| | |
09.02.2013 07:33 -
Re: Letní pneu na C5
|
2546059
|
|
artsvec
|
Město: Suice, Auto: Opel Insignia Country Tourer 1.6 16V - 200 koní | Počet příspěvků: 650 |
|
|
DrMarvin napsal(a): Hankook?:=)
např : .link.
cenovej rozdíl neni velkej a kvalita úplně jinde
Tyhle gumy u budu letos mít třetím rokem. Najeto 28 tisíc km a zatím spokojenost, tichá a drí za vech podmínek.
Tyhle gumy u budu letos mít třetím rokem. Najeto 28 tisíc km a zatím spokojenost, tichá a drí za vech podmínek.
|
|
09.02.2013 11:16 -
|
2546137
|
|
duff74
|
Město: Holeov, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX | Počet příspěvků: 163 |
|
|
DrMarwin:
1. V mém rozměru jsou bohuel za cca 2500,-, tzn. e konečná cena by byla o cca 3200,- vyí ( a to nepočítám potovné), take argument:"cenovej rozdíl neni velkej" neobstojí.
2. Z čeho soudí, e je kvalita úplně jinde? Protoe podle testů Adac 2011 .link. , kde jsou obě pneu, mi to tak nepřijde. Nemyslím si, e kvalita je "úplně jinde", viz reference uivatelů
3. Ono ten název Hankook zní dost asijsky, ale není to ádná China (moje jsou made in Hungary). Dělají v Jiní Koreji gumy u přes 70 let a je to 5. (nebo 7.) největí výrobce pneu. Třeba do série DTM dodávají pneu jen oni. A Hyundai, Kia, Toyota, Ford,... asi ví jaké gumy si dají dát do prvovýroby.
Jinak je to samozřejmě na vkusu kadého soudruha a kadý a si koupí, co je jemu srdci nejblií.
DrMarwin:
1. V mém rozměru jsou bohuel za cca 2500,-, tzn. e konečná cena by byla o cca 3200,- vyí ( a to nepočítám potovné), take argument:"cenovej rozdíl neni velkej" neobstojí.
2. Z čeho soudí, e je kvalita úplně jinde? Protoe podle testů Adac 2011 http://www.e-pneu.cz/testy_pneu.php , kde jsou obě pneu, mi to tak nepřijde. Nemyslím si, e kvalita je "úplně jinde", viz reference uivatelů
3. Ono ten název Hankook zní dost asijsky, ale není to ádná China (moje jsou made in Hungary). Dělají v Jiní Koreji gumy u přes 70 let a je to 5. (nebo 7.) největí výrobce pneu. Třeba do série DTM dodávají pneu jen oni. A Hyundai, Kia, Toyota, Ford,... asi ví jaké gumy si dají dát do prvovýroby.
Jinak je to samozřejmě na vkusu kadého soudruha a kadý a si koupí, co je jemu srdci nejblií.;-)
|
|
09.02.2013 11:26 -
|
2546138
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
souhlasím s duffem, ono je to dost o rozměru ve 215/55 r16, kde nic jinýho v techničáku nemám, tak ty rozdíly jsou dost velký v porovnání s 205... to bych si chrochtal a hankook dopadá v testech opravdu velmi dobře, jsou to kvalitní gumy, i kdy to tak nezní. Pokud se ta guma chová způsobně, je to jedno co má. Na sluebním máme letní continentály, kolega měl "defekt", dojel do servisu a (teď abych nekecal, nevim jestli na bočnici nebo přímo na běhounu) boule, skrz kterou to ulo. Take ani u značkové gumy nemá jistotu, o Pirelli ani nemluvim, kdy snad loni jejich gumy odmítal adac testovat, protoe jedna várka gum dobrá, druhá uplně tragická, straný vlastnosti apod....
