| | |
06.06.2010 22:11 -
Re: Letní pneu na C5
|
2347565
|
|
RimmerCZ
|
Město: Hlučín, Auto: Mercedes E 400d | Počet příspěvků: 611 |
|
|
Podelim se o zkusenost s Nankangama NS2 Ultra Sport
maji sipovity vzorek, pri koupi auta jsem je koupil za 1800 za jednu, aktualne je mam 3 roky a budu je ted menit. Najel jsem na nic cca 30 tis. Na suchu sedi vyborne, na mokru jsem problem nezaznamenal. Jsou TICHE, nehuci. Vepredu se hoblujou dost hrany, ale to je dane tim priblblou napravou, ze nema ackemanuv uhel a pri zataceni na parkovisti se predek smyka, ale to asi znate.
V zime jsem si je objednal opet, tentokrat tusim z obchodu pneunejlevneji nebo tak nejak za !!! 1300 za kolo Koukam, ze ted jsou trochu drazsi,a le porad super.
Nemaji teda tu specifikaci W co je potreba, ale tohle nejak az tak neresim, vzhledem k tomu, ze moje auto nedosahne ani tak na limit 240kmh, natoz na 270
Podelim se o zkusenost s Nankangama NS2 Ultra Sport
maji sipovity vzorek, pri koupi auta jsem je koupil za 1800 za jednu, aktualne je mam 3 roky a budu je ted menit. Najel jsem na nic cca 30 tis. Na suchu sedi vyborne, na mokru jsem problem nezaznamenal. Jsou TICHE, nehuci. Vepredu se hoblujou dost hrany, ale to je dane tim priblblou napravou, ze nema ackemanuv uhel a pri zataceni na parkovisti se predek smyka, ale to asi znate.
V zime jsem si je objednal opet, tentokrat tusim z obchodu pneunejlevneji nebo tak nejak za !!! 1300 za kolo ;) Koukam, ze ted jsou trochu drazsi,a le porad super.
Nemaji teda tu specifikaci W co je potreba, ale tohle nejak az tak neresim, vzhledem k tomu, ze moje auto nedosahne ani tak na limit 240kmh, natoz na 270
|
|
11.03.2011 14:13 -
|
2377161
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
Čest práci, rukám klid!
Mám takovej dotaz ohledně rozměru pneu. Dneska jsem byl přezouvat na letní, a jeliko mám jen jedny disky, tak kdy sundali zimní a ty leely vedle letních, tak jsem postřehl, e běhoun letní gumy je o dobrýho 1,5cm (podle oka +-) irí ne u zimní. Papírovej rozměr samozřejmě stejnej.
Je moný, e by se zimní gumy záměrně dělaly uí, na stejnym rozměru? Nebo na to má vliv vyí rychlostní iindex?
Zimní : Semperit speedgrip 215/55R16 93W
Letní : Sava Intensa UHP XL 215/55R16 93Y
Čest práci, rukám klid!
Mám takovej dotaz ohledně rozměru pneu. Dneska jsem byl přezouvat na letní, a jeliko mám jen jedny disky, tak kdy sundali zimní a ty leely vedle letních, tak jsem postřehl, e běhoun letní gumy je o dobrýho 1,5cm (podle oka +-) irí ne u zimní. Papírovej rozměr samozřejmě stejnej.
Je moný, e by se zimní gumy záměrně dělaly uí, na stejnym rozměru? Nebo na to má vliv vyí rychlostní iindex? :nevim
Zimní : Semperit speedgrip 215/55R16 93W
Letní : Sava Intensa UHP XL 215/55R16 93Y
|
|
11.03.2011 18:15 -
|
2377179
|
|
tief
|
|
|
Pozor, dodrziavat aj to priblble "W" ... to ze auto nedosiahne 270 nie je smerodajne !!!
Pozor, dodrziavat aj to priblble "W" ... to ze auto nedosiahne 270 nie je smerodajne !!!
|
|
11.03.2011 18:18 -
|
2377180
|
|
Zbyňa
|
|
|
za vyí rychl. index, ne je předepsanej mi snad nikdo karate nedá
za vyí rychl. index, ne je předepsanej mi snad nikdo karate nedá :-o
|
|
11.03.2011 18:25 -
|
2377181
|
|
tief
|
|
|
Za vyssi nie, za nizsi ano
Za vyssi nie, za nizsi ano
|
|
11.03.2011 18:28 -
|
2377182
|
|
Zbyňa
|
|
|
jo ty jsi reagoval na tu recenzi tam nahoře, jsem se lekl toti
jo ty jsi reagoval na tu recenzi tam nahoře, jsem se lekl toti :-))))
|
|
11.03.2011 21:18 -
|
2377262
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
tief napsal(a): Pozor, dodrziavat aj to priblble "W" ... to ze auto nedosiahne 270 nie je smerodajne !!!
