| | |
13.10.2015 21:47 -
Re: Geometrie
|
2874167
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
A zadní kola neměřili?
Táhnout auto do strany můe i nerovnoměrnost v geometrii zadních kol.
A zadní kola neměřili?
|
|
13.10.2015 21:59 -
|
2874183
|
|
pato88
|
Město: Oravská Jasenica, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) | Počet příspěvků: 71 |
|
|
TomasT napsal(a): A zadní kola neměřili?
Zadne sa zevraj nastavovat nedaju lebo ta geometria to neponukla. Asi budem musiet zajst do poriadneho servisu
Zadne sa zevraj nastavovat nedaju lebo ta geometria to neponukla. Asi budem musiet zajst do poriadneho servisu
|
|
13.10.2015 22:24 -
|
2874188
|
|
jumep
|
|
|
u X7 sa steluje aj zadok
a vo vseobecnosti aj pri C5 1 a 2, zadok merat aby sa robila suosost a vyrovnal volant, sak to kua neni skodovka kde si predsadil volant a neriesil
u X7 sa steluje aj zadok
a vo vseobecnosti aj pri C5 1 a 2, zadok merat aby sa robila suosost a vyrovnal volant, sak to kua neni skodovka kde si predsadil volant a neriesil
|
|
15.03.2017 12:26 -
|
3049938
|
|
Leons77
|
Město: Libochovice, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX Break | Počet příspěvků: 99 |
|
|
Dnes kdyz jsem prezouval na letni jsem si vsiml ze mam total sjete vnitrni kraje na pneu, obou prednich. viz foto. Zbytek po zime skoro nedotceny. Sbihavost mi preci takhle moc gumy nesjede nebo ano? Pri jizde vse v pohode auto netaha do strany. Chova se normalne. Proto jsem na to prisel az ted. Neni to divne?
Dnes kdyz jsem prezouval na letni jsem si vsiml ze mam total sjete vnitrni kraje na pneu, obou prednich. viz foto. Zbytek po zime skoro nedotceny. Sbihavost mi preci takhle moc gumy nesjede nebo ano? Pri jizde vse v pohode auto netaha do strany. Chova se normalne. Proto jsem na to prisel az ted. Neni to divne?
Přílohy: 20170315_094334.jpg ( 3120744b ) - |
|
15.03.2017 13:16 -
|
3049996
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1300 |
|
|
Leons77 napsal(a): Dnes kdyz jsem prezouval na letni jsem si vsiml ze mam total sjete vnitrni kraje na pneu, obou prednich. viz foto. Zbytek po zime skoro nedotceny. Sbihavost mi preci takhle moc gumy nesjede nebo ano? Pri jizde vse v pohode auto netaha do strany. Chova se normalne. Proto jsem na to prisel az ted. Neni to divne?
pokud má obě přední takhle stejně, tak to vypadá, e má uplně patně geometrii. moc velká rozbíhavost. Má být 0 a - 3mm lepí je do mínusu, líp se to vede samo, ale ty to bude mít asi u moc . pro jistotu taky kouknout na silentbloky na předních ramenech.
pokud má obě přední takhle stejně, tak to vypadá, e má uplně patně geometrii. moc velká rozbíhavost. Má být 0 a - 3mm lepí je do mínusu, líp se to vede samo, ale ty to bude mít asi u moc . pro jistotu taky kouknout na silentbloky na předních ramenech.
|
|
16.03.2017 02:10 -
|
3050400
|
|
Leons77
|
|
|
Diky. Nevis prosim te objednavaci cislo tech silentbloku?
Diky. Nevis prosim te objednavaci cislo tech silentbloku?
|
|
16.03.2017 13:01 -
|
3050562
|
|
Leons77
|
|
|
Diky moc. . Dily kupuji na Dufy nebo na autodily-cardo.cz super ceny.
Diky moc. :palec. Dily kupuji na Dufy nebo na autodily-cardo.cz super ceny.
|
|
23.03.2017 20:12 -
|
3052812
|
|
crussader
|
Město: Galanta, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 229 |
|
|
Zdarec,
tak capy riadenia uspesne vymenene. Tymto dakujem @Jumep -ovi za telefonicku podporu Kontra matka na tycke riadenia ma veru potrapila... Darmo majstra robia skusenosti. Ale musim povedat ze na novych capoch je to ovela ovela lepsie.
Zajtra este vymenim tycky stabilizatoru na zadnej naprave a v pondelok hura na geometriu.
Ozaj a vdaka patri aj @sgt za diagnostiku tych tyciek
Este foto
Zdarec,
tak capy riadenia uspesne vymenene. Tymto dakujem @Jumep -ovi za telefonicku podporu :D Kontra matka na tycke riadenia ma veru potrapila... Darmo majstra robia skusenosti. Ale musim povedat ze na novych capoch je to ovela ovela lepsie.
Zajtra este vymenim tycky stabilizatoru na zadnej naprave a v pondelok hura na geometriu.
