hybou dopredu a dozadu a tahaji za tyc rizeni. Byl jsem s tim na STK a pry vsechno je ok bez vuli. Casem mi pak v citroenu menili cep rizeni, delali i geometrii a kontrolovali celou napravu a taky pry vsechno v poradku... Tak to beru jako vlastnost auta :nevim
|
|
14.07.2010 11:23 -
|
2350226
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
to neni vlastnost auta 100%
naprava pokud je dobra je pevna ,bez vybraci,vuli a zvuku a to u kazdeho auta
jedine co je nectnost C5 I je tyc rizeni
to neni vlastnost auta 100%
naprava pokud je dobra je pevna ,bez vybraci,vuli a zvuku a to u kazdeho auta
jedine co je nectnost C5 I je tyc rizeni
|
|
14.07.2010 12:51 -
|
2350234
|
|
quattrop
|
Město: Česká Bělá, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 111 |
|
|
OK, autodiagu kde teda myslis, ze by mohl byt problem? N
a STK kdyz mi koukali na podvozek ani kamos opravar zadnou vuli nenasli
OK, autodiagu kde teda myslis, ze by mohl byt problem? N
a STK kdyz mi koukali na podvozek ani kamos opravar zadnou vuli nenasli :(
|
|
14.07.2010 12:55 -
|
2350235
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
no v naprave..
to je jedina odpoved kterou jsem ti schopen naslepo dat,jestli mi rozumis
no v naprave..
to je jedina odpoved kterou jsem ti schopen naslepo dat,jestli mi rozumis
|
|
14.07.2010 16:08 -
|
2350237
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
a nenapada te na co se zamerit? kontrolovali mi ty ramena, cepy, spojovacky, kosti. uz bych to videl jedine na posilovac, ale ten se zda taky funguje. moc do neho nevidim, nemuze v nem byt treba zaneseny nejaky ventil? ze pri stani a pomalem otaceni volantu prutok staci a posiluje, ale za jizdy je to seskrcene a vsechny sily se prenasi do volantu? na druhou stranu si rikam, ze ty razy se tak neprenasely ani u aut bez posilovace, takze kdyby mi ted posilovac nefungoval, tak tohle to snad delat nebude...
krome toho staceni volantu na nerovnostech je vsechno ok. naprava nevydava zadne zvuky, vibrace, pri brzdeni nebo zrychlovani taky nic.
mel jsem za to, ze je to fakt vlastnost te napravy, jak uz se tady resilo vytlacovani kola pri plnem rejdu atd.
a nenapada te na co se zamerit? kontrolovali mi ty ramena, cepy, spojovacky, kosti. uz bych to videl jedine na posilovac, ale ten se zda taky funguje. moc do neho nevidim, nemuze v nem byt treba zaneseny nejaky ventil? ze pri stani a pomalem otaceni volantu prutok staci a posiluje, ale za jizdy je to seskrcene a vsechny sily se prenasi do volantu? na druhou stranu si rikam, ze ty razy se tak neprenasely ani u aut bez posilovace, takze kdyby mi ted posilovac nefungoval, tak tohle to snad delat nebude...
krome toho staceni volantu na nerovnostech je vsechno ok. naprava nevydava zadne zvuky, vibrace, pri brzdeni nebo zrychlovani taky nic.
mel jsem za to, ze je to fakt vlastnost te napravy, jak uz se tady resilo vytlacovani kola pri plnem rejdu atd.
|
|
14.07.2010 21:05 -
|
2350252
|
|
tief
|
|
|
c5vyskov: ak sa ti hybu ramena dopredu a dozadu mas utrhnute silentbloky ramien, inak zvuky este moze robit napriklad vymlateny silenblok na motore, pripadne rozvodka riadenia ...
c5vyskov: ak sa ti hybu ramena dopredu a dozadu mas utrhnute silentbloky ramien, inak zvuky este moze robit napriklad vymlateny silenblok na motore, pripadne rozvodka riadenia ...
|
|
15.07.2010 19:23 -
|
2350271
|
|
c5vyskov
|
|
|
tief napsal(a): c5vyskov: ak sa ti hybu ramena dopredu a dozadu mas utrhnute silentbloky ramien, inak zvuky este moze robit napriklad vymlateny silenblok na motore, pripadne rozvodka riadenia ...
