| | |
09.07.2013 12:35 -
Re: Geometrie
|
2597835
|
|
jumep
|
|
|
volant rovno - ten sa inak neda nasadit / presadit !
nastavit to cele a potom skalibrovat snimac uhlu
volant rovno - ten sa inak neda nasadit / presadit !
nastavit to cele a potom skalibrovat snimac uhlu
|
|
09.07.2013 12:41 -
|
2597836
|
|
citrónek
|
Město: Litoměřice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V Exclusive Break | Počet příspěvků: 33 |
|
|
Aha A pak volant dat tedy do roviny a skalibrovat na tu 0´?
Aha:palec A pak volant dat tedy do roviny a skalibrovat na tu 0´?
|
|
09.07.2013 22:41 -
|
2597957
|
|
jumep
|
|
|
neviem co je presne hodnota v diag ako stredova, ale ak mas volant rovno a vsetko ide ok, mozes si nechat skalibrovat snimac uhlu a potom uz netreba nic riesit
neviem co je presne hodnota v diag ako stredova, ale ak mas volant rovno a vsetko ide ok, mozes si nechat skalibrovat snimac uhlu a potom uz netreba nic riesit
|
|
10.07.2013 18:11 -
|
2598071
|
|
Hanz 397
|
|
|
Nula je střed,doleva je mínus,doprava plus.
Nula je střed,doleva je mínus,doprava plus.
|
|
19.09.2013 22:50 -
|
2620303
|
|
Knight
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 80 |
|
|
Ahoj,
tak mám také potíe s geometrií.
Auto mi při nerovnostech jemně bochalo a tak jsem jej dal do servisu, vyměnili mi tam čepy řízení a bouchání zmizelo. Ale dělali mi u ve 2 servisech geometrii a po jejím udělání je pořád volant tak o 7 st. mimo. Poradíte kde hledat?
Díky Michal
Ahoj,
Auto mi při nerovnostech jemně bochalo a tak jsem jej dal do servisu, vyměnili mi tam čepy řízení a bouchání zmizelo. Ale dělali mi u ve 2 servisech geometrii a po jejím udělání je pořád volant tak o 7 st. mimo. Poradíte kde hledat?
Díky Michal
|
|
19.09.2013 23:01 -
|
2620306
|
|
jumep
|
|
|
zadna naprava? (loziska v ramenach)
zadna naprava? (loziska v ramenach)
|
|
20.09.2013 18:50 -
|
2620383
|
|
cybertm
|
Město: JIHLAVA, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 7 |
|
|
Knight napsal(a): Ahoj,
Díky Michal
Jo, to samé u mne.. Klechtalo pod předkem, jakoby rumploval plast pod motorem, v servise vyměnili čepy řízení a v pneuservise "udělali geometrii". Klechtání zmizelo, ale volant trochu stranou a pocit e se mi víc obírají přední gumy jak dřív... holt kvalita za rozumnou cenu
Jo, to samé u mne.. Klechtalo pod předkem, jakoby rumploval plast pod motorem, v servise vyměnili čepy řízení a v pneuservise "udělali geometrii". Klechtání zmizelo, ale volant trochu stranou a pocit e se mi víc obírají přední gumy jak dřív... holt kvalita za rozumnou cenu :palec
|
|
20.09.2013 19:14 -
|
2620385
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Budu měnit kuláky a spojovačku řízení,na geoku určitě,můe jí udělat kadý servis a pak za někým zajet kdo má lexii a skalibrovat ten snímač volantu? Jaké s tim máte zkuenosti nebo rady.
Budu měnit kuláky a spojovačku řízení,na geoku určitě,můe jí udělat kadý servis a pak za někým zajet kdo má lexii a skalibrovat ten snímač volantu? Jaké s tim máte zkuenosti nebo rady.;-)
|
|
20.09.2013 20:45 -
|
2620404
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Díky,poohlédnu se po značkovym,je tu i citroen,ten snímač volantu se kalibruje na diagnostice,asi bude lepí si ji nechat udělat od klubáků,tady mám nějak větí důvěru,myslel sem si,e na geometrii se nedá co pokazit,ale asi jo,poslechnu zkuenějí.
