| | |
03.03.2013 11:24 -
Re: Letní pneu na C5
|
2553183
|
|
blondiak
|
Město: Stará źubovňa, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) | Počet příspěvků: 33 |
|
|
dík za názor, tak objednám s väčím indexom a nerieim...
dík za názor, tak objednám s väčím indexom a nerieim...
|
|
22.03.2013 14:59 -
|
2559757
|
|
Poffa
|
Město: Spiská Belá, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 282 |
|
|
Dnes mi doli tieto aj ked neviem načo ked máme fajn záveje .link.
Dnes mi doli tieto aj ked neviem načo ked máme fajn záveje:-d http://www.pneumatikylacne.sk/nokian/pneumatiky-16/2937-nokian-v-215/55r16-97v-xl.html
|
|
22.03.2013 15:54 -
|
2559765
|
|
Myák
|
Město: Tinov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 174 |
|
|
Mikra napsal(a): Do přílohy dávám test letních pneumatik z časopisu d-Test, který mi přiel tento týden. Sice tam nejsou vechny rozměry, ale obrázek se trochu udělat dá.
Dle d-testu Michelin Energy Saver jsou nejlepí pneumatiky...podle mých zkueností jsou to ty největí sra*ky, který jsem kdy měl na autě(na dvou různých autech). Na suchu to s nima jetě lo, ale jak dopadla první kapka detě na silnici, tak jsem radi jel krokem...to se prostě nedalo...hrůza. Nejvíc spokojenej jsem byl s GoodYear Excelence...gumy vohulený a hrůza a na silnici drí jak přibitý! Letos, vzhledem k ekonomické situaci, trochu zariskuju a jdu do Nexen N blue HD. Dle jiných testů na zahraničních stránkách jsou tyto gumy hodnoceny daleko lépe a na mokru dokonce patří mezi ty úplně nejlepí. Slabinou by měla být snad jen jejich ivotnost. Tipuju tak 30.000 km a lus...v mém případě to jsou tři sezóny.
Dle d-testu Michelin Energy Saver jsou nejlepí pneumatiky...podle mých zkueností jsou to ty největí sra*ky, který jsem kdy měl na autě(na dvou různých autech). Na suchu to s nima jetě lo, ale jak dopadla první kapka detě na silnici, tak jsem radi jel krokem...to se prostě nedalo...hrůza. Nejvíc spokojenej jsem byl s GoodYear Excelence...gumy vohulený a hrůza a na silnici drí jak přibitý! Letos, vzhledem k ekonomické situaci, trochu zariskuju a jdu do Nexen N blue HD. Dle jiných testů na zahraničních stránkách jsou tyto gumy hodnoceny daleko lépe a na mokru dokonce patří mezi ty úplně nejlepí. Slabinou by měla být snad jen jejich ivotnost. Tipuju tak 30.000 km a lus...v mém případě to jsou tři sezóny.
|
|
22.03.2013 16:04 -
|
2559767
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
Myák:
No ty mi jsi teda kouzelník.
Kde jsi v minulých sezónách sehnal gumy, které se začaly vyrábět a pro rok 2013? (Michelin Energy Saver + )
A druhá věc, ten test má nějakou metodiku a prolíná se tam více měřených hodnot, který určují konečný výsledek. Michelin vyla nejlépe kvůli tomu, e nikde nezaostávala, ale předevím proto, e při srovnání ostatními srovnatelnými pneumatikami se témě neopotřebovává, za t o má hodně bodů navíc a vyvihla se na první místo.
