| | |
23.08.2016 09:38 -
Re: Letní pneu na C5
|
2986628
|
|
luta
|
|
|
Petr72 : koupil si ty Matadory ? Teď se na ně taky koukám a přijdou mi zajímavé za tu cenu kolem 1500 za gumu. Levnějí jsou u jen Kormorany a z těch draích pak u zbývá Sava Intensa UHP kolem 1900,- a nebo Falken . Mimochodem předpokládám, e s indexem 93Y by neměl být problém, kdy je vyí ne 93W, e ?
Petr72 : koupil si ty Matadory ? Teď se na ně taky koukám a přijdou mi zajímavé za tu cenu kolem 1500 za gumu. Levnějí jsou u jen Kormorany a z těch draích pak u zbývá Sava Intensa UHP kolem 1900,- a nebo Falken . Mimochodem předpokládám, e s indexem 93Y by neměl být problém, kdy je vyí ne 93W, e ?
|
|
23.08.2016 11:39 -
|
2986660
|
|
Petr72
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 850 |
|
|
Jojo koupil jsem je, mám na nich najeto cca.5000 km. Jízda na nich je celkem tichá a ani moc neubívají. Není to ale guma na řádění v zatáčkách, připadá mi e má měkčí boky. Při normálním provozu C5 je vak plně funkční. Zřejmě bych je koupil znovu. Dobrý poměr cena - výkon)
S rychlostním ani hmotnostním indexem není problém pokud je vyí.
Tak astnou ruku při výběru
Jojo koupil jsem je, mám na nich najeto cca.5000 km. Jízda na nich je celkem tichá a ani moc neubívají. Není to ale guma na řádění v zatáčkách, připadá mi e má měkčí boky. Při normálním provozu C5 je vak plně funkční. Zřejmě bych je koupil znovu. Dobrý poměr cena - výkon):palec
S rychlostním ani hmotnostním indexem není problém pokud je vyí.
Tak astnou ruku při výběru:palec
|
|
23.08.2016 23:09 -
|
2986890
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
luta napsal(a): Petr72 : koupil si ty Matadory ? Teď se na ně taky koukám a přijdou mi zajímavé za tu cenu kolem 1500 za gumu. Levnějí jsou u jen Kormorany a z těch draích pak u zbývá Sava Intensa UHP kolem 1900,- a nebo Falken . Mimochodem předpokládám, e s indexem 93Y by neměl být problém, kdy je vyí ne 93W, e ?
Savy co zmiňuje jsem měl do minulé sezóny. Celkově spokojenost, ale na C5 se podle mě nehodí. Sice to s tím jezdí jak po kolejích, ale jsou takový tvrdí, nepohodlný, no jak píou - UHP. Na sporák na víkendy bych je s radostí vzal.
Mluvilo se o Nexenech, který teď shodou okolností mám (NFera SU1) a spokojenost. Hlučnost řekl bych průměr, ale velice komfortní, auto na nich příjemně změklo. Na závodění to ale na druhou stranu není.. Najeto teď necelých 10tis. netroufnu si říct kolik ubylo, ale vzadu je úbytek neznatelnej, vepředu je znát, e je tam o něco míň, ale taky je neetřím.
Pokud Petr72 doporučuje Matadory, taky proč ne. Já bych se jich nebál
Savy co zmiňuje jsem měl do minulé sezóny. Celkově spokojenost, ale na C5 se podle mě nehodí. Sice to s tím jezdí jak po kolejích, ale jsou takový tvrdí, nepohodlný, no jak píou - UHP. Na sporák na víkendy bych je s radostí vzal.
Mluvilo se o Nexenech, který teď shodou okolností mám (NFera SU1) a spokojenost. Hlučnost řekl bych průměr, ale velice komfortní, auto na nich příjemně změklo. Na závodění to ale na druhou stranu není.. Najeto teď necelých 10tis. netroufnu si říct kolik ubylo, ale vzadu je úbytek neznatelnej, vepředu je znát, e je tam o něco míň, ale taky je neetřím.