Směrodatné je to, co je napsané ve vyhláce - a tam se říká, e "rychlostní index musí být stejný nebo vyí, ne je nejvyí konstrukční rychlost vozidla".
Směrodatné je to, co je napsané ve vyhláce - a tam se říká, e "rychlostní index musí být stejný nebo vyí, ne je nejvyí konstrukční rychlost vozidla".
|
|
11.03.2011 22:43 -
|
2377305
|
|
Darja
|
|
|
Rozměr a specifikaci pneu má psanou v TP. Tím se říď. To je směrodatné! Hlavně v případě nehody!
jedinou vyjímku mají zimní gumy, LETNÍ NE!
A "w" není exotické, já mam taky W a sehnat letní gumy vůbec není problém.
SEMPERIT A SAVA JSOU STLAČENÁ TMA! NEBRAT!!
Rozměr a specifikaci pneu má psanou v TP. Tím se říď. To je směrodatné! Hlavně v případě nehody!
A "w" není exotické, já mam taky W a sehnat letní gumy vůbec není problém.
SEMPERIT A SAVA JSOU STLAČENÁ TMA! NEBRAT!!:-o
|
|
11.03.2011 23:18 -
|
2377338
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Darja napsal(a): Rozměr a specifikaci pneu má psanou v TP. Tím se říď. To je směrodatné! Hlavně v případě nehody!
Ale ta výjimka ve vyhláce zní:
"V případě pouití zimních pneumatik (M+S) s nií kategorií rychlosti, ne je nejvyí konstrukční rychlost vozidla..."
A to jsem o těch letních přece nikdy nepsal. U letních je jasné e tahle výjimka neplatí, e platí to co jsem psal původně.
Ona česká vyhláka opravdu nepoaduje aby vechny C5 (i ty nejslabí a nejpomalejí) musely povinně pouívat letní gumy s rychlostním indexem W. Moná to ti někdo tvrdí, pojiovny rády hledají nějaké kličky, ale u soudu by to neprolo.
Samozřejmě nikoho nepřemlouvám a je nekupuje, to je věc kadého co si koupí, ale mě stačí H.
Ale ta výjimka ve vyhláce zní:
"V případě pouití zimních pneumatik (M+S) s nií kategorií rychlosti, ne je nejvyí konstrukční rychlost vozidla..."
A to jsem o těch letních přece nikdy nepsal. U letních je jasné e tahle výjimka neplatí, e platí to co jsem psal původně.
Ona česká vyhláka opravdu nepoaduje aby vechny C5 (i ty nejslabí a nejpomalejí) musely povinně pouívat letní gumy s rychlostním indexem W. Moná to ti někdo tvrdí, pojiovny rády hledají nějaké kličky, ale u soudu by to neprolo.
Samozřejmě nikoho nepřemlouvám a je nekupuje, to je věc kadého co si koupí, ale mě stačí H.
|
|
12.03.2011 20:12 -
|
2377485
|
|
Zbyňa
|
|
|
Darja napsal(a): SEMPERIT A SAVA JSOU STLAČENÁ TMA! NEBRAT!!
Semperit zimní vydrely dvě sezony (něco přes 30k km) a na suchu i mokru víc ne v pořádku, nějakej nedostatek jsem nezaznamenal. A Savy mám poprvé, ale první dojmy (na suchu) nad očekávání, e to bude a tak s tim jsem ani nepočítal, dřív tam byly Michelin Pilot a rozdíl bych nepoznal, rozhodující to bude samozřejmě na mokru
Semperit zimní vydrely dvě sezony (něco přes 30k km) a na suchu i mokru víc ne v pořádku, nějakej nedostatek jsem nezaznamenal. A Savy mám poprvé, ale první dojmy (na suchu) nad očekávání, e to bude a tak s tim jsem ani nepočítal, dřív tam byly Michelin Pilot a rozdíl bych nepoznal, rozhodující to bude samozřejmě na mokru
|
|
12.03.2011 21:16 -
|
2377521
|
|
Citronek
|
Město: Havířov, Auto: Megane Grandtour 1.6 | Počet příspěvků: 384 |
|
|
jak je to v CR na usecich kde jsou povinne zimni pneu : muzu tam jet i s celorocnima ?
