| | |
24.04.2013 14:47 -
Re: Letní pneu na C5
|
2571550
|
|
Viky
|
Město: Karlovy Vary, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0i 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 20 |
|
|
Take přední budou na srač.. a zadní v pohodě. To taky není asi uplně dobře
Take přední budou na srač.. a zadní v pohodě. To taky není asi uplně dobře ;-)
|
|
24.04.2013 15:08 -
|
2571553
|
|
tomikku
|
Město: Havířov, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 308 |
|
|
take jen pro základní info o dezénech, máme symetrický (je jedno jak je obutý a na kterém je kole a dá se libovolně přehazovat), pak máme směrový (na něm je ipkou vyznačený jakým směrem se jede to znamená e se dá přehodit jen jedna strana auta mezi sebou nelze přehodi levé kolo za pravé) a pak je asimetrický tam je nutné hlídat vnitřní a vnějí stranu (outside, inside) pneumatiky při nazouvání (potom můeme opět libovolně kola přehazovat mezi sebou).
take jen pro základní info o dezénech, máme symetrický (je jedno jak je obutý a na kterém je kole a dá se libovolně přehazovat), pak máme směrový (na něm je ipkou vyznačený jakým směrem se jede to znamená e se dá přehodit jen jedna strana auta mezi sebou nelze přehodi levé kolo za pravé) a pak je asimetrický tam je nutné hlídat vnitřní a vnějí stranu (outside, inside) pneumatiky při nazouvání (potom můeme opět libovolně kola přehazovat mezi sebou).;-)
|
|
24.04.2013 15:23 -
|
2571554
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Ano, přehazovat jdou, ale nedoporučuje se to. Kadý kolo se sjídí trochu jinak a kdy ho dám jinam, ne bylo, tak zhorím jízdní vlastnosti. Jedině v optimálním případě budou sjetý vechny gumy naprosto stejně. A pokud dokonce přehodím strany a změním tím směr otáčení, tak to dokonce uslyím i na zvuku. Bude to hlučnějí. Asi jen do doby, ne se to zase sjede, ale některý věci se u nikdy nevyrovnají. Výrobci dokonce píou, e i kord uvnitř gumy si sedne a přizpůsobí se jednomu směru otáčení a zatíení. Prohodit kola třeba po třech letech u můe dělat nějakou paseku. Asi to nebude smrtelný, ale doporučit se to nedá.
A o tom sjídění ve předu a vzadu. Moje letní, který jsem teď sundal, jsou sjetý vechny 4 stejně. Nepoznal bych, který byly na předku. Take bych se nebál, e přední budou na srač.. a zadní v pohodě. Pokud je teda geometrie OK.
Ano, přehazovat jdou, ale nedoporučuje se to. Kadý kolo se sjídí trochu jinak a kdy ho dám jinam, ne bylo, tak zhorím jízdní vlastnosti. Jedině v optimálním případě budou sjetý vechny gumy naprosto stejně. A pokud dokonce přehodím strany a změním tím směr otáčení, tak to dokonce uslyím i na zvuku. Bude to hlučnějí. Asi jen do doby, ne se to zase sjede, ale některý věci se u nikdy nevyrovnají. Výrobci dokonce píou, e i kord uvnitř gumy si sedne a přizpůsobí se jednomu směru otáčení a zatíení. Prohodit kola třeba po třech letech u můe dělat nějakou paseku. Asi to nebude smrtelný, ale doporučit se to nedá.
A o tom sjídění ve předu a vzadu. Moje letní, který jsem teď sundal, jsou sjetý vechny 4 stejně. Nepoznal bych, který byly na předku. Take bych se nebál, e přední budou na srač.. a zadní v pohodě. Pokud je teda geometrie OK.
|
|
25.04.2013 11:36 -
|
2571844
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
To Mikra:
Za měsíc najedu cca 3.500 km. Při přezouvání Letní-Zimní (i s diskama), vdy vyváit a prohazuji přední / zadní. Po najetí cca 25.000 km JE znát rozdíl mezi přední a zadní pneu. Je to logické (předek vozidla je těí, záběrová kola, zatáčení atd.).
To Mikra:
Za měsíc najedu cca 3.500 km. Při přezouvání Letní-Zimní (i s diskama), vdy vyváit a prohazuji přední / zadní. Po najetí cca 25.000 km JE znát rozdíl mezi přední a zadní pneu. Je to logické (předek vozidla je těí, záběrová kola, zatáčení atd.).
|
|
25.04.2013 13:30 -
|
2571860
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Na mých starých Michelinách je najeto jenom v létě asi 60.000 km a nikdy jsem je neprohazoval. Vechny vypadají stejně. Zbývají od oka vude asi 4 mm.
