| | |
13.03.2011 09:00 -
Re: Letní pneu na C5
|
2377574
|
|
Darja
|
|
|
Na STK pindaj, pojiovny pindaj.
Řeila jsem to s likvidátorem a prostě TP je směrodatný ohledně typu pneu. Řeila jsem to, kdy mě nabourali na zimních a měla jsem "v" místo "w". Tak se na to zaměřil, čeknul si TP a pak jsme o tom chvíli mluvili. A soud člověku nepomůe. Výrobce stanovil pro auto typ gum a basta. Jedině by se to dalo uhádat, kdy by člověk měl patně napsaný TP, kdy by dokázal, e výrobce určil pro auto třeba 205/55/16 a v TP by byl překlep 225/55/16... jinak není ance úniku.
Na STK pindaj, pojiovny pindaj.
Řeila jsem to s likvidátorem a prostě TP je směrodatný ohledně typu pneu. Řeila jsem to, kdy mě nabourali na zimních a měla jsem "v" místo "w". Tak se na to zaměřil, čeknul si TP a pak jsme o tom chvíli mluvili. A soud člověku nepomůe. Výrobce stanovil pro auto typ gum a basta. Jedině by se to dalo uhádat, kdy by člověk měl patně napsaný TP, kdy by dokázal, e výrobce určil pro auto třeba 205/55/16 a v TP by byl překlep 225/55/16... jinak není ance úniku.
|
|
13.03.2011 09:06 -
|
2377576
|
|
CC5
|
Město: Praha-Modřany, Auto: Citroën Xantia II Break 2.0 HDi Kat. (80kW) | Počet příspěvků: 372 |
|
|
vdy je to prosté,pro bych so měl přidělávat problémy kdy můu dodret to co je napsaný,mě osobě nikdy nenapadlo koumat jaký jiný gumy dát na auto ne ty ci jsou v TP
vdy je to prosté,pro bych so měl přidělávat problémy kdy můu dodret to co je napsaný,mě osobě nikdy nenapadlo koumat jaký jiný gumy dát na auto ne ty ci jsou v TP
|
|
13.03.2011 09:10 -
|
2377578
|
|
Darja
|
|
|
Mě jo, chtěla jsem 17" a protoe jsem pitomá podstivka, chtěla jsem je mít zapsané i v TP. A po tom, co bych kvůli tomu musela dělat, tak jsem to psychicky vzdala
Mě jo, chtěla jsem 17" :-)))) a protoe jsem pitomá podstivka, chtěla jsem je mít zapsané i v TP. A po tom, co bych kvůli tomu musela dělat, tak jsem to psychicky vzdala :D
|
|
13.03.2011 13:28 -
|
2377605
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
Darja napsal(a): Hele, jezdi si na čem chce. Já jen upozorňuju, e tyhle gumy jsou lowcosty. A 30tis nepovauju za výdr. Já mám i na pitomejch Fuldách najeto víc.
Zastávám názor, e guma je jediná věc, co drí auto na silnici,...
Jasně, jsou to low-costy, ale nemyslim,e vude platí větí cena, automaticky větí kvalita:
.link.
tady má ADAC test, sice jinej rozměr, ale velký rozdíly mezitím nebudou, některý značkový gumy , jsou dokonce pod zmíněnejma semperitama a oproti ostatním značkovejm nedopadly o moc hůř, tak proč platit 2x tolik? Jinak souhlasím, e je to jediná věc, která auto drí na silnici a nechci se hádat, jen si snaim obhájit svoje, protoe mi taky není jedno, co obouvám
Jasně, jsou to low-costy, ale nemyslim,e vude platí větí cena, automaticky větí kvalita:
http://www.az-pneu.cz/testy-pneu/zimni/adac-oamtc-de-2010-225-45-17-100
tady má ADAC test, sice jinej rozměr, ale velký rozdíly mezitím nebudou, některý značkový gumy , jsou dokonce pod zmíněnejma semperitama a oproti ostatním značkovejm nedopadly o moc hůř, tak proč platit 2x tolik? Jinak souhlasím, e je to jediná věc, která auto drí na silnici a nechci se hádat, jen si snaim obhájit svoje, protoe mi taky není jedno, co obouvám ;-)
|
|
13.03.2011 13:41 -
|
2377606
|
|
zico
|
|
|
Darja napsal(a): Hele, jezdi si na čem chce. Já jen upozorňuju, e tyhle gumy jsou lowcosty. A 30tis nepovauju za výdr. Já mám i na pitomejch Fuldách najeto víc. Zastávám názor, e guma je jediná věc, co drí auto na silnici,...
Kto si kupi gumy s primeranym rychl.indexom, od spolocnosti s vlastnym vyvojom, tak nema co pokazit. Ale ak si kupi T index za 50 eur, tak je to loteria. Uvedene plati tak pre Fuldu a Semperit, tak aj pre ostatne znacky v STREDNOM segmente (Barum, Matador, Hankook a pod.)
Hele, jezdi si na čem chce. Já jen upozorňuju, e tyhle gumy jsou lowcosty. A 30tis nepovauju za výdr. Já mám i na pitomejch Fuldách najeto víc. Zastávám názor, e guma je jediná věc, co drí auto na silnici,...