nene, ty ramena jsou v poradku. Na STK mi s nema tahal na plotnach do stran a ani se nehly. Zvuky prave taky zadne. Jenom to tahani volantu. Neni to vule, ze bych musel porad korigovat smer, ale presne to same jak pise quattrop - kola samy zataci podle tvaru nerovnosti a vsechno se prenasi do volantu...
nene, ty ramena jsou v poradku. Na STK mi s nema tahal na plotnach do stran a ani se nehly. Zvuky prave taky zadne. Jenom to tahani volantu. Neni to vule, ze bych musel porad korigovat smer, ale presne to same jak pise quattrop - kola samy zataci podle tvaru nerovnosti a vsechno se prenasi do volantu...
|
|
15.07.2010 20:49 -
|
2350277
|
|
tief
|
|
|
A ked stojis na mieste a skusis velmi jemne hybat volantom sprava dolava je nieco pocut ? jemne tukanie alebo buchanie ? volantom toc tak 1cm doprava dolava ...
A ked stojis na mieste a skusis velmi jemne hybat volantom sprava dolava je nieco pocut ? jemne tukanie alebo buchanie ? volantom toc tak 1cm doprava dolava ...
|
|
15.07.2010 22:37 -
|
2350290
|
|
jruze
|
|
|
c5vyskov napsal(a): tief napsal(a): c5vyskov: ak sa ti hybu ramena dopredu a dozadu mas utrhnute silentbloky ramien, inak zvuky este moze robit napriklad vymlateny silenblok na motore, pripadne rozvodka riadenia ...
To má příznaky patné zbýhavosti- na STK je dobrá i kdy je o 3mm rozhozená (vlastní zkuenost) a pokud klepe tak kouknout na volantovou tyč-ty kloubky,na spojovačky a kuláky(spojovačky také projdou přes STK i KO) ,ale větinou klepou kosti a ty na STK také moc neřeí.A jetě co tam má? iroké gumy tohle občas dělají ve vyjetých kolejích od náklaďáků.
|
|
15.07.2010 22:39 -
|
2350291
|
|
c5vyskov
|
|
|
ted mam auto v servisu kvuli motoru, tak to nevim jiste, ale myslim ze tohle jsme provadeli taky na te STK a nic slyset nebylo. az budu mit pristi tyden auto zpatky, tak to vyzkousim a dam vedet
ted mam auto v servisu kvuli motoru, tak to nevim jiste, ale myslim ze tohle jsme provadeli taky na te STK a nic slyset nebylo. az budu mit pristi tyden auto zpatky, tak to vyzkousim a dam vedet
|
|
20.07.2010 10:35 -
|
2350492
|
|
emanuell
|
Město: Martin, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi Exlusive | Počet příspěvků: 3 |
|
|
Tak som konecne nasiel aj inych s rovnakym problemom... Poviem pravdu ide ma klepnut... neznasam hluk od napravy a uz asi 2-mesiace mi pri prejazde napr. zeleznicneho priecestia, bucha naprava a trasie volantom... pred casom som vymenil tycky stabilizatora, ale nemyslim, ze to pomohlo, aj ked mi v servise povedali, ze ostatne je v poriadku... Preto budem rad, ked to skusim vyriesit tu... tesim sa na dalsie prispevky.
Tak som konecne nasiel aj inych s rovnakym problemom... Poviem pravdu ide ma klepnut... neznasam hluk od napravy a uz asi 2-mesiace mi pri prejazde napr. zeleznicneho priecestia, bucha naprava a trasie volantom... pred casom som vymenil tycky stabilizatora, ale nemyslim, ze to pomohlo, aj ked mi v servise povedali, ze ostatne je v poriadku... Preto budem rad, ked to skusim vyriesit tu... tesim sa na dalsie prispevky.
|
|
20.07.2010 10:47 -
|
2350493
|
|
Mamlas
|
|
|
Tady asi jedina rada je vzit nejaky pacidlo ci montpaku, skocit pod auto a zkouset vsechny cepy a silentbloky. To ze vypadaji opticky dobre jeste nemusi znamenat ze jsou ok.
Me tam taky neco obcas bouchne a kdyz jsem koukal na predni ramena, tak to vypada na zadni silentbloky ramen, ktere asi pujdou brzo do kytek.
