| | |
21.04.2013 18:49 -
Re: Letní pneu na C5
|
2570452
|
|
Míra Cindr
|
|
|
Ahoj.Já se momentálně rozhodujiu mezi Falken - dobrý recenze a energetický títek - lepí ne barum.A je to 97w xl.Co je jetě lepí a trvanlivějí.Cena 2086 Kč/ks a Kormoran ( Michelin) za zhruba 2120 Kč/ks.
:palecAhoj.Já se momentálně rozhodujiu mezi Falken - dobrý recenze a energetický títek - lepí ne barum.A je to 97w xl.Co je jetě lepí a trvanlivějí.Cena 2086 Kč/ks a Kormoran ( Michelin) za zhruba 2120 Kč/ks.
|
|
22.04.2013 09:44 -
|
2570869
|
|
Roozena
|
Město: Pragl, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 375 |
|
|
Já jsem byl letos taky nucen měnit obutí a původně jsem se pomalu se slzou v oku loučil s Michelinama, nicméně - dal jsem na rady a doporuční mého dvorního mechanika a pořídil Toyo Proxes T1-R 225/45 R17. Do první jízdu jsem k nim přistupoval poněkud skepticky, páč jsem zkrátka měl pod kůí ony Micheliny... U po první jízdě musím říct, e tim, e je na pneu bachratej pajdulák zdaleka neznamená záruku pičkovýho svezení. Pokud mohu přímo porovnat - chování za mokra - jednoznačně Toyo. Micheliny ztrácejí jistotu a kolikrát jede člověk jako podesranej. třeba by ani nemusel a gumy by udreli více, ale smysly hovoří jinak. Toya jsou daleko čitelnějí a do jistý fáze čék ani nepozná, e jede na mokru a kdy u potřebuje, tak se dá hranice adheze krásně vyčíst. Za sucha - Michelin celkem v poho. je tichá, ale o5 chybí ona jistota odhdu hranice adheze a naví se přidává jakoby mení axiální tuhost a auto troku víc plave. Veliká výhoda je ekonomika provozu. Toyo - tady mám pocit, e jedu po kolejích. naprosto ádná nervozita v chování auta a pokud se zapne H3+, tak je a neskutečné, co ty gumy odvedou za práci. čéka to nutí dělat c C5 věci, pro který nebyla vyvinutá - na zkouku dobrý, ale je halvně výhoda vědět, e čék má v rukávu nějakou tu rezervu pro případ potřeby. Dalí veliký + je minimální hluk. Malé mínus je spotřeba, která la o 0,2l nahoru, ale toho se ve prospěch komforu rád vzdám...
Já jsem byl letos taky nucen měnit obutí a původně jsem se pomalu se slzou v oku loučil s Michelinama, nicméně - dal jsem na rady a doporuční mého dvorního mechanika a pořídil Toyo Proxes T1-R 225/45 R17. Do první jízdu jsem k nim přistupoval poněkud skepticky, páč jsem zkrátka měl pod kůí ony Micheliny... U po první jízdě musím říct, e tim, e je na pneu bachratej pajdulák zdaleka neznamená záruku pičkovýho svezení. Pokud mohu přímo porovnat - chování za mokra - jednoznačně Toyo. Micheliny ztrácejí jistotu a kolikrát jede člověk jako podesranej. třeba by ani nemusel a gumy by udreli více, ale smysly hovoří jinak. Toya jsou daleko čitelnějí a do jistý fáze čék ani nepozná, e jede na mokru a kdy u potřebuje, tak se dá hranice adheze krásně vyčíst. Za sucha - Michelin celkem v poho. je tichá, ale o5 chybí ona jistota odhdu hranice adheze a naví se přidává jakoby mení axiální tuhost a auto troku víc plave. Veliká výhoda je ekonomika provozu. Toyo - tady mám pocit, e jedu po kolejích. naprosto ádná nervozita v chování auta a pokud se zapne H3+, tak je a neskutečné, co ty gumy odvedou za práci. čéka to nutí dělat c C5 věci, pro který nebyla vyvinutá - na zkouku dobrý, ale je halvně výhoda vědět, e čék má v rukávu nějakou tu rezervu pro případ potřeby. Dalí veliký + je minimální hluk. Malé mínus je spotřeba, která la o 0,2l nahoru, ale toho se ve prospěch komforu rád vzdám... :-)
|
|
22.04.2013 10:01 -
|
2570873
|
|
C5stepan
|
|
|
Michelin Pilot Premacy. Obuty potřetí, hloubka dezénu 6mm. Netřeba měnit vyzkouené. A bude třeba obuji zase tlustého panáka. Holt - kadý pes se chlubí svým ocasem. Nemám F1, proto nepokouím hranice rizika.