souhlasím s duffem, ono je to dost o rozměru ve 215/55 r16, kde nic jinýho v techničáku nemám, tak ty rozdíly jsou dost velký v porovnání s 205... to bych si chrochtal :D a hankook dopadá v testech opravdu velmi dobře, jsou to kvalitní gumy, i kdy to tak nezní. Pokud se ta guma chová způsobně, je to jedno co má. Na sluebním máme letní continentály, kolega měl "defekt", dojel do servisu a (teď abych nekecal, nevim jestli na bočnici nebo přímo na běhounu) boule, skrz kterou to ulo. Take ani u značkové gumy nemá jistotu, o Pirelli ani nemluvim, kdy snad loni jejich gumy odmítal adac testovat, protoe jedna várka gum dobrá, druhá uplně tragická, straný vlastnosti apod.... :nevim
|
|
09.02.2013 16:37 -
|
2546227
|
|
Darja
|
|
|
Zbyňa napsal(a): Vypadají dobře, kdy koukám na vzorek, tak je a podezřele podobnej tomu, co mají moje savy Spí pak dej vědět, jak se chovají na mokru.. brdění, apod. Já osobně jsem dost skeptickej vůči gumám typu Eco, energySaver a podobným věcem, mení valivý odpor = tvrdí směs = horí vlastnosti. Ale technologie u postoupily, tak třeba to bude dobrý
Eco znamená, e spí etřej směsí kde se dá. Dali nám na porovnání řezy Continentalo premium contact, sport contact a eco contact... Eco má bočnice jako papír, skoro třetinový jak sport... tak bacha u obrubníků Jinak je to asi fuk...
Eco znamená, e spí etřej směsí kde se dá. Dali nám na porovnání řezy Continentalo premium contact, sport contact a eco contact... Eco má bočnice jako papír, skoro třetinový jak sport... tak bacha u obrubníků :-) Jinak je to asi fuk...
|
|
09.02.2013 17:33 -
|
2546247
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
Darja napsal(a): Eco znamená, e spí etřej směsí kde se dá. Dali nám na porovnání řezy Continentalo premium contact, sport contact a eco contact... Eco má bočnice jako papír, skoro třetinový jak sport... tak bacha u obrubníků Jinak je to asi fuk...
Moná to bude tím, e kdy má tenčí bočnice, tak při zmáčknutí klade mení odpor - mení valivý odpor. Ale kdy jsem koukal na nějaká testy, kde rozdíl mezi nejhorí a nejlepí pneumatikou v testu spotřeby byly 4%, tak jsem na tento parametr přestal koukat a řídím se tím, jak je (přilepená na silnici*kolik vydrí)/cena.
Moná to bude tím, e kdy má tenčí bočnice, tak při zmáčknutí klade mení odpor - mení valivý odpor. Ale kdy jsem koukal na nějaká testy, kde rozdíl mezi nejhorí a nejlepí pneumatikou v testu spotřeby byly 4%, tak jsem na tento parametr přestal koukat a řídím se tím, jak je (přilepená na silnici*kolik vydrí)/cena.
|
|
09.02.2013 18:13 -
|
2546265
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
Pro mě osobně valivej odpor nemá ádnou váhu, jak píe tony... I kdyby to zralo o půl litru víc, tak neva, v první řadě potřebuju dobrzdit
Pro mě osobně valivej odpor nemá ádnou váhu, jak píe tony... I kdyby to zralo o půl litru víc, tak neva, v první řadě potřebuju dobrzdit :D
|
|
09.02.2013 21:37 -
|
2546444
|
|
DrMarvin
|
|
|
Turanza v rozmeru 215/55 r16 mam taky a daval jsem za 4 gumy + postu 6600,- a jeste tomu disky za 13000:=)
Hankook ma tatka na svym aute a bida mi to prijde.....a cena skoro tejna:=)
1600 za gumu...kupoval jsem tzv. demo gumu
Turanza v rozmeru 215/55 r16 mam taky a daval jsem za 4 gumy + postu 6600,- a jeste tomu disky za 13000:=)
Hankook ma tatka na svym aute a bida mi to prijde.....a cena skoro tejna:=)
1600 za gumu...kupoval jsem tzv. demo gumu
|
|
09.02.2013 21:45 -
|
2546447
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Hlavně si na to vzpomeň, a bude demo brzdit.
Hlavně si na to vzpomeň, a bude demo brzdit. :-))))
|
|
09.02.2013 21:50 -
|
2546450
|
|
DrMarvin
|
|
|
asi nevis co znamena demo guma co?
