| | |
11.02.2013 19:18 -
Re: Zvuky,vrzání na přední nápravě
|
2547267
|
|
jumep
|
|
|
budte radi, ked ich montujete, namazte ich aby nezahrdzaveli, mam k nim uz spraveny krasny kluc, niektore kusky su uzasne na povolenie a majzlikom by si ich nikdy nedal, hlavne ked na otocenie potrebujes metrovu tyc aj po 3tej otacke
budte radi, ked ich montujete, namazte ich aby nezahrdzaveli, mam k nim uz spraveny krasny kluc, niektore kusky su uzasne na povolenie a majzlikom by si ich nikdy nedal, hlavne ked na otocenie potrebujes metrovu tyc aj po 3tej otacke
|
|
11.02.2013 20:06 -
|
2547290
|
|
jruze
|
|
|
jumep napsal(a): budte radi, ked ich montujete, namazte ich aby nezahrdzaveli, mam k nim uz spraveny krasny kluc, niektore kusky su uzasne na povolenie a majzlikom by si ich nikdy nedal, hlavne ked na otocenie potrebujes metrovu tyc aj po 3tej otacke
No po roztrení hasáku,osekání půlky čepu a zlikvidování velkých sikovek jsem to začal řeit tak jak jsem psal(brzdič,kotouč dolů,odrazit z kolnusu a je to rychlejí ne cokoli jiného a ani to neodjiuji)
No po roztrení hasáku,osekání půlky čepu a zlikvidování velkých sikovek jsem to začal řeit tak jak jsem psal(brzdič,kotouč dolů,odrazit z kolnusu a je to rychlejí ne cokoli jiného a ani to neodjiuji)
|
|
11.02.2013 21:07 -
|
2547364
|
|
jumep
|
|
|
na zraz ti donesem ukazat to co realne funguje a dam ti postup ako si to vyrobis
na zraz ti donesem ukazat to co realne funguje a dam ti postup ako si to vyrobis :)
|
|
15.02.2013 21:32 -
|
2548746
|
|
M.P
|
Město: Třebíč, Auto: Peugeot 807 2.0 HDi / 100 kW | Počet příspěvků: 432 |
|
|
Tak hotovo . Jeden el vytočit bez pouití podpůrnejch metod nebo nástrojů , druhýmu se moc nechtělo , tak ho musel nahřát a pak si dal říct .
... jen je jetě potřeba vyměnit tyčky řízení ... Tak po víkendu pokračování .
Tak hotovo . Jeden el vytočit bez pouití podpůrnejch metod nebo nástrojů , druhýmu se moc nechtělo , tak ho musel nahřát a pak si dal říct .
... jen je jetě potřeba vyměnit tyčky řízení ... Tak po víkendu pokračování .
|
|
15.02.2013 22:44 -
|
2548753
|
|
jumep
|
|
|
odporucam spravit vsetko
capy + silenty ramien + kosti + capy riadenia a zbehnut na geometriu a relativne ak das dobru znacku a kvalitne diely mas na dlho pokoj
odporucam spravit vsetko
capy + silenty ramien + kosti + capy riadenia a zbehnut na geometriu a relativne ak das dobru znacku a kvalitne diely mas na dlho pokoj
|
|
08.05.2013 16:40 -
|
2577133
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Dotaz: Mám v okolí 2 C5 III - Turer. Obě mají najeto kolem 70 000 km a obě mají v háji přední nápravu. Je to normální?
Dotaz: Mám v okolí 2 C5 III - Turer. Obě mají najeto kolem 70 000 km a obě mají v háji přední nápravu. Je to normální?
|
|
08.05.2013 20:59 -
|
2577208
|
|
jumep
|
|
|
podla mna to normalne neni, ta naprava je dost bytelna, jedine co si viem predsavit ze tam mlati je ten spodny loziskocap, ktoremu prskla ta manzeta a zatiekla do neho voda
podla mna to normalne neni, ta naprava je dost bytelna, jedine co si viem predsavit ze tam mlati je ten spodny loziskocap, ktoremu prskla ta manzeta a zatiekla do neho voda
|
|
15.03.2015 22:57 -
|
2798654
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Tak závada vrzání při houpání, někdy i zatáčení na pravém předním kole odhalena, čtyři lidi jsme se vystřídali na jámě, ne jsme na to přili, straně se zvuky vrzání přenáí, pak jsem si viml prachovky na spodním čepu ramene, neseděla jak má, dostal se tam prach, voda a udělala tuto kodu, stříknul jsem pod ní trochu oleje, abych si to potvrdil a bylo po vrzání. Před rokem proběhla výměna obou těchto čepů, zajiovací krouek prachovky zmizel a takto to dopadlo, zase budu měnit, to samé mám i na čepu řízení na stejné straně, u prachovky chybí zajitění, také proběhne výměna. To vrzání se ale hrozně blbě hledá, přenáí se to, kadou chvíli to vypadalo na něco jiného, chvíli na silentbloky ramene, za chvíli stabilizátoru, nakonec spodní čep ramene, hlavně e jsem to nakonec odhalil.
