| | |
06.10.2011 21:03 -
Re: Zvuky,vrzání na přední nápravě
|
2417719
|
|
TheOne
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 373 |
|
|
pepik napsal(a): Ahoj. Celou dovolenou mi citrón krásně povrzával, já natvanej, stará votrávená a u jsem se viděl jak budu celou nápravu rozebírat a strávim tim spoustu času..............pak se kouknul sem , vyměnil dva čepy a vrzání je fuč.............
jojo mě to dělá volný silent na rameni, ale jen kdy je teplo, jinak ne.
Ahoj. Celou dovolenou mi citrón krásně povrzával, já natvanej, stará votrávená a u jsem se viděl jak budu celou nápravu rozebírat a strávim tim spoustu času..............pak se kouknul sem:palec, vyměnil dva čepy a vrzání je fuč.............:-))))
jojo mě to dělá volný silent na rameni, ale jen kdy je teplo, jinak ne.
|
|
23.12.2011 11:56 -
|
2435055
|
|
tomix
|
Město: Ceska lipa, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 232 |
|
|
Tak jsem dnes konečně odstranil to vrzání na předkuNevím jak má příčka být ale byla pod přední nápravnicí tak jsem ji dal nad ní a je po vrzání ,evidentně to o sebe dřelo a to byla příčina .
Tak jsem dnes konečně odstranil to vrzání na předku:-))))Nevím jak má příčka být ale byla pod přední nápravnicí tak jsem ji dal nad ní a je po vrzání ,evidentně to o sebe dřelo a to byla příčina .:palec:-))))
Přílohy: Fotografie0110.jpg ( 1741726b ) - příčka výfuku silenbloku u přední nápravy Fotografie0111.jpg ( 1633496b ) - Fotografie0112.jpg ( 1704196b ) - Fotografie0113.jpg ( 1642244b ) - |
|
23.12.2011 14:38 -
|
2435189
|
|
jumep
|
|
|
niekto ti daval dole napravu a zle to zlozil, mal by som teraz obavu o to ze tam bude zle poskladaneho a putahovaneho toho hodne viac
niekto ti daval dole napravu a zle to zlozil, mal by som teraz obavu o to ze tam bude zle poskladaneho a putahovaneho toho hodne viac
|
|
23.12.2011 15:31 -
|
2435207
|
|
jumep
|
|
|
4 srpby co drzia napravu maju byt na 140nm
4 srpby co drzia napravu maju byt na 140nm
|
|
08.05.2012 16:20 -
|
2475825
|
|
strogen
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 16 |
|
|
Dobrý den.
Mám jeden dotaz. Týká se to C5 II r. v. 2007. Přede dvěma dny mi začalo zřejmě vrzat přední uloení pístnic. Kdybych měl klasické tlumiče, napíu, e je to horní uloení ale u hydrauliky fakt nevím. Díval jsem se do motoru ale je ve zadeklované, nikde jsem nenael loiska horního uloení pístnic. Máte s tím někdo nějaké zkuenosti? Můu si tím zadělat na větí problém či to jde nějak snadno odstranit?
Díky za kadou pravdivou odpověď
S pozdravem a bez problémů s C5, Míra
Dobrý den.
Mám jeden dotaz. Týká se to C5 II r. v. 2007. Přede dvěma dny mi začalo zřejmě vrzat přední uloení pístnic. Kdybych měl klasické tlumiče, napíu, e je to horní uloení ale u hydrauliky fakt nevím. Díval jsem se do motoru ale je ve zadeklované, nikde jsem nenael loiska horního uloení pístnic. Máte s tím někdo nějaké zkuenosti? Můu si tím zadělat na větí problém či to jde nějak snadno odstranit?
S pozdravem a bez problémů s C5, Míra:-)
|
|
08.05.2012 17:07 -
|
2475839
|
|
jruze
|
|
|
strogen napsal(a): Dobrý den.
S pozdravem a bez problémů s C5, Míra
No loisko tam nenajde páč tam není-otáčí se to v pístnici.Podle tvého popisu nevím - můe být utrený siletblok horního uloení,nebo KO spodní čep ramene(ten ale větinou nevre),kulový čep,kost,uloení stabilizátoru.Nedovedu z popisu určit co vre.
No loisko tam nenajde páč tam není-otáčí se to v pístnici.Podle tvého popisu nevím - můe být utrený siletblok horního uloení,nebo KO spodní čep ramene(ten ale větinou nevre),kulový čep,kost,uloení stabilizátoru.Nedovedu z popisu určit co vre.
|
|
08.05.2012 20:46 -
|
2475929
|
|
strogen
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 16 |
|
|
Spodní čep jsem koupil od Febi (snad to vydrí), stabilizátory také od tée firmy. Tak tedy jetě koupit kost a snad to přestane. Jinak nevím...