Kdy tě zajímá pouze to, jak drí za mokra/sucha, tak se koukej úplně po jiných gumách ne je michelin. Vak to v tom testu má. Jinak Dtest to pouze převzal od ADAC, tak doporučuji kouknout tam... www.adac.de
Myák:
No ty mi jsi teda kouzelník. :-D
Kde jsi v minulých sezónách sehnal gumy, které se začaly vyrábět a pro rok 2013? :-) (Michelin Energy Saver + )
A druhá věc, ten test má nějakou metodiku a prolíná se tam více měřených hodnot, který určují konečný výsledek. Michelin vyla nejlépe kvůli tomu, e nikde nezaostávala, ale předevím proto, e při srovnání ostatními srovnatelnými pneumatikami se témě neopotřebovává, za t o má hodně bodů navíc a vyvihla se na první místo.
Kdy tě zajímá pouze to, jak drí za mokra/sucha, tak se koukej úplně po jiných gumách ne je michelin. Vak to v tom testu má. Jinak Dtest to pouze převzal od ADAC, tak doporučuji kouknout tam... www.adac.de
|
|
22.03.2013 18:28 -
|
2559780
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Kormoran Impulser jsem měl před 12ti lety na ZX. Byly hodně laciný a málo vydrely. Měly straně měkký bočnice a auto na nich doslova plavalo. Ale zase nebyl cítit kadý kamínek.
Je mi jasný, e je to úplně jiná guma, ne se prodává dnes, ale důvěru u k nim asi nikdy mít nebudu. Dvě přední jsem jediným zalajfováním s asi 5m dlouhou gumovou stopou probrzdil a musel jsem je vyhodit. Měly ploku a drncaly.
Tenkrát to s Michelinem asi nemělo nic společnýho a bylo to myslím čistokrevný Polsko.
Ale za tyhle peníze to zkusit můe. Kdy nebudou dobrý, tak je na podzim zahodí a neprodělá.
Kormoran Impulser jsem měl před 12ti lety na ZX. Byly hodně laciný a málo vydrely. Měly straně měkký bočnice a auto na nich doslova plavalo. Ale zase nebyl cítit kadý kamínek.
Je mi jasný, e je to úplně jiná guma, ne se prodává dnes, ale důvěru u k nim asi nikdy mít nebudu. Dvě přední jsem jediným zalajfováním s asi 5m dlouhou gumovou stopou probrzdil a musel jsem je vyhodit. Měly ploku a drncaly.
Tenkrát to s Michelinem asi nemělo nic společnýho a bylo to myslím čistokrevný Polsko.
Ale za tyhle peníze to zkusit můe. Kdy nebudou dobrý, tak je na podzim zahodí a neprodělá.
|
|
22.03.2013 18:40 -
|
2559781
|
|
Myák
|
Město: Tinov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 174 |
|
|
Tony Z:
Přidáním plus do názvu nevznikne naprosto odliná pneumatika...
Tony Z:
Přidáním plus do názvu nevznikne naprosto odliná pneumatika...
|
|
22.03.2013 19:55 -
|
2559795
|
|
blondiak
|
Město: Stará źubovňa, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) | Počet příspěvků: 33 |
|
|
Ja som si u pravdepodobne vybral Goodyear EFFICIENTGRIP PERFORMANCE MFS XL rozmer 225/55 R17 101 W cena 140, -
.link.
Ja som si u pravdepodobne vybral Goodyear EFFICIENTGRIP PERFORMANCE MFS XL rozmer 225/55 R17 101 W cena 140, -
http://www.pneueu.sk/produkt/27915-efficientgrip-performance-mfs-xl
|
|
22.03.2013 20:21 -
|
2559798
|
|
Darja
|
|
|
Koncern Michelinut i nezajistí dobrou gumu, nebudou dělat stejně dobrý gumy jako jsou Kleber nebo michelin, bo by to byla strategická sebevrada. Myslím, e o kormoranech nemá ani moc cenu psát. Hodně hodně levná guma...