Michelin Pilot Premacy. Obuty potřetí, hloubka dezénu 6mm. Netřeba měnit vyzkouené. A bude třeba obuji zase tlustého panáka. Holt - kadý pes se chlubí svým ocasem. Nemám F1, proto nepokouím hranice rizika;-).
|
|
22.04.2013 12:35 -
|
2570914
|
|
HELLMUT
|
Příspěvek byl vymazán. Vymazal(a) najk, 22.04.13 21:26 Důvod: vlákno je o LETNÍCH PNEU, ne o zimních | | |
|
22.04.2013 14:32 -
|
2570952
|
|
Rampa
|
Město: Rio, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 89 |
|
|
Pro Roozena : ani bych Ti chtěl kazit radost z nového obutí jukni sem:
.link.
- ale jsou to starí testy, třeba teď dělají lepí směsi. Dobrý subjektivní pocit je určitě ádoucí, avak
exaktní vlastnosti můou být odliné.
Pro Roozena : ani bych Ti chtěl kazit radost z nového obutí jukni sem:
http://www.az-pneu.cz/testy-pneu/letni/autozeitung-de-2008-225-45-17-70
:nevim - ale jsou to starí testy, třeba teď dělají lepí směsi. Dobrý subjektivní pocit je určitě ádoucí, avak
exaktní vlastnosti můou být odliné.
|
|
22.04.2013 16:12 -
|
2570972
|
|
Roozena
|
Město: Pragl, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 375 |
|
|
To Rampa: Radost mi ani nekazí. stejně tak lze kontrovat třá tímto:
.link.
Pokud budou nějaký podobný testy dělat vořepruti, který zároveň pneu prodávají, nelze brát výsledky nikterak váně a nelze je mnohdy brát docela váně ani v teoreticky seriozních testech - viz příkladně Automototodleto na Primě a pod.
Mě ty gumy opravdu mile překvapili a abych zareagoval na Stepana - větina lidí (doufám, e vč. mě) tu nejsou ádný tudentíci, aby tu předváděli nějaké race kousky s C5. Jen se domnívám, e není od věci si řádně vyzkouet co nová pneu dělá, jak se chová, jak je třá kolo vyváené, jak se na ní dá spolehnout a pod a to věru při 50 po městě nejde. Metodiku, a prospěnost, nech uváí kadý sám, ale osobně stojim třá za tim, e prostě musim vědět, co udělá auto, kdy mi před něj skočí třá srna (jezdim denně takovým nebezpečným úsekem 2x). To, jestli si můu dovolit vyhýbací manévr a pokusit se zachránit auto a mít při tom jistotu, e mě kola udrej, nebo jít jen a jen na brzdy a čekat co bude...? tohle nelze zjistit jinak, ne to prostě vyzkouet na konkrétním autě s konkrétníma gumama a při konkrétně rozhodně nestandartní situaci, tzn. dam tomu na chvíli na frak a budu mít nějaký záchytný etalon chování, ze kterého můu vycházet v budoucnu, a taková situace dílem osudu nastane. Veru - mohu tě s klidným srdcem ubezpečit, e stylem F1 rozhodně nejezdim (s C5 to ani moc nejde) a první Michelinky mi vydreli 4 roky a jetě letos je kolega dojídí, take ivot měli lehký...
To Rampa: Radost mi ani nekazí. stejně tak lze kontrovat třá tímto:
http://www.pneunet.cz/pneu-katalog/toyo/toyo-proxes-t1-r
Pokud budou nějaký podobný testy dělat vořepruti, který zároveň pneu prodávají, nelze brát výsledky nikterak váně a nelze je mnohdy brát docela váně ani v teoreticky seriozních testech - viz příkladně Automototodleto na Primě a pod.