Jetě mi k tomu můe někdo něco napsat? Čím víc názorů, tím více moností.
Díky Míra
Spodní čep jsem koupil od Febi (snad to vydrí), stabilizátory také od tée firmy. Tak tedy jetě koupit kost a snad to přestane. Jinak nevím...
Jetě mi k tomu můe někdo něco napsat? Čím víc názorů, tím více moností.
Díky Míra
|
|
08.05.2012 21:43 -
|
2475959
|
|
Hanz 397
|
|
|
Přesně při tomhle(otáčení volantem,přejezd drobných nerovností...) mi to začalo vrzat asi tak týden po tom,co jsem to koupil.Dva měsíce jsem nemohl přijít na to,co to je. A e je ta náprava hodně jednoduchá . Pak to na pár dní přestalo a nakonec to začalo ukat... Tyčka stabilizátoru. Akorát jsem nějak z toho,co jsi napsal,nepochopil,jestli u jsi je měnil(stabilizátory?)...
Přesně při tomhle(otáčení volantem,přejezd drobných nerovností...) mi to začalo vrzat asi tak týden po tom,co jsem to koupil.Dva měsíce jsem nemohl přijít na to,co to je. A e je ta náprava hodně jednoduchá :-d . Pak to na pár dní přestalo a nakonec to začalo ukat... Tyčka stabilizátoru. Akorát jsem nějak z toho,co jsi napsal,nepochopil,jestli u jsi je měnil(stabilizátory?)...
|
|
08.05.2012 21:54 -
|
2475969
|
|
jumep
|
|
|
mal som tu pripad ked bol volny zadny silentblok co je nalisovany na ramene, nedrzal tam ale len volne bol nasunuty, trocha to zhrdzavelo a miesto otacania v gume sa to otacalo v tom ulozeni a to vrzalo
mal som tu pripad ked bol volny zadny silentblok co je nalisovany na ramene, nedrzal tam ale len volne bol nasunuty, trocha to zhrdzavelo a miesto otacania v gume sa to otacalo v tom ulozeni a to vrzalo
|
|
23.05.2012 11:56 -
Re: Rupání na straně řidiče na přední nápravě
|
2480381
|
|
Pablik1
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 731 |
|
|
včera jsem jel po odpolední směně a po nastartování se ze dveří spolujezdce ozvalo vrčení-asijako kdy jede okno nahoru ale daleko silněji.vyloeně vrčení.tak jsem vypl motor-pokračovalo to.vylezu z auta,zamknu-pořád!obejdu auto-vrčení za dveří spolujezdce.vlezu do auta-jezdím ze sklem-pořád to samé.a nakonec najdu ve dveřích strojek na vlasy,který se zapnul otřesem po nastartování a vrčel a vrčel-jsem kus vola!!!
včera jsem jel po odpolední směně a po nastartování se ze dveří spolujezdce ozvalo vrčení-asijako kdy jede okno nahoru ale daleko silněji.vyloeně vrčení.tak jsem vypl motor-pokračovalo to.vylezu z auta,zamknu-pořád!obejdu auto-vrčení za dveří spolujezdce.vlezu do auta-jezdím ze sklem-pořád to samé.a nakonec najdu ve dveřích strojek na vlasy,který se zapnul otřesem po nastartování a vrčel a vrčel:nevim-jsem kus vola!!!:-d
|
|
23.05.2012 13:01 -
|
2480399
|
|
milek
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 23 |
|
|
Pablik1 napsal(a): včera jsem jel po odpolední směně a po nastartování se ze dveří spolujezdce ozvalo vrčení-asijako kdy jede okno nahoru ale daleko silněji.vyloeně vrčení.tak jsem vypl motor-pokračovalo to.vylezu z auta,zamknu-pořád!obejdu auto-vrčení za dveří spolujezdce.vlezu do auta-jezdím ze sklem-pořád to samé.a nakonec najdu ve dveřích strojek na vlasy,který se zapnul otřesem po nastartování a vrčel a vrčel -jsem kus vola!!!