Na mých starých Michelinách je najeto jenom v létě asi 60.000 km a nikdy jsem je neprohazoval. Vechny vypadají stejně. Zbývají od oka vude asi 4 mm.
|
|
26.04.2013 10:16 -
|
2572170
|
|
C5stepan
|
|
|
Terazky jsem z toho na větvi. Miky pilot primacy - viz obr. mám obuty k disku "out" (kostky). ikmé odtokové dráky směrují na levé straně auta dopředu a na pravé dozadu. Babo raď! .link.
Terazky jsem z toho na větvi:-o. Miky pilot primacy - viz obr. mám obuty k disku "out" (kostky). ikmé odtokové dráky směrují na levé straně auta dopředu a na pravé dozadu. Babo raď:nevim! http://images.zbozi.cz/zbozi-images/4e59fa1ce746dc16a80e0000.jpg
|
|
26.04.2013 11:02 -
|
2572180
|
|
Petr72
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 850 |
|
|
Pokud má správně obuto tj. venkovní stranou ven a vnitřní dovnitř, má ve v pořádku.
Pokud má správně obuto tj. venkovní stranou ven a vnitřní dovnitř, má ve v pořádku. :palec
|
|
26.04.2013 11:11 -
|
2572181
|
|
Mikra
|
|
|
Vnitřní strana disku, tam kde je brzdič, poloosa... zkrátka pod auto je "inside". Víc neře. I u mě to bylo tak jak to má ty. Pokud bys chtěl, aby to bylo na obou stranách např. dozadu, musel bys shánět gumy, který jsou sice nesymetrický, ale navíc směrový. To znamená, e by měli vyznačenou vnitřní a vnějí stranu - "inside a outside" a jetě navíc by měli označený směr otáčení. Takový gumy se občas taky dělají, ale jen málo a u nich potom kupuje dvě levý a dvě pravý. A to abys měl dvě rezervy.
Vnitřní strana disku, tam kde je brzdič, poloosa... zkrátka pod auto je "inside". Víc neře. I u mě to bylo tak jak to má ty. Pokud bys chtěl, aby to bylo na obou stranách např. dozadu, musel bys shánět gumy, který jsou sice nesymetrický, ale navíc směrový. To znamená, e by měli vyznačenou vnitřní a vnějí stranu - "inside a outside" a jetě navíc by měli označený směr otáčení. Takový gumy se občas taky dělají, ale jen málo a u nich potom kupuje dvě levý a dvě pravý. A to abys měl dvě rezervy. :-)
|
|
26.04.2013 11:37 -
|
2572190
|
|
C5stepan
|
|
|
O.K. Dál to neřeím. Dík.
O.K. Dál to neřeím. Dík:palec.
|
|
05.05.2013 19:05 -
|
2575903
|
|
Myák
|
Město: Tinov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 174 |
|
|
Tak nakonec jsem koupil Nokian Line. První dojem? Jsou parádně tiché, ostatní ukáe čas.
Tak nakonec jsem koupil Nokian Line. První dojem? Jsou parádně tiché, ostatní ukáe čas.
|
|
05.05.2013 20:40 -
|
2576050
|
|
Petorix
|
Město: Nové Zámky, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) | Počet příspěvků: 48 |
|
|
Aj ja som kúpil Nokian 205/65 R15 99H, v januári som kupoval zimné pneumatiky tak som nemal na volajaké drahé, a ete medzitým aj iné veci ili do auta...ale úspora paliva a prižnavos k vozovke je "A" podla netu ktoré ani tie najdrahie nemajú, pravdae neviem či je to pravda alebo nie, neviem porovna s ostatnými, ale zatial drí na ceste ako prilepený... mám to mesiac tak sa uvidí
Aj ja som kúpil Nokian 205/65 R15 99H, v januári som kupoval zimné pneumatiky tak som nemal na volajaké drahé, a ete medzitým aj iné veci ili do auta...ale úspora paliva a prižnavos k vozovke je "A" podla netu ktoré ani tie najdrahie nemajú, pravdae neviem či je to pravda alebo nie, neviem porovna s ostatnými, ale zatial drí na ceste ako prilepený... mám to mesiac tak sa uvidí
Přílohy: nokian.jpg ( 223813b ) - |
|
06.05.2013 08:22 -
|
2576275
|
|
mravcek1
|
|
|
tak ja po dlhom uvazovani som kupil Pireli Cinturato 215/55/16 93W.Su tiche,pohodlne,dobre drzia stopu a spotreba mi klesla o 0,7L.Uvidim kolko vydrzia KM.