Pokud Petr72 doporučuje Matadory, taky proč ne. Já bych se jich nebál :-)
|
|
08.01.2017 19:14 -
|
3026782
|
|
Majo77
|
Město: Pieany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 148 |
|
|
Zdravím. Mono primitívna otázka, ale predsa. Pri indexe záae platí to isté ako pri indexe rýchlosti - e treba dodra minimálne hodnotu z TP?
Zdravím. Mono primitívna otázka, ale predsa. Pri indexe záae platí to isté ako pri indexe rýchlosti - e treba dodra minimálne hodnotu z TP?
|
|
08.01.2017 19:15 -
|
3026783
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Ano.
Ano.
|
|
08.01.2017 19:19 -
|
3026785
|
|
Majo77
|
Město: Pieany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 148 |
|
|
Super díky
Super díky:palec
|
|
28.02.2017 19:37 -
|
3045099
|
|
Majo77
|
|
|
Pár dní dozadu prebehli nejaké testy letných pneu. Niektorí ste to určite zaregistrovali. Tak tu sú výsledky (ovem, nakožko sú hodnoverné, e?):
.link.
Premýlam, e kúpim na leto nové. Nemám moc chu vrazi do gúm 100/kus a pod tak premýlam nad týmito tromi. Ak ich má niekto, hoďte spätnú väzbu. Hlavne na tie Nexeny, sú o pár drahie ale zato celkom pekné hodnotené.
Matador MP47 Hectorra 3 225/55 R17 101Y XL
Barum Bravuris 3HM 225/55 R17 101Y XL
NEXEN NFERA SU1 225/55 R17 101W XL
Pár dní dozadu prebehli nejaké testy letných pneu. Niektorí ste to určite zaregistrovali. Tak tu sú výsledky (ovem, nakožko sú hodnoverné, e?:nevim):
https://autobild.cas.sk/clanok/213045/prvy-test-letnych-gum-lacna-pneu-prekvapila/
Premýlam, e kúpim na leto nové. Nemám moc chu vrazi do gúm 100/kus a pod tak premýlam nad týmito tromi. Ak ich má niekto, hoďte spätnú väzbu.:palec Hlavne na tie Nexeny, sú o pár drahie ale zato celkom pekné hodnotené.
|
|
28.02.2017 19:56 -
|
3045101
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
Majo77 napsal(a): Pár dní dozadu prebehli nejaké testy letných pneu. Niektorí ste to určite zaregistrovali. Tak tu sú výsledky (ovem, nakožko sú hodnoverné, e? ):
.link.
Premýlam, e kúpim na leto nové. Nemám moc chu vrazi do gúm 100/kus a pod tak premýlam nad týmito tromi. Ak ich má niekto, hoďte spätnú väzbu. Hlavne na tie Nexeny, sú o pár drahie ale zato celkom pekné hodnotené.
ak to mas do auparku tak prosim ,
ale na dialnicne jazdy si kup michelinky, daju ti tu premiovu cenu spat v kilometrovom najazde
zabudol som index, ale ved si vyber sam
.link.
ak to mas do auparku tak prosim ,
ale na dialnicne jazdy si kup michelinky, daju ti tu premiovu cenu spat v kilometrovom najazde
http://www.pneucom.sk/michelin/letne-michelin/primacy-3/225-55-r17-97w?utm_source=heureka.sk&utm_campaign=heureka.sk&utm_medium=cpc
|
|
28.02.2017 20:12 -
|
3045104
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 808 |
|
|
Tie Michelin su tvrde, na mokru fakt ma sklamali.
Matador, ja ti neviem, mal by som byt trosku nacionalista, ale asi tie Barum budu lepsie. Inak, troska OT, ale ja som so zimnymi Barumkami spokojny, dokoca kolega bol prekvapeny, co dokazu. A to som ich kupil za smiesnu sumu, no co ma este viac prekvapilo, ze daju este jednu sezonu.