DEMO guma, neboli guma sundana z noveho auta pri prodeji...duvod...pri prodeji se auto prezulo na zimni
jediny co je s nima ze na nich stalo auto chvilku..ale jeste se s nima nejelo
asi nevis co znamena demo guma co?:D:D:D:D:nevim:nevim
DEMO guma, neboli guma sundana z noveho auta pri prodeji...duvod...pri prodeji se auto prezulo na zimni:D
jediny co je s nima ze na nich stalo auto chvilku..ale jeste se s nima nejelo:D
|
|
09.02.2013 21:58 -
|
2546451
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
OK. Tak jsem zase o něco moudřejí. Jen jestli mi to bude k něčemu dobrý.
OK. Tak jsem zase o něco moudřejí. Jen jestli mi to bude k něčemu dobrý.
|
|
09.02.2013 22:06 -
|
2546454
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Tohle je mé docela oblíbené téma
Nicméně stále mě ne a né uspokojit. Pořád to je stejné někdo má takové jiný makové gumy. Je
jasné e jezdit na nějakých galuskách bez vzorku je na h... Ale já jezdím na pohodu proto mám Citroen zatáčky neřeu kdy prí snaím se jet opatrně. Asi bych potřeboval vzít auto na okruh a po kadém kole dat jiné pneumatiky abych poznal nějaký rozdíl.Jediná věc kterou momentálně dokáu sám posoudit je tedy asi ivotnost. To si pamatuji jetě z BX e u si nikdy nekoupím B. Polaris. Jinak vdy vybírám podle poměru cena/značka (nebo jak jsem psal výkon nejsem schopen posoudit) Hankook vnímám jako značku
která není top ale zároveň není mejd . Mají i dalí divizí Ventus
Tohle je mé docela oblíbené téma
Nicméně stále mě ne a né uspokojit. Pořád to je stejné někdo má takové jiný makové gumy. Je
jasné e jezdit na nějakých galuskách bez vzorku je na h... Ale já jezdím na pohodu proto mám Citroen zatáčky neřeu kdy prí snaím se jet opatrně. Asi bych potřeboval vzít auto na okruh a po kadém kole dat jiné pneumatiky abych poznal nějaký rozdíl.Jediná věc kterou momentálně dokáu sám posoudit je tedy asi ivotnost. To si pamatuji jetě z BX e u si nikdy nekoupím B. Polaris. Jinak vdy vybírám podle poměru cena/značka (nebo jak jsem psal výkon nejsem schopen posoudit) Hankook vnímám jako značku
;-)která není top ale zároveň není mejd . Mají i dalí divizí Ventus
|
|
09.02.2013 22:11 -
|
2546467
|
|
jumep
|
|
|
o tej opatrnosti v zakrutach
dostal som onehda 215x55x16 97W cinske gumy HERCULES, su zivotu nebezpecne
zimaky co mam teraz, na snehu drzia lepsie ako hentie letne na mokrej ceste
o tej opatrnosti v zakrutach
dostal som onehda 215x55x16 97W cinske gumy HERCULES, su zivotu nebezpecne
zimaky co mam teraz, na snehu drzia lepsie ako hentie letne na mokrej ceste
|
|
09.02.2013 22:24 -
|
2546478
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Jasně jsou určité meze ,kdy je něco extra levné tak to asi nebude dobré.Jde o to jestli je lepí Kleber,Fulda,Sava,Barum,Semperit,Hankook,Nokian Uniroyal atd. Beru jako top Michelin,Dunlop,Pirelli,Good Year,Bridgestone.Ale já bych v diskuzi uvítal spíe konkrétní info.Jako např.měl jsem je 3 roky a dělali to a to...
Jasně jsou určité meze ,kdy je něco extra levné tak to asi nebude dobré.Jde o to jestli je lepí Kleber,Fulda,Sava,Barum,Semperit,Hankook,Nokian Uniroyal atd. Beru jako top Michelin,Dunlop,Pirelli,Good Year,Bridgestone.Ale já bych v diskuzi uvítal spíe konkrétní info.Jako např.měl jsem je 3 roky a dělali to a to...
|
|
09.02.2013 22:25 -
|
2546480
|
|
jumep
|
|
|
je tu na zvlast vlakno pneu - pouze skusenosti
osobne som predtym mal DUNLOP a nebol som s nimi nejako spokojny
je tu na zvlast vlakno pneu - pouze skusenosti
osobne som predtym mal DUNLOP a nebol som s nimi nejako spokojny
|
|
10.02.2013 09:22 -
|
2546561
|
|
Petr72
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 850 |
|
|
Z vlastních zkueností s Michelin Pilot Primacy u vím jaké gumy si koupím a tyto dojedu :.link.