Mě se stalo něco podobného: po opravě klapky klimatizace jsem "zjistil", e ventilátor nereaguje na otáčení knoflíku, kterým se nastavují otáčky. Nadával jsem si e jsem něco potento na panelu klimatizace při opravě. Později jsem přiel na to, e místo knoflíkem ventilátoru točím knoflíkem (vypnutého) rádia, který je kousek nad. Aspoň e oprava byla rychlá a levná
včera jsem jel po odpolední směně a po nastartování se ze dveří spolujezdce ozvalo vrčení-asijako kdy jede okno nahoru ale daleko silněji.vyloeně vrčení.tak jsem vypl motor-pokračovalo to.vylezu z auta,zamknu-pořád!obejdu auto-vrčení za dveří spolujezdce.vlezu do auta-jezdím ze sklem-pořád to samé.a nakonec najdu ve dveřích strojek na vlasy,který se zapnul otřesem po nastartování a vrčel a vrčel:nevim-jsem kus vola!!!:-d
Mě se stalo něco podobného: po opravě klapky klimatizace jsem "zjistil", e ventilátor nereaguje na otáčení knoflíku, kterým se nastavují otáčky. Nadával jsem si e jsem něco potento na panelu klimatizace při opravě. Později jsem přiel na to, e místo knoflíkem ventilátoru točím knoflíkem (vypnutého) rádia, který je kousek nad. Aspoň e oprava byla rychlá a levná :-))))
|
|
24.05.2012 15:14 -
|
2480559
|
|
Pablik1
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 731 |
|
|
milek napsal(a): Pablik1 napsal(a): včera jsem jel po odpolední směně a po nastartování se ze dveří spolujezdce ozvalo vrčení-asijako kdy jede okno nahoru ale daleko silněji.vyloeně vrčení.tak jsem vypl motor-pokračovalo to.vylezu z auta,zamknu-pořád!obejdu auto-vrčení za dveří spolujezdce.vlezu do auta-jezdím ze sklem-pořád to samé.a nakonec najdu ve dveřích strojek na vlasy,který se zapnul otřesem po nastartování a vrčel a vrčel -jsem kus vola!!! Mě se stalo něco podobného: po opravě klapky klimatizace jsem "zjistil", e ventilátor nereaguje na otáčení knoflíku, kterým se nastavují otáčky. Nadával jsem si e jsem něco potento na panelu klimatizace při opravě. Později jsem přiel na to, e místo knoflíkem ventilátoru točím knoflíkem (vypnutého) rádia, který je kousek nad. Aspoň e oprava byla rychlá a levná to samý se mi stávalo jak jsem koupil c-5 na původním radiu...
včera jsem jel po odpolední směně a po nastartování se ze dveří spolujezdce ozvalo vrčení-asijako kdy jede okno nahoru ale daleko silněji.vyloeně vrčení.tak jsem vypl motor-pokračovalo to.vylezu z auta,zamknu-pořád!obejdu auto-vrčení za dveří spolujezdce.vlezu do auta-jezdím ze sklem-pořád to samé.a nakonec najdu ve dveřích strojek na vlasy,který se zapnul otřesem po nastartování a vrčel a vrčel:nevim-jsem kus vola!!!:-d Mě se stalo něco podobného: po opravě klapky klimatizace jsem "zjistil", e ventilátor nereaguje na otáčení knoflíku, kterým se nastavují otáčky. Nadával jsem si e jsem něco potento na panelu klimatizace při opravě. Později jsem přiel na to, e místo knoflíkem ventilátoru točím knoflíkem (vypnutého) rádia, který je kousek nad. Aspoň e oprava byla rychlá a levná :-)))) to samý se mi stávalo jak jsem koupil c-5 na původním radiu...:-o
|
|
02.08.2012 22:45 -
|
2496595
|
|
Alex71
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 14 |
|
|
Ahoj vichni.Před časem se mi při průjezdu levotočivé zatáčky ozýval vepředu u spolujezdce takový skřípavý zvuk.Jako kdyby nějakej silentblok - prostě jako guma o kov.Dělo se to opravdu nahodile a tak jsem si říkal,e to jetě chvíli vydrí a e se na to podívám, a budu měnit tyčky stabilizátoru.Při výměně jsem pajcrem vyzkouel snad vechno a zjevná závada nikde.Auto si vesele povrzávalo dál.Intenzita vrzání se stále zvětovala a dnes to v podstatě vre neustále.Dal jsem auto na zvedák a v domnění, e u to snad můe být jen tlumič.Na tlumičích nemám ádné prachovky.Zespodu je na pístnici vidět jakýsi váleček s výřezem.Vysoko nad ním /pod koulí/ je jakési těsnění - nějaká guma.U strany řidiče je vcelku v pořádku, ale u strany spolujezdce je jaksi pokroucená,potrhaná a zpříčená.Při zatíení se ozve zlověstné skřípání a mírný náraz.Jako by tam něco něčemu překáelo.Jinak auto se při jízdě chová dobře - není tvrdé a tlumí taky pěkně - nikde ádný průsak..Pokusím se to nafotit.Není tady někde podrobný náhled, jak má vypadat celý tlumič i s koulí.