Continental 5 mi vydrzali jednu sezonu, no, zadne by sa este dali pouzit, ale
Radsej nove, koli vyske dezenu. Normalne mam nutkanie kupit aj ja tie Barum na leto.
A tie ESA pneu, oni sa snad v dakom teste aj so zimnym dezenom prekvapivo dobre umiestnili, snad 2-3roky dozadu, ak si dobre pamatam, tak to bol nejaky rakusky test
Taka blba otazka, ale odkedy sa Barum vyrabaju v nemcoch??? Som bol v tom, ze iba v CR a snad v Rusku
Tie Michelin su tvrde, na mokru fakt ma sklamali.
Matador, ja ti neviem, mal by som byt trosku nacionalista, ale asi tie Barum budu lepsie. Inak, troska OT, ale ja som so zimnymi Barumkami spokojny, dokoca kolega bol prekvapeny, co dokazu. A to som ich kupil za smiesnu sumu, no co ma este viac prekvapilo, ze daju este jednu sezonu.
Continental 5 mi vydrzali jednu sezonu, no, zadne by sa este dali pouzit, ale
Radsej nove, koli vyske dezenu. Normalne mam nutkanie kupit aj ja tie Barum na leto.
A tie ESA pneu, oni sa snad v dakom teste aj so zimnym dezenom prekvapivo dobre umiestnili, snad 2-3roky dozadu, ak si dobre pamatam, tak to bol nejaky rakusky test
Taka blba otazka, ale odkedy sa Barum vyrabaju v nemcoch??? Som bol v tom, ze iba v CR a snad v Rusku
|
|
28.02.2017 20:21 -
|
3045109
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
ja mam letne michelinky z fabriky, dali uz 4 roky a 35tisic, dezen snad 5mm, a este rok dva daju, odhadom do 50tisic, mozno aj viac. jazdim dialnice a nemozem nechcem si kupovat po 20tisic nove pneu ako tu niektori pisu. to by sa mi to hodne predrazilo . a nehovorim o hluku, vyvazeni atd... neni vsetko adac kde uz 10rokov co to obcas citam a registrujem su naj continental....zahada
a barum, no doba hodne pokrocila , iste spomienky z detstva a Skoda100
ja mam letne michelinky z fabriky, dali uz 4 roky a 35tisic, dezen snad 5mm, a este rok dva daju, odhadom do 50tisic, mozno aj viac. jazdim dialnice a nemozem nechcem si kupovat po 20tisic nove pneu ako tu niektori pisu. to by sa mi to hodne predrazilo . a nehovorim o hluku, vyvazeni atd... neni vsetko adac kde uz 10rokov co to obcas citam a registrujem su naj continental....zahada
a barum, no doba hodne pokrocila :-d, iste spomienky z detstva a Skoda100
|
|
28.02.2017 20:23 -
|
3045110
|
|
jumep
|
|
|
a toto je prave chyba, gumy by si nemal mat starsie ako 4 roky
preto kupujem to co do 4 rokov zoderem
a toto je prave chyba, gumy by si nemal mat starsie ako 4 roky
|
|
28.02.2017 20:33 -
|
3045113
|
|
robo
|
|
|
jumep napsal(a): a toto je prave chyba, gumy by si nemal mat starsie ako 4 roky
to je marketing pneulobby, a uz nas stihli informovat ze budu na jar drahsie , neboj oni 6rokov daju, vsetko zalezi v jakom su stave, jak sa na nich jazdilo, nahustenie, zavodnicky styl atd....a prave tie michelinky tie km daju ak mas tip top napravy . ak nie tak je to fakt prepych zjazdit ich zlou geo napriklad
to je marketing pneulobby, a uz nas stihli informovat ze budu na jar drahsie , neboj oni 6rokov daju, vsetko zalezi v jakom su stave, jak sa na nich jazdilo, nahustenie, zavodnicky styl atd....a prave tie michelinky tie km daju ak mas tip top napravy . ak nie tak je to fakt prepych zjazdit ich zlou geo napriklad
|
|
28.02.2017 20:42 -
|
3045119
|
|
jumep
|
|
|
tento marketing mam odskusany na vlastnej kozi, nechcem na aute gumu starsiu ako 5 rokov
a to som mal uz vselico od nova
tento marketing mam odskusany na vlastnej kozi, nechcem na aute gumu starsiu ako 5 rokov
a to som mal uz vselico od nova
|
|
28.02.2017 20:48 -
|
3045127
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 808 |
|
|
Nech je aj pneu zanovna, ale guma tvrdne vekom. Mozno na suchej ceste to nepoznat, ale na mokrej to smyka.