Tak závada vrzání při houpání, někdy i zatáčení na pravém předním kole odhalena, čtyři lidi jsme se vystřídali na jámě, ne jsme na to přili, straně se zvuky vrzání přenáí, pak jsem si viml prachovky na spodním čepu ramene, neseděla jak má, dostal se tam prach, voda a udělala tuto kodu, stříknul jsem pod ní trochu oleje, abych si to potvrdil a bylo po vrzání. Před rokem proběhla výměna obou těchto čepů, zajiovací krouek prachovky zmizel a takto to dopadlo, zase budu měnit, to samé mám i na čepu řízení na stejné straně, u prachovky chybí zajitění, také proběhne výměna. To vrzání se ale hrozně blbě hledá, přenáí se to, kadou chvíli to vypadalo na něco jiného, chvíli na silentbloky ramene, za chvíli stabilizátoru, nakonec spodní čep ramene, hlavně e jsem to nakonec odhalil. :-)
|
|
22.07.2016 09:59 -
|
2974561
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Včera se ena vrátila od tchýně a oznámila mi e v autě něco vre. A opravdu,byl jsem to projet a z přední strany u řidiče se ozývá zvuk jako z rozvrzané postele , nebo mi takhle vrzali pístnice na Xantii. Ale pístnice to asi nebude. Zvlátní je, e to vre stále, bez ohledu na propruení auta. Kdy ručně rozhoupu auto u toho kola ,tak nic neslyím.Prostě jedu pomalu po rovné cestě a ono to vre. Při rychlé jízdě po dálnici to slyet není ale to bude tím zvýeným celkovým hlukem. Ve 30km/h to bylo slyet parádně.Zvuk se těko popisuje ,třeba jako kdy chcete přeletit sklo nějakým hadrem,takové kvíkání. . V noci jsem toho moc nenaspal nebo mi to leí v hlavě - dnes v noci odjídíme do Dánska... Ráno jsem chtěl řeit nějaký servis,před tím jsem to el projet jestli mě jetě něco nenapadne. Udělal jsem kolečko okolo obydlí a samozřejmě nic nevrzalo. Take to dělá jen někdy. Večer bylo auto zahřáté po 120 km jízdě. Ráno studené a po deti.
Přední silentbloky mám měněné loni v září ,ujel jsem na nich cca 15 000 km Kdy byly patné nevrzali ale sjíděli se gumy z venkovní hrany.
Včera se ena vrátila od tchýně a oznámila mi e v autě něco vre. A opravdu,byl jsem to projet a z přední strany u řidiče se ozývá zvuk jako z rozvrzané postele , nebo mi takhle vrzali pístnice na Xantii. Ale pístnice to asi nebude. Zvlátní je, e to vre stále, bez ohledu na propruení auta. Kdy ručně rozhoupu auto u toho kola ,tak nic neslyím.Prostě jedu pomalu po rovné cestě a ono to vre. Při rychlé jízdě po dálnici to slyet není ale to bude tím zvýeným celkovým hlukem. Ve 30km/h to bylo slyet parádně.Zvuk se těko popisuje ,třeba jako kdy chcete přeletit sklo nějakým hadrem,takové kvíkání.:nevim . V noci jsem toho moc nenaspal nebo mi to leí v hlavě - dnes v noci odjídíme do Dánska...:-( Ráno jsem chtěl řeit nějaký servis,před tím jsem to el projet jestli mě jetě něco nenapadne. Udělal jsem kolečko okolo obydlí a samozřejmě nic nevrzalo. Take to dělá jen někdy. Večer bylo auto zahřáté po 120 km jízdě. Ráno studené a po deti.
Přední silentbloky mám měněné loni v září ,ujel jsem na nich cca 15 000 km Kdy byly patné nevrzali ale sjíděli se gumy z venkovní hrany.
|
|
22.07.2016 10:13 -
|
2974563
|
|
milda67
|
|
|
Nechci tvrdit,e to bude stejné,ale něco podobného mi dělalo loisko v předním kole, po dálnici nic a kdy jsem jezdil po městě tak hrozné vrzání. Kdy jsem to zvedl na zvedák tak ádný problém, nevrzalo to při točení kolem, ádný hluk, ádná vůle,prostě ve o.k., po sputění a projetí za chvíli zase vrzání. Pomohla a výměna loiska.