Ahoj vichni.Před časem se mi při průjezdu levotočivé zatáčky ozýval vepředu u spolujezdce takový skřípavý zvuk.Jako kdyby nějakej silentblok - prostě jako guma o kov.Dělo se to opravdu nahodile a tak jsem si říkal,e to jetě chvíli vydrí a e se na to podívám, a budu měnit tyčky stabilizátoru.Při výměně jsem pajcrem vyzkouel snad vechno a zjevná závada nikde.Auto si vesele povrzávalo dál.Intenzita vrzání se stále zvětovala a dnes to v podstatě vre neustále.Dal jsem auto na zvedák a v domnění, e u to snad můe být jen tlumič.Na tlumičích nemám ádné prachovky.Zespodu je na pístnici vidět jakýsi váleček s výřezem.Vysoko nad ním /pod koulí/ je jakési těsnění - nějaká guma.U strany řidiče je vcelku v pořádku, ale u strany spolujezdce je jaksi pokroucená,potrhaná a zpříčená.Při zatíení se ozve zlověstné skřípání a mírný náraz.Jako by tam něco něčemu překáelo.Jinak auto se při jízdě chová dobře - není tvrdé a tlumí taky pěkně - nikde ádný průsak..Pokusím se to nafotit.Není tady někde podrobný náhled, jak má vypadat celý tlumič i s koulí.:nevim
|
|
02.08.2012 23:06 -
|
2496610
|
|
jumep
|
|
|
to je silentblok vrchny, nebyva v nom problem, ale moze sa stat ze je rozbity
da sa to kupit samotne a tiez sa to da zohnat starsie....
to je silentblok vrchny, nebyva v nom problem, ale moze sa stat ze je rozbity
da sa to kupit samotne a tiez sa to da zohnat starsie....
|
|
02.08.2012 23:46 -
|
2496611
|
|
Alex71
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 14 |
|
|
Díky - tak to je celkem příznivá zpráva. Akorát ta výměna bude asi troku sloitějí
Díky - tak to je celkem příznivá zpráva. Akorát ta výměna bude asi troku sloitějí :-)
|
|
11.02.2013 15:46 -
|
2547194
|
|
M.P
|
Město: Třebíč, Auto: Peugeot 807 2.0 HDi / 100 kW | Počet příspěvků: 432 |
|
|
Tak jsme taky začali v pátek vrzat . Celej víkend jsem se snail přijít na to odkud to je . Buď to přestalo , nebo jsem byl zrovna sám . A dnes kdy jsem zastavil a pohoupal auto opět to vrzalo . Take jsem lehl pod auto a nechal si houpat autem a zespoda to "oahával" . Spodní čep na pravé straně . Jak se na něj áhne tak to v něm vre jak v mým kolenu . Je neuvěřitelný co to dokáe vyloudit za zvuky . A jak hlasitý . Take jsem dva objednal a v pátek mě to bude kamo měnit . Jsu zvědavej jak se s tím popere . Ví do čeho jde ...
Tak jsme taky začali v pátek vrzat . Celej víkend jsem se snail přijít na to odkud to je . Buď to přestalo , nebo jsem byl zrovna sám . A dnes kdy jsem zastavil a pohoupal auto opět to vrzalo . Take jsem lehl pod auto a nechal si houpat autem a zespoda to "oahával" . Spodní čep na pravé straně . Jak se na něj áhne tak to v něm vre jak v mým kolenu . Je neuvěřitelný co to dokáe vyloudit za zvuky . A jak hlasitý . Take jsem dva objednal a v pátek mě to bude kamo měnit . Jsu zvědavej jak se s tím popere . Ví do čeho jde ...
|
|
11.02.2013 17:20 -
|
2547224
|
|
M.P
|
Město: Třebíč, Auto: Peugeot 807 2.0 HDi / 100 kW | Počet příspěvků: 432 |
|
|
Ptal jestli je to ten čep s tím velkým závitem co jde zkur.... vyroubovat . Povídám e to je přesně ono . Tak prej nad takovým vdy zvítězil v prvním kole
Ptal jestli je to ten čep s tím velkým závitem co jde zkur.... vyroubovat . Povídám e to je přesně ono . Tak prej nad takovým vdy zvítězil v prvním kole :-d
|
|
11.02.2013 17:47 -
|
2547233
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
kdy jsem čepy měnil, bylo nejhorí je povolit. Řeil jsem to hooooodně velkejma sikovkama s ostrýma zoubkama a nasadil jsem na ně trubku. Kdy jsem to povolil, lo to roubovat lehce. Take první půl otáčka je patná a pak pohoda. Hlavně at ti čep pak řádně utáhne a zajistí, aby se ti nevytočil za jízdy. U to tu taky někdo řeil a stalo se mu to myslím zrovna v německu.
kdy jsem čepy měnil, bylo nejhorí je povolit. Řeil jsem to hooooodně velkejma sikovkama s ostrýma zoubkama a nasadil jsem na ně trubku. Kdy jsem to povolil, lo to roubovat lehce. Take první půl otáčka je patná a pak pohoda;-). Hlavně at ti čep pak řádně utáhne a zajistí, aby se ti nevytočil za jízdy. U to tu taky někdo řeil a stalo se mu to myslím zrovna v německu.
|
|
| |
|
|