Díky,poohlédnu se po značkovym,je tu i citroen,ten snímač volantu se kalibruje na diagnostice,asi bude lepí si ji nechat udělat od klubáků,tady mám nějak větí důvěru,myslel sem si,e na geometrii se nedá co pokazit,ale asi jo,poslechnu zkuenějí.;-)
|
|
20.09.2013 21:16 -
|
2620410
|
|
Knight
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 80 |
|
|
Tak po dnení opakované geometrii, jsem se dozvěděl, e za nerovný volant můe vůle v řízení na levé straně a jediné řeení je výměna celého řízení nebo jeho repas (volant je o 2 stupně patně, provedli překalibrovaní aby si auto myslelom e je ve OK).
Take aktualně hledam repas řízením nael jsem toto: .link. nemáte s nimi někdo zkuenosti.
Případně neznáte někdo firmu co by uměla opravit uloení na jedné straně?
Díky Michal
Tak po dnení opakované geometrii, jsem se dozvěděl, e za nerovný volant můe vůle v řízení na levé straně a jediné řeení je výměna celého řízení nebo jeho repas (volant je o 2 stupně patně, provedli překalibrovaní aby si auto myslelom e je ve OK).
Take aktualně hledam repas řízením nael jsem toto: http://www.bestautodily.cz/citr/c5/repasovane-hrebenove-serv-2/ nemáte s nimi někdo zkuenosti.
Případně neznáte někdo firmu co by uměla opravit uloení na jedné straně?
Díky Michal
|
|
20.09.2013 21:52 -
|
2620419
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
Firma ti asi uloení na jedné straně opravovat nebude, pro ně je keft právě ta kompletní repase. Zkusil bych spí nějakého soustruníka. Ale schopného, je to řízení...
Nebo bych el do značkové repase: .link.
Je to TRW, výměnným způsobem. Nemusí čekat na repasi - koupí, namontuje, a třeba za 14 dní vrátí svoje staré.
Firma ti asi uloení na jedné straně opravovat nebude, pro ně je keft právě ta kompletní repase. Zkusil bych spí nějakého soustruníka. Ale schopného, je to řízení...
Nebo bych el do značkové repase: http://autodily.mjauto.cz/citroen/c5-break-re_/1-6-hdi-re8hzb_80/hreben-skrinka/JRP818.html
Je to TRW, výměnným způsobem. Nemusí čekat na repasi - koupí, namontuje, a třeba za 14 dní vrátí svoje staré.
|
|
20.09.2013 22:30 -
|
2620432
|
|
jumep
|
|
|
otazka je aka vule? na hrebeni? alebo konkretne co ....
otazka je aka vule? na hrebeni? alebo konkretne co ....
|
|
21.09.2013 08:57 -
|
2620470
|
|
Knight
|
|
|
Pokud jeden sedne do auta a podrí volant, dalí hýbe kolem na levé straně a chytne se tyč řízení, tak se hýbe nahoru a dolů, na druhé straně je ve ok. take cituji: problém je v uloení řízení na levé straně, protoe je tam vůle. Jetě jsem vedl úvahu na zadní ramena, ale prý je tam geometrie na hraně, ale jetě +- to jde.
Pokud jeden sedne do auta a podrí volant, dalí hýbe kolem na levé straně a chytne se tyč řízení, tak se hýbe nahoru a dolů, na druhé straně je ve ok. take cituji: problém je v uloení řízení na levé straně, protoe je tam vůle. Jetě jsem vedl úvahu na zadní ramena, ale prý je tam geometrie na hraně, ale jetě +- to jde.
|
|
21.09.2013 21:55 -
|
2620609
|
|
jumep
|
|
|
axialne tiahlo to robit nemoze? tam je tiez cap - resp, mal si dole manzetu?
axialne tiahlo to robit nemoze? tam je tiez cap - resp, mal si dole manzetu?
|
|
24.09.2013 08:18 -
|
2621391
|
|
Knight
|
|
|
Za 14 dní to přijde celé rozebrat a uvidíme co za to můe.
Dodavatele na řízení jsem u sehnal, take pokud to bude nutné, tak vyměním.
Za 14 dní to přijde celé rozebrat a uvidíme co za to můe.
Dodavatele na řízení jsem u sehnal, take pokud to bude nutné, tak vyměním.
|
|
| |
|
|