| | |
21.04.2010 11:27 -
Klepání od předního kola
|
2343147
|
|
myneur
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 310 |
|
|
Začalo mi lehce klepat při propruení pravé přední kolo. Vypadá to, e je to jenom při určité fázi zhoupnutí a jde to nasimulovat i domáčknutím kdy auto stojí (kdy auto vytáhnu vej, tak nic, kdy zmáčknu míň tak taky nic). Lomcoval jsem s kolem, ale to vypadá pevně.
Nevim, jestli to s tím souvisí, ale kdy jsem naposled vyjíděl z podzemní garáe, tak se ozvala z neurčitýho místa v autě ne moc velká rána, jako by něco někde spadlo nebo se poposunulo..
Nevíte někdo, co by to mohlo bejt nebo s tim mám jet radi rovnou do servisu?
Začalo mi lehce klepat při propruení pravé přední kolo. Vypadá to, e je to jenom při určité fázi zhoupnutí a jde to nasimulovat i domáčknutím kdy auto stojí (kdy auto vytáhnu vej, tak nic, kdy zmáčknu míň tak taky nic). Lomcoval jsem s kolem, ale to vypadá pevně.
Nevim, jestli to s tím souvisí, ale kdy jsem naposled vyjíděl z podzemní garáe, tak se ozvala z neurčitýho místa v autě ne moc velká rána, jako by něco někde spadlo nebo se poposunulo..
Nevíte někdo, co by to mohlo bejt nebo s tim mám jet radi rovnou do servisu?
|
|
21.04.2010 12:16 -
Re: Klepání od předního kola
|
2343148
|
|
cit
|
|
|
To by mohl dělat některý čep.Vem to někde po kostkách a uvidí,mělo by to být slyet.
To by mohl dělat některý čep.Vem to někde po kostkách a uvidí,mělo by to být slyet.
|
|
21.04.2010 13:16 -
|
2343154
|
|
jumep
|
|
|
najskor kosti budu robit
skukni vsetky capy a silentbloky ramien
najskor kosti budu robit
skukni vsetky capy a silentbloky ramien
|
|
21.04.2010 17:51 -
|
2343188
|
|
myneur
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 310 |
|
|
tak to vypadá, e to dělá mrcha číslo 2: .link.
Kdy nechám auto zvedat nebo pokládat, tak to v určitý poloze klepe. Kdy jsem s tim zarajbloval, vypadalo to, e tam je vůle, i kdy pak si to sedlo a dalí rajblování nic.
Take to vypadá, e tam je nějaká vůle, a kdy se to hne, tak prostě klepe tohle. Funkce tohohle udělátka je kontrolovat světlou vejku, nebo co to je?
Jetě to zkouknu podrobněji, a bude čas..
tak to vypadá, e to dělá mrcha číslo 2: http://myneur.eu/ex/mrcha.jpg
Kdy nechám auto zvedat nebo pokládat, tak to v určitý poloze klepe. Kdy jsem s tim zarajbloval, vypadalo to, e tam je vůle, i kdy pak si to sedlo a dalí rajblování nic.
Take to vypadá, e tam je nějaká vůle, a kdy se to hne, tak prostě klepe tohle. Funkce tohohle udělátka je kontrolovat světlou vejku, nebo co to je?
Jetě to zkouknu podrobněji, a bude čas..
|
|
21.04.2010 17:55 -
|
2343189
|
|
jumep
|
|
|
to je silentblok stabilizatoru, vyskusas tak ze das auto do hornej polohy, zhodis kosti a uvidis ci to ma volu (samozrejme odpoj baterku lebo budes hybat vyskovym korektrom aj)
to je silentblok stabilizatoru, vyskusas tak ze das auto do hornej polohy, zhodis kosti a uvidis ci to ma volu (samozrejme odpoj baterku lebo budes hybat vyskovym korektrom aj)
|
|
04.05.2010 21:52 -
|
2344075
|
|
Rampa
|
Město: Rio, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 89 |
|
|
Zdar, dělá mi to taky. Jeden mechanik mi na to koukal a říkal, e to jsou tyčky ke stabilizátoru. Chci se zeptat, pokud by se měnily tyto tyčky, musí se odpojit opravdu baterka (mechanik je sice ikovnej, ale hydrauliku nezná a já taky ne ...