Mě ty gumy opravdu mile překvapili a abych zareagoval na Stepana - větina lidí (doufám, e vč. mě) tu nejsou ádný tudentíci, aby tu předváděli nějaké race kousky s C5. Jen se domnívám, e není od věci si řádně vyzkouet co nová pneu dělá, jak se chová, jak je třá kolo vyváené, jak se na ní dá spolehnout a pod a to věru při 50 po městě nejde. Metodiku, a prospěnost, nech uváí kadý sám, ale osobně stojim třá za tim, e prostě musim vědět, co udělá auto, kdy mi před něj skočí třá srna (jezdim denně takovým nebezpečným úsekem 2x). To, jestli si můu dovolit vyhýbací manévr a pokusit se zachránit auto a mít při tom jistotu, e mě kola udrej, nebo jít jen a jen na brzdy a čekat co bude...? tohle nelze zjistit jinak, ne to prostě vyzkouet na konkrétním autě s konkrétníma gumama a při konkrétně rozhodně nestandartní situaci, tzn. dam tomu na chvíli na frak a budu mít nějaký záchytný etalon chování, ze kterého můu vycházet v budoucnu, a taková situace dílem osudu nastane. Veru - mohu tě s klidným srdcem ubezpečit, e stylem F1 rozhodně nejezdim (s C5 to ani moc nejde) a první Michelinky mi vydreli 4 roky a jetě letos je kolega dojídí, take ivot měli lehký... :-)
|
|
22.04.2013 16:57 -
|
2570975
|
|
Darja
|
|
|
Já jsem Toyo nakupovala jako zimáky, protoe jako jediný výrobce s pirelli (jednou tak draí) dělal rozměr na novou Mokku. Zimáky průměr, take dobrý, ani nijak nemizej. Je to prostě japonská značka, kterou tady v Evropě nebudou podporovat, protoe proč si kakat do hnízda?
Na energetický títky prďte, nemají ádnou informační hodnotu, je to jen obětující byrokracie....
Jinak já jsem zas na Contících Premium Contact a nemůu si ani frfnout.. Jedou třetí sezónu, jsou na 6mm... take spokojenost maximální...
Já jsem Toyo nakupovala jako zimáky, protoe jako jediný výrobce s pirelli (jednou tak draí) dělal rozměr na novou Mokku. Zimáky průměr, take dobrý, ani nijak nemizej. Je to prostě japonská značka, kterou tady v Evropě nebudou podporovat, protoe proč si kakat do hnízda?
Na energetický títky prďte, nemají ádnou informační hodnotu, je to jen obětující byrokracie....
Jinak já jsem zas na Contících Premium Contact a nemůu si ani frfnout.. Jedou třetí sezónu, jsou na 6mm... take spokojenost maximální...
|
|
22.04.2013 17:36 -
|
2570986
|
|
C5stepan
|
|
|
Růenko, můj příspěvek byl míněn (a taky napsán) veobecně. Nepovauji Tě za tudentíka ani nehaním Tvůj výběr. Jezdi si jak chce a na čem chce. Vimni si ale, e co příspěvek to jiné a samozřejmě nejlepí gumy. Já jsem napsal na čem jezdím a jak, to je celé.
Růenko, můj příspěvek byl míněn (a taky napsán) veobecně. Nepovauji Tě za tudentíka ani nehaním Tvůj výběr. Jezdi si jak chce a na čem chce. Vimni si ale, e co příspěvek to jiné a samozřejmě nejlepí gumy. Já jsem napsal na čem jezdím a jak, to je celé:nevim.
|
|
22.04.2013 17:47 -
|
2570990
|
|
.45acp
|
|
|
Nějakej čas jsem pokukoval po nových gumách a dnes mi přili tyhle .link. Mám doma dvě starí, docela se mi zamlouvaly. Proto jsem pořídil dvě nové. Jen je ta globalizace zajímavá - Semperit, původně rakouský výrobce, dnes pod Continentálem a jsou vyrobené v čechách. Zítra je nechám nasadit.
Nějakej čas jsem pokukoval po nových gumách a dnes mi přili tyhle http://www.pneu.cz/cs/semperit-speed-life/215-55-r16-93w/provedeni Mám doma dvě starí, docela se mi zamlouvaly. Proto jsem pořídil dvě nové. Jen je ta globalizace zajímavá - Semperit, původně rakouský výrobce, dnes pod Continentálem a jsou vyrobené v čechách. Zítra je nechám nasadit.
|
|
23.04.2013 08:26 -
|
2571179
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
K těm Toyo Proxes T1-R. Vyrábějí se u pěkně dlouho, take buď je ten vzorek tak dokonalej, e není třeba měnit (podobně, jak byl ten obrázek srovnání vývoje BMW a igula v průběhu let) nebo kalou na inovaci.