Jen ta cena mě děsí
Z vlastních zkueností s Michelin Pilot Primacy u vím jaké gumy si koupím a tyto dojedu :http://www.pneunet.cz/pneu/23181/michelin-primacy-3-215-55-R-16-93-W-letni/
Jen ta cena mě děsí :-(
|
|
10.02.2013 10:10 -
|
2546572
|
|
HELLMUT
|
|
|
Právě ta cena... Není problém koupit vítěze testů ale je otázka jestli to člověk který jezdí na pohodu potřebuje, jestli to není zbytečné. Pokud by byla nějaká akce jako demo gumy tak bych to neřeil. Ale jinak bych asi preferoval něco "za rozumnou cenu"Co v rozměru 215/55/16 bych viděl tak okolo 2500 za gumu...
Právě ta cena... Není problém koupit vítěze testů ale je otázka jestli to člověk který jezdí na pohodu potřebuje, jestli to není zbytečné. Pokud by byla nějaká akce jako demo gumy:-)))) tak bych to neřeil. Ale jinak bych asi preferoval něco "za rozumnou cenu"Co v rozměru 215/55/16 bych viděl tak okolo 2500 za gumu...
|
|
10.02.2013 10:19 -
|
2546577
|
|
Petr72
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 850 |
|
|
Na Mielínech mám najeto cca 60000 km a jetě jedno léto dají a stejně mě jich dude líto a je budu vyhazovat.
Na Mielínech mám najeto cca 60000 km a jetě jedno léto dají a stejně mě jich dude líto a je budu vyhazovat.
|
|
10.02.2013 10:28 -
|
2546580
|
|
Mikra
|
|
|
2500,- za gumu, nebo 3000,- za gumu, v celkovým součtu to dělá 2000,- ve prospěch ceny levnějích. Ale ivotností se Michelinkám jen tak něco nevyrovná. A kdy k tomu připočítám jetě dobrý jízdní vlastnosti, tak mě 2000,- jednou za 5 - 7 let nevytrhnou. A budu je vyhazovat jetě s polovičním vzorkem. A v případě krizový situace mě můe zachránit od průseru i jeden jediný metr, nebo mi ten metr můe taky zachránit velkej výdaj.
Chápu řidiče, který sjedou gumy kadej rok. To bych taky řeil cenu. Ale je to kadýho věc.
Tady si hlídám cenu a a spadnou na ty 3000,- Kč, tak po nich skočím. - .link.
2500,- za gumu, nebo 3000,- za gumu, v celkovým součtu to dělá 2000,- ve prospěch ceny levnějích. Ale ivotností se Michelinkám jen tak něco nevyrovná. A kdy k tomu připočítám jetě dobrý jízdní vlastnosti, tak mě 2000,- jednou za 5 - 7 let nevytrhnou. A budu je vyhazovat jetě s polovičním vzorkem. A v případě krizový situace mě můe zachránit od průseru i jeden jediný metr, nebo mi ten metr můe taky zachránit velkej výdaj.
Chápu řidiče, který sjedou gumy kadej rok. To bych taky řeil cenu. Ale je to kadýho věc.
Tady si hlídám cenu a a spadnou na ty 3000,- Kč, tak po nich skočím. - http://www.e-levne-pneu.cz/michelin-primacy-3-215-55-r16-93w
|
|
10.02.2013 11:00 -
|
2546603
|
|
Ladman
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer Exclusive | Počet příspěvků: 489 |
|
|
2 Mikra: tak u skoro můe skákat: .link.
2 Mikra: tak u skoro můe skákat: http://www.verex.cz/nabidka/pneumatiky/215-55-r16-primacy-3-grnx-93w-michelin-3528706282621/
|
|
| |
|
|