Nechci tvrdit,e to bude stejné,ale něco podobného mi dělalo loisko v předním kole, po dálnici nic a kdy jsem jezdil po městě tak hrozné vrzání. Kdy jsem to zvedl na zvedák tak ádný problém, nevrzalo to při točení kolem, ádný hluk, ádná vůle,prostě ve o.k., po sputění a projetí za chvíli zase vrzání. Pomohla a výměna loiska.
|
|
22.07.2016 21:32 -
|
2974708
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
HELLMUT napsal(a): A to na těch fotkách je dobře nebo patně?
Já to mám takhle. Pořád nachapu co se myslí pod ní / nad ní vdy je to přeci dole, kdyby to bylo nad, tak to nebude vidět. Asi jsem natvrdlej.
Má to dobře, dělal ti to odborník , jestli to chce pochopit , podívej se na fotky od tomixe na první stránce tohoto vlákna, měl to dané vý a proto mu to vrzalo, je to tam krásně vidět ten rozdíl, zaměř se na ten spodní čep ramene a bude mít po problému.
Má to dobře, dělal ti to odborník :-)), jestli to chce pochopit :-d, podívej se na fotky od tomixe na první stránce tohoto vlákna, měl to dané vý a proto mu to vrzalo, je to tam krásně vidět ten rozdíl, zaměř se na ten spodní čep ramene a bude mít po problému. ;-)
|
|
22.07.2016 23:00 -
|
2974749
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
No dobře odborníku. Měj připravenou Tatru.Jestli něco ulitne, tak si pro mě udělá výlet na sever.
No samozřejmě to nebude zdarma, něco mi dá, e se bude moci trochu ochladit od zdejích středoevropských veder
No dobře odborníku. Měj připravenou Tatru.Jestli něco ulitne, tak si pro mě udělá výlet na sever.
No samozřejmě to nebude zdarma, něco mi dá, e se bude moci trochu ochladit od zdejích středoevropských veder :-))
|
|
22.07.2016 23:04 -
|
2974752
|
|
63zdenda
|
|
|
Tatra je před garáí a na severu jsem.
Jinak proti povolení to má zajitěné, neměl bys mít problém, ale řeit to chce co nejdřív.
Tatra je před garáí a na severu jsem. :-))))
Jinak proti povolení to má zajitěné, neměl bys mít problém, ale řeit to chce co nejdřív.
|
|
23.07.2016 10:43 -
|
2974832
|
|
jumep
|
|
|
Priklanam sa k mildovmu rieseniu podla toho ako je to tu popisane
Priklanam sa k mildovmu rieseniu podla toho ako je to tu popisane
|
|
23.07.2016 11:00 -
|
2974842
|
|
Luki_C5
|
Město: Holeov, Auto: C6 2.7 HDI Exclusive | Počet příspěvků: 971 |
|
|
Ono hodně zaleí jestli je to kovové vrzání a nebo gumové vrzání. Teď u je to jedno. U je na cestě
Ono hodně zaleí jestli je to kovové vrzání a nebo gumové vrzání. Teď u je to jedno. U je na cestě :-)
|
|
23.07.2016 17:31 -
|
2974908
|
|
63zdenda
|
|
|
Zatím se Hellmut neozval, tak asi dobrý.
On u neopravil svůj popis závady, kdy na straně řidiče nad kolem rozhoupe auto větí intenzitou, tak nevre, kdy houpe opravdu pomalu, vre, úplně stejné příznaky jsem měl já a v mém případě to dělal spodní čep ramene, proto si myslím, e je to to samé, ale nechci tvrdit, e je to na 100% ono.
Zatím se Hellmut neozval, tak asi dobrý. :-d
On u neopravil svůj popis závady, kdy na straně řidiče nad kolem rozhoupe auto větí intenzitou, tak nevre, kdy houpe opravdu pomalu, vre, úplně stejné příznaky jsem měl já a v mém případě to dělal spodní čep ramene, proto si myslím, e je to to samé, ale nechci tvrdit, e je to na 100% ono. :-)
|
|
23.07.2016 18:13 -
|
2974910
|
|
HELLMUT
|
|
|
Hellmut jede jako drak. Jsem na severu u Kielu, navtívil jsem ponorku a teď jedu směr Dánsko. Zvuky slyel Hanz skrze telefon v pátek. Poradil mi rozhoupat auto za hagusy a vrzalo to jako krava'. Vzhledem k tomu e stalo na místě tak loiska by to byt neměli...
Jen bádejte rád si to přečtu
Hellmut jede jako drak. Jsem na severu u Kielu, navtívil jsem ponorku a teď jedu směr Dánsko. Zvuky slyel Hanz skrze telefon v pátek. Poradil mi rozhoupat auto za hagusy a vrzalo to jako krava'. Vzhledem k tomu e stalo na místě tak loiska by to byt neměli... :nevim
Jen bádejte rád si to přečtu :-))
Přílohy: DSC_0047.JPG ( 3122806b ) - |
|
| |
|
|