jak je to v CR na usecich kde jsou povinne zimni pneu : muzu tam jet i s celorocnima ?
|
|
12.03.2011 21:55 -
|
2377541
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
M+S je označení zimních pneumatik. Tam kde je povinná zimní výbava, musí pouít zimní pneu. Take celoroční ne e. Ale bud v klidu, od dubna budou uzákoněné povinné zimní pneu v zimním období.
M+S je označení zimních pneumatik. Tam kde je povinná zimní výbava, musí pouít zimní pneu. Take celoroční ne e. Ale bud v klidu, od dubna budou uzákoněné povinné zimní pneu v zimním období.
|
|
12.03.2011 22:07 -
|
2377543
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
tomikm napsal(a): M+S je označení zimních pneumatik. Tam kde je povinná zimní výbava, musí pouít zimní pneu. Take celoroční ne e. Ale bud v klidu, od dubna budou uzákoněné povinné zimní pneu v zimním období.
nechci být hnidopych - Dle pouití
* M+S, MS Mud & Snow - bláto a sníh, u některých typů pneu označení i pro celoroční pneumatiky, zejména pro offroad
* M/T mud terrain - do těkého blátivého terénu
* A / T All Terrain pneu, pro vechny povrchy
* AW All Weather (celoroční pneu) do kadého počasí
* H/T highway terrain - pro silniční jízdu
nechci být hnidopych - Dle pouití
* M+S, MS Mud & Snow - bláto a sníh, u některých typů pneu označení i pro celoroční pneumatiky, zejména pro offroad
* M/T mud terrain - do těkého blátivého terénu
* A / T All Terrain pneu, pro vechny povrchy
* AW All Weather (celoroční pneu) do kadého počasí
* H/T highway terrain - pro silniční jízdu
|
|
12.03.2011 22:29 -
|
2377549
|
|
jumep
|
|
|
celorocky su nezmysel ...
celorocky su nezmysel ...
|
|
13.03.2011 08:50 -
|
2377571
|
|
Darja
|
|
|
Zbyňa napsal(a): Semperit zimní vydrely dvě sezony (něco přes 30k km) a na suchu i mokru víc ne v pořádku, nějakej nedostatek jsem nezaznamenal.
Hele, jezdi si na čem chce. Já jen upozorňuju, e tyhle gumy jsou lowcosty. A 30tis nepovauju za výdr. Já mám i na pitomejch Fuldách najeto víc.
Zastávám názor, e guma je jediná věc, co drí auto na silnici,...
Hele, jezdi si na čem chce. Já jen upozorňuju, e tyhle gumy jsou lowcosty. A 30tis nepovauju za výdr. Já mám i na pitomejch Fuldách najeto víc.
Zastávám názor, e guma je jediná věc, co drí auto na silnici,...
|
|
13.03.2011 08:52 -
|
2377572
|
|
Darja
|
|
|
TomasT napsal(a): Směrodatné je to, co je napsané ve vyhláce - a tam se říká, e "rychlostní index musí být stejný nebo vyí, ne je nejvyí konstrukční rychlost vozidla".
Jetě jednou, typ pneu má napsaný v TP, pokud má jiný typ pneu, jak s SI nebo LI, tak ta guma tam nemá být, bez ohledu na to, jaká je nejvyí konstrukční rychlost vozdila. Rychlostní index je vdy vyí ne je rychlost vozu udavá v TP.
Edit: A k té ířce gum, ta se nemění s rychlostním indexem. Ale nenazuté pneu můou mást, kdy je nazuje a změří, budou stejné.
Jetě jednou, typ pneu má napsaný v TP, pokud má jiný typ pneu, jak s SI nebo LI, tak ta guma tam nemá být, bez ohledu na to, jaká je nejvyí konstrukční rychlost vozdila. Rychlostní index je vdy vyí ne je rychlost vozu udavá v TP.
Edit: A k té ířce gum, ta se nemění s rychlostním indexem. Ale nenazuté pneu můou mást, kdy je nazuje a změří, budou stejné.
|
|
| |
|
|