Co se týče testů, tak se mi vdycky vyplatilo na ně dát a kdy jsem etřil a koupil gumu s nízkým hodnocením (skutečných testů a néé, co napíou lidi, protoe kadej chválí svoje), tak jsem mohl jen zaplakat za vyhozený peníze.
Kdy nepočítám gumy Triangle, co bylo utrpení, tak pak nejhorí gumy, co jsem měl, byly Matador MP52 Elite 2, to byl děs běs.
A jedna perlička nakonec, kamarád měl také před 5 lety přesně tyhle stejný Toya, e to jsou japonci, tak musí bejt super, a se na nich zabil (v zatáčce mu to uklozlo a bum bokem do stomu). Take jsem moná i z tohoto důvodu vůči těmto gumám vysazenej.
K těm Toyo Proxes T1-R. Vyrábějí se u pěkně dlouho, take buď je ten vzorek tak dokonalej, e není třeba měnit (podobně, jak byl ten obrázek srovnání vývoje BMW a igula v průběhu let) nebo kalou na inovaci.
Co se týče testů, tak se mi vdycky vyplatilo na ně dát a kdy jsem etřil a koupil gumu s nízkým hodnocením (skutečných testů a néé, co napíou lidi, protoe kadej chválí svoje), tak jsem mohl jen zaplakat za vyhozený peníze.
Kdy nepočítám gumy Triangle, co bylo utrpení, tak pak nejhorí gumy, co jsem měl, byly Matador MP52 Elite 2, to byl děs běs.
A jedna perlička nakonec, kamarád měl také před 5 lety přesně tyhle stejný Toya, e to jsou japonci, tak musí bejt super, a se na nich zabil (v zatáčce mu to uklozlo a bum bokem do stomu). Take jsem moná i z tohoto důvodu vůči těmto gumám vysazenej.
|
|
23.04.2013 19:57 -
|
2571316
|
|
mravcek1
|
|
|
a co teto?Vredestein Sportrac 5 alebo Pirelli P7 Cinturato 93W
a co teto?Vredestein Sportrac 5 alebo Pirelli P7 Cinturato 93W
|
|
23.04.2013 20:43 -
|
2571328
|
|
Darja
|
|
|
Tony_Z napsal(a): A jedna perlička nakonec, kamarád měl také před 5 lety přesně tyhle stejný Toya, e to jsou japonci, tak musí bejt super, a se na nich zabil (v zatáčce mu to uklozlo a bum bokem do stomu). Take jsem moná i z tohoto důvodu vůči těmto gumám vysazenej.
Sám ví, e tam asi nebyl jedinej aspekt. Kdy pojedu jako prase do zatáčky, na mokrý silnici, dám tomu kouř, pohoním 210 koní pod kapotou, ulítnu do karpy i na novejch Continentalech...
Teď mám na dílně 8 bouraček, z toho jedno auto 2013, 300km najeto a bokem to napálil (komplet bok, pytle venku, skoro totálka, heh)... na autě prakticky nový Dunlopky A myslí, e Dunlopky jsou ity, e to pánovi ujelo bokem?
Sám ví, e tam asi nebyl jedinej aspekt. Kdy pojedu jako prase do zatáčky, na mokrý silnici, dám tomu kouř, pohoním 210 koní pod kapotou, ulítnu do karpy i na novejch Continentalech...
Teď mám na dílně 8 bouraček, z toho jedno auto 2013, 300km najeto a bokem to napálil (komplet bok, pytle venku, skoro totálka, heh)... na autě prakticky nový Dunlopky :-)) A myslí, e Dunlopky jsou ity, e to pánovi ujelo bokem?
|
|
23.04.2013 21:27 -
|
2571341
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Dnes prvních 150km na těchto nových - .link.
Zatím spokojenost, auto se proti zimním hodně ztiilo a zatáčky drely, i kdy jsem to domů řezal dost ostře. Pocitově bych řekl, e auto i líp jede. Jakoby lehčeji. Ale to je moná jen tím tichem. Uvidíme, jak budou vypadat na podzim.