Kto si dava tu namahu, ze gumy po sezone riadne ocisti a napatla glycerinom?
Nove pneu su na linke osetrene, takze rok na sklade im nijak neublizi
Nech je aj pneu zanovna, ale guma tvrdne vekom. Mozno na suchej ceste to nepoznat, ale na mokrej to smyka.
Kto si dava tu namahu, ze gumy po sezone riadne ocisti a napatla glycerinom?
Nove pneu su na linke osetrene, takze rok na sklade im nijak neublizi
|
|
28.02.2017 20:55 -
|
3045128
|
|
robo
|
|
|
tvrdne, o tom neni pochyb, idealne je zjazdit ju do 5 rokov, ale da aj trocha viac....
nemal by som to pisat, otec ma na fabii 13 rocne, uz som s nim robil krik a teda ideme kupovat nove. ale to je garazove auto s radiusom 5km.
tvrdne, o tom neni pochyb, idealne je zjazdit ju do 5 rokov, ale da aj trocha viac....
nemal by som to pisat, otec ma na fabii 13 rocne, uz som s nim robil krik a teda ideme kupovat nove. ale to je garazove auto s radiusom 5km.
|
|
28.02.2017 20:57 -
|
3045131
|
|
Jarduk
|
Město: Dobřany, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 166 |
|
|
Určitě to neni lobby. Já jsem měl na léto Michellin Primacy, a ačkoliv jsem je na zimu konzervoval tim sajrajtem (včetně běhounu), tak klouzaly. Jetě jsem si myslel, e je vezmu na pátej rok, kdy měli jetě pořád asi 3-4mm, ale to se nedalo. Jakmile bylo mokro, hrabal jsem na kadý křiovatce, která byla trochu do kopce.
Určitě to neni lobby. Já jsem měl na léto Michellin Primacy, a ačkoliv jsem je na zimu konzervoval tim sajrajtem (včetně běhounu), tak klouzaly. Jetě jsem si myslel, e je vezmu na pátej rok, kdy měli jetě pořád asi 3-4mm, ale to se nedalo. Jakmile bylo mokro, hrabal jsem na kadý křiovatce, která byla trochu do kopce.
|
|
28.02.2017 20:57 -
|
3045132
|
|
jumep
|
|
|
podobne som videl aj ja na aute, michelin, rozpraskane, ale dezen bol pekny tak naco menit ...
aj teraz som vyhadzoval zimne, dezen este pekny ale uz minulu zimu mali problem a to nebolo snehu ladu, mali 5 rokov
podobne som videl aj ja na aute, michelin, rozpraskane, ale dezen bol pekny tak naco menit ...
aj teraz som vyhadzoval zimne, dezen este pekny ale uz minulu zimu mali problem a to nebolo snehu ladu, mali 5 rokov
|
|
28.02.2017 21:10 -
|
3045140
|
|
eisy811
|
|
|
Ono je to problem asi v tom zlozeni. Clovek ked cita, ze pupavy (pampelisky) a neviem co vsetko do toho chcu davat, aby zaistili dobre vlastnosti zmesy ale zaroven, aby ta zmes bola co najlacnejsia. Vyrobcovia su si dobre vedomi, ze v testoch su nove plaste, nikoho nezaujima ake vlastnosti si pneu zachova po roku, dvoch troch pouzivania.