Zdar, dělá mi to taky. Jeden mechanik mi na to koukal a říkal, e to jsou tyčky ke stabilizátoru. Chci se zeptat, pokud by se měnily tyto tyčky, musí se odpojit opravdu baterka (mechanik je sice ikovnej, ale hydrauliku nezná :-( a já taky ne ...
|
|
04.05.2010 21:54 -
|
2344079
|
|
Myák
|
Město: Tinov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 174 |
|
|
Stabilizátor není hydraulika. Kdy mění kosti, tak nemusí baterku odpojovat, ale nic tím nepokazí.
Stabilizátor není hydraulika. Kdy mění kosti, tak nemusí baterku odpojovat, ale nic tím nepokazí.
|
|
04.05.2010 21:55 -
|
2344080
|
|
jumep
|
|
|
neni nic jednoduchsie ako menit tycky stabilizatora na c5
zdvihnes hore, dvihnes jednu stranu, das dole kolo, zhodis tycku, das novu, nahodis kolo a to iste spravis na druhej strane (v max zdvihnutom aute!)
neni nic jednoduchsie ako menit tycky stabilizatora na c5
zdvihnes hore, dvihnes jednu stranu, das dole kolo, zhodis tycku, das novu, nahodis kolo a to iste spravis na druhej strane (v max zdvihnutom aute!)
|
|
05.05.2010 18:20 -
|
2344184
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
jumep napsal(a): neni nic jednoduchsie ako menit tycky stabilizatora na c5
Ani nemusí nic zdvihat a odmontovávat. Stačí max horní poloha, vytočit na doraz volant a u se k tomu klíčem dostane. Na Xantii jsem ji tak měnil.
Ani nemusí nic zdvihat a odmontovávat. Stačí max horní poloha, vytočit na doraz volant a u se k tomu klíčem dostane. Na Xantii jsem ji tak měnil.
|
|
05.05.2010 18:47 -
|
2344193
|
|
jumep
|
|
|
tak predsalen je to pohodlnejsie s kolom dole (hlavne ked sa zacne tocit)
tak predsalen je to pohodlnejsie s kolom dole :) (hlavne ked sa zacne tocit)
|
|
06.05.2010 12:20 -
|
2344220
|
|
myneur
|
|
|
Tak u mě to nakonec byl vadnej čep u toho stabilizátoru. Vzhledem k tomu, e to bylo měněný před rokem, tak mi ten díl vyreklamovali...
Díky za tipy
Tak u mě to nakonec byl vadnej čep u toho stabilizátoru. Vzhledem k tomu, e to bylo měněný před rokem, tak mi ten díl vyreklamovali...
Díky za tipy
|
|
23.06.2011 20:49 -
|
2398643
|
|
Mamlas
|
|
|
Na podzim jsem daval novy tycky stabilizatoru od Febi. No a 9 mesicich mam bouchani zpet a jedna tycka je na odpis. Je nejake doporuceni jakou znacku pouzit? Asi zkusim Delphi.
Na podzim jsem daval novy tycky stabilizatoru od Febi. No a 9 mesicich mam bouchani zpet a jedna tycka je na odpis. Je nejake doporuceni jakou znacku pouzit? Asi zkusim Delphi.
|
|
23.06.2011 23:44 -
|
2398676
|
|
jumep
|
|
|
nevyberes si, zatial ale sa mi febi osvedcili
nevyberes si, zatial ale sa mi febi osvedcili
|
|
02.07.2011 17:42 -
|
2400108
|
|
J.Reno
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 71 |
|
|
Delphi nebrat, na Xantii mi vydrely jednu cestu do Opavy. Febi jsem dával loni na C5 a po 11tkm byly taky na odpis. Take kvalita u taky asi poklesla.