Koncern Michelinut i nezajistí dobrou gumu, nebudou dělat stejně dobrý gumy jako jsou Kleber nebo michelin, bo by to byla strategická sebevrada. Myslím, e o kormoranech nemá ani moc cenu psát. Hodně hodně levná guma...
|
|
22.03.2013 23:01 -
|
2559853
|
|
Jano
|
Město: Vychodna, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 117 |
|
|
Myák napsal(a): Dle d-testu Michelin Energy Saver jsou nejlepí pneumatiky...podle mých zkueností jsou to ty největí sra*ky, který jsem kdy měl na autě(na dvou různých autech). Na suchu to s nima jetě lo, ale jak dopadla první kapka detě na silnici, tak jsem radi jel krokem...to se prostě nedalo...hrůza. Nejvíc spokojenej jsem byl s GoodYear Excelence...gumy vohulený a hrůza a na silnici drí jak přibitý! Letos, vzhledem k ekonomické situaci, trochu zariskuju a jdu do Nexen N blue HD. Dle jiných testů na zahraničních stránkách jsou tyto gumy hodnoceny daleko lépe a na mokru dokonce patří mezi ty úplně nejlepí. Slabinou by měla být snad jen jejich ivotnost. Tipuju tak 30.000 km a lus...v mém případě to jsou tři sezóny.
Mam obute Nexeny uz druhu sezonu asi 10000km a este maju asi 7-8mm dezenu.
Mam obute Nexeny uz druhu sezonu asi 10000km a este maju asi 7-8mm dezenu.
|
|
22.03.2013 23:05 -
|
2559856
|
|
dwarf
|
Město: Zvolen, Auto: Jeep Commander | Počet příspěvků: 84 |
|
|
A co pre boha si mam kupit ja, ked mesacne najazdim cca 5000km? Co sezona to jedny gumy? Ved budem robit len na ne.
A co pre boha si mam kupit ja, ked mesacne najazdim cca 5000km? Co sezona to jedny gumy? Ved budem robit len na ne.:-(
|
|
08.04.2013 13:40 -
Re: Disky a pneu na C5 - obecně
|
2564479
|
|
Míra Cindr
|
|
|
Zdravím.Čeká mě nákup letních pneu.Moc nejezdím,tak nechci moc investovat.Má někdo zkuenost s tímhle:KORMORAN gamma b2 215/55 R16 93W?Mám tenhle rozměr v TP.Jetě uvauju o Falkenech.Konkrétně:FALKEN ze914 215/55 R16 97W.Dík za radu.
Zdravím.Čeká mě nákup letních pneu.Moc nejezdím,tak nechci moc investovat.Má někdo zkuenost s tímhle:KORMORAN gamma b2 215/55 R16 93W?Mám tenhle rozměr v TP.Jetě uvauju o Falkenech.Konkrétně:FALKEN ze914 215/55 R16 97W.Dík za radu.:nevim
|
|
08.04.2013 14:17 -
|
2564487
|
|
Míra Cindr
|
|
|
Jetě malej dotaz.:Neobchoduje někdo s firmou ALUERA v Modleticích?Mají zajímavý ceny, ale jen pro firmy.Díky.
Jetě malej dotaz.:Neobchoduje někdo s firmou ALUERA v Modleticích?Mají zajímavý ceny, ale jen pro firmy.Díky.:palec
|
|
13.04.2013 08:44 -
|
2566571
|
|
222111222
|
Město: Dobří, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 24 |
|
|
Mate nekdo nejake doporuceni na dobre letni pneu za rozumnou cenu ? Premyslim o Barum Brilantis. Na zimu mam Barum Polar avelka spokojeniost.