Ozaj a vdaka patri aj @sgt za diagnostiku tych tyciek :)
Este foto
Přílohy: akcia capy.jpg ( 125932b ) - Akcia capy riadenia |
|
23.03.2017 20:36 -
|
3052828
|
|
jruze
|
|
|
crussader napsal(a): Zdarec,
tak capy riadenia uspesne vymenene. Tymto dakujem @Jumep -ovi za telefonicku podporu Kontra matka na tycke riadenia ma veru potrapila... Darmo majstra robia skusenosti. Ale musim povedat ze na novych capoch je to ovela ovela lepsie.
Ozaj a vdaka patri aj @sgt za diagnostiku tych tyciek
Este foto
A co ti majstr poradil e tě kontramatky tak potrápili? = stačí dvě kladivka - jedno zespodu matky podloit a druhým na ní pratit zvrchu - potom by tě trápili tak 10. sekund
A co ti majstr poradil e tě kontramatky tak potrápili? = stačí dvě kladivka - jedno zespodu matky podloit a druhým na ní pratit zvrchu - potom by tě trápili tak 10. sekund :-)
|
|
18.04.2017 08:27 -
|
3060318
|
|
crussader
|
Město: Galanta, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 229 |
|
|
Tak som bol dnes na geometrii. Chlapci sa tvarili ze vsetko ok, len mam akosi pochybnosti. Robili to s vypnutym zapalovanim, ked som sa na to pytal vraj to nema vplyv KEd zederem gumy pojdem ich povrazdit
Nemate niekto zo service boxu presny postup?
Tak som bol dnes na geometrii. Chlapci sa tvarili ze vsetko ok, len mam akosi pochybnosti. Robili to s vypnutym zapalovanim, ked som sa na to pytal vraj to nema vplyv :) KEd zederem gumy pojdem ich povrazdit :D
Nemate niekto zo service boxu presny postup?
|
|
18.04.2017 17:59 -
|
3060447
|
|
Rio11
|
Město: Domalice, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 578 |
|
|
Ahoj. Geometrie náprav podle mne nemá nic společného se zapnutým zapalováním. Jak si na tuto mylenku přiel ? Při geometrii se nastavuje pevně sbíhavost-rozbíhavost předních kol. Kdy zapnu zapalování nemůu na tom nic změnit.
Ahoj. Geometrie náprav podle mne nemá nic společného se zapnutým zapalováním. Jak si na tuto mylenku přiel ? Při geometrii se nastavuje pevně sbíhavost-rozbíhavost předních kol. Kdy zapnu zapalování nemůu na tom nic změnit.
|
|
18.04.2017 18:43 -
|
3060449
|
|
jumep
|
|
|
na zbiehavost by to relativne vplyv mat nemalo, kazdopadne to nie je spravne
na zbiehavost by to relativne vplyv mat nemalo, kazdopadne to nie je spravne
|
|
18.04.2017 18:53 -
|
3060452
|
|
jruze
|
|
|
A bude někdy na geometrii s autem co je schopné měnit vejku podvozku tak to dej do nejnií polohy - změř a do nejvyí změř a uvidí(bavíme se o sbíhavosti)- nechtěl jsem odpovídat páč jsem si nebyl jistý jestli poklesne po zhasnutí , nebo a po zamknutí = geometrie se má dělat v provozní výce - souosost je něco jiného , ale souvisí to s geometrii také.
Podívej se na nápravu a logicky : řízení je napevno na nápravnici a spojeno spojovačkou pří zvedání a sniování se mění geometrie(souběh) v horní poloze to bude rozbíhavé v normální poloze jsou spojovačky téměř vodorovně - v horní ikmo dolů. Názornej příklad je třeba TATRA naloená - prazdná -to samé se děje s odklonem i u C5 (není to tak markantní) (nebo si natáhni strunu přes pneu a zvedni do horní polohy uvidí = proto kdo dělá dobře geo s s autem propéruje po nastavení a jetě jednou změří)
A bude někdy na geometrii s autem co je schopné měnit vejku podvozku tak to dej do nejnií polohy - změř a do nejvyí změř a uvidí(bavíme se o sbíhavosti)- nechtěl jsem odpovídat páč jsem si nebyl jistý jestli poklesne po zhasnutí , nebo a po zamknutí = geometrie se má dělat v provozní výce - souosost je něco jiného , ale souvisí to s geometrii také.
Podívej se na nápravu a logicky : řízení je napevno na nápravnici a spojeno spojovačkou pří zvedání a sniování se mění geometrie(souběh) v horní poloze to bude rozbíhavé v normální poloze jsou spojovačky téměř vodorovně - v horní ikmo dolů. Názornej příklad je třeba TATRA naloená - prazdná -to samé se děje s odklonem i u C5 (není to tak markantní) (nebo si natáhni strunu přes pneu a zvedni do horní polohy uvidí = proto kdo dělá dobře geo s s autem propéruje po nastavení a jetě jednou změří)
|
|
18.04.2017 21:26 -
|
3060479
|
|
citrus
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 612 |
|