tak ja po dlhom uvazovani som kupil Pireli Cinturato 215/55/16 93W.Su tiche,pohodlne,dobre drzia stopu a spotreba mi klesla o 0,7L.Uvidim kolko vydrzia KM.;-)
|
|
07.07.2013 21:44 -
|
2597288
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Ahoj vespolek,souhasím s Myákem,jezdim na těchto Nokianech ji druhou sezonu,zatim pouze spokojenost,drí dobře stopu jak za sucha tak i mokra,dobře odvádí vodu,moje hodnocení těchto pneumatik patří k těm lepím,které jsem za svojí řidičskou kariéru měl.
Ahoj vespolek,souhasím s Myákem,jezdim na těchto Nokianech ji druhou sezonu,zatim pouze spokojenost,drí dobře stopu jak za sucha tak i mokra,dobře odvádí vodu,moje hodnocení těchto pneumatik patří k těm lepím,které jsem za svojí řidičskou kariéru měl.
|
|
23.12.2013 15:15 -
|
2649297
|
|
daro
|
Město: Nitra, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 16V THP 158k | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Chcel by som ocovi k narodeninám kúpi letné pneumatiky na C5ku III, 1.6, myslím, e je to tento rozmer: 225/55R17. S tým autom sa jazdia celkom sluné vzdialenosti, tak 25000 za letnú sezónu asi dá , take niečo kvalitnejie a s výdrou. Celkom by som túil po týchto Michelinkách .link. ale tá cena je dos ... e fuh. Myslíte, e sa dá tak do 140/ks kúpi niečo naozaj kvalitné? Máte dáke skúsenosti? Najlepie, keby to mali v sortimente tohto obchodu .link. lebo to mám kúsok od domu a nemusím plati kuriéra. Dík za radu.
Chcel by som ocovi k narodeninám kúpi letné pneumatiky na C5ku III, 1.6, myslím, e je to tento rozmer: 225/55R17. S tým autom sa jazdia celkom sluné vzdialenosti, tak 25000 za letnú sezónu asi dá , take niečo kvalitnejie a s výdrou. Celkom by som túil po týchto Michelinkách http://www.centrumkolies.sk/product/michelin-primacy-3-grnx-22555-r17-97w-letne-pneumatiky-99991/ ale tá cena je dos ... e fuh. Myslíte, e sa dá tak do 140/ks kúpi niečo naozaj kvalitné? Máte dáke skúsenosti? Najlepie, keby to mali v sortimente tohto obchodu http://centrumkolies.sk/letne-pneumatiky, lebo to mám kúsok od domu a nemusím plati kuriéra. Dík za radu.
|
|
23.12.2013 16:10 -
|
2649304
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Nevím nejsem odborník na pneu ale sám hledám pro sebe na léto. Já přemýlel o Vredestein. Teď je tam.mají zlevněné na 140 .Díval jsem se v německu po autech co mají obuto. Tahle značka byla častá... Ale nevím jak je na tom tento konkrétní typ.
Nevím nejsem odborník na pneu ale sám hledám pro sebe na léto. Já přemýlel o Vredestein. Teď je tam.mají zlevněné na 140 .Díval jsem se v německu po autech co mají obuto. Tahle značka byla častá... Ale nevím jak je na tom tento konkrétní typ. :nevim
|
|
23.12.2013 18:41 -
|
2649364
|
|
C5stepan
|
|
|
Na takovi se neetří. Má-li čas, vybírej. Tady Ti kadý (včetně mně) doporučí ty svoje.
Na takovi se neetří;-). Má-li čas, vybírej. Tady Ti kadý (včetně mně) doporučí ty svoje:-)))).
Přílohy: testpneumatik_eu.htm ( 26141b ) - |
|
23.12.2013 19:05 -
|
2649377
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
No já váně blbnout začnu tak v březnu, ale kdybyste někdo narazil na něco zajímavého, tak pite. 225/55 R17. Na minulém jsem míval Barum Bravuris, nejsem ádný závodník, ani nevím, jestli to jetě dělají, ale rád si nechám doporučit nějaký objev za rozumnou cenu.
No já váně blbnout začnu tak v březnu, ale kdybyste někdo narazil na něco zajímavého, tak pite. 225/55 R17. Na minulém jsem míval Barum Bravuris, nejsem ádný závodník, ani nevím, jestli to jetě dělají, ale rád si nechám doporučit nějaký objev za rozumnou cenu.
|
|
| |
|
|