Mate nekdo nejake doporuceni na dobre letni pneu za rozumnou cenu ? Premyslim o Barum Brilantis. Na zimu mam Barum Polar avelka spokojeniost.
|
|
13.04.2013 08:59 -
|
2566575
|
|
velkaosa
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 11 |
|
|
len raz som kúpil bravuris, prvú sezónu som myslel, e mám dobré pneu, druhý rok stvrdli, začali viac mýka a hlavne začali tak huča, e som myslel e sú loiská KO. podaroval som ich servisu mali ete vzorok 6-7mm, pozerali na mňa ako na , kúpil som primacy a - to ticho, pohodička. Nekupujte lacné, prerobíte 2x, naozaj radej kuknite na nete - ale prémiovky - pička je vyrovnaná, nemôete kúpi zle. ono je to tak, e ani superofér nemá na zlých gumách ancu: diea na ceste, idiot v protismere, tzv. okreskoví pretekári, ... na dobrých máte aspoň ancu
len raz som kúpil bravuris, prvú sezónu som myslel, e mám dobré pneu, druhý rok stvrdli, začali viac mýka a hlavne začali tak huča, e som myslel e sú loiská KO. podaroval som ich servisu mali ete vzorok 6-7mm, pozerali na mňa ako na :-o, kúpil som primacy a :-d - to ticho, pohodička. Nekupujte lacné, prerobíte 2x, naozaj radej kuknite na nete - ale prémiovky - pička je vyrovnaná, nemôete kúpi zle. ono je to tak, e ani superofér nemá na zlých gumách ancu: diea na ceste, idiot v protismere, tzv. okreskoví pretekári,;-) ... na dobrých máte aspoň ancu
|
|
13.04.2013 12:43 -
|
2566595
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
Já mám laciný gumy a nemůu si je vynachválit, tichý, jede to jak po kolejích, i kdy je dost vody... spokojenost. Ale na to jsou tu tuím jiná vlákna
Já mám laciný gumy a nemůu si je vynachválit, tichý, jede to jak po kolejích, i kdy je dost vody... spokojenost. Ale na to jsou tu tuím jiná vlákna :-)
|
|
13.04.2013 19:31 -
|
2566673
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
222111222 napsal(a): Mate nekdo nejake doporuceni na dobre letni pneu za rozumnou cenu ? Premyslim o Barum Brilantis. Na zimu mam Barum Polar avelka spokojeniost.
Na začátku týdne jsem nasadil funglovky Vredestein Sportrack 5 a nemůu si je vynachválit, lepí letní pneu jsem jetě neměl. Jsou tichoučký, pěkně se lepí (při prudím rozjezdu, kdy je potřeba zaberou mnohem více - ostatní se při stejném zátahu utrhli, a začal jsem hrabat (co je neádoucí)). Zatáčení jde hezky z lehka, nekopou do řízení na nerovnostech) A ač to nerad říkám, tak i ta spotřeba je lehounce lepí (na vyzkoueném úseku ve stejné rychlosti na tempomat, aktuální spotřeba).
A hlavně jsou cenově průměrné, nic drahýho.
Na začátku týdne jsem nasadil funglovky Vredestein Sportrack 5 a nemůu si je vynachválit, lepí letní pneu jsem jetě neměl. Jsou tichoučký, pěkně se lepí (při prudím rozjezdu, kdy je potřeba zaberou mnohem více - ostatní se při stejném zátahu utrhli, a začal jsem hrabat (co je neádoucí)). Zatáčení jde hezky z lehka, nekopou do řízení na nerovnostech) A ač to nerad říkám, tak i ta spotřeba je lehounce lepí (na vyzkoueném úseku ve stejné rychlosti na tempomat, aktuální spotřeba).
A hlavně jsou cenově průměrné, nic drahýho.
|
|
21.04.2013 10:31 -
|
2570211
|
|
mravcek1
|
|
|
ahojte,viem ze je tu toho hodne napisane ale zhladiska finacii sa neviem rozhodnut aku letnu gumu mam kupit.mam dve moznosti Barum alebo Matador?poradite prosim?rozmer 215/55/16 93W Dakujem
ahojte,viem ze je tu toho hodne napisane ale zhladiska finacii sa neviem rozhodnut aku letnu gumu mam kupit.mam dve moznosti Barum alebo Matador?poradite prosim?rozmer 215/55/16 93W Dakujem
|
|
| |
|
|