Jen mě sejří servis, protoe jsem jim nadiktoval, aby to foukli 2,5 a měl jsem 3 x 2,4 a jedno kolo 2,6. Závaí tam bylo proti minulým asi polovina a nikde jsem necítil ádný vibrace ani při 160km/h, tak snad ty gumy nejsou odfláknutý. Mizerný gumy někdy nejdou vyváit ani cihlou .
Dnes prvních 150km na těchto nových - http://www.verex.cz/nabidka/pneumatiky/michelin-primacy-3-grnx-97w-xl-215-55-r16-3528703124726
Zatím spokojenost, auto se proti zimním hodně ztiilo a zatáčky drely, i kdy jsem to domů řezal dost ostře. Pocitově bych řekl, e auto i líp jede. Jakoby lehčeji. Ale to je moná jen tím tichem. Uvidíme, jak budou vypadat na podzim.
Jen mě sejří servis, protoe jsem jim nadiktoval, aby to foukli 2,5 a měl jsem 3 x 2,4 a jedno kolo 2,6. Závaí tam bylo proti minulým asi polovina a nikde jsem necítil ádný vibrace ani při 160km/h, tak snad ty gumy nejsou odfláknutý. Mizerný gumy někdy nejdou vyváit ani cihlou ;-).
|
|
24.04.2013 08:46 -
|
2571455
|
|
C5stepan
|
|
|
Pozor na směr obutí! Sice píí "nesměrová", ale ikmé odtokové dráky by na obou stranách auta měly jít jedním směrem.
Pozor na směr obutí! Sice píí "nesměrová", ale ikmé odtokové dráky by na obou stranách auta měly jít jedním směrem;-).
|
|
24.04.2013 10:36 -
|
2571471
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Píou nesměrové, ale na gumách je popsaná vnitřní strana - inside. Ta musí být vdycky uvnitř disku. Pak je moný kola montovat kamkoliv. Poprvé. Při přítím nasazení kol na auto by se mělo zachovat umístění kola tak, jak se namontovaly teď. Neprohazovat levý a pravý a přední se zadníma.
Píou nesměrové, ale na gumách je popsaná vnitřní strana - inside. Ta musí být vdycky uvnitř disku. Pak je moný kola montovat kamkoliv. Poprvé. Při přítím nasazení kol na auto by se mělo zachovat umístění kola tak, jak se namontovaly teď. Neprohazovat levý a pravý a přední se zadníma.
|
|
24.04.2013 10:56 -
|
2571484
|
|
C5stepan
|
|
|
O.K.. Take přece směrová!
O.K.:palec. Take přece směrová!
|
|
24.04.2013 11:28 -
|
2571490
|
|
Mikra
|
|
|
No, ona je nesměrová. Můe se točit oběma směry, ale jakmile ji jedním směrem u trochu sjedu, tak bych ho neměl měnit. Proto zachovávám umístění na autě. Ale nová guma správně obutá na disku se můe dát kamkoliv.
To neprohazování kol, tak jak se to dělalo dřív, to se u dneska nedělá. Pokud novou gumu jednou pouiju, u bych ji celou měl celou sjet na stejným kole, i kdyby to mělo trvat 5 sezon a 5 přehození zima-léto.
To teda v případě, e mám podvozek v pořádku. Pokud se někomu sjídějí gumy nepravidelně, třeba kvůli patný geometrii, tak věřím, e je při přezouvání prohodí a kdy je to lajdák, tak geometrii neopraví a nesouměrný sjídění si tak vyrovná. To je ale čuňárna a o tom to tady není.
No, ona je nesměrová. Můe se točit oběma směry, ale jakmile ji jedním směrem u trochu sjedu, tak bych ho neměl měnit. Proto zachovávám umístění na autě. Ale nová guma správně obutá na disku se můe dát kamkoliv.
To neprohazování kol, tak jak se to dělalo dřív, to se u dneska nedělá. Pokud novou gumu jednou pouiju, u bych ji celou měl celou sjet na stejným kole, i kdyby to mělo trvat 5 sezon a 5 přehození zima-léto.
To teda v případě, e mám podvozek v pořádku. Pokud se někomu sjídějí gumy nepravidelně, třeba kvůli patný geometrii, tak věřím, e je při přezouvání prohodí a kdy je to lajdák, tak geometrii neopraví a nesouměrný sjídění si tak vyrovná. To je ale čuňárna a o tom to tady není.
|
|
| |
|
|