Delphi nebrat, na Xantii mi vydrely jednu cestu do Opavy. Febi jsem dával loni na C5 a po 11tkm byly taky na odpis. Take kvalita u taky asi poklesla.:-(
|
|
02.07.2011 18:39 -
|
2400123
|
|
Mamlas
|
|
|
Dneska rano jsem koupil Delphi, tak uvidim co vydrzi.
Dneska rano jsem koupil Delphi, tak uvidim co vydrzi.:nevim
|
|
12.07.2011 11:32 -
|
2401370
|
|
Petr72
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 850 |
|
|
Tak jsem včera vyměnil tyčky stabilizátoru. Začal se mi od předku ozývat klapavý zvuk.
Koupil jsem od Boba z Hulína zesílené (Meyle) za 395,- za kus. Jsou o dost masivnějí ne origo.
Tak uvidím co vydrí. Klepání samozřejmě přestalo.
Bobovi - díky za radu a rychlost dodání.
.link.
.link.
Tak jsem včera vyměnil tyčky stabilizátoru. Začal se mi od předku ozývat klapavý zvuk.
Koupil jsem od Boba z Hulína zesílené (Meyle) za 395,- za kus. Jsou o dost masivnějí ne origo.
Tak uvidím co vydrí. Klepání samozřejmě přestalo. :palec
Bobovi - díky za radu a rychlost dodání.
http://www.c5club.cz/graphics/dynamic/11183985_1283707034e1bfa0c62aee.jpg
http://www.c5club.cz/graphics/dynamic/11183985_1774505324e1bfa2a003c1.jpg
:palec
|
|
12.07.2011 18:04 -
|
2401401
|
|
Darja
|
|
|
lemforder... vydrely 44 000 Km, 80% jeto v Praze.
Nic jiného bych u nebrala.. Febi, Delphi, Meyle, Moog, kalat na to.... Lemforder tam jde z prvoky...
edit: A kdy říkám Praha, myslím ty tankodromy jako Michelská a podobný záleitosti spí pro offroady Kupodivu umřela jako první pravá, ač jsem čekala, e umře levá (vymetací strana) heheh
lemforder... vydrely 44 000 Km, 80% jeto v Praze.
Nic jiného bych u nebrala.. Febi, Delphi, Meyle, Moog, kalat na to.... Lemforder tam jde z prvoky...
edit: A kdy říkám Praha, myslím ty tankodromy jako Michelská a podobný záleitosti spí pro offroady :) Kupodivu umřela jako první pravá, ač jsem čekala, e umře levá (vymetací strana) heheh
|
|
23.07.2011 08:24 -
|
2402833
|
|
alud
|
Město: Litomyl, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 151 |
|
|
Má někdo zkuenost s tyčemi stabilizátoru QUINTON HAZELL ?
Má někdo zkuenost s tyčemi stabilizátoru QUINTON HAZELL ?
|
|
23.07.2011 12:05 -
|
2402838
|
|
jumep
|
|
|
QH je ako vsetko ostatne, nieco dobre, nieco zle
Dost veci je balenych ako OEM niecoho originalneho, dost veci su smejdy ... vyskusaj a uvidis, ak to mas za dobru cenu
QH je ako vsetko ostatne, nieco dobre, nieco zle
Dost veci je balenych ako OEM niecoho originalneho, dost veci su smejdy ... vyskusaj a uvidis, ak to mas za dobru cenu
|
|
23.07.2011 12:14 -
|
2402845
|
|
TheOne
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 373 |
|
|
mi teď bouchá spodní kulový čep od jumepových kladiv
mi teď bouchá spodní kulový čep od jumepových kladiv :D :-))))
|
|
| |
|
|