Tady asi jedina rada je vzit nejaky pacidlo ci montpaku, skocit pod auto a zkouset vsechny cepy a silentbloky. To ze vypadaji opticky dobre jeste nemusi znamenat ze jsou ok.
Me tam taky neco obcas bouchne a kdyz jsem koukal na predni ramena, tak to vypada na zadni silentbloky ramen, ktere asi pujdou brzo do kytek. :-)
|
|
03.02.2011 20:31 -
|
2372040
|
|
funtomas
|
Město: Roudnička - HK, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 71 |
|
|
Tak mě asi taky čeká výměna silentbloků na předních ramenech. Kdy mám kola v plným rejdu, tak to občas trochu bouchne a lehce poskočí. Čepy, stabilizátory a loiska vypadají dobře na nic jiného to zatím nevypadá.
Jetě jeden laický dotaz: jak se pozná, e jsou patné (oba prý jsou natrené, bouchá to jen napravo) a jak velká vůle tam má být. Občas se mi zdá, e se něco ozve i od zadního pravého kola, ale nic mi tam nenali.
Tak mě asi taky čeká výměna silentbloků na předních ramenech.:-( Kdy mám kola v plným rejdu, tak to občas trochu bouchne a lehce poskočí. Čepy, stabilizátory a loiska vypadají dobře na nic jiného to zatím nevypadá.
Jetě jeden laický dotaz: jak se pozná, e jsou patné (oba prý jsou natrené, bouchá to jen napravo) a jak velká vůle tam má být. Občas se mi zdá, e se něco ozve i od zadního pravého kola, ale nic mi tam nenali.
|
|
03.02.2011 20:41 -
|
2372044
|
|
jumep
|
|
|
predtym ako das novy silentblok tak zober pajser a skus zapacit
to iste zopakuj po vymene ...
potom pochopis
ked ho das dole tiez uvidis aky je vymackany
predtym ako das novy silentblok tak zober pajser a skus zapacit
to iste zopakuj po vymene ...
potom pochopis
ked ho das dole tiez uvidis aky je vymackany
|
|
16.02.2011 14:05 -
|
2373825
|
|
ammur
|
Město: Vracov, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 5 |
|
|
Ahoj,mám problém s horním uloením předních tlumičů.U to tam dost klepe a zajímalo by mě jak při výměně postupovat(ohledně hydrauliky),jinak uloení seenu asi jen v Citroenu?
Ahoj,mám problém s horním uloením předních tlumičů.U to tam dost klepe a zajímalo by mě jak při výměně postupovat(ohledně hydrauliky),jinak uloení seenu asi jen v Citroenu?
|
|
16.02.2011 14:45 -
|
2373829
|
|
Darja
|
|
|
Uloení tlumičů, to bohuel u pětky není jako u klasického auta. Má pístnici, pak má doraz (ten můe bejt ko) a kompletní drák s koulí.
V příloze je obrázek.
Uloení tlumičů, to bohuel u pětky není jako u klasického auta. Má pístnici, pak má doraz (ten můe bejt ko) a kompletní drák s koulí.
V příloze je obrázek.
Přílohy: 4345a16a.jpg ( 55301b ) - Uloení pístnice |
|
16.02.2011 16:13 -
|
2373849
|
|
jruze
|
|
|
Ta hlavice nahoře je vpodstatě syletblok,pístnice je na kolnusu - musí to odtlakovat-povolit tu velkou matici nahoře-přes něco mněkčího(mosaz)srazit pístnici,samozřejmě odpojit kouly a trubku,odroubovat uchycení hlavice od podběhu.Pokud to frantíci neupravily na C5 tak na XM je to stejné a tam to dovedlo prolézt celé a zničit kapotu.
Ta hlavice nahoře je vpodstatě syletblok,pístnice je na kolnusu - musí to odtlakovat-povolit tu velkou matici nahoře-přes něco mněkčího(mosaz)srazit pístnici,samozřejmě odpojit kouly a trubku,odroubovat uchycení hlavice od podběhu.Pokud to frantíci neupravily na C5 tak na XM je to stejné a tam to dovedlo prolézt celé a zničit kapotu.
|
|
| |
|
|