Zvlastne, ze este asi nikto nerobil test jazdenych pneu. Ano, chapem, komplikovane, ale zrovna taky ADAC a podobne ktori pouzivaju tie iste polygony, trate pri novych pneu by mohli skusit aj trojrocnu, mierne jazdenu, aby bolo jasne o kolko sa zmenia vlastnosti, voci novej pneu toho isteho typu.
Ale to potom by mohli byt dost blbe vysledky a ludia by radsej kupovali lowcost pneu, s 1/3 cenou a menili castejsie
Lebo mozno taka nova pneu ma lepsie vlastnosti, nez 2-3rocna
Ono je to problem asi v tom zlozeni. Clovek ked cita, ze pupavy (pampelisky) a neviem co vsetko do toho chcu davat, aby zaistili dobre vlastnosti zmesy ale zaroven, aby ta zmes bola co najlacnejsia. Vyrobcovia su si dobre vedomi, ze v testoch su nove plaste, nikoho nezaujima ake vlastnosti si pneu zachova po roku, dvoch troch pouzivania.
Zvlastne, ze este asi nikto nerobil test jazdenych pneu. Ano, chapem, komplikovane, ale zrovna taky ADAC a podobne ktori pouzivaju tie iste polygony, trate pri novych pneu by mohli skusit aj trojrocnu, mierne jazdenu, aby bolo jasne o kolko sa zmenia vlastnosti, voci novej pneu toho isteho typu.
Ale to potom by mohli byt dost blbe vysledky a ludia by radsej kupovali lowcost pneu, s 1/3 cenou a menili castejsie
Lebo mozno taka nova pneu ma lepsie vlastnosti, nez 2-3rocna
|
|
28.02.2017 21:57 -
|
3045149
|
|
Majo77
|
|
|
robo napsal(a): ak to mas do auparku tak prosim ,
.link.
Jarduk napsal(a): Určitě to neni lobby. Já jsem měl na léto Michellin Primacy, a ačkoliv jsem je na zimu konzervoval tim sajrajtem (včetně běhounu), tak klouzaly. Jetě jsem si myslel, e je vezmu na pátej rok, kdy měli jetě pořád asi 3-4mm, ale to se nedalo. Jakmile bylo mokro, hrabal jsem na kadý křiovatce, která byla trochu do kopce.
No momentálne mám Michellin Primacy 3 aj ja a presne ako píe jarduk je tam 3-4 mm dezén. Čo sa mi ale zdá málo, inag je guma okej. Preto premýlam nad novými. Pravdepodobne pôjdem do tých Nexenov, vyzerá to na velmi slunú gumu za tie peniaze.
No momentálne mám Michellin Primacy 3 aj ja a presne ako píe jarduk je tam 3-4 mm dezén. Čo sa mi ale zdá málo, inag je guma okej. Preto premýlam nad novými. Pravdepodobne pôjdem do tých Nexenov, vyzerá to na velmi slunú gumu za tie peniaze.
|
|
01.03.2017 08:43 -
|
3045169
|
|
luta
|
|
|
3-4 mm ? ja mam dunlopy sp sport jeste z roku 2010 cca 2-3 mm vzorek a jezdim Proste na mokru to chce jezdit slusne a neletet 130 po dalnici. nic vic. Letni klidne dojizdim. Akorat je to nachylnejsi na defekt od bordelu na silnici. sroubky, sklo, ..
3-4 mm ? ja mam dunlopy sp sport jeste z roku 2010 cca 2-3 mm vzorek a jezdim :) Proste na mokru to chce jezdit slusne a neletet 130 po dalnici. nic vic. Letni klidne dojizdim. Akorat je to nachylnejsi na defekt od bordelu na silnici. sroubky, sklo, ..
|
|
| |
|
|