| | |
25.05.2013 13:47 -
Re: Disky drhnou o třmeny
|
2582633
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Na co kupovat jiné,jedině e by byli pokozené,jestli jsou pouze vyosené,tak je prohoď,pouze musí prohodit hadičku s ovzduňovákem,je na to nit,myslím zadní třmeny
Na co kupovat jiné,jedině e by byli pokozené,jestli jsou pouze vyosené,tak je prohoď,pouze musí prohodit hadičku s ovzduňovákem,je na to nit,myslím zadní třmeny
|
|
13.06.2014 14:12 -
|
2705332
|
|
martinrx
|
Město: Uherský Brod, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 349 |
|
|
Taky mi drhnou třmeny o disky.
Ví někdo jaké koupit rouby na zadní brzdiče? c5 I.
Taky mi drhnou třmeny o disky.
Ví někdo jaké koupit rouby na zadní brzdiče? c5 I. :-)
|
|
13.06.2014 15:27 -
|
2705392
|
|
Mamlas
|
|
|
Nejjednodussi je asi v citroenu, sroub je asi za 78,- Kc. Jinak oznaceni sroubu mas v priloze na obrazku.
Nejjednodussi je asi v citroenu, sroub je asi za 78,- Kc. Jinak oznaceni sroubu mas v priloze na obrazku.
Přílohy: zadni trmeny.jpg ( 214266b ) - |
|
13.06.2014 16:29 -
|
2705411
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
V příloze má jen rozměr, ne pevnostní třídu - já bych to u brzd raději moc neriskoval a vzal originály.
V příloze má jen rozměr, ne pevnostní třídu - já bych to u brzd raději moc neriskoval a vzal originály.
|
|
13.06.2014 18:06 -
|
2705436
|
|
martinrx
|
Město: Uherský Brod, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 349 |
|
|
Ok. Díky. U nás v obchodě mají pevnostní třídu na jakou si vzpomenu, take to nebude problém.
Problém bude jak jsme zjistili ty třmeny sundat. rouby se ani nehnou.
A to jsem si myslel e to celkem půjde jeliko tam někdo velmi nedávno měnil kotouče.
Ale vypadá to e je tam nějak narval ani by rozdělal ten třmen. ...... nechápu...
Ok. Díky. U nás v obchodě mají pevnostní třídu na jakou si vzpomenu, take to nebude problém.
A to jsem si myslel e to celkem půjde jeliko tam někdo velmi nedávno měnil kotouče.
Ale vypadá to e je tam nějak narval ani by rozdělal ten třmen. :-( ...... nechápu...
|
|
13.06.2014 18:31 -
|
2705439
|
|
jruze
|
|
|
martinrx napsal(a): Ok. Díky. U nás v obchodě mají pevnostní třídu na jakou si vzpomenu, take to nebude problém.
Ale vypadá to e je tam nějak narval ani by rozdělal ten třmen. ...... nechápu...
Kotouče tam nedá dokud nesundá brzdiče,ale buď je jen povolil a neuvolnil,nebo si přečetl pracovní postup co uvádí Citroen a narval těma dírkama na rouby záviák.
Kotouče tam nedá dokud nesundá brzdiče,ale buď je jen povolil a neuvolnil,nebo si přečetl pracovní postup co uvádí Citroen a narval těma dírkama na rouby záviák.;-):-((((
|
|
14.06.2014 07:55 -
|
2705506
|
|
combík
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 8 |
|
|
Tady není jiná monost, ne za ty rouby pořádně vzít a nait se točit bez zastavení. Pokud bude dlouhá přestávka (odpočinek,protoe to bude náročný) tak rob se zadře do třmenu. Originál je tam lepidlo, proto to ve třmenu jde ztuha a ktomu oxidace. Před tím a během povolování je potřeba čistit otvory ve třmenu kudy prochází roub. Povyndání rozebrat, obnovit otvory pro roub a naplnit tukem, ne lepidlem. Lepidlo pouze na závit.
Tady není jiná monost, ne za ty rouby pořádně vzít a nait se točit bez zastavení. Pokud bude dlouhá přestávka (odpočinek,protoe to bude náročný) tak rob se zadře do třmenu. Originál je tam lepidlo, proto to ve třmenu jde ztuha a ktomu oxidace. Před tím a během povolování je potřeba čistit otvory ve třmenu kudy prochází roub. Povyndání rozebrat, obnovit otvory pro roub a naplnit tukem, ne lepidlem. Lepidlo pouze na závit.
|
|
14.06.2014 16:29 -
|
2705564
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
No, já kdy to nejde povolit rázovým hned za studena, tak nahřeju po délce v místě roubu třmen hořákem a současně zkouím rázovým kdy to povolí ... nad 250°C povolí zaručeně vechny závitové lepidla.... pak roub vyběhne jak namydlenej. Nic se neřee, nic se nevyráí ...
No, já kdy to nejde povolit rázovým hned za studena, tak nahřeju po délce v místě roubu třmen hořákem a současně zkouím rázovým kdy to povolí ... nad 250°C povolí zaručeně vechny závitové lepidla.... pak roub vyběhne jak namydlenej. Nic se neřee, nic se nevyráí ...
|
|
15.06.2014 08:24 -
|
2705643
|
|
Rio11
|
Město: Domalice, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 578 |
|
|
Dobrá rada, já kdy potřeboval sundat brzdič taky mi to nelo povolit, a nebylo to ádným lepidlem na rouby ale zaoxidovaným roubem v hliníkovém brzdiči, autogen a trocha citu při nahřívání a lo to jako po másle.
Dobrá rada, já kdy potřeboval sundat brzdič taky mi to nelo povolit, a nebylo to ádným lepidlem na rouby ale zaoxidovaným roubem v hliníkovém brzdiči, autogen a trocha citu při nahřívání a lo to jako po másle.
|
|
15.06.2014 08:41 -
|
2705645
|
|
jruze
|
|
|
A co tomu říká těsnění? z toho mám vdy strach - nechci riskovat,ale i má metoda je vdy účinná.(kdy jsou ty rouby víc ohnuté tak neprojdou skrz brzdič ani očitěné - prostříkám povolovákem ty dirky a oba po pár závitech povoluji . Jó záviák po ohřátí povolí ale ohnutéj roub neprojde dírou - uřízne hlavu - protlačí lisem -protáhne díru vrtákem a dá novej roub.(No Frantíci si do toho dávají rouby se slabím tělem a jdou ven ) a nazpět mau áruvzdornou pastou(pouívá se na vstřiky a super funguje i na destičky a tyhle rouby)- je drahá , ale funguje.
A co tomu říká těsnění? z toho mám vdy strach - nechci riskovat,ale i má metoda je vdy účinná.(kdy jsou ty rouby víc ohnuté tak neprojdou skrz brzdič ani očitěné - prostříkám povolovákem ty dirky a oba po pár závitech povoluji . Jó záviák po ohřátí povolí ale ohnutéj roub neprojde dírou - uřízne hlavu - protlačí lisem -protáhne díru vrtákem a dá novej roub.(No Frantíci si do toho dávají rouby se slabím tělem a jdou ven ) a nazpět mau áruvzdornou pastou(pouívá se na vstřiky a super funguje i na destičky a tyhle rouby)- je drahá , ale funguje.;-)
|
|
15.06.2014 17:42 -
|
2705735
|
|
Rio11
|
Město: Domalice, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 578 |
|
|
Jé to jsem nenapsal, no jasně e nová sada na repas....
Jé to jsem nenapsal, no jasně e nová sada na repas....
|
|
| |
|
|