:-))))
Kto si kupi gumy s primeranym rychl.indexom, od spolocnosti s vlastnym vyvojom, tak nema co pokazit. Ale ak si kupi T index za 50 eur, tak je to loteria. Uvedene plati tak pre Fuldu a Semperit, tak aj pre ostatne znacky v STREDNOM segmente (Barum, Matador, Hankook a pod.)
|
|
13.03.2011 18:14 -
|
2377646
|
|
standa34
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 107 |
|
|
Dojídím zimní
Dojídím zimní :-d
|
|
13.03.2011 18:41 -
|
2377651
|
|
jumep
|
|
|
zimne v lete tiez nejsu rozumna volba ...
oi. predlzuju brzdnu drahu
zimne v lete tiez nejsu rozumna volba ...
oi. predlzuju brzdnu drahu
|
|
13.03.2011 18:50 -
|
2377657
|
|
Darja
|
|
|
Zbyňa napsal(a): tady má ADAC test, sice jinej rozměr, ale velký rozdíly mezitím nebudou
No tak se koukni jak semperitky dopadly v rozměru 205/55/16 .link.
Kdybych se v tomhle odvětví nepohybovala, budu taky věřit vemu, co napíou na netu Ale prostě semperit a sava ne. Dokonce to ani neodebíráme, neprodáváme.
Jednou jsme na přání zákazníka koupili Savy. 4 kusy a 3 z nich házely... trochu nenormál. Objednala jsem dalí sadu a tam házely 2, nedalo se to vyváit, guma křivá jak nohy srnky. Take jsem ze dvou sad měla 3 gumy, co nehází a 5 naprosto iatejch... Jak je tohle u "tak kvalitní" gumy teda moný?
No tak se koukni jak semperitky dopadly v rozměru 205/55/16 http://auto.idnes.cz/test-zimnich-pneumatik-vitezi-drazsi-plaste-f3t-/pneu.asp?c=A071001_153843_pneu_fdv
Kdybych se v tomhle odvětví nepohybovala, budu taky věřit vemu, co napíou na netu :) Ale prostě semperit a sava ne. Dokonce to ani neodebíráme, neprodáváme.
Jednou jsme na přání zákazníka koupili Savy. 4 kusy a 3 z nich házely... trochu nenormál. Objednala jsem dalí sadu a tam házely 2, nedalo se to vyváit, guma křivá jak nohy srnky. Take jsem ze dvou sad měla 3 gumy, co nehází a 5 naprosto iatejch... Jak je tohle u "tak kvalitní" gumy teda moný? :-D
|
|
13.03.2011 19:04 -
|
2377704
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
Tak to je ale opravdu drsný já s vyváením neměl problém teda, větí závaí jak 15ka se nedávalo (zaplapanbůh) kdy to slyim
Tak to je ale opravdu drsný :-)))) já s vyváením neměl problém teda, větí závaí jak 15ka se nedávalo (zaplapanbůh) kdy to slyim :-d
|
|
13.03.2011 19:30 -
|
2377727
|
|
zico
|
|
|
Na Semperitoch som jazdil v rokoch 2003 az 2006 a mozem povedat, ze to boli najodolnejsie pneu, na akych som kedy jazdil. Vydrzali mi okolo 70tkm a ziadne bubliny. Ani pri 200km rychlostiach ziadne problemy.
Taky Barum nein danke.
Savo som nikdy nejazdil a preto ich nekomentujem. Tak by to mal robit kazdy.
Na Semperitoch som jazdil v rokoch 2003 az 2006 a mozem povedat, ze to boli najodolnejsie pneu, na akych som kedy jazdil. Vydrzali mi okolo 70tkm a ziadne bubliny. Ani pri 200km rychlostiach ziadne problemy.
Taky Barum nein danke.
Savo som nikdy nejazdil a preto ich nekomentujem. Tak by to mal robit kazdy.
|
|
13.03.2011 21:28 -
|
2377827
|
|
flyteSVK
|
|
|
Uz neviem s cim sa da jazdit kludnejsie ako s hydrocitronom Inac s tymi zimakmi na leto je to fakt blbost. Isiel som raz na STK s autom v auguste na zimakoch a nikdy viac. Bolo to jak zuvacka.
Uz neviem s cim sa da jazdit kludnejsie ako s hydrocitronom :) Inac s tymi zimakmi na leto je to fakt blbost. Isiel som raz na STK s autom v auguste na zimakoch :-D a nikdy viac. Bolo to jak zuvacka.
|
|
17.03.2011 08:51 -
|
2378994
|
|
Nezmar
|
Město: Okříky, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 107 |
|
|
Můe mě někdo logicky vysvětlit proč mám v TP napsané letní pneu 215/55 R16 93W kdy je maximální konstrukční rychlost 201km/h a vyhláka praví e rychlostní index musí být stejný nebo vyí ne max. konstrukční rychlost? Stačil by podle toho i H - 210km/h nebo V - 240km/h proč tedy W
Můe mě někdo logicky vysvětlit proč mám v TP napsané letní pneu 215/55 R16 93W kdy je maximální konstrukční rychlost 201km/h a vyhláka praví e rychlostní index musí být stejný nebo vyí ne max. konstrukční rychlost? Stačil by podle toho i H - 210km/h nebo V - 240km/h proč tedy W :nevim
|
|
17.03.2011 09:13 -
|
2378998
|
|
tief
|
|
|
Celkova nosnost resp. pouzitelnost pneu je rychlostny x hmotnostny index ... Jeden udaj doplna druhy. Mimochodom vyhlaska je fajn ale smerodajny je technicak - ak nesplnas to co je v technicaku auto nie je sposobilne jazdy v provozu.
Celkova nosnost resp. pouzitelnost pneu je rychlostny x hmotnostny index ... Jeden udaj doplna druhy. Mimochodom vyhlaska je fajn ale smerodajny je technicak - ak nesplnas to co je v technicaku auto nie je sposobilne jazdy v provozu.
|
|
17.03.2011 09:46 -
|
2379001
|
|
jumep
|
|
|
vaha auta + tlaky na napravu a mozne nastatie kritickej situacie + sami viete ako to je ked su zle vyvazene gumy = vyssia kvalita pneumatiky je zarucena pismenom W
ps. ja osobne chodim max 150 a aj to len ked sa v lavom pruhu na mna tlaci nejaky hormon, inak na tempomate 130 .. ale ani ma nenapadlo uvazovat ze preco 93W, skratka to tak napisali a hotovo
vaha auta + tlaky na napravu a mozne nastatie kritickej situacie + sami viete ako to je ked su zle vyvazene gumy = vyssia kvalita pneumatiky je zarucena pismenom W
ps. ja osobne chodim max 150 a aj to len ked sa v lavom pruhu na mna tlaci nejaky hormon, inak na tempomate 130 .. ale ani ma nenapadlo uvazovat ze preco 93W, skratka to tak napisali a hotovo
|
|
17.03.2011 10:46 -
|
2379008
|
|
flyteSVK
|
|
|
Fakt tam vsetci mate W? Bo ja mam V ak dobre pamatam. Musim kuknut ten plachtoidny technicak doma.
Fakt tam vsetci mate W? Bo ja mam V ak dobre pamatam. Musim kuknut ten plachtoidny technicak doma.
|
|
17.03.2011 10:50 -
|
2379012
|
|
Citronek
|
Město: Havířov, Auto: Megane Grandtour 1.6 | Počet příspěvků: 384 |
|
|
a navic cim vyssi rychlost. H>V>W tim by mela mit pneu silnejsi konstrukci a nejen podle cisla hmot. indexu ...
a navic cim vyssi rychlost. H>V>W tim by mela mit pneu silnejsi konstrukci a nejen podle cisla hmot. indexu ...
|
|
17.03.2011 11:29 -
|
2379013
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
No ale co s těmi zimními - pokud mám zimní z niím rychlostním indexem ne v techničáhu, ale přitom vyím ne je nejvyí konstrukční rychlost vozidla.
Ta věta o nálepce pro to neplatí (ta platí jen, pokud je rychlostní index pneu nií ne nejvyí konstrukční rychlost vozidla), take je to podle mě zcela totoná situace jako u letních.
Ona je jetě jedna související otázka - uvádějí jetě někteří jiní výrobci aut do techničáku u pneumatik rychlostní index, kdy je tam zároveň uvedená maximální rychlost auta? Já si nepamatuju, e bych ho tam někdy dříve měl.
Asi se zkusím zeptat na ministerstvu dopravy jak to vidí oni.
EDIT: Tak jsem se zeptal, uvidím, co odpoví - kdy tak to sem postnu.
No ale co s těmi zimními - pokud mám zimní z niím rychlostním indexem ne v techničáhu, ale přitom vyím ne je nejvyí konstrukční rychlost vozidla.
Ta věta o nálepce pro to neplatí (ta platí jen, pokud je rychlostní index pneu nií ne nejvyí konstrukční rychlost vozidla), take je to podle mě zcela totoná situace jako u letních.
Ona je jetě jedna související otázka - uvádějí jetě někteří jiní výrobci aut do techničáku u pneumatik rychlostní index, kdy je tam zároveň uvedená maximální rychlost auta? Já si nepamatuju, e bych ho tam někdy dříve měl.
Asi se zkusím zeptat na ministerstvu dopravy jak to vidí oni.
EDIT: Tak jsem se zeptal, uvidím, co odpoví - kdy tak to sem postnu.
|
|
17.03.2011 11:42 -
|
2379014
|
|
tief
|
|
|
U zimnich plati to co je vo vyhlaske ... to sa tu uz riesilo niekolko krat. V tomto pripade je vyjmka. Ja mam rychlostny index aj u auta kde je max 145km/h ... Aj u Bxa to bolo ...
U zimnich plati to co je vo vyhlaske ... to sa tu uz riesilo niekolko krat. V tomto pripade je vyjmka. Ja mam rychlostny index aj u auta kde je max 145km/h ... Aj u Bxa to bolo ...